POZOR! PŘEČTI SI. Možná Ti to zase oživí Tvého miláčka AZÍKA

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
ottosch
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 4 poděkování

POZOR! PŘEČTI SI. Možná Ti to zase oživí Tvého miláčka AZÍKA

Příspěvek od ottosch »

Nevím, jestli to už někdo vykoumal, ale na fórech jsem to zatím nenašel. Tak o co se jedná? Před několika dny jsem
dostal zpět z opravy (z Třince) svůj AZBox HD ( vyměnili mi LAN čip). Na displeji jsem měl natvrdo po načtení IP adresy
F 192.168.11.111. Poslali mi jej v tom stavu co jsem jej odeslal. Pouze E2 kernel trojku bez image. Tak jsem tam natáhl
ještě E2>>>OpenRSI-3.0-azboxhd-20130307. Začal jsem si s tím hrát, instaloval jsem pluginy atd. Jenže jsem k vůli family
musel stroj rychle do původního. protože v tom E2 to ovládání pomoci DO je jinačí. Tak jsem podle jednoho návodu chtěl
rychle zpět do OFW. Reinstalace proběhla bez problému, jenže po restartu na displeji stále zobrazeno Bootování !!! Začal
jsem bádat a zkoušet všecko možné, ale marně. Už jsem to vzdával a že to hodím do stráně. Tak jsem zase vytáhnul zase svůj
zbastlený převodník USB/RS232/UART _rozhraní Yamon. Spustil jem Putty a tam jsem objevil zárodek chyby. Krátce po
spuštění Putty se musí přerušit bootování pomoci stisku CTRL a C. Jenže to nebylo vůbec třeba, protože se to přerušilo
samo!!!! Po výzvě stiskněte CTRL a C ce objevilo nějaké bla bla bla a hned naskočilo >Yamon. Tak jsem si to bla bla pečlivě
přečetl a bylo tam něco ve smyslu, že nějaká sinature zboot uncoret nebo něco podobného (škoda, že jsem si to nezaznamenal.
Z toho mi ale bylo zcela jasné, že box vůbec nebootuje, jak by se každý mýlně dle nápisu na displeji domníval. Prostě systémový
program zůstal trčet bootovací rutinou. Něco nebo cosi mu nedovovalo pokračovat. Tak jsem začal študovat různé vytištěné
příspěvky tady z fóra. No a díky jednomu příspěvku jednoho z nás jsem narazil na výpis z Putty po zadání příkazu>>setxenv.
Po pečlivém porovnání toho mého a toho výpisu z našeho fóra jsem narazil na ten zakopaný PES tj. rozdíly v jednom řádku !!!
Správný řádek : (0x00) 42 y.start "xrpc 0xac80090; load zbf 0xb3000000; go"
Nesprávný řádek u mne : (0x00) 45 y.start dump romfs 0xac80000; load zbf 0xac80090; go"
Zatím jsem nevykoumal, co to sdělení znamená, ale každopádně je něco nekorektního, co nedovolí systému pokračovat a zahájit
bootování.
Řešení se vlastně přímo nabízelo !!!!
Zadal jsem v Putty následující příkaz : setxenv y.start "xrpc 0xac80090; load zbf 0xb3000000; go"
Tedy v podstatě jsem opsal podstatnou část správného a korektního řádku funkčního přístroje.
Tady bych chtěl poděkovat tomu, kdo ten výpis tady na fóru umístil. Možná. že se pachatel přihlásí?!?!
Příčina může být přechody kernelů. Někdo tady uváděl něco o tom, že system ne kernel dvojku požaduju nějakou identifikaci
verze a když to neobdrží, tak to způsobí nějakou neplechu v mašince?!?!
Tak abych pokračoval. Po zadání výše uvedého příkazu SE TO OKAMŽITĚ ROZBĚHLO. Makal jsem na tom téměř celou
noc a tohle úspěšná operace se uskutečnila v sobotu ráno ve 3.00 !! Radostí jsem vyskakoval jako když jsme jednou vyhráli
MS v hokeji a křičel jsem: "Jsem génius, jsem génius, jsem génius ....cha cha, cháááá". Manželku to probudilo a dávala to druhý
den rodině k dobru, že tatínek se zbláznil a že mne strčí do cvokárny, tak mi ten AZBox přibalí s kartáčkem na zuby a
bačkorami sebou!!
Tak možná mohu tímto poznatkem někomu pomoci, protože každou chvíli čtu na fórech našich i německých volání o pomoc,
že jim to furt bootuje. Jó, jenže furt nebootuje, ono nebootuje vůbec!!! To je jen oblbovák na displeji!!
Tak toť vše satelitní maniaci a šílenci. Kdo to dočetl až sem, tak to je frajer!
ottosch
:55: :106: :55: :46:

JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Re: POZOR! PŘEČTI SI. Možná Ti to zase oživí Tvého miláčka A

Příspěvek od JohnCenaWWE »

si macher,ale OFW co nedas na USB,a ked ti ide o Keymap na DO ako u OFW aj u E2 sa da zohnat podobny

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
ottosch
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 4 poděkování

Re: POZOR! PŘEČTI SI. Možná Ti to zase oživí Tvého miláčka A

Příspěvek od ottosch »

Tady mi opravili AZBox HD Premium :
SAPRO s.r.o. Výroba - Velkoobchod
Servis
Koňská 455
739 61 Třinec

Pracuji tam dva machmani. Jeden je přes HW a druhý přes SW. Velice příjemní a ochotní. Byl jsem se službou velmi spokojen. Cena včetně balného a dopravou PPL (osobní převzetí a platba dobírkou)
necelých 500, -Kč, vlastní oprava (diagnostika a výměna čipu LAN ) činila 320, Kč včetně DPH.
Než box odešleš, tak mi dej nejdříve vědět, co Ti to dělá či nedělá. Teď jsem získal bohaté zkušenosti s recovery AZBoxu !!!
ottosch
:jednicka: :55:

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“