Problemy s firmware etc..
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
palco
- Nováček

Problemy s firmware etc..
V soucasne dobe mam v AZ Boxu verzi 0.9.2371 a ptam se uzivatelu,kteri zkouseli jiz vice verzi firmwaru - ktera z nich je "nejstabilnejsi" ??? Pisu v uvozovkach, protoze u trech, ktere jsem zkousel se vzdy vyskytly nejake problemy.....
Jedna se mi predevsim o tyto veci:
1/ bezproblemove prehravani hudebnich souboru
2/ bezproblemove prehravani video souboru - predevsim mkv a wmv v HD - vcetne zvuku v DTS
3/ a samozrejme sledovani sat. programu - jak emulace,tak z karty skylink
2/ bezproblemove prehravani video souboru - predevsim mkv a wmv v HD - vcetne zvuku v DTS
- shibal
- Mazák

Re: Jaký firmware doporučíte?
No s tím bodem 2) budeš mít asi problém 
Jo a co se týká té umelace, tak teď jsem právě ocenil, jak na MultiCAS-u funguje AU, děcka se dívaly na Jetix a bečely "jen" tak minutu.
Jo a co se týká té umelace, tak teď jsem právě ocenil, jak na MultiCAS-u funguje AU, děcka se dívaly na Jetix a bečely "jen" tak minutu.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
-
Ima
- Nováček

Bohužel žádná verze není "nejstabilnější" a zřejmě hnedtak nebude.palco píše:V soucasne dobe mam v AZ Boxu verzi 0.9.2371 a ptam se uzivatelu,kteri zkouseli jiz vice verzi firmwaru - ktera z nich je "nejstabilnejsi" ??? Pisu v uvozovkach, protoze u trech, ktere jsem zkousel se vzdy vyskytly nejake problemy.....
K bodu 1/ žádný fw
K bodu 2/ žádný fw
K bodu 3/ částečně každý ofi.fw
Naposledy upravil(a) Ima dne 29 srp 2009, 19:07, celkem upraveno 1 x.
AzHD Elite fw 0.9.2371 : Emu mgcamd+newcs,MultiCAS : Motor SG2100 : LCD Sony KDL32W4000 Full HD
-
ocino
- Nováček

Bohuzial, nerozumiem a ani nebudem rozumiet prispevkom prečo som si kupoval a čo je stabilne a preco to nejde . Pani zmierte sa stým, ze ste kupovali box ktorý je v neustalom ladení a vývoji. Ak Vam jeho stabilita vadi tak si kupte box kde bude fungovat vsetko a nebude tam linux. Začínal som na Dreamboxoch kde bol len oficialny soft a postupne sa vyvinul na celkom slušne vybavený sat. Preto som kupoval AzBox lebo som vedel do čoho idem, a poviem Vám otvorene prehráva mi to rádia, divix , xvid , mkv, mp3 a dokonca aj sat HD. A aj manželka je spokojná. / A to je čo povedať. /. Aj ja očakávam že príde nový fimware kde bude všetko na čo si človek spomenie funkčné, stabilné a perfektné. Na to je treba čas a ak ho neméte tak Vam doporučujem " predajte ho a kupte si niečo iné ".
-
palco
- Nováček

no to jsem se ale neptal....otazka znela,ktery z vydanych fe je nejstabilnejsi...ocino píše:Bohuzial, nerozumiem a ani nebudem rozumiet prispevkom prečo som si kupoval a čo je stabilne a preco to nejde . Pani zmierte sa stým, ze ste kupovali box ktorý je v neustalom ladení a vývoji. Ak Vam jeho stabilita vadi tak si kupte box kde bude fungovat vsetko a nebude tam linux. Začínal som na Dreamboxoch kde bol len oficialny soft a postupne sa vyvinul na celkom slušne vybavený sat. Preto som kupoval AzBox lebo som vedel do čoho idem, a poviem Vám otvorene prehráva mi to rádia, divix , xvid , mkv, mp3 a dokonca aj sat HD. A aj manželka je spokojná. / A to je čo povedať. /. Aj ja očakávam že príde nový fimware kde bude všetko na čo si človek spomenie funkčné, stabilné a perfektné. Na to je treba čas a ak ho neméte tak Vam doporučujem " predajte ho a kupte si niečo iné ".
me se jevi jako nejlepsi verze 0.9.2371..aspon co se prehravani mkv tyce....
ale pokud jsi se stavajicimi firmwary spokojeny..je to tvoje vec...nekomu treba taky neco nevyhovuje...a je mi jasny,ze vsechny fw jsou zatim v testovaci verzi
- shibal
- Mazák

palco: aby ti konečně někdo odpověděl, tak já si myslím následující: nech si tam 2371, jen ji třeba přeinstaluj vč. továrka, format.app area. A pokud to zkousneš, nech si ovládání v angličtině. Co se týká pluginů tak: mgcamd+newcs+SCD - tohle většinou píšou jíní - proti gustu žádný dišputát, ale mě se osvědčil na skylink kartu + emu cigi s AU i MultiCAS , konkrétně ty které už mají upravené digi AU, já používám MultiCAS_v157D-4T11-6H , který jsem natáhl ze sítě.
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
-
mirask
- Nováček

