USB HDD
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Bolis
- Nováček

USB HDD
Chtěl bych se zeptat jak má správně fungovat USB HDD. Mám AZ Elite. Pevný disk SEAGETA Free Agent Go 320GB. Nahrávání, přehrávání, všechno šlape, ale i když disk nepoužívám (pouze sledování TV), dokoknce i když AZBox ovladačem vypnu, tak běží (svítí, točí se). Je to normální, nejde disk nějak vypnout (nějakej Stand By mod)?
A ještě jedna věc mě zajímá. Když AZBox vypnu ovladačem (StandBy), tak je pořád funkční síťovka a pořád bliká jako by se přenášela nějaká data. Je to dobře?
A ještě jedna věc mě zajímá. Když AZBox vypnu ovladačem (StandBy), tak je pořád funkční síťovka a pořád bliká jako by se přenášela nějaká data. Je to dobře?
-
Benny
- Mírně pokročilý

Re: USB HDD
U disku nevim, ale ve stand by lze na USB namerit napeti, takze proto se asi disk toci. Nektere disky se umi vypnout pri necinnosti napriklad PC nektere ne. Jak je to u tohohle modelu netusim. I klasicke interni disk v AZboxu se toci docela dlouho po prepnuti do rezimu standby tak mozna zkus vydrzet o neco dyl cca 20 minut. Jinak sitovka aktivni zustava a obcas si "blikne", to je normalni.Bolis píše:Chtěl bych se zeptat jak má správně fungovat USB HDD. Mám AZ Elite. Pevný disk SEAGETA Free Agent Go 320GB. Nahrávání, přehrávání, všechno šlape, ale i když disk nepoužívám (pouze sledování TV), dokoknce i když AZBox ovladačem vypnu, tak běží (svítí, točí se). Je to normální, nejde disk nějak vypnout (nějakej Stand By mod)?
AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
- Primo
- Mírně pokročilý

U USB disku je problem s vypinanim znamy, chce to vybirat takovy, ktery to ma primo v popisu parametru, teda dela to sam bez prispeni AzBoxuHD.
Co se tyce site, sit je ve standby rezimu plne funkcni, muzes pres ni pristupovat na AzBoxHD pomoci FTP nebo telnetu.
Co se tyce site, sit je ve standby rezimu plne funkcni, muzes pres ni pristupovat na AzBoxHD pomoci FTP nebo telnetu.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
Privatman
- Nováček

Zkoušel někdo jestli funguje pro USB HDD nastavení vypnutí v potožce Paměti, mohlo by to fungovat potom i po vypnutí. Můj HDD Werbatim 160Gb interní 3,5" jsem nastavil na 5 minut a po vypnutí se sám po 5 minutách vypne(FW 2238) .
- Primo
- Mírně pokročilý

Ja bych rekl, ze to casove vypinani disku v Nastaveni v polozce Pameti, ma vliv jen na interni SATA disk.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
ano, je to presne tak, tuto funkcionalitu obhospodaruje totiz utilita hdparm, ktora vykonava ioctl len na zariadenia, ktore obsluhuje driver libata (SATA/PATA/SAS alebo starsie IDE zariadenia).
externy usb disk je sice bezny 2.5/3.5 palcovy disk, takze teoreticky by mala byt funkcionalita rovnaka, problem je usb rozhranie, ktore nevie pri sucastnych kerneloch tieto instrukcie spracovavat.
mozno niekedy v buducnosti ...
externy usb disk je sice bezny 2.5/3.5 palcovy disk, takze teoreticky by mala byt funkcionalita rovnaka, problem je usb rozhranie, ktore nevie pri sucastnych kerneloch tieto instrukcie spracovavat.
mozno niekedy v buducnosti ...
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
- panborat
- Mírně pokročilý

Tak dle info tady:Bolis píše:Chtěl bych se zeptat jak má správně fungovat USB HDD. Mám AZ Elite. Pevný disk SEAGETA Free Agent Go 320GB. Nahrávání, přehrávání, všechno šlape, ale i když disk nepoužívám (pouze sledování TV), dokoknce i když AZBox ovladačem vypnu, tak běží (svítí, točí se). Je to normální, nejde disk nějak vypnout (nějakej Stand By mod)?
viewtopic.php?f=76&t=3419
stejný model Seagate ale 500 GB, normálně vypíná. Už jsi to nějak vyřešil s 320GB (můj favorit)? Např. upgrade firmweare. Díky !
Naposledy upravil(a) panborat dne 22 čer 2009, 15:14, celkem upraveno 1 x.
AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
male % tychto lowend diskov ma moznost upgradu fw. ak vobec nejake.
-
005jon
- Moderátor

