Format USD HDD

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Format USD HDD

Příspěvek od ltrejbal »

Zdravim forum,

Dnes mi dovezou Elite, tak se pripravuju na nocni hratky, ale potrebuji vedet, jaky format HDD dokaze Elite zvladat. Muzete nekdo poradit. Muj HDD nejak nedokaze EXT3 a musim udelat NTFS. Je to problem?
Dik

danmark
Nováček
Nováček

Re: Format USD HDD

Příspěvek od danmark »

Caw no problém to je ptž musíš mít naformátováno na ext 2 nebo ext 3. Stáhni si třeba Acronis Disk Director Suite a tím naformátuješ cokoli na cokoli :) .A kdyby ne tak AZbox umí hdd naformátovat sám.

Clarke.Tech ET9000 HD+Samsung LE46B651+1TB Samsung Spinpoint
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Spravne- na formatovanie nepouzivat windows spravcu disku, ale externe aplikacie. Mne celkom prvotne formatovanie zvladol DM800 , potom volnu cast IPbox 910 - takze AZbox stacilo len pripojit. Spolahlivo podporovane pre rezim read/write su ext2 a ext3 . FAT je akoze tiez podporovany - ale to nemam dovod skusat. Pre rezim write nieje podporovany NTFS .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

grantec píše:Spravne- na formatovanie nepouzivat windows spravcu disku, ale externe aplikacie. Mne celkom prvotne formatovanie zvladol DM800 , potom volnu cast IPbox 910 - takze AZbox stacilo len pripojit. Spolahlivo podporovane pre rezim read/write su ext2 a ext3 . FAT je akoze tiez podporovany - ale to nemam dovod skusat. Pre rezim write nieje podporovany NTFS .
Muzete nekdo poradit spolehlivy odzkouseny driver pro pripojeni EXT3 do Windows (XP)?

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

To je ale jen READER.
Snad jediný driver co zvládne EXT2/EXT3 čtení i zápis ve Windows je http://www.fs-driver.org/index.html
Mám odzkoušeno na Windows XP.
Pokud jsem ale nechal HDD zformátovat v AZBOXu tak ho Win ani s tímhle driverem nenajdou. Pokud ho ale zformátujete na EXT3 např. přes Acronis Disk Director Suite tak běhá v pohodě :89:

TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

myslim ze mu bude stacit okopirovat data , zapisovat asi nebude potrebovat. Inak - cez ftp sa v pohode da robit vsetko aj bez barliciek.

robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

grantec píše:myslim ze mu bude stacit okopirovat data , zapisovat asi nebude potrebovat. Inak - cez ftp sa v pohode da robit vsetko aj bez barliciek.
No kopírovat přes FTP takové 10GB 1080p mkv ... no upřímnou soustrast :razz:

TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ako by si to riesil, keby si mal HDD v boxe a na boxe zarucnu pecat ?

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

robinek píše:
grantec píše:myslim ze mu bude stacit okopirovat data , zapisovat asi nebude potrebovat. Inak - cez ftp sa v pohode da robit vsetko aj bez barliciek.
Potrebuju zapsat "jen" 500GB :90:

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

ltrejbal píše:
robinek píše:
Potrebuju zapsat "jen" 500GB :90:
Tak jestli všem běží FTP jako mě, tedy cca 2000 kB/s tak máš přes FTP na 3 dny o zábavu postaráno :46:

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

robinek píše:
To je ale jen READER.
Snad jediný driver co zvládne EXT2/EXT3 čtení i zápis ve Windows je http://www.fs-driver.org/index.html
Mám odzkoušeno na Windows XP.
Pokud jsem ale nechal HDD zformátovat v AZBOXu tak ho Win ani s tímhle driverem nenajdou. Pokud ho ale zformátujete na EXT3 např. přes Acronis Disk Director Suite tak běhá v pohodě :89:
No mas pravdu :-). Ale ten Acronis jsem jeste nezkousel, ale tohle funguje docela bezvadne, tak si to vyzkousejte http://ext2fsd.sourceforge.net/projects ... tm#ext2fsd
Jo a najde ho i zformatovanej na Azboxu!

robinek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od robinek »

grantec píše:ako by si to riesil, keby si mal HDD v boxe a na boxe zarucnu pecat ?
Na kdyby se nehraje :D
Pochybuju že na tom bude mít někdo záruční pečeť a že to koupí rovnou s diskem když máš požehnání přímo od výrobce dát si do toho disk jaký chceš.
Třeba Popcorn to měl řešený trochu líp ... ten se dal připojit celý přes USB k PC a bylo vystaráno.

georgesoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od georgesoft »

grantec píše: No mas pravdu :-). Ale ten Acronis jsem jeste nezkousel, ale tohle funguje docela bezvadne, tak si to vyzkousejte http://ext2fsd.sourceforge.net/projects ... tm#ext2fsd
Jo a najde ho i zformatovanej na Azboxu!
Poradi mi nekdo, jak si ve WIN Vista Ultimate 32bit zalozit sitovou jednotku (HDD z AZBOXE PREMIUM)?

AZBOX HD PREMIUM (500GB WD HDD 2,5"), IPBOX 250S, IPBOX 400S - 2xLNB (19,2° a 23,5°)
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

hadam cez sambu .

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“