Nestabilita, výpadky

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

nick1612
Nováček
Nováček

Nestabilita, výpadky

Příspěvek od nick1612 »

AHOJ!

Pár dní si hraju s tímto BOXem. Prošel jsem postupně FW,které jsou k dispozici. Poslední hláška, se kterou se bohužel setkávám poměrně často je "Killed CRTV Core process". BOX to usmrtí celkem kvalitně a z mrákot se probírá až po vypnutí sítě,,,

Když to nepadne takhle smrtelně, tak to aspoň semtam napíše, že je program kódován,,, někdy se to samo chytne, semtam to problikne znovu, jindy to musím opět resnout ,,,

Mám nahraný FW 0.9.1314, nahozený OpenXCAS s posledními aktualizacemi, které jsem tu našel,,,
Byl jsem na tento rec. dost natěšený a zatím mé očekávání moc neplní. No nezbývá, než si hrát dále a snad se časem podaří odladit ;-)

L.

Clarke Tech ET9000 HD, AZBOX HD ELITE, 0.9.4890 vit.
LCD TV SONY KDL 46V5500
Dreamer
Nováček
Nováček

Re: Nestabilita, výpadky

Příspěvek od Dreamer »

nick1612 píše:AHOJ!

Pár dní si hraju s tímto BOXem. Prošel jsem postupně FW,které jsou k dispozici. Poslední hláška, se kterou se bohužel setkávám poměrně často je "Killed CRTV Core process". BOX to usmrtí celkem kvalitně a z mrákot se probírá až po vypnutí sítě,,,

Když to nepadne takhle smrtelně, tak to aspoň semtam napíše, že je program kódován,,, někdy se to samo chytne, semtam to problikne znovu, jindy to musím opět resnout ,,,

Mám nahraný FW 0.9.1314, nahozený OpenXCAS s posledními aktualizacemi, které jsem tu našel,,,
Byl jsem na tento rec. dost natěšený a zatím mé očekávání moc neplní. No nezbývá, než si hrát dále a snad se časem podaří odladit ;-)

L.
Tyto pády jsou velmi časté u poslední verze firmware, a sice 0.9.1314, pokud by sis nahrál o verzi nižší, tak tam k tomu tak často nedochází. Musíš to brát tak, že firmware tohoto přijímače je bohužel zatí dost nedotažený, je to betaverze, snad brzy se má objevit nový firmware s novými ovladači, která by údajně měla být m.j. rychlejší, tak uvidíme. Faktem je, že tento box má velké možnosti, ale zatím nedokonalý soft ho sráží. Tak doufejme, že se to zlepší, snaha ze strany vývojářů tu určitě je. Aspoň zatím :D

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

Nie je to az tak problem firmware, padaju emulatory, hlavne citacka kariet. Mne toto robil MultiCAS verzia 1.00. Daj tam 1.55 korektne nainstaluj a ide to ovela stabilnejsie.

Po upradefirmware je potrebne urobit reset dat aby sa vynulovali nastavenia z povodneho firmware. Vyriesi to mnoho padov . mam vyskusane Potom je uz stabilita OK

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

V starsej verzii je to urcite menej - mne ani raz tak nepadol v starsej. A vyvoj ? nuz - ten bude urcite. Este sa len zacina predavat a ked uz je na trhu - aby ich neprevalcovali ine znacky - budu musiet upgrade vymyslat. Azbox neskoncil v skrini - ako som povodne predpokladal - ma svoje miesto pod DM800 a QboxHD . Je k nemu koax aj sietovka pripojena - staci naznak noveho sw a uz frci. V skrini zatial skoncil len jeden - IP910HD. S nim som zazil doteraz najvacsie sklamanie - ale od jeho dovozcu je to normalne... 0.91243 to isti aj s upravou fontu od dreamera. S tym softom ho mozem kedykolvek zapnut a pozerat.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Dreamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer »

fyzik píše:Nie je to az tak problem firmware, padaju emulatory, hlavne citacka kariet. Mne toto robil MultiCAS verzia 1.00. Daj tam 1.55 korektne nainstaluj a ide to ovela stabilnejsie.

Po upradefirmware je potrebne urobit reset dat aby sa vynulovali nastavenia z povodneho firmware. Vyriesi to mnoho padov . mam vyskusane Potom je uz stabilita OK
No to bych neřekl, verze FW na to má zásadní vliv. Používám pouze Mbox emulátor a s poslední verzí to padá i na FTA kanálech. Potvrzeno i najiných fórech. Zvlášť poslední verze FW padá jako zralé hrušky :D
V akždém případě má ale na stabilitu vliv i to, jestli jsi po upgrade firmware taky vymazal paměť, setingy a favorites, pokud ne, tak je to mnohem horší.

nick1612
Nováček
Nováček

Příspěvek od nick1612 »

Takže jdu na návrat k předchozí verzi FW a budu čekat na další novinky!

... kdyby tak byl soft na settings :-(
jo a taky se mi zatím nepodařily třeba posunovat progrmy ! Mám tam MOVE neaktivní,, to je normální?

LCD TV SONY KDL 46V5500
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ja som to vyriešil vytvorením "Favorites" a tam je pohyb možný...

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

V zakladnom zozname programov presun nieje mozny - to je rovnake ako u DM.

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

Tak vypni MBOX, ja ho tam vobec nemam, moze to byt tym a daj si multiCAS, s tym firmware 1314 ide dobre bez padov. Najprv sa kusala karta po chvili pozerania, teraz s verziou 1.55 je to uz OK

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

A co sa tyka presunu kanalov vo oblubenych, ako ich presuvate? Mne to hlasi Can't move channel list' a hotovo. nepohnem s nimi

Dreamer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer »

fyzik píše:Tak vypni MBOX, ja ho tam vobec nemam, moze to byt tym a daj si multiCAS, s tym firmware 1314 ide dobre bez padov. Najprv sa kusala karta po chvili pozerania, teraz s verziou 1.55 je to uz OK
MultiCAS je mi na nic, neumí share, potřebuju Mbox :D

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

Ahaaa, tak ti je asi Mbox tiez nanic, ked stale pada. Je mi jedno co potrebujes, skus len vypnut MBOX a doinstalovat MultiCAS aby sme zistili ci prestane padat. Aby sme zistili kde je problem. ci vo firmware alebo v emu

fyzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od fyzik »

co sa tyka zdielania asi pockame na poodporu pre NEWCS 1.65

nick1612
Nováček
Nováček

Příspěvek od nick1612 »

Přesun kanálů -- označíš kanály, jdeš tam kde ho chceš mít -- MENU/ MOVE ... a je tam.

LCD TV SONY KDL 46V5500
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Dnes som na jednom fore k hlaske

Kód: Vybrat vše

Killed CRTV Core process
videl aj jeden postreh. Tesne po objaveni tejto hlasky sa da na chladici procesora zmerat neumerne zvysena teplota. Autor tam uvazuje o zvacsani plochy chladica. Osobne sa k takemuto rieseniu velmi nepriklanam - svadci to vadnom spustenom procese ....

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“