svn pre azbox
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
svn pre azbox
a je to tu, chcete vlastny image (firmware)? ak na to mate, mozete ist vlastnou cestou :-)
adresa pre subversion:
http://svn.azbox.to/trac/web/browser
dalsi sigmacke veci:
ftp://gw.sigmadesigns.com
login: armutils
password: sigmadesigns
adresa pre subversion:
dalsi sigmacke veci:
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
-
bibibo
- Nováček

Re: svn pre azbox
Tak je to jasné. Výrobca je v koncoch, tak to dali public.monkus píše:a je to tu, chcete vlastny image (firmware)? ak na to mate, mozete ist vlastnou cestou :-)
adresa pre subversion:
dalsi sigmacke veci:
AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
nechcel som to napisat, ale mam z toho ten isty pocit ... dufam, ze sa mylim
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ja mám zase pocit že ste málo skúsení a nedočkaví.
To môžeme tvrdiť aj o Dreambox-media. Určite im došiel dych a nevedia si rady so svojim prijímačom a tak poskytli verejnosti všetko k alternatívnemu image
A pre Dreambox ich je dosť
To môžeme tvrdiť aj o Dreambox-media. Určite im došiel dych a nevedia si rady so svojim prijímačom a tak poskytli verejnosti všetko k alternatívnemu image
A pre Dreambox ich je dosť

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
skor by som povedal, ze opatrni. nie je to prvy krat, co sa pustili zdrojove kody von s tym, ze vendor dal ruky prec, nech si komunita dalej vyvija.
opakujem, budem rad, ked to nebude pravda... myslim, ze vela ludi nie je spokojny s rychlostou dobiehania funkcnosti urcitych veci, ktore boli deklarovane. uvidime, ja osobne som trpezlivy, zatial :-)
opakujem, budem rad, ked to nebude pravda... myslim, ze vela ludi nie je spokojny s rychlostou dobiehania funkcnosti urcitych veci, ktore boli deklarovane. uvidime, ja osobne som trpezlivy, zatial :-)
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Třeba je to dobře. Celý Linux se udržel proto že je public. Jinak by ho Microsoft dávno převálcoval. Uvidíme co nám to přinese.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Asi takto:
Ked neboli zdrojaky - "ti sviniari" azboxaci vyrobili linuxaka, ale zdrojaky ako DM neuverejnili.
Ked su zdrojaky - "ti sviniari" azboxaci to uz vzdali a seru na nas.
Ani boh nevyhovie....
Ked neboli zdrojaky - "ti sviniari" azboxaci vyrobili linuxaka, ale zdrojaky ako DM neuverejnili.
Ked su zdrojaky - "ti sviniari" azboxaci to uz vzdali a seru na nas.
Ani boh nevyhovie....
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- Rapidos
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Je jedine dobre ze je to zverejnene. Alespon to neni jako u IPBoxu kdy jejich HD pristroje je jeden velky pruser. Zdrojaky nepusti ale ani oni se o nic nesnazi.
Takze toto je urcite krok spravnym smerem.
Takze toto je urcite krok spravnym smerem.
AB IPBox 400s / AB IPBox 910 HD / Topfield TF7720 / Asus WL500gP / SkyStar HD / AZBox Premium HD + 1TB WD
-
Beam
- Mírně pokročilý

taky to vnimam jako krok spravnym smerem a kdyz jim s tim nekdo pomuze, tim lip.
AzBox HD Premium (R3/4 = 330) fw. E2 OpenRSI 3.0, Samsung 750 GB, (23.5E+19.2E)+0.8W+SG2100
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
Skylink KOMPLET ICE, plugins: CCcam k OSCAMu
-
garion
- Nováček

Pridavam take kladne body za zverejneni zdrojoveho kodu.
Garion
Garion
AZBOX HD - elite, Skystar2 - VDR 1.60 (gentoo), Triple Dragon, DB500
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
samozrejme, zdrojove kody su fajn... mojho zamestnavatela zverejnenie zdrojovych kodov k 100ke produktov priviedlo na psi tridsiatok ...
mala uvaha:
kolko % ludi, co maju azbox vie realne zasiahnut do zdrojakov (alebo ich aspon pochopit)? 1 z 100? co citam asi 10 for k azboxu, tak som s tym cislom som prilis velky optimista. ti co to dokazu, z toho nic nemaju t.j. budu vzdy uprednostnovat vlastny biznis pred takouto aktivitou. skuste si tipnut, kolko neoficialnych releasov firmwaru pre azbox bude napr. koncom roka? ano, dreamboxu sa dari. bude sa darit v tomto aj azboxu? nikto nevie ...
ja osobne by som do tohoto firmwaru nic nevyvijal. dovodov je niekolko:
otazna spatna kompatibilia (vyviniem plugin, kde nemam zaruku, ze bude fungovat aj v novych firmwaroch, jeden plugin sa da fixnut, ale ked ich mam niekolko... a ked mnozstvo vydanych firmwarov narasta .... vid nedavna zmena driverov)
nefunkcne features (budem vyvijat napr. email client, a o 2-3 mesiace bude releasnuty oficialne)
stale velke mnozstvo bugov (detto ako features, budem solvovat nejaky problem, ktory pre insidera je mozno otazkou par minut ...)
volny cas (ja osobne mam len ked zaspi dieta)
ine dovody by sa samozrejme tiez nasli ...
a kedy nastane ten cas, ze si poviem ze idem do toho? ked sa oficalne prestane firmware vyvijat, a nepojdu mi veci, pre ktore som si povedal, ze toto zariadenie chcem, toto si kupim
mala uvaha:
kolko % ludi, co maju azbox vie realne zasiahnut do zdrojakov (alebo ich aspon pochopit)? 1 z 100? co citam asi 10 for k azboxu, tak som s tym cislom som prilis velky optimista. ti co to dokazu, z toho nic nemaju t.j. budu vzdy uprednostnovat vlastny biznis pred takouto aktivitou. skuste si tipnut, kolko neoficialnych releasov firmwaru pre azbox bude napr. koncom roka? ano, dreamboxu sa dari. bude sa darit v tomto aj azboxu? nikto nevie ...
ja osobne by som do tohoto firmwaru nic nevyvijal. dovodov je niekolko:
otazna spatna kompatibilia (vyviniem plugin, kde nemam zaruku, ze bude fungovat aj v novych firmwaroch, jeden plugin sa da fixnut, ale ked ich mam niekolko... a ked mnozstvo vydanych firmwarov narasta .... vid nedavna zmena driverov)
nefunkcne features (budem vyvijat napr. email client, a o 2-3 mesiace bude releasnuty oficialne)
stale velke mnozstvo bugov (detto ako features, budem solvovat nejaky problem, ktory pre insidera je mozno otazkou par minut ...)
volny cas (ja osobne mam len ked zaspi dieta)
ine dovody by sa samozrejme tiez nasli ...
a kedy nastane ten cas, ze si poviem ze idem do toho? ked sa oficalne prestane firmware vyvijat, a nepojdu mi veci, pre ktore som si povedal, ze toto zariadenie chcem, toto si kupim
-
garion
- Nováček

