wifi
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
petinek77
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
wifi
Zdravim
Som novym majitelom AZbox HD premium. Prvy dojem je zatial super.
Potrebujem troska postrcit pri sprevadzkovani WIFI pripojenia na router ASUS WL 520 g. Notebook mi na wifi sieti chodi bez problemov vypol som HIDE SSID aj viazanie na MAC adresu a nejde mi pripojit. Cez LAN nieje problem. AZbox wifi siet najde ale nepripoji sa.
Dakujem
Som novym majitelom AZbox HD premium. Prvy dojem je zatial super.
Potrebujem troska postrcit pri sprevadzkovani WIFI pripojenia na router ASUS WL 520 g. Notebook mi na wifi sieti chodi bez problemov vypol som HIDE SSID aj viazanie na MAC adresu a nejde mi pripojit. Cez LAN nieje problem. AZbox wifi siet najde ale nepripoji sa.
Dakujem
AZboxHD Premium E2, SG 2100, fte 85cm
-
romko1
- Nováček

Re: wifi
Ahoj,
ako mas nastavenu bezpecnost (securite a typ sifrovania) na routery?
WPA sice podporuje STB ale nedokaze sa pripojit, je tam problem s heslom, avsak
napr. W Vista vyzaduju min. 8 miestne heslo a STB nema problem len s 5 miestnym...
Druha moznost je nastavit inu uroven bezpecnosti napr. (open) avsak sifrovanie WEP a bezpecnostny kluc min. 13 miestne heslo...A molo by Ti to fungovat...
ako mas nastavenu bezpecnost (securite a typ sifrovania) na routery?
WPA sice podporuje STB ale nedokaze sa pripojit, je tam problem s heslom, avsak
napr. W Vista vyzaduju min. 8 miestne heslo a STB nema problem len s 5 miestnym...
Druha moznost je nastavit inu uroven bezpecnosti napr. (open) avsak sifrovanie WEP a bezpecnostny kluc min. 13 miestne heslo...A molo by Ti to fungovat...
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
- Primo
- Mírně pokročilý

Pokud AzBox AP vidi, tak zbyva nastavit dynamicke pridelovani adres DHCP (je to jednodussi pro nastaveni) na routeru i AzBoxu a spravne sifrovani, ja bych zkusil pro zacatek WEP 64 bit. Heslo ti potom staci 5 ti mistne.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
momentalne ani viac ako 5-miestne neakceptuje.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Já jsem měl taky 64bit WEP a to fungovalo do softwaru 2032. Novější mi to taky nechtělo připojit. Tak jsem zrušil WEP a mám ochranu jen na MAC.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
petinek77
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Primo píše:Na uvolneni pripojim perlicku, mel jsem stejny problem a nakonec jsem zlistil, ze heslo je "case senzitive" a ja mel zapnuty Caps Look.
tak caps look umna problem nebol, som zadal same cisla
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Ja som mal tiez tento problem. Pouzivam filtrovanie cez MAC. BOX videl siet ale ked som dal "nastavet" tak sa nepripojil. Kupil som si externu antenu a pigtail k AZBOXU a fici to. Skus premiestnit BOX blissie k routeru.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
petinek77
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
paleaaro píše:Ja som mal tiez tento problem. Pouzivam filtrovanie cez MAC. BOX videl siet ale ked som dal "nastavet" tak sa nepripojil. Kupil som si externu antenu a pigtail k AZBOXU a fici to. Skus premiestnit BOX blissie k routeru.
mam ho meter od routeru... tak v tom problem nebude
- paleaaro
- Mírně pokročilý

petinek77 píše:akonahle zapnem viazanost na MAC adress tak sa spojenie preruši...
Zadavas do routera spravnu MAC?
BOX ma 2 MAC adresy. Jednu pre LAN a druha pre WIFI.
V nastaveniach ukazuje MAC pre LAN, pre WIFI si musis zistit.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
romko1
- Nováček

Ano vo FW 2032 ukazoval len jednu MAC adresu, ale vo FW 2238 ukazuje uz obe....paleaaro píše:petinek77 píše:akonahle zapnem viazanost na MAC adress tak sa spojenie preruši...
Zadavas do routera spravnu MAC?
BOX ma 2 MAC adresy. Jednu pre LAN a druha pre WIFI.
V nastaveniach ukazuje MAC pre LAN, pre WIFI si musis zistit.
Co sa tyka ochrany na MAC...to ako keby ste ani ziadnu nemali...
Mne sa podarilo rozbehat WEP sifrovanie a bezpecnostny kluc 128bit. -> preto 13 miestne heslo... a samozrejme ochrana na MAC adresu zapnuta, firewall, antivir...atd...
To: grantec... ide to...len sa s tym treba vyhrat...
Tu je kratky postup:
-reset routera (prip. nahrat novy FW)
-do STB nahratie FW 2238/2032 (znova) + tovarenske nastavenie
-postupne zvysovanie zabezpecenia siete na routery -> zapnut sifrovanie, nasledne filtrovat MAC adresu, zapnut firewall...atd..atd... (pri kazdej zmene na routery sa pripojit s STB nan, ak sa nepripoji vratit sa o krok spat)...pozor!!! Pred kazdym novym pripojenim (uz pred hladanim sieti WIFI) treba resetovat WIFI modul v STB!!! To je velmi dolezite...
Snad to niekomu pomoze...
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656