Azbox Elite a motor - poraďte
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
dimensionone
- Nováček

Azbox Elite a motor - poraďte
Mám 85 cm parabolu, v tejto chvíli namontovanú napevno, no plánujem kúpiť motor.
Chcel by som Vás poprosiť o radu, aký motor si mám vybrať.
Nemám s tým žiadne skúsenosti, takže niektoré moje otázky budú možno čudné, no odpovede na ne mi veľmi pomôžu.
1) Je možné motor dať na akýkoľvek držiak (resp. štandardný držiak)
2) LNB G-SAT - HQDL 243 (twin lnb) - predpokladám, že bude vyhovovať.
3) napájanie motora - je napájaný samostatne (samostnaným káblom), ktorý je pripojený na Azbox? Alebo nejako inak? Je potrebné ťahať ďalší kábel, alebo sa využije už existujúci kolaxiálny kábel?
4) Môžete mi doporučiť nejaké overené motory.
Chcel by som Vás poprosiť o radu, aký motor si mám vybrať.
Nemám s tým žiadne skúsenosti, takže niektoré moje otázky budú možno čudné, no odpovede na ne mi veľmi pomôžu.
1) Je možné motor dať na akýkoľvek držiak (resp. štandardný držiak)
2) LNB G-SAT - HQDL 243 (twin lnb) - predpokladám, že bude vyhovovať.
3) napájanie motora - je napájaný samostatne (samostnaným káblom), ktorý je pripojený na Azbox? Alebo nejako inak? Je potrebné ťahať ďalší kábel, alebo sa využije už existujúci kolaxiálny kábel?
4) Môžete mi doporučiť nejaké overené motory.
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
-
tuti
- Nováček

Re: Azbox Elite a motor - poraďte
1) Motor je vetsinou mozne montovat na standardny (puvodni) drzak - muze se vyskytnout problem s prumerem, ale tady problem asi nebude
2) Instalace paraboly na motor nema s konvertorem zadnou souvislost, pokud funguje ted, pujde i nadale
3) Motor je napajen primo AzBoxem (pro normalni paraboly, jak mas i ty) - koax z boxu vede do motoru a z nej pak dale kratsi do konvertoru.
4) Ja mam SG-2100, pouzivam jej jiz cca 6 let a bez jedineho problemu (zadne resety, opravy atd) - proste je na strese a od montaze jsem na nej nesahl
Nerikam ze jine volby jsou spatne, ale s jinym zkusenosti nemam (stejny jsem montoval jeste tchanovi)
Jedna poznamka: vzhledem k tomu, ze mas twin konvertor, mas asi i dva prijmace. Ovladat motor pujde ale jen z jednoho - druhy prijmac bude muset logicky prijmat stanice ze stejneho satelitu. Nevim, jestli s tim pocitas...
2) Instalace paraboly na motor nema s konvertorem zadnou souvislost, pokud funguje ted, pujde i nadale
3) Motor je napajen primo AzBoxem (pro normalni paraboly, jak mas i ty) - koax z boxu vede do motoru a z nej pak dale kratsi do konvertoru.
4) Ja mam SG-2100, pouzivam jej jiz cca 6 let a bez jedineho problemu (zadne resety, opravy atd) - proste je na strese a od montaze jsem na nej nesahl
Jedna poznamka: vzhledem k tomu, ze mas twin konvertor, mas asi i dva prijmace. Ovladat motor pujde ale jen z jednoho - druhy prijmac bude muset logicky prijmat stanice ze stejneho satelitu. Nevim, jestli s tim pocitas...
AzBox HD Elite E2 RSI 1.6, DVB-S2 + DVB-T, motor SG-2100 USALS
-
dimensionone
- Nováček

funguje aj nastavenie cez USALS, ktorý sa nachádza v boxe alebo len cez DiSEqC?tuti píše:1) Motor je vetsinou mozne montovat na standardny (puvodni) drzak - muze se vyskytnout problem s prumerem, ale tady problem asi nebude
4) Ja mam SG-2100, pouzivam jej jiz cca 6 let a bez jedineho problemu (zadne resety, opravy atd) - proste je na strese a od montaze jsem na nej nesahlNerikam ze jine volby jsou spatne, ale s jinym zkusenosti nemam (stejny jsem montoval jeste tchanovi)
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
-
ocino
- Nováček

-
dimensionone
- Nováček

Nie je problém s odberom prúdu? Na niektorých fórach som sa dočítal, že s tým, má práve tento motor problém.
No na iných miestach zase píšu ľudia, že to problém nie je.
No na iných miestach zase píšu ľudia, že to problém nie je.
- schmegea
- Mazák

