Problém s DiseqC EMP Centauri P.168W (8 in 1 out)
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Merxxx
- Nováček

Problém s DiseqC EMP Centauri P.168W (8 in 1 out)
Zdravím všetkých majiteľov AZBoxu HD. Mám menší problém s DiseqC prepínačom EMP P.168W. Nakonfigurovaný je správne v režime DiseqC 1.1 na 5 LNB konvertorov, aj prepína tak ako treba, lenže pri prepnutí na piaty vstup (1W) mi na niektorých programoch nenabehne EMU (mgcamd) a napíše - ZAKÓDOVANÉ, akokeby tam bolo príliš veľké oneskorenie. Keď ale prepnem na iné kanály v tom istom pakete tak mi EMU nabehne a ide bez problémov na všetkých programoch aj tých čo naprvý raz nešli. Problém je, že mám v Settingu (obľúbené) vytiahnutý len jeden kanál z tejto družice a nechce sa mi zakaždým prepínať programy podľa providera. Ak mi viete poradiť tak vopred ďakujem za info. 
AzBox HD Elite, DM 500+ / 28,2-1W / FW: vždy nový
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s DiseqC EMP Centauri P.168W (8 in 1 out)
zalezi ci je vertikal, alebo horizontal. myslim,ze vertikal a ze nastavenie pre EMP vyzaduje pri 5,6,7,8, vstupoch pouzit aj diseqc opakovat (repeat diseqc) .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
Merxxx
- Nováček

Dík za odpoveď. Tak som to tam hľadal ale márne. Vec sa má tak, že DiseqC prepne na piaty vstup ale len asi pri niektorých TP. Príklad: kanál na 23,5 na druhom vstupe ide, prepnem na kanál na 1W na piatom vstupe a ide, ak potom prepnem na kanál na 1W, ktorý nechcel ísť tak zrazu ide lebo nemusí prepínať DiseqC, ak prepnem na 23,5 a potom na kanál čo nešiel tak zase nič. Dúfam, že som to moc nezamotal.. 
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
hlavne zisti z akej polarizacie ma problem prepnut na aku polarizaciu. Takto - Horizontalna je 18V a Vertikalna je 13V . a prave tam moze byt problem.
Inak - pre 168 je potrebne pouzit aj uncomited a comited. Pouzitie tychto prikazov zas silne zalezi od verzie (v1 alebo v2) prepinaca. Aj to si zisti - malo by to byt na plasti toho prepinaca uvedene .
Inak - pre 168 je potrebne pouzit aj uncomited a comited. Pouzitie tychto prikazov zas silne zalezi od verzie (v1 alebo v2) prepinaca. Aj to si zisti - malo by to byt na plasti toho prepinaca uvedene .
-
Merxxx
- Nováček

Nastavenia DiseqC mám podľa návodu k EMP P.168 V1, vstup5: commited A uncommited 2. Tú polarizáciu pozriem.
-
Merxxx
- Nováček

Polarizácia je u oboch programov horizontálna. Ono to na tom kanáli čo nenabehne vyzerá, že DiseqC prepol, lebo ukáže reálny stav signálu z družice 1W, len akoby mgcamd nenabehol.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
myslim,ze neprepne a silu signalu zobrazuje z predchadzajucej pozicie. ostatne - mozes vyskusat aj cez telnet .
predpokladam,ze mas mgcamd ako meulator.
otvor telnet, napis ps - zobrazi vypis spustenych procesov. hned prve cislo provesu pre emu_module killni- napriklad kill 1072 - to cislo zalezi od skutocneho cisla procesu.
potom napis
/EMU/OpenXCAS/mgcamd/emu_module -d
tym ho spustis manualne. Vyhodou bude, ze sa ti budu zobrazovat aj info o dekodovani , teda ked prepnes program z jednej pozicie na druhu, vidis aj info o skutocnom CAID , ktore sa pokusa dekodovat a ak nahodou padne - aj posledne zaznamenany proces.
V podstate tak budes vediet, ci sa ozaj prepne na dalsiu poziciu, alebo signal zobrazuje len s predchadzajucej pozicie.
predpokladam,ze mas mgcamd ako meulator.
otvor telnet, napis ps - zobrazi vypis spustenych procesov. hned prve cislo provesu pre emu_module killni- napriklad kill 1072 - to cislo zalezi od skutocneho cisla procesu.
potom napis
/EMU/OpenXCAS/mgcamd/emu_module -d
tym ho spustis manualne. Vyhodou bude, ze sa ti budu zobrazovat aj info o dekodovani , teda ked prepnes program z jednej pozicie na druhu, vidis aj info o skutocnom CAID , ktore sa pokusa dekodovat a ak nahodou padne - aj posledne zaznamenany proces.
V podstate tak budes vediet, ci sa ozaj prepne na dalsiu poziciu, alebo signal zobrazuje len s predchadzajucej pozicie.
-
Merxxx
- Nováček

V prvom rade, proces emu_module mi nebeží a ani v uvedej ceste ho nemám. Čo sa týka prepínania tak zobrazuje reálny stav signálu pri programe z 1W, lebo ak prepínam z 23,5 tak je tam podstatný rozdiel a ak ten program ide (prepnutie z 1W na 1W) tak ukazuje rovnaké hodnoty.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
ked ho nemas,asi pouzivas MultiCAS. aky emulator vlastne pouzivas?
-
Merxxx
- Nováček

Používam len mgcamd, niekde som čítal, že emu_module je v MultiCAS.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
a vies ze je to mozne ? Mam vcul zapnuty Qbox, tak neviem pozriet. mgcamd mas stiahnuty z webu - tu poslednu verziu ?
-
Merxxx
- Nováček

Áno, mám mgcamd 1.33
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
neva- tak killni mgcamd a spusti ho manualne - aby si zistil na akom procese sa zastavi .
ta cesta na manualne spustenie by mala byt takto:
/EMU/OpenXCAS/mgcamd/mgcamd -d
ta cesta na manualne spustenie by mala byt takto:
/EMU/OpenXCAS/mgcamd/mgcamd -d
-
Merxxx
- Nováček

Tak dospel som k tomu, že mgcamd vôbec nezačne hľadať na...2 k..s, lebo mu nepríde informácia CaID z boxu. Zistil som aj to, že to robia všetky programy na jednom TP (12,643/H). Z toho mi vychádza, že bude niečo v boxe alebo v emu zle načasované alebo už neviem... :sad:
- andrejtom
- Nováček

a nemas nahodov len slaby signal? preto ti to moze blbnut.
VU+ DUO 2 VTi najnovsie, AZBox ME E2 RTi 1.8 a este Ariva 200+ zopar SD, SkyLink HD, motor HH90 USALS, Gibertini OP85L, TV Panasonic P42V10E, Router Apple TimeCapsule