prepnuti TV na AV pres HDMI ?

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

St.
Nováček
Nováček

prepnuti TV na AV pres HDMI ?

Příspěvek od St. »

Ahoj,
reaguje nekomu TV na zapnuti AzBoxu pripojeny pres HDMI ?

tady:
http://www.tvfreak.cz/disc_doc-NE682DAC ... tml?&all=1
mi nekdo tvrdil, ze mu to TV Sony prepina, me to bohuzel s Panasonikem nejde ...

St.

DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: prepnuti TV na AV pres HDMI ?

Příspěvek od grantec »

HDMI neumoznuje zapinat zariadenia na zobrazovanie. V HDMI specifikacii niet o tom ani zmienky ! Prosim - staci pzoriet wikipediu. Tam certifikovany kabel HDMI1.3 nepomoze- ved ta specifikacia a odlisnost od nizsej verzie sa tyka inych funkcii. Pravdou ale je, ze niektore TV prijimace su vybavene obvodom detekcie videosignalu - a podla toho sa potom zapinaju. To je asi aj pripad Sony. Pisem asi - lebo som to nemal moznost vyskusat. Panasonic pouziva ine technologie (iLink) a tie su uzko specializovane len na zariadenia spolocnosti Panasonic , pricom sa tykaju skor typu ovladania tychto pristrojov, aj ked samotna aktivacia pripojenych zariadeni pomocou tohto rozhrania mozna je.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

grantec píše:HDMI neumoznuje zapinat zariadenia na zobrazovanie. V HDMI specifikacii niet o tom ani zmienky ! Prosim - staci pzoriet wikipediu. Tam certifikovany kabel HDMI1.3 nepomoze- ved ta specifikacia a odlisnost od nizsej verzie sa tyka inych funkcii. Pravdou ale je, ze niektore TV prijimace su vybavene obvodom detekcie videosignalu - a podla toho sa potom zapinaju. To je asi aj pripad Sony. Pisem asi - lebo som to nemal moznost vyskusat. Panasonic pouziva ine technologie (iLink) a tie su uzko specializovane len na zariadenia spolocnosti Panasonic , pricom sa tykaju skor typu ovladania tychto pristrojov, aj ked samotna aktivacia pripojenych zariadeni pomocou tohto rozhrania mozna je.
Ahoj,
dik za nazor, informace jsem hledal (pravda kompletni specifikaci jsem necetl ) a napr tady nekdo popisuje, ze na to signa je:
http://www.tvfreak.cz/forum/showpost.ph ... stcount=12

.. proto jsm nahodil tema, abych zjistil prakticke zkusenosti, snad neni treba takovy vycitavy ton ..

St.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

vobec som nevolil vycitavy ton . kua - vyznelo to tak ? sa ospravedlnujem . ;)

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

grantec píše:vobec som nevolil vycitavy ton . kua - vyznelo to tak ? sa ospravedlnujem . ;)
.. v tom pripade sa ospravedlnujem ja ;o)

St.

zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

St. píše:Ahoj,
...
Nemam ten vhodny typ LCD, ale obecne lze rici, ze CEC je navrzeno aby to tak fungovalo.
Je k tomu spoustu materialu, napr. tady: http://www.videsignline.com/howto/21580 ... JVN?pgno=2
http://i.cmpnet.com/videsignline/2008/04/cec-1.jpg
http://www.simplaylabs.com/documents/wh ... 122007.PDF
videl jsem CEC_White_Paper.pdf ...

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

zbyneksk píše:
...
Nemam ten vhodny typ LCD, ale obecne lze rici, ze CEC je navrzeno aby to tak fungovalo.
Je k tomu spoustu materialu, napr. tady: http://www.videsignline.com/howto/21580 ... JVN?pgno=2
http://i.cmpnet.com/videsignline/2008/04/cec-1.jpg
http://www.simplaylabs.com/documents/wh ... 122007.PDF
videl jsem CEC_White_Paper.pdf ...

Takze ked mam v manualy od zobrazovatka napisane: 1 HDMI-CEC, 1.3 verzia, tak by mi to teoreticky malo prepinat? (Kabel mam verziu 1.3).

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

romko1 píše: Takze ked mam v manualy od zobrazovatka napisane: 1 HDMI-CEC, 1.3 verzia, tak by mi to teoreticky malo prepinat? (Kabel mam verziu 1.3).
To je specifikace, jeste to tam musi AZbox poslat.

Zajimal jsem se, jestli nejde sehnat SDK z kompletnim popisem k cipu, ale oficialne bych si musel koupit development kit :o/
St.