- Kontaktovat uživatele:
Vše funguje jak má. Mám motor digipower 2100. O víkendu jsem montoval bigsat 2100 (s anténou 100AL), který je úplně stejný, ale u nás o 100,- kč dražší a taky jede v pohodě 
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
-
dimensionone
- Nováček

Chcem sa ešte opýtať, aké sú rozdiely medzi značkami Diggipower, BigSat - ja som našiel BigSat za dobrú cenu.
Pri motore je uvedené, že vstupné napätie môže byť 13 alebo 18 V.
Aké napätie dáva motoru Azbox? Je ho možné niekde nastaviť?
Od napätia myslím hlavne závisí rýchlosť akou motor točí.
Od napätia myslím hlavne závisí rýchlosť akou motor točí.
- shibal
- Mazák

13 respetive 18 voltů je standardní napětí na napájení LNB, takže motor musí umět zvládat toho rozpětí. A těmi volty (13 nebo 18) se konvertoru (LNB) říká zda má přijímat horizontání nebo vertikální polarizaci. Takže Az box (a nejen on, ale všechny sat.STB) tam posílá těch 13 nebo 18V.dimensionone píše:
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
-
dimensionone
- Nováček

Dík za vysvetlenie.shibal píše:13 respetive 18 voltů je standardní napětí na napájení LNB, takže motor musí umět zvládat toho rozpětí. A těmi volty (13 nebo 18) se konvertoru (LNB) říká zda má přijímat horizontání nebo vertikální polarizaci. Takže Az box (a nejen on, ale všechny sat.STB) tam posílá těch 13 nebo 18V.dimensionone píše:
- nafta
- Nováček

Taky se chystám koupit motor a montovat mi to příjde člověk, který se vyzná, ale o Azbox asi moc neví. Co bude potřebovat?
Na fóru jsem zjistil, že musím nakopírovat Thomíkuv1 settings -OK. ale, "Je pro motor a USALS si už donastavte sami". Co to je usals a co tam mám nastavit. Momentalně pouze "optimalizuji" Digi TV a mám ještě cs link kartu, kterou bych chtěl právě prostřednictvím motoru využít až budou kluci romunští přes olympiádu blbnout. Jo a mám LNB Monoblok se dvěma konvertory, jestli to nějak komplikuje.
Na fóru jsem zjistil, že musím nakopírovat Thomíkuv1 settings -OK. ale, "Je pro motor a USALS si už donastavte sami". Co to je usals a co tam mám nastavit. Momentalně pouze "optimalizuji" Digi TV a mám ještě cs link kartu, kterou bych chtěl právě prostřednictvím motoru využít až budou kluci romunští přes olympiádu blbnout. Jo a mám LNB Monoblok se dvěma konvertory, jestli to nějak komplikuje.
sf8008, STRTUP_1 (eMMC slot 1), 6.4 (26.dubna 2021), 4.4.35
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Keď je to skúsený technik nebude mať žiadny problém

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
RISO68
- Nováček

Tiez mam problem s motorom Azbox Elite + GS2100BS, problem vznike ked vypnem primac do stand by pri natoceni napr na DIGI potom nasledujuci den ho zapnem a chem ist napr na skylink tak motor uz nanataca spravne, sprava sa akoby sa resetol a danu poziciu mal akom 0st. Ked som skusil zmerat napatie pri stand-by rezime tak do motoru a conv. nejde napatie. Podla mna by asi malo ale namam moznost to porovnat s inym primacom. Vie niekto poradit.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ja na môj motor / SG-2100A / pripájam a odpájam denne niekoľko prijímačov. Azbox HD nemá problém po znovupripojení na točiť motor z hocijakej pozície. Používam samozrejme USALS protokol
Problém nie v prijímači
Problém nie v prijímači

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- nafta
- Nováček

Zkušený je, ale azboxu se trošku polekal. Udělá mi základní nastavení motoru a zbytek si mám dodělat sám. Už tu hledám pár hodin(dnů) takže:dempsey píše:Keď je to skúsený technik nebude mať žiadny problém
nakopčit tvůj setting (USALS 28,2E až 4W)
svoji pozici (z dishpointer.com/) do usals
Ještě něco? Nevím jestli bych neměl něco přestavit kvůli tomu "LNB Monoblok se dvěma konvertory" Dík
sf8008, STRTUP_1 (eMMC slot 1), 6.4 (26.dubna 2021), 4.4.35
-
frcko73
- Mazák

nie,toto co si spravil uplne staci.Dolezita je kolmost drziaka,spravne nadstaveny 0 bod a spravne udaje v USALS....sirka,dlzka.....
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE