Zdielanie HD Box a SD Box
-
pank
- Nováček

Zdielanie HD Box a SD Box
Zdravim vas. Potrebujem zdielanie Skylink karty HD boxu a SD boxu. Viem, ze to ide cez AZ Box HD a napr. Dreamsky ale AZ Box HD este zatial nechcem. Myslel som hlavne na Octagon ale k nemu potom vychadzaju len Linuxove stroje. Cize je nieco co funguje na zdielanie HD Box a SD Box a nie je na linuxe? Pisem sem preto lebo som myslel hlavne na Dreamsky ako SD. Dakujem
Naposledy upravil(a) pank dne 11 kvě 2009, 08:46, celkem upraveno 1 x.
-
Stanowi94
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zdielanie HD Box a SD Box
Ahoj už kdysi jsem se tu na to ptal, jediné co je HD a sdílí je s linuxem.
parabola 55T 01,0°W 13,0°E 19,2°E 23,5°E ,EMP P155 UP,DISEqC POSITION/OPOTION EMP Centauri,Dreamsky 7000 ,Ferguson Ariva 200, Ferguson Ferguson ARIVA HD Combo.
Přístupové karty: GITAL, Skylink, UPC
-
pank
- Nováček

Mas pravdu Dempsey tam nieco take pisal. Teraz ide o to ci je lepsie zdielat v kombinacii AZ box HD a Dreamsky alebo Octagon HD a IP box 250?
-
Stanowi94
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Já zdílím AZ box HD a Dreamsky 7000 a nemůžu si stěžovat, ale je to tvoje volba.
parabola 55T 01,0°W 13,0°E 19,2°E 23,5°E ,EMP P155 UP,DISEqC POSITION/OPOTION EMP Centauri,Dreamsky 7000 ,Ferguson Ariva 200, Ferguson Ferguson ARIVA HD Combo.
-
pank
- Nováček

Jasne ze volba je na mne, ale nie je to pre mna a zatial nemam skusenosti s takouto kombinaciou. Ja by som urcite volil tu kombinaciu co ty, len je tu trochu problem a sice aby to bolo uzivatelsky prijemne. Pre tvoju kombinaciu je aj cena. Jedine proti je uzivatelsky komfort u AZ boxu HD, alebo sa mylim?
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Neviem čo si predstavuješ pod užívateľským komfortom, ale pre mňa je užívateľsky AZ HD veľmi príjemný 