Ja si myslim, ze cim bude vyvoj otevrenejsi, tim vice fandu linuxu si Azbox koupi. Duvod? Protoze vi ze pokud ho bude neco stvat co nefunguje jak ma tak ma moznost nakouknout do zdrojaku a opravit to. A takove lidi AZBOX potrebuje. Tito lide si nekoupi AZBOX jen proto ze to jede na linuxu. To funguje posledni dobou na uzivatele.
Jak rikam je to podle me opravdu krok spravnym smerem a tleskam tomu.
Garion
Jak rikam je to podle me opravdu krok spravnym smerem a tleskam tomu.
Garion
AZBOX HD - elite, Skystar2 - VDR 1.60 (gentoo), Triple Dragon, DB500
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
monkus
Zdrojáky sú vonku a je len otázka času čo to prinesie. Určite viac ako keby sa nedostali von. Riešiť teraz nejaké negatívne dopady je prinajmenšom predčasné.
Jeden jediný negatívny dopad to môže mať len ten, že sa môžu a zrejme sa aj objavia klony azbox hd a s tým sa už nič robiť nedá. Všetko niečo stojí a toto riziko si zrejme ten ktorý zdrojáky pustil určite premyslel.
Nech sa stane čokoľvek - až čas ukáže.
Ak niekto vytvorí alternatívny fw / podľa mňa to bude skupina okolo fóra islaremota ako prvá / nebude treba pre užívateľov nič iné, ako sa rozhodnúť ktorý fw budú používať.
To že sa budú riešenia z iných aplikácií používať navzájom a veľa z nich aj prekrývať je len dobre pre užívateľov. Čím skôr to bude - tým lepšie.
Z Tvojho príspevku cítim že Ti vadí tento postup a môže uškodiť biznisu, ale aj pre Dreambox existuje alternatívne image, ktoré nie je bežne dostupné / od istej verzie / a v Rusku funguje ako skvelý biznis. Je teda na tvorcoch aký fw spravia a ako ho sprístupnia.
Teším sa na rýchlejší pokrok
Zdrojáky sú vonku a je len otázka času čo to prinesie. Určite viac ako keby sa nedostali von. Riešiť teraz nejaké negatívne dopady je prinajmenšom predčasné.
Jeden jediný negatívny dopad to môže mať len ten, že sa môžu a zrejme sa aj objavia klony azbox hd a s tým sa už nič robiť nedá. Všetko niečo stojí a toto riziko si zrejme ten ktorý zdrojáky pustil určite premyslel.
Nech sa stane čokoľvek - až čas ukáže.
Ak niekto vytvorí alternatívny fw / podľa mňa to bude skupina okolo fóra islaremota ako prvá / nebude treba pre užívateľov nič iné, ako sa rozhodnúť ktorý fw budú používať.
To že sa budú riešenia z iných aplikácií používať navzájom a veľa z nich aj prekrývať je len dobre pre užívateľov. Čím skôr to bude - tým lepšie.
Z Tvojho príspevku cítim že Ti vadí tento postup a môže uškodiť biznisu, ale aj pre Dreambox existuje alternatívne image, ktoré nie je bežne dostupné / od istej verzie / a v Rusku funguje ako skvelý biznis. Je teda na tvorcoch aký fw spravia a ako ho sprístupnia.
Teším sa na rýchlejší pokrok

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
monkus
- V.I.P.

- Kontaktovat uživatele:
ako som pisal, zdrojaky su fajn, nevadia mi, nemaju preco. skor mi chyba poriadny firmware, kde by uz konecne sli vsetky veci, co maju :-)
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
final verzia bude mat znacenie 1.xxxx. V sucasnosti pouzivame 0.2xxx . Este vela vody pretecie, kym sa pri tomto tempe dockame final verzie. 
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00