2x tuner DVB-S2
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
bibibo
- Nováček

2x tuner DVB-S2
Je nejaká skúsenosť a postrehy s používaním 2x DVB-S2 alebo 1xDVB-S2 + 1x DVB-S ?
Ako to zatiaľ funguje ?
Ako to zatiaľ funguje ?
AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
-
fyzik
- Nováček

Re: 2x tuner DVB-S2
Neviem zatial o tom, ze y niekto mal k dispozicii box osadeny 2x tunerom...
Dokonca ani 2x citackou na karty, to by som privital asi viac. Sachta tam na to je, ale este je asi na take veci skoro....
Mozno sa mylim a ma uz niekto 2 tunery, prip 2 citacky??
Dokonca ani 2x citackou na karty, to by som privital asi viac. Sachta tam na to je, ale este je asi na take veci skoro....
Mozno sa mylim a ma uz niekto 2 tunery, prip 2 citacky??
-
bibibo
- Nováček

Mám AB IPBox400 a dosť som si zvkol na to, že pozerám napr. Markízu a nahrávam JOJ. Plánujem kúpiť HD prijímač a tento AZBox sa mi zatiaľ pozdáva najviac. Preto sa pýtam na tie tunery.
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Pokial sa nemylim tak AZBOX umoznuje jeden program nahravat a druhy sledovat a to s jednym tunerom.bibibo píše:Mám AB IPBox400 a dosť som si zvkol na to, že pozerám napr. Markízu a nahrávam JOJ. Plánujem kúpiť HD prijímač a tento AZBox sa mi zatiaľ pozdáva najviac. Preto sa pýtam na tie tunery.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
bibibo
- Nováček

Má to niekto odskúšané ?paleaaro píše:Pokial sa nemylim tak AZBOX umoznuje jeden program nahravat a druhy sledovat a to s jednym tunerom.bibibo píše:Mám AB IPBox400 a dosť som si zvkol na to, že pozerám napr. Markízu a nahrávam JOJ. Plánujem kúpiť HD prijímač a tento AZBox sa mi zatiaľ pozdáva najviac. Preto sa pýtam na tie tunery.
-
klidas
- Nováček

No to je zajímavé téma. Zkoušel jsem to a chová se mi to tak, že pokud nahrávám ČT, Nova, Prima, můžu přeladit na jiný kanál. Pokud ale nahrávám jiný kanál kromě výše jmenovaných a přeladím, hodí mi to hlášku, že nahrávání bude přerušeno. Tak to mi teda hlava nebere :eek:
MAXIMUM E-85 Multifocus, 1W-28,2E, AZBOX HD Elite (fw 0.9.5303, OpenRSI 3.0), HDBOX 9100 (fw 1.10.13), Samsung UE40B6000.
-
bibibo
- Nováček

Môže byť. Program ktorý nahrávaš musí byť na rovnakom transpordery ako ten program ktorý pozeráš.klidas píše:No to je zajímavé téma. Zkoušel jsem to a chová se mi to tak, že pokud nahrávám ČT, Nova, Prima, můžu přeladit na jiný kanál. Pokud ale nahrávám jiný kanál kromě výše jmenovaných a přeladím, hodí mi to hlášku, že nahrávání bude přerušeno. Tak to mi teda hlava nebere :eek:
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Tusim, ze i stejne polarizace, ale namam odzkouseno.bibibo píše:Môže byť. Program ktorý nahrávaš musí byť na rovnakom transpordery ako ten program ktorý pozeráš.klidas píše:No to je zajímavé téma. Zkoušel jsem to a chová se mi to tak, že pokud nahrávám ČT, Nova, Prima, můžu přeladit na jiný kanál. Pokud ale nahrávám jiný kanál kromě výše jmenovaných a přeladím, hodí mi to hlášku, že nahrávání bude přerušeno. Tak to mi teda hlava nebere :eek:
Stejne by i mne zajimalo zda a kde a jak je mozne poridit a instalovat ten druhy tuner
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
bibibo
- Nováček

