Natáčení paraboly
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
formis
- Nováček

Natáčení paraboly
Mám problém s natáčením paraboly motorem na Azboxu. Nikde nemohu najít tlačítka na ruční posuv motoru. Pomocí USALS to taky neumím. Motor vždy musím přetočit pomocí starého Humaxu. Nebo poraďte jak to nastavit pomocí USALS. Parabolu s motorem mám seřízenou správně. Když v menu přepnu třeba na diseq tak mi parabola ujede pryč a musím ji zpět vrátit Humaxem.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Natáčení paraboly
Ak podporuje Tvoj motor USALS protokol bude to jednoduché. Stačí zistiť správne koordináty podľa ktorých je motor nastavený. Priradiť USALS v prijímači v nastavení paraboly a koordináty. Pri ďaľšej pozícii už len USALS.
Pred touto zmenou by som asi resetol motor kôli zmazaniu nastavených hodnôt z protokolu DiseqC 1.2
Nezabudni, že tým pádom resetneš hodnoty pre Tvoj Humax !!!
Pred touto zmenou by som asi resetol motor kôli zmazaniu nastavených hodnôt z protokolu DiseqC 1.2
Nezabudni, že tým pádom resetneš hodnoty pre Tvoj Humax !!!

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- Primo
- Mírně pokročilý

Potvrzuji, motor chodi excelentne. Nastaveni - TV kanal - Nastaveni anteny - DiseqC OFF - Nastaveni posice USALS - tam zadas svoji posici. Nezapomen, tohle musis udelat zvlast pro kazdou druzici.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
formis
- Nováček

Potřeboval bych to trochu upřesnit. Mám nyní parabolu nastavenu na Astra 1E (23,5°E) a moje souřadnice jsou 50°N a 17°27'E. Co musím a kam vyplnit? A to se musí dělat pro každou družici? Já myslel, že při použití USALS se nastaví jeden výchozí bod a tím je to dané.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Možno by to mal robiť niekto, kto vie čo robídempsey píše:Ak podporuje Tvoj motor USALS protokol bude to jednoduché. Stačí zistiť správne koordináty podľa ktorých je motor nastavený. Priradiť USALS v prijímači v nastavení paraboly a koordináty. Pri ďaľšej pozícii už len USALS.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
formis
- Nováček

Už jsem na to přišel. Pouze jsem netušil, že když přepnu na ten USALS nebo DiseqC a potvrdím OK tak vyběhne další menu. Už je to naladěné.
- Primo
- Mírně pokročilý

Nelam si moc hlavu a udelej presne to co jsem ti napsal. USALS skutecne toci podle zemepisne posice, takze pokud rucne nastavis parabolu treba na Astre 19.2 (je to pomerne blizko jihu) a potom spustis nastaveny prijimac, natoci kam ma. U AzBoxuHD na rozdil od jinych prijimacu je treba udelat nastaveni pro kazdou druzici zvlast. Pokud ti chodi USALS na Humaxu tak by po nastaveni AzBoxu mel tocit motor spravne. Prechazel jsem take ze starsiho STB na AzBoxHD bez problemu.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
formis
- Nováček

Píšu, že už je to vše OK. Pouze jsem nevěděl, že když dám OK na USALS, tak mi vyběhne menu, kde mohu ty souřadnice dopsat.
- Primo
- Mírně pokročilý

OK. Parma vterinama se nase PM minuly, takze ma rada byla zbytecna, treba pomuze jinemu.