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 207 poděkování
Kto mu SEAGETA Free Agent Go 320GB. Bol program Seagate Manager kde sa dá nastaviť vypínanie a vypnúť svetlo skontroluj čo tam máš nastavene ja mam 3 min. a vypína tak po 7min.
- panborat
- Mírně pokročilý

Takže teď už je jasné, co si zítra koupím. Moc díky 
AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
-
Blueberry
- Nováček

Dobrý den.
Jsem tu nový a rozhodl jsem se pořídit si v dohledne době AzBox Elite. Sháním k tomu
vhodný HDD buď s externím napájení nebo bez. Nejlépe asi s ním, aby to pak USB port
utáhl. Pročetl jsem diskuzi na tomto foru. Někde jste se už tématu věnovali a
některé tipy na ten vhodný tu už byly: např.
- WD MyBook Essential 1TB USB 2.0
- WD My Book 250GB
- Fujitsu Siemens 640GB USB 2.0
- My Passport Essential 320GB černý
TRANSCEND 250GB 2,5'' Externí Anti-Shock U.S. Army standard USB 2.0
Mohli byste prosím napsat Vaše zkušenosti se svým pevným diskem po dlouhodobém
používání. Zajímá mne, zda se neseká při nahrávání HD, zda "dobře" usíná, jak probíhalo formátování, popřípadě na co bych si při koupi měl dávat pozor. Moc díky za jakýkoli poznatek.
Jsem tu nový a rozhodl jsem se pořídit si v dohledne době AzBox Elite. Sháním k tomu
vhodný HDD buď s externím napájení nebo bez. Nejlépe asi s ním, aby to pak USB port
utáhl. Pročetl jsem diskuzi na tomto foru. Někde jste se už tématu věnovali a
některé tipy na ten vhodný tu už byly: např.
- WD MyBook Essential 1TB USB 2.0
- WD My Book 250GB
- Fujitsu Siemens 640GB USB 2.0
- My Passport Essential 320GB černý
TRANSCEND 250GB 2,5'' Externí Anti-Shock U.S. Army standard USB 2.0
Mohli byste prosím napsat Vaše zkušenosti se svým pevným diskem po dlouhodobém
používání. Zajímá mne, zda se neseká při nahrávání HD, zda "dobře" usíná, jak probíhalo formátování, popřípadě na co bych si při koupi měl dávat pozor. Moc díky za jakýkoli poznatek.
AzBox HD Elite, RSi 3.0, CCcam 2.3.0, parabola 80cm, Astra 19,2 E, 23,5E, Skylink
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
k tejto tematike je uz niekolko threadov s kopec prispevkami. treba len citat.
-
paklizzani
- Nováček

Mam půjčený SEAGETA Free Agent Go 160GB je u něho program FreeAgent Tools vypínání je možno po 3min...a funguje to.005jon píše:Kto mu SEAGETA Free Agent Go 320GB. Bol program Seagate Manager kde sa dá nastaviť vypínanie a vypnúť svetlo skontroluj čo tam máš nastavene ja mam 3 min. a vypína tak po 7min.
Vypínání světla je tam také ....ale, když v pc světlo vypnu a hdd znova připojím, tak se světlo zase rozsvítí (nepamatuje si to nastavení) dělá to i vám???
Naposledy upravil(a) paklizzani dne 26 čer 2009, 01:57, celkem upraveno 1 x.
AzBox Elite, Samsung LE 40A536, A-DATA CH91-250GB
-
Blueberry
- Nováček

Čítal, čítal. A nejen tady. Koukal jsem i do podpisu. Vyšel mi z toho seznam asi 7 disků, které více či méně jdou. A na to jsem se chtěl právě zeptat, který jde líp po zkušenostech z dlouhodobého používání. Zkusím tedy některý z nich a uvidíme.
AzBox HD Elite, RSi 3.0, CCcam 2.3.0, parabola 80cm, Astra 19,2 E, 23,5E, Skylink
-
005jon
- Moderátor

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 207 poděkování
Mne ostane vypnute svetlo aj v PC aj satelite SEAGATE FreeAgent Go 500GBpaklizzani píše:
Mam půjčený SEAGETA Free Agent Go 160GB je u něho program FreeAgent Tools vypínání je možno po 3min...a funguje to.
Vypínání světla je tam také ....ale, když v pc světlo vypnu a hdd znova připojím, tak se světlo zase rozsvítí (nepomatuje si to nastavení) dělá to i vám???