Áno musí byť aj rovnaká polarizácia.ltrejbal píše:Tusim, ze i stejne polarizace, ale namam odzkouseno.bibibo píše:Môže byť. Program ktorý nahrávaš musí byť na rovnakom transpordery ako ten program ktorý pozeráš.klidas píše:No to je zajímavé téma. Zkoušel jsem to a chová se mi to tak, že pokud nahrávám ČT, Nova, Prima, můžu přeladit na jiný kanál. Pokud ale nahrávám jiný kanál kromě výše jmenovaných a přeladím, hodí mi to hlášku, že nahrávání bude přerušeno. Tak to mi teda hlava nebere :eek:
Stejne by i mne zajimalo zda a kde a jak je mozne poridit a instalovat ten druhy tuner
-
AzMaster
- Nováček

Zasada platí s jedním Tunerem jedno TP ....
Co se týče dalšího tuneru , tak prý mají být k mání cca za dva týdny , ale sw ještě není vychytaný pro obsluhu dvou tunerů .
Co se týče dalšího tuneru , tak prý mají být k mání cca za dva týdny , ale sw ještě není vychytaný pro obsluhu dvou tunerů .
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja som predsa len trochu pospekuloval s dvomi tunermi.
2x DVB S2 .
Slot c2 (na pcb) je urceny pre tuner bez moznosti prepinania polarizacie- teda maximalne - DVB-T alebo DVB-C . Druhy DVB-S2 tuner nepasuje ani mechanicky do plastoveho ulozenia tunera . Spravil som aj dve photo (mobilom - ziadna kvalita...) ,ale je jasne vidno, ze druhy DVB S2 tuner tam "nesedi" . Tienenie z dalsieho tunera je tak velke, ze konektor na pripojenie z prveho tunera jednoducho "zavadzia"
Napriek tomu som to tam narval (plastovu kolisku som demontoval) a azbox som zapol.
Azbox nedetekoval ziadny tuner a do moznosti nastavenia tuneru ma ani nepustil (logicky). Jednoducho - ak je v slote c2 pripojeny druhy tuner DVB-S2 , nerozozna ziadny tuner.
Tolko moj pokus. Druhy tuner musi mat bud mensie tienenie, alebo iny typ konektora- aby vosiel bez problemov . A to bude asi len s inym typom - DVB-T, alebo snad DVB-C.
2x DVB S2 .
Slot c2 (na pcb) je urceny pre tuner bez moznosti prepinania polarizacie- teda maximalne - DVB-T alebo DVB-C . Druhy DVB-S2 tuner nepasuje ani mechanicky do plastoveho ulozenia tunera . Spravil som aj dve photo (mobilom - ziadna kvalita...) ,ale je jasne vidno, ze druhy DVB S2 tuner tam "nesedi" . Tienenie z dalsieho tunera je tak velke, ze konektor na pripojenie z prveho tunera jednoducho "zavadzia"
Napriek tomu som to tam narval (plastovu kolisku som demontoval) a azbox som zapol.
Azbox nedetekoval ziadny tuner a do moznosti nastavenia tuneru ma ani nepustil (logicky). Jednoducho - ak je v slote c2 pripojeny druhy tuner DVB-S2 , nerozozna ziadny tuner.
Tolko moj pokus. Druhy tuner musi mat bud mensie tienenie, alebo iny typ konektora- aby vosiel bez problemov . A to bude asi len s inym typom - DVB-T, alebo snad DVB-C.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
bibibo
- Nováček

Tak tam pasuje asi len DVB-S a nie DVB-S2. Ak by tam nešiel napasovať druhý sat. tuner, tak by to pekne posra...
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
V kazdom pripade ten druhy musi byt inak mechanicky konstruovany . Stabilizator KA 7818 je na pcb len jeden, ale k samotnemu prepinaniu 14/18 dochadza na doske tunera - pomocou svaba NS20 . Mne osobne moznost vlozenia druheho DVB S2 (DVB-S)tunera nechyba- ale bola by to prijemna moznost. 
-
AzMaster
- Nováček

- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
jj - ale vyskusat treba vsetko :)