Posilnenie stability Multicas ako cccam