sdileni newcs, 1x IP 4x port
-
lujza
- Nováček

sdileni newcs, 1x IP 4x port
Zdravim,
procetla jsem zde Vase prispevky a vypada to ze vsem sdileni Dreamsky vs. newcs funguje bezproblemu. Pokud mi muze nekdo poradit kde delam chybu tak budu rada, ale pote co jsem sledovala trosku komunikaci Dreamsky --> ctecka v PC tak to vypada ze implementace TCP v Dreamsky 7000 neni uplne ok.
Problem:
Dreamsky 7000 se pripojuje na newcs serv. na RB kde jsou celkem 4 karty, pri prepnuti programu na Dreamsky na program ktery ma jiny CAID to skoro na 100% prestane komunikovat (kanal kodovan a konec), pomuze bud jen restart (vypinac) nebo pockat neurcite dlouhou dobu (obcas se stane ze se rozjede sam). Na newcs server to sice cosi posila, ale z toho nejsem moc moudra. Prirazovat ID programum dle providera sem zkousela, ale nezda se mi ze by to pro tenhle problem melo nejak velky efekt. Dalsi zarizeni komunikuji se serverem bez potizi (intebox, dm. pc). Zkousela jsem nekolik fw., momentalne tam je v. 2.18. Nemam tam zadny softcam.key, komunikuji jen s kartama na LAN, Dreamsky nema na firewallu povolen pristup ven ani dovnitr.
Predem diky za kazdou radu
procetla jsem zde Vase prispevky a vypada to ze vsem sdileni Dreamsky vs. newcs funguje bezproblemu. Pokud mi muze nekdo poradit kde delam chybu tak budu rada, ale pote co jsem sledovala trosku komunikaci Dreamsky --> ctecka v PC tak to vypada ze implementace TCP v Dreamsky 7000 neni uplne ok.
Problem:
Dreamsky 7000 se pripojuje na newcs serv. na RB kde jsou celkem 4 karty, pri prepnuti programu na Dreamsky na program ktery ma jiny CAID to skoro na 100% prestane komunikovat (kanal kodovan a konec), pomuze bud jen restart (vypinac) nebo pockat neurcite dlouhou dobu (obcas se stane ze se rozjede sam). Na newcs server to sice cosi posila, ale z toho nejsem moc moudra. Prirazovat ID programum dle providera sem zkousela, ale nezda se mi ze by to pro tenhle problem melo nejak velky efekt. Dalsi zarizeni komunikuji se serverem bez potizi (intebox, dm. pc). Zkousela jsem nekolik fw., momentalne tam je v. 2.18. Nemam tam zadny softcam.key, komunikuji jen s kartama na LAN, Dreamsky nema na firewallu povolen pristup ven ani dovnitr.
Predem diky za kazdou radu
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Re: sdileni newcs, 1x IP 4x port
Určite je to tu už napísané ale zopakujem to:
Dreambox a IP box funguje ako server pre Dreamsky s Newcs 1.20
Dreambox a IP box funguje ako server pre Dreamsky s Newcs 1.20

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
lujza
- Nováček

Priznam se ze tuto odpoved sem nepochopila ale dekuji za informaci. Me newcs bezi na Routerboardu, ale nebude problem zkusit na nem verzi 1.2.
Diky
Diky
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ešte ale dodám, že v Dreamsky by mal najlepšie pre toto zdieľanie fungovať fw 2.17 a v tom newcs treba vytvoriť pre každý prijímač zvlášť usera

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
lujza
- Nováček

Ok diky za rady, vyzkousim tedy v 2.17 proti newcs 1.20, a kdyz uz v tom budu tak i zkusim udelat pro kazdy prijmac zvlast usera 
- Harry131
- Nováček

Lujza a mohla by jsi mi prosím zaslat nějaké info jak to máš v tom RB nastavené a spuštěné. Díky
HDBOX 9105 oscam 7036 klient Skylink, server UPC
Dreamsky NXP256 0.15 oscam klient UPC, SKylink
Satelita 2000HD 1.7B1klient UPC
Inetbox 300 oscam server Skylink
Multibeam 85 4W-1W-5E-9E-13E-19,2E-23,5E-28,2E-39E
-
lujza
- Nováček

No ja uz nevim jestli to myslite vazne nebo vypadam ze sem uplne blba ? Pokud se me ptas jak to mam v tom RB na zaklade te vety ze kazdy prijmac ma mit v newcs svuj login tak samozrejme ze ma (to byl pokus o vtip) ... a komunikuje s nim nekolik pristroju jak pres mgcamd, CCcamd, wincsc a je nevim co jeste a dokonce uz nekolik let .... zde problem nehledam. Prvni stroj ktery ma problem s komunikaci se servrem je Dreamsky.
Jinak pouzivam beznou konfigurci newcs, nemam tam zadne obskurni karty, pres 2 usb ctecky.
Jinak pouzivam beznou konfigurci newcs, nemam tam zadne obskurni karty, pres 2 usb ctecky.
- Harry131
- Nováček

Tak to ale nebylo vůbec myšlené, spíše na jakém RB to provozuješ, to mě zajímá. Něco obdobného bych si taky rád spáchal a netušil jsem že by to taktop mohlo jít.
HDBOX 9105 oscam 7036 klient Skylink, server UPC
-
lujza
- Nováček

Jasne, omlouvam se ... v tom kontextu to vyznelo trosku divne, jinak puvodne sem to provozovala na RB433 + mikrotik (lehce upraven), ale od te doby to proslo vyvojem a dneska tam mam alix + gentoo minimal (takova homemade uprava pro gateway) ... ctecky mam 2x2 od ZDK. Pokud te zajimaji nejake dalsi podrobnosti tak pm.
-
rada
- Mírně pokročilý

mám stejný problém u Dreamsky. Chvíli přepínání funguje, pak odpojení. Pomůže jen reinit serveru, v log newcs je chyba připojení dreamsky. Cardserver je newcs 1.65. Testoval jsem 1.5 i 1.66, router ASUS W500GP v2, Kamikaze 8.09. V logu mě jen zaráží, že dream si bere jen CAID a SID ? providera vůbec nechce. Nemůže toto být problém ? Jen pro info, AZBOX ELITE a Premium, co jsou napojeny jedou ok, IPBOX250 take. Přiznám se, verzi 1.2 u newcs jsem netestoval, vyžaduje odlišné knihovny a nechtěl jsem rozbourat server. Možná ještě testnu nějakou linux mašinu a dám tam newcs 1.2
-
lujza
- Nováček

Zdravim,
2 rada> testovat jine verze newcs je marna snaha, chyba je v ip stacku dreamsky, nepracuje spravne .... "spadne" z pripojeni aniz by ho korektne ukoncil a snazi se navazat dalsi na server, server se stale snazi komunikovat s dreamsky na puvodne navazanem spojeni. Zadna linuxova, a snad i win masina neni schopna tohle nejak osetrit.
2 rada> testovat jine verze newcs je marna snaha, chyba je v ip stacku dreamsky, nepracuje spravne .... "spadne" z pripojeni aniz by ho korektne ukoncil a snazi se navazat dalsi na server, server se stale snazi komunikovat s dreamsky na puvodne navazanem spojeni. Zadna linuxova, a snad i win masina neni schopna tohle nejak osetrit.
-
rada
- Mírně pokročilý

2 Lujza : Potíž je ta, že se tohle děje i s kartou Skylink ve čtečce. Proto si myslím, že je to chyba FW
-
lujza
- Nováček

2 rada> jde o to jak fw k te ctecce take pristupuje, nemam na to cas to nejak resit ani zjistovat, komunikace mezi dreamsky a newcs serverem je jasna, TCP chce jeste hodne dodelat ... stroj sem jiz vratila, takze dale nemuzu slouzit
-
rada
- Mírně pokročilý

Jasny, urcite je chyba v lan protokolu, protoze jsem ted jezdil jen upc progs a klikal jsem fakt dost a vse ok
-
joe
- Nováček

nezda sa mi to: T&T kartA mi v citacke este nestvrdla a skusal som vsetko mozne...rada píše:2 Lujza : Potíž je ta, že se tohle děje i s kartou Skylink ve čtečce. Proto si myslím, že je to chyba FW
testoval som vela fw az po 2.24 s newcs 1.66 aj 1.20
- na 1.20 to ide lepsie, ale cas od casu sa to sprajcne
pada komunikacia s newcs - neviete niekto kde zohnat zdrojaky na newcs?