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
pank
- Nováček

No problem je v tom, ze ty si odbornik a tuto zostavu chcem pre uplnych laikov. Myslis, ze je AZ HD uz dostatocne pripraveny aj pre uzivatelov-laikov? Ja im ho samozrejme prednastavím.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Nie som odborník, ale vývoj AZ sa uberá tým smerom aby bol užívateľsky " user friendly " čo znamená že by ho po pripojení na net mal abslúžiť úplne každý s diaľkovým ovládačom aj s aktualizáciami.
Ak by sme mali byť dôsledný a presní pri ponukách klientom , bol by veľký problém ponúknuť niečo , čo funguje bezchybne. Dokonca ani prijímače bez emulátora sa nevyhnú problémom v prevádzke. Prostredie v ponuke providerov sa mení skoro denne a preto je dobré mať po ruke montéra, ktorý sa o túto techniku stará a ak treba dá všetko do poriadku.
Je to ako s počítačmi...
Spustiť prijímač a prehodiť za deň pár programov nie je problém ani pre dôchodcu tak isto ako nahrať niečo na nejaké médium a potom prehrať babke. Keď však bude problém niekto ho musí vyriešiť - či už je to reštart alebo potreba aktuakizovať celý prijímač.
Na reštart zase stačí dôchodca a na to ostatné možno tiež, ale musí sa to dať jednoducho a o to ide vývojárom - komplet všetko nové a funkčné len pár stlačením na diaľkovom ovládači.
To že je niečo linux alebo nie je vlastne úplne jedno. Malo by ísť o výbavu a spoľahlivosť a v prípade problémov o jednoduché a rýchle riešenie.
Neviem koľko prijímačov si mal možnosť si ochytať, ale čím viac funkcií a vymožeností - tým viac potenciálnych problémov. Ak ale dokážeš vzniknuté problémy vyriešiť s DO - máš výborný prijímač.
AZ HD ešte nie je v takom stave aby toto zvládol, ale robí sa všetko preto aby to tak bolo.
Tak sa teda rozhodni čo namontuješ. Ideálne je keď prijímač poznáš dobre, aby Ťa nič zásadne neprekvapilo a aby si sa na neho /do istej miery/ mohol spoľahnúť.
Ak by sme mali byť dôsledný a presní pri ponukách klientom , bol by veľký problém ponúknuť niečo , čo funguje bezchybne. Dokonca ani prijímače bez emulátora sa nevyhnú problémom v prevádzke. Prostredie v ponuke providerov sa mení skoro denne a preto je dobré mať po ruke montéra, ktorý sa o túto techniku stará a ak treba dá všetko do poriadku.
Je to ako s počítačmi...
Spustiť prijímač a prehodiť za deň pár programov nie je problém ani pre dôchodcu tak isto ako nahrať niečo na nejaké médium a potom prehrať babke. Keď však bude problém niekto ho musí vyriešiť - či už je to reštart alebo potreba aktuakizovať celý prijímač.
Na reštart zase stačí dôchodca a na to ostatné možno tiež, ale musí sa to dať jednoducho a o to ide vývojárom - komplet všetko nové a funkčné len pár stlačením na diaľkovom ovládači.
To že je niečo linux alebo nie je vlastne úplne jedno. Malo by ísť o výbavu a spoľahlivosť a v prípade problémov o jednoduché a rýchle riešenie.
Neviem koľko prijímačov si mal možnosť si ochytať, ale čím viac funkcií a vymožeností - tým viac potenciálnych problémov. Ak ale dokážeš vzniknuté problémy vyriešiť s DO - máš výborný prijímač.
AZ HD ešte nie je v takom stave aby toto zvládol, ale robí sa všetko preto aby to tak bolo.
Tak sa teda rozhodni čo namontuješ. Ideálne je keď prijímač poznáš dobre, aby Ťa nič zásadne neprekvapilo a aby si sa na neho /do istej miery/ mohol spoľahnúť.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
pank
- Nováček

Dakujem za komplexnu odpoved. Bude to asi tak, ze do toho pojdem aj ja, lebo v tejto chvili je to o rozhodnuti do coho investovat a potom aj ponukat druhym. Rozhodoval som sa medzi tymi kombinaciami, ktore som uviedol vyssie. Osobne sa mi AZ HD velmi pozdava aj ked zatial ho poznam iba z testov a for.
-
Stanowi94
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že neprohloupíš, měl jsem možnost vyskoušet spoustů přijímačů, nevyjímaje Dreambox 600, a AZ Box se mi osvědčil jako nejlepší. Pokud bys nepotřeboval síťovku tak doporučím Ferguson 8800HD, Jinak dreamsky sou super
dneska jsem montoval 2x zdílení a vše jede perfektně, vedoucího sem konečně přesvědčil že budem místo kvalitnícho FERGUSONA FX 7600 CR1, brat dreamsky a potěšila mě vyjdenaná cena pouhých 1990Kč.
-
pank
- Nováček

Tiez mi uz preslo kadeco cez ruky, ale musim sa posunut dalej, lebo ako hovoria mudry vyvoj nezastavis. Problem je, ze vzdy musim do tej novej serie zainvestovat a preto sa pomalsie rozhodujem. Najprv citam, citam, citam.
Este detail, mam doma aj stareho Humaxa 8100 a som dost citlivy na kvalitu obrazu, hlavne pri SD a zatial som mal doma dva HD (aj Octagon HD) prijimace, ale ani jeden sa mu v kvalite obrazu pri SD nevyrovnal. TV-Samsung plazma 50". Pokial som ale cital na druhom fore tak AZ box HD bol hodnoteny v kvalite velmi dobre.
Este detail, mam doma aj stareho Humaxa 8100 a som dost citlivy na kvalitu obrazu, hlavne pri SD a zatial som mal doma dva HD (aj Octagon HD) prijimace, ale ani jeden sa mu v kvalite obrazu pri SD nevyrovnal. TV-Samsung plazma 50". Pokial som ale cital na druhom fore tak AZ box HD bol hodnoteny v kvalite velmi dobre.