V čem stříhat a převádět HD záznam

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

c3412933
Nováček
Nováček

V čem stříhat a převádět HD záznam

Příspěvek od c3412933 »

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit, jestli by jste mi neporadili v čem stříhat HD záznam z azboxu. Vyzkoušel jsem už snad všechno možné a nic nefunguje jak má. Potřeboval bych napřed TS-ka sestříhat a spojit (na SD používám projectX, ale s HD mi nefunguje) a pak sestříhané soubory převést do mkv. Zkoušel jsem např TSMuxer a TSRemuxer na demuxování videa a audia, poté jsem to projel přes mkvmerge, ale předbíhá se mi zvuk s videem nebo se seká obraz. Poraďte mi prosím co používáte vy.

petrisko
Nováček
Nováček

Re: V čem stříhat a převádět HD záznam

Příspěvek od petrisko »

na střih, vyčištění od reklamy .. MPEG video wizard
ten je tady http://www.womble.com/
a na převod do HD kvality wondershare video converter ... abych pravdu řek nevím jestli umí mkv (protože az má s nima problémy) ale avi, wmv v HD kvaite umí .. ten je třeba tady http://www.dvd-ripper-copy.com/video-co ... tinum.html ...
warez ti tady dávat nebudu :31:

AZbox HD Premium, Atra 1+3, Skylink ICE, twin monoblok inverto, Diseqc LNB 1 a LNB 2, 85cm AL, soft E2 1.6.0,CCcam 2.3.0., A-DATA NH92 500Gb
c3412933
Nováček
Nováček

Příspěvek od c3412933 »

Díky za radu. Někde na foru jsem tam tu našel taky dobré řešení pomocí h264tsto.exe převedu HD TS rovnou do mkv a pomocí mkvtoolnix to rozstříhám podle potřeby, vezmu ty části které chci zase slepit dohromady a je to. Akorát se mi stává že při demuxu některých HD streamů mi pak nesedí zvuk s videem. A to jak při demuxu z h264tsto, tsremux nebo i tsmuxer. A přitom jsou nahrány z nova HD.

book123654
Nováček
Nováček

Příspěvek od book123654 »

tak ja jsem taky pouzil na prevod ts do mkv h264tsto.exe, bohuzel se mi zatim nepodarilo plynule vysledne mkv nikde prehrat. Myslim tim nekolik ruzne nastavenych a rychlych PC, WDTV a podobne krabicky, ktere s jinyma mkv vpoho fici. Jake mas zkusenosti s vyslednym prehravanim mkv ty ?

kody
Nováček
Nováček

Příspěvek od kody »

Já jsem s přehráváním mkv na AZ maximálně spokojený. Ještě se mi nestalo, že by nějaký film nepřehrál.

cevko Slovakia
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cevko »

book123654 píše:tak ja jsem taky pouzil na prevod ts do mkv h264tsto.exe, bohuzel se mi zatim nepodarilo plynule vysledne mkv nikde prehrat. Myslim tim nekolik ruzne nastavenych a rychlych PC, WDTV a podobne krabicky, ktere s jinyma mkv vpoho fici. Jake mas zkusenosti s vyslednym prehravanim mkv ty ?
a v ktorom fw ti to MKV neprehrava plynulo ? mal som ten problem ale s vyssimi neofiko fw sa to zlepsilo az do plynula, Porovnaval som to stale na tom istom filme DOMA 2009, tam som ten progres videl.
ce/

Xtrend ET9000 CT V4+CCcam,
DM800 Dream Elite BH+CCcam,
AZboxHD Premium Fw E2 a CCcam ,
MultifocusE85
c3412933
Nováček
Nováček

Příspěvek od c3412933 »

book123654 píše:tak ja jsem taky pouzil na prevod ts do mkv h264tsto.exe, bohuzel se mi zatim nepodarilo plynule vysledne mkv nikde prehrat. Myslim tim nekolik ruzne nastavenych a rychlych PC, WDTV a podobne krabicky, ktere s jinyma mkv vpoho fici. Jake mas zkusenosti s vyslednym prehravanim mkv ty ?
Já jsem zatím zkoušel jen 2 filmy. U jednoho se mi ale po demuxu rozešel zvuk s obrazem, ale druhý mi na pc hraje bez problému. Ještě ho zkusím přehrát v azboxu, ale snad to půjde taky v pohodě.

j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

jsem to take zkousel, ale po projeti zaznamu v h264tsto.exe to mkv je o dost mensi, takze moc beztratove se mi to nezda
na strihani jsem zkousel TS Packet Editor ten vypada celkem schopne
co pouzivate na sd zaznam? predstavoval bych si neco na sestrihani a jednoduchy prevod do xvid

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
mccase69
Nováček
Nováček

Příspěvek od mccase69 »

j3nda píše: co pouzivate na sd zaznam? predstavoval bych si neco na sestrihani a jednoduchy prevod do xvid
Na SD používám AVIDEMUX.Převedu to v něm na AVI a sestříhám.Nevýhoda je že neumožňuje víc střihů v jednom kroku,takže při vystříhávání reklam musíš film rozstříhat na jednotlivé kusy "od reklamy k reklamně" a pak slepit.Ale když je převod hotový tak to poslepování je bleskové
Tady jsem kdysi dělal návod pro jednoho kámoše,takže se můžeš mrknout
http://mirnepokrocilyuzivatelpc.rajce.i ... e_satelitu./

AZBOX Elite HD\Emme Esse 85\Skylink\Western Digital My Book Essential 1TB\RTI 1.7 \SAMSUNG LED UE40C6000
j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

jojo avidemux me take zaujal, ja dlouho pouzival virtual dub, hodne mi vyhovoval, tak zkusim jeste napred najit naky jeho klon jestli by neumel TSka

to kopirovani dvd me uplne zkazilo, dokud jsem z toho jeste delal avicka, tak jsem mel tyhle veci zmaknuty

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
c3412933
Nováček
Nováček

Příspěvek od c3412933 »

mccase69 píše: Na SD používám AVIDEMUX.Převedu to v něm na AVI a sestříhám.Nevýhoda je že neumožňuje víc střihů v jednom kroku,takže při vystříhávání reklam musíš film rozstříhat na jednotlivé kusy "od reklamy k reklamně" a pak slepit
Tak já SD záznam nejdříve vložím do "Project X", tam si můžeš udělat střihů kolik chceš, navíc když už máš 2 nebo více souborů, tak si je tam přidáš rovnou a provedeš demux. Dostaneš video stopu + zvukovou stopu(stopy) a pak si v avidemuxu otevřeš tu získanou video stopu a přidáš k ní zvuk z externího souboru mp3. Nastavíš kodek (třeba divx) u audia vyberu AC3 a dám uložit. Běží to tak 80fps (notebook core 2 duo 1.8Ghz)

irss
Nováček
Nováček

Příspěvek od irss »

Na prevod v HD kvalite je vynikajuci iSkysoft Video Converter, ako jeden z mala vie nacitat TS stream a prevádza aj do mkv.

AMPER1
Nováček
Nováček

Příspěvek od AMPER1 »

c3412933 píše:
mccase69 píše: Na SD používám AVIDEMUX.Převedu to v něm na AVI a sestříhám.Nevýhoda je že neumožňuje víc střihů v jednom kroku,takže při vystříhávání reklam musíš film rozstříhat na jednotlivé kusy "od reklamy k reklamně" a pak slepit
Tak já SD záznam nejdříve vložím do "Project X", tam si můžeš udělat střihů kolik chceš, navíc když už máš 2 nebo více souborů, tak si je tam přidáš rovnou a provedeš demux. Dostaneš video stopu + zvukovou stopu(stopy) a pak si v avidemuxu otevřeš tu získanou video stopu a přidáš k ní zvuk z externího souboru mp3. Nastavíš kodek (třeba divx) u audia vyberu AC3 a dám uložit. Běží to tak 80fps (notebook core 2 duo 1.8Ghz)
Zdravím,jaký kodek stáhnout pro windows media player, aby přehrával obraz HD nahrávek souborů ts? (zvuk a klasické ts přehrává ok)
Odkud stáhnout a kam nainstalovat? jsem začátečník díky!

2x OCTAGON SF8008 4K UHD- SAPRO 7.9, EXT. DISK-VERBATIM 1TB 3,5" USB 2.0 16MB, MOTOR-AMIKO 3800 - 53E - 30W, Parabola - 85CM AL, Skylink karta.
vagus
Nováček
Nováček

Příspěvek od vagus »

irss píše:Na prevod v HD kvalite je vynikajuci iSkysoft Video Converter, ako jeden z mala vie nacitat TS stream a prevádza aj do mkv.
Já jsem s úspěchem vyzkoušel prográmek TS Doctor 1.0.17,jde v něm stříhat a opravuje ts nahrávky i HD.Ale přesně tahle verze.V předcházejicích nešel korektně střih.A dále převedu ts třeba na dvd programem ConvertXtoDVD 3,HDvideo converter,nebo i tím iSkysoft Video Converter.

c3412933
Nováček
Nováček

Příspěvek od c3412933 »

mccase69 píše: Zdravím,jaký kodek stáhnout pro windows media player, aby přehrával obraz HD nahrávek souborů ts? (zvuk a klasické ts přehrává ok)
Odkud stáhnout a kam nainstalovat? jsem začátečník díky!
Stáhni a nainstaluj si ffdshow. a ke stříhání HD videa se hodí kodek Haali Media Splitter. Nebo si to přehraj ve vlc media player, ten by měl mít své vlastní kodeky.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“