qualita obrazu

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

mike68
Nováček
Nováček

qualita obrazu

Příspěvek od mike68 »

zdravim, tak mam fungle az-box hd, novou parabolku a vse prof. instalovano. zatim spokojenost dobra a obraz je pod urovni. neni spatny ale rozhodne ne hd ocekavani. mam hd-lcd telku sharp a zatim nevim kde je chyba. byl jsem ve dvou profi shopu kde mi ukazali par jinych sat prijimacu a obraz uplne jinde, a to bylo na lg hd-ready telek...
vim ze az-box ma jiste vyhody ale nez ho poslu spatky nejake info kde muzu mit spatne zakladni video nastaveni? vyzkousel jsem skoro vse co me napada...
jo, problem je mensi zrnkovani, da se na to divak ale urcite ne hd. kdyz dam
do dvd-prehr. dvdcko tak je vse jak na zrcadle takze to neni ten sharpik-lcd ale neco v az-boxu nebo nastaveni.
diky dopredu...

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: qualita obrazu

Příspěvek od dempsey »

Obrazový výstup má tento prijímač excelentný

Neviem aký používaš fw, ale ak si nenastavíš parametre obrazového výstupu. ostane Ti v základnom nastavení ktoré je len 576p.

Ak je toto prvý problém pri použití Tvojho prijímača, tak asi bude lepšie nechať to na odborníka tak ako si ho nechal namontovať tú anténu.
Podľa toho čo si napísal tipujem, že by si sa s ním len trápil a zrejme by Ti nepomohlo prečítať fórum ani viac krát za sebou.

Veľa šťastia.

PS: Nezabúdaj že základ úspechu v neprebádanej oblasti je štúdium a vôľa niečo sa naučiť.
Toto nie je zákaznícka linka - toto je testerské fórum. Otázky typu kam mám zapojiť ten kábel alebo čo mám stlačiť aby som mal lepší obraz sa môžu skôr ako s pochopením stretnúť s výsmechom alebo ešte horšími reakciami. Ak nevieš nevadí - objednaj firmu. Ak sa chceš naučiť zrejme si nezačal najlepšie, ale môžeš to dobehnúť štúdiom.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
jkaval
Nováček
Nováček

Příspěvek od jkaval »

Nechci hanit tvůj výběr televize, ale není to tím, že máš doma LCD a v prodejnách ti ukázali plazmu. Sice jen HD ready, ale pořád je to plazma. Jinak mohu potvrdit excelentní obrazový výstup na plazmě Panasonic. Neznám LCD v rozumných cenových relacích, která by ukazovala jako plazma. Možná ale jsem zaujatý proti LCD a je to můj osobní názor

EDISION OS Mega (2xDVB-S2+ DVB-S2/T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E-28E, TV plasma Panasonic
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

a pozeras na svojej hd telke aj hd programy? ak ano, tak mne hd kanaly idu naozaj exelentne. co sa tyka sd kanalov, zavysi od konkretnej stanice, od jednotlivych programov. vidiet to napr. na anixe hd, pustaju tam starsie veci, tie vidno, ze nie su 100%-tne, ale ked pustia nieco novsie, tak je to OK.

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
hitman222
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hitman222 »

Já mám LCD Philips 42PF9731D/10 a obraz jako víno. :106:

Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
mike68
Nováček
Nováček

Příspěvek od mike68 »

nevim, kamos dovezl topfielda a jak jsme ho nastavily obraz je uplne jinde. mozna je neco konkretne spatne s timto kouskem. nevim jeste co podniknu, kazdopadne dekuji za vas cas a info...

jinak pro demsey, tohle neni veda nastavit (evidentne... tys to zvladnul), ale verim svym ockam a co vidim me neklame. potom co vidim pres jiny stroj za zhruba stejnou cenu a je to den/noc rozdil...

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Topfield ma 7101 a zapnuty denoise. Odstranuje detaily. Porcelanove tvaricky a "zive" (presytene farby) . Krasny obraz. Ak ti vyhovuje takyto standart - zameraj sa na STi71xx . Vyber je tak velky , az sa ti hlava zatoci.
AZbox nepouziva denoise - jeho ulohou je verne reprodukovat obraz . Ak provider vysiela v SD rozliseni aj so "zrnom" - jednoducho ho uvidis.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Já nepozoruji žádný podstatný rozdíl v kvalitě obrazu Azboxu proti jiným strojům. Napiš jakým kabelem to máš připojeno a jak nastaveno.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
mike68
Nováček
Nováček

Příspěvek od mike68 »

cus visper. je to hdmi mezi azbox a sharp-lcd. nastaveni je 720 rozlis. na azbox.
nic jineho jsem nemenil, ani tusim krome pal/ntsc tam neni.

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

mike68 píše:cus visper. je to hdmi mezi azbox a sharp-lcd. nastaveni je 720 rozlis. na azbox.
A čo tak skúsiť 1080i?

BTW, mám pocit že som si ťa pomýlil s niekym iným. :96:

ICQ 563 123 279
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

mike68 píše:cus visper. je to hdmi mezi azbox a sharp-lcd. nastaveni je 720 rozlis. na azbox.
Tak to by mělo být v pořádku. Píšeš že to dělá "zrnkování", to jako na plochách nebo na hranách? Dělá to jen z tuneru nebo i nahrávky z disku? Kdybys třeba pustil DVD z disku tak to bude horší než z DVD přehrávače?

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
mike68
Nováček
Nováček

Příspěvek od mike68 »

cus, 1080i jsem nastavil a zajimave ve vsech 5xx, 7xx i 1080x stejne, nic se nemeni.
dvd z pioneeru dvd (dcs-575) prehravani je absolutne bez chyby.

jen jeste jeden podotek, dnes se mi asi 4x po sobe system sam re-loadoval. nastavil jsem zakodovany kanal a kdybych to nezmenil na jiny, tusim ze by se jeste resetoval. firmware jsem naladoval to nejnovejsi z webu.

zatim dik, nemel jsem moznost volat dnes do azbox asi pristi tyden. stroj ma co potrebuji, hd-usb inputy a prehrava ok, lanku a jeste par veci navim. tesil jsem se ze si pohraji, nechtel jsem jen nudny sat.prijimac, jen ten obraz. da se na to kokat ale urcite ne to co jsem videl s shopu...

bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

AZBox mám asi dva mesiace. Celé dva mesiace som si na interný HDD kopíroval filmy v komprimovanom formáte. Teraz som si kúpil LCD TV a bol som veľmi sklamaný s kvalitou obrazu týchto filmou. Nedá sa na to pozerať. Všetky moje našporené filmy budem musieť vymazať. Ja viem, že to nie je chyba AzBoxu ale musel som sa posťažovať.
edit: Tak som práve zistil, že ak nakopírujem film na USB a ten zasuniem do TV, tak je obraz omnoho lepší ako z AzBoxu. Máte nejaký typ ako nastaviť AzBox ?

AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

ja som s kvalitou mkv a pod. formatov spokojny. zvys kvalitu videi :-)

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
bibibo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bibibo »

monkus píše:ja som s kvalitou mkv a pod. formatov spokojny. zvys kvalitu videi :-)
Asi budem musieť.

AzBox HD Premium + 1TB HDD, AB IPBox 400 firmware Slon6 + 160 GB HDD, SG2100.
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“