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

tady:
mi nekdo tvrdil, ze mu to TV Sony prepina, me to bohuzel s Panasonikem nejde ...

St.
Ahoj,

mam prepojeny AzBOX Premium s TV Samsung cez HDMI kabel a neprepina mi TV na vstup HDMI1. Ide ma porazit :51: , ked musim asi 6x stlacit jedno tlacidlo na DO od TV, aby som sa dostal k STB. (Predtym som mal STB prepojeny cez SCART a to bola pohodicka). Kontaktoval som vyrobcu TV Samsung - poradil mi upgrade FW TV, dalej som kontaktoval vyrobcu HDMI kabla fy. Gembird NL, ci dany kabel ma certifikovanu funkciu CEC... vraj kabel je OK, takze zostal mi uz len STB AzBOX...otazka na skusenych uzivatelov...
Ma funkciu prepinania TV pri spusteni AzBOXu implementovanu vo FW? Prip. ake su vase postrehy.
Vdaka za odpoved.

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

Také mně vadily tyto zběsilosti, na stole 4 ovladače (TV, sat, DVD, zesilovač,..)koupil jsem si dálkový ovladač Logitech Harmony -tam se přes web nastaví co má udělat ovladač pokud zvolím - sledovat TV - zapni TV, AZbox, přepni vstup TV na HDMI1 a nadefinuji co které tlačítko znamená,
podobně se nastaví co má vše ovladač udělat pokud zvolím sledovat TV + zvuk z domácího kina - programuji zapni TV, AZBOX, Domácí kino, nastav vstupy TV -HDMI, domácí kino vstup XX,... od té doby jsou ovladače v šuplíku připravený jen na nějaké specialnosti, co se mně nechtělo programovat do ovladače Harmony

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
St.
Nováček
Nováček

Příspěvek od St. »

romko1 píše:

tady:

St.
Ahoj,

mam prepojeny AzBOX Premium s TV Samsung cez HDMI kabel a neprepina mi TV na vstup HDMI1. Ide ma porazit :51: , ked musim asi 6x stlacit jedno tlacidlo na DO od TV, aby som sa dostal k STB. (Predtym som mal STB prepojeny cez SCART a to bola pohodicka). Kontaktoval som vyrobcu TV Samsung - poradil mi upgrade FW TV, dalej som kontaktoval vyrobcu HDMI kabla fy. Gembird NL, ci dany kabel ma certifikovanu funkciu CEC... vraj kabel je OK, takze zostal mi uz len STB AzBOX...otazka na skusenych uzivatelov...
Ma funkciu prepinania TV pri spusteni AzBOXu implementovanu vo FW? Prip. ake su vase postrehy.
Vdaka za odpoved.
Momentalne vyuzivam tv cast na DO AZBox premium, tzn jednim tl. zapnu AZBox, druhym tl. zapnu tv, tretim prepnu na AV. Je to naprd, ale momentalne krom programovatelnych DO nic lepsiho zrejme neni ...
St.

bene1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bene1 »

ja mam tiez samsung a prepne mi to..zapnem tv,zapnem AZ HD a ide to..treba v telke nastavit primarne HDMI,mozno to bude tym..ak tam mas aj scart tak ten vytiahni,lebo vtedy to prepina primarne na scart,potom sa musis preklikat na HDMI..

AZ HD Elite+DM500,skylink,SG 2100,Gibertini 85 AL,Invacom twin,Satfinder SF-30
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

bene1 píše:ja mam tiez samsung a prepne mi to..zapnem tv,zapnem AZ HD a ide to..treba v telke nastavit primarne HDMI,mozno to bude tym..ak tam mas aj scart tak ten vytiahni,lebo vtedy to prepina primarne na scart,potom sa musis preklikat na HDMI..
Bene1: prosim Ta, aky mas TV Samsung? Skusil som odpojit oba SCART v TV a nic :42:
Presiel som si menu v TV a nikde som nenasiel :90: moznost nastavit primarne HDMI.
Mozes sa nato pozriet?
Vdaka....

paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od paleaaro »

Mam LCD Sony a mam k nemu pripojeny BOX cez SONY receiver pomocou HDMI, ale neprepina mi sig., musim rucne.

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

jc.jaroslav píše:Také mně vadily tyto zběsilosti, na stole 4 ovladače (TV, sat, DVD, zesilovač,..)koupil jsem si dálkový ovladač Logitech Harmony -tam se přes web nastaví co má udělat ovladač ...
Jaký model 512 / 525 nebo One Advanced ? Díky

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“