Žádný firmware není "nejstabilnejsi" a dle mého názoru ani nikdy nebude,nic si nenamlouvejme,prodejci by měli na tuto závažnou skutečnost své zákazníky upozornit.palco píše:V soucasne dobe mam v AZ Boxu verzi 0.9.2371 a ptam se uzivatelu,kteri zkouseli jiz vice verzi firmwaru - ktera z nich je "nejstabilnejsi" ??? Pisu v uvozovkach, protoze u trech, ktere jsem zkousel se vzdy vyskytly nejake problemy.....
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Je mi luto,ze Vas musim sklamat - finalna verzia fw raz bude. Nijak sa tomu neda zabranit .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
palco
- Nováček

souhlas...taky se mi 2371 jevi jako "nejlepsi" a pouzivam uplne stejny pluginy jako ty - mgcamd+newcs+SCD+MultiCas...shibal píše:palco: aby ti konečně někdo odpověděl, tak já si myslím následující: nech si tam 2371, jen ji třeba přeinstaluj vč. továrka, format.app area. A pokud to zkousneš, nech si ovládání v angličtině. Co se týká pluginů tak: mgcamd+newcs+SCD - tohle většinou píšou jíní - proti gustu žádný dišputát, ale mě se osvědčil na skylink kartu + emu cigi s AU i MultiCAS , konkrétně ty které už mají upravené digi AU, já používám MultiCAS_v157D-4T11-6H , který jsem natáhl ze sítě.
-
mirask
- Nováček

Kéž bych se mýlil,ale nevěřím tomu,nanejvýš vyjde další paskvil a pak další a další atd.s úmyslem prodat za získanou dobu co nejvíce těchto přístrojů.Ta firma na to prostě a jednoduše nemá.grantec píše:Je mi luto,ze Vas musim sklamat - finalna verzia fw raz bude. Nijak sa tomu neda zabranit .
- hitman222
- Mírně pokročilý

Taky to tak mám a zatím OKpalco píše:souhlas...taky se mi 2371 jevi jako "nejlepsi" a pouzivam uplne stejny pluginy jako ty - mgcamd+newcs+SCD+MultiCas...shibal píše:palco: aby ti konečně někdo odpověděl, tak já si myslím následující: nech si tam 2371, jen ji třeba přeinstaluj vč. továrka, format.app area. A pokud to zkousneš, nech si ovládání v angličtině. Co se týká pluginů tak: mgcamd+newcs+SCD - tohle většinou píšou jíní - proti gustu žádný dišputát, ale mě se osvědčil na skylink kartu + emu cigi s AU i MultiCAS , konkrétně ty které už mají upravené digi AU, já používám MultiCAS_v157D-4T11-6H , který jsem natáhl ze sítě.
Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Paskvil? Je pravda že nejde vše jak by mělo, ale i v současném stavu AzboxHD nemá ve světě konkurenci. Žádný ze současně vyráběných strojů nesplňuje moje požadavky. A není to u mne otázka financí, takže pokud víš o něčem lepším tak poraď. Ale možná jsem měl jen štěstí a narazil jsem na stabilní kus, já nevím. Kdyby něco jen trochu zlobilo, tak by mne s tím žena dávno vyhnala do sklepamirask píše:Kéž bych se mýlil,ale nevěřím tomu,nanejvýš vyjde další paskvil a pak další a další atd.s úmyslem prodat za získanou dobu co nejvíce těchto přístrojů.Ta firma na to prostě a jednoduše nemá.grantec píše:Je mi luto,ze Vas musim sklamat - finalna verzia fw raz bude. Nijak sa tomu neda zabranit .
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
robinek
- Mírně pokročilý

Nechci být rýpal, ale co si představuješ pod "finální verzí" ?grantec píše:Je mi luto,ze Vas musim sklamat - finalna verzia fw raz bude. Nijak sa tomu neda zabranit .
Myslíš, že jednoho dne vydají FW 1.000, který bude dokonalý a bude umět všechno a pak si pánové z OpenSatu řeknou "Tak hoši máme to hotový a jdeme domů". A další FW už nebude, protože mají ten finální a pohádky je konec ?
To snad ani nejde
TV Samsung PS50A557 127cm • AzBox HD Elite • E2 RC12 • UPC 0,8°W • WD MyBook World Edition 1TB Eth • WD MyBook Essential 1TB USB2.0
-
mirask
- Nováček

Mám jiný názor,zákazník by měl být prodejcem upozorněn na skutečnost,že vše nejde jak by mělo,také o bezkonkurenčnosti AZ Boxu HD Premium s dostupným firmware by se dalo s úspěchem pochybovat v závislosti na tom co kdo považuje za priority u satelitního přijímače a také si v žádném případě nemyslím ,že zrovna já mám jakýsi vadný kus,určitě je tu mnohem více nespokojených,například ten co založil toto tema,nezdá se mi,že by požadoval od přístroje buhvíjaké zázraky,jsem moc zvědav jak dlouho mu ta zázračná kombinace mgcamd+newcs+SCD+MultiCas vydrží.visper píše:Paskvil? Je pravda že nejde vše jak by mělo, ale i v současném stavu AzboxHD nemá ve světě konkurenci. Žádný ze současně vyráběných strojů nesplňuje moje požadavky. A není to u mne otázka financí, takže pokud víš o něčem lepším tak poraď. Ale možná jsem měl jen štěstí a narazil jsem na stabilní kus, já nevím. Kdyby něco jen trochu zlobilo, tak by mne s tím žena dávno vyhnala do sklepamirask píše:Kéž bych se mýlil,ale nevěřím tomu,nanejvýš vyjde další paskvil a pak další a další atd.s úmyslem prodat za získanou dobu co nejvíce těchto přístrojů.Ta firma na to prostě a jednoduše nemá.grantec píše:Je mi luto,ze Vas musim sklamat - finalna verzia fw raz bude. Nijak sa tomu neda zabranit .
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Za to že si si zle vybral my nemôžeme. Ak nie si tester tak by si takéto problémy mal riešiť so svojim predajcom. Nemám samozrejme vôbec nič proti kritike - nech sa páči - ale svoj zásadný problém ktorým je neinformovanosť o tom čo si kúpil rieš s ním.
Myslím že táto téma je výborná a to hlavne pre tých ktorí kupujú na internete bez toho aby si prečítali o výrobku viac ako píše predajca. Poväčšine internetové obchody ani neponúkajú žiadnu podporu zákazníkovi. Odvolávajú sa na dovozcu, ale to sa časom tiež zmení.
Rád by som videl reakcie prvých klientov Dreambox Multimedia k ich prijímačom. Doba však bola iná a na ich výrobky si trúflo len málo zákazníkov zo širokých más. Zákazník dostal prijímač od predajcu alebo montéra nakonfigurovaný a všetko fungovalo len dovtedy - dokedy si na to užívateľ netrúfol sám. Keď to domrvil skopil uši a vrátil sa k svojmu predajcovi aby mu prijímač nakonfiguroval znovu - samozrejme za prachy.
Ešte dnes sa stále stretávajú linuxuchtiví zákazníci - hlavne kôli sharingu - na fórach /česť výnimkám/ s nevôľou poradiť, preto že správna konfigurácia prijímača je ešte stále predmetom obchodu.
AZ HD má nakročené správnym smerom v tom zmysle, že je možné už teraz bez problémov spojazdniť prijímač len s diaľkovým ovládačom k základnému chodu prijímača a to aj v spolupráci s kartou, stiahnutím fw /zatiaľ k akej takej spokojnosti 0.9.2371/ settingu a pár pluginov ktoré tiež odlišujú prijímač od ostatných.
Nechce sa mi vypisovať o všetkých jeho výhodách a nemám problém písať aj o nevýhodách.
Na záver:
Nechceš ho - zbav sa ho. Chceš ho - trp ho.
S predajcom si to ale musíš vybaviť sám
Myslím že táto téma je výborná a to hlavne pre tých ktorí kupujú na internete bez toho aby si prečítali o výrobku viac ako píše predajca. Poväčšine internetové obchody ani neponúkajú žiadnu podporu zákazníkovi. Odvolávajú sa na dovozcu, ale to sa časom tiež zmení.
Rád by som videl reakcie prvých klientov Dreambox Multimedia k ich prijímačom. Doba však bola iná a na ich výrobky si trúflo len málo zákazníkov zo širokých más. Zákazník dostal prijímač od predajcu alebo montéra nakonfigurovaný a všetko fungovalo len dovtedy - dokedy si na to užívateľ netrúfol sám. Keď to domrvil skopil uši a vrátil sa k svojmu predajcovi aby mu prijímač nakonfiguroval znovu - samozrejme za prachy.
Ešte dnes sa stále stretávajú linuxuchtiví zákazníci - hlavne kôli sharingu - na fórach /česť výnimkám/ s nevôľou poradiť, preto že správna konfigurácia prijímača je ešte stále predmetom obchodu.
AZ HD má nakročené správnym smerom v tom zmysle, že je možné už teraz bez problémov spojazdniť prijímač len s diaľkovým ovládačom k základnému chodu prijímača a to aj v spolupráci s kartou, stiahnutím fw /zatiaľ k akej takej spokojnosti 0.9.2371/ settingu a pár pluginov ktoré tiež odlišujú prijímač od ostatných.
Nechce sa mi vypisovať o všetkých jeho výhodách a nemám problém písať aj o nevýhodách.
Na záver:
Nechceš ho - zbav sa ho. Chceš ho - trp ho.
S predajcom si to ale musíš vybaviť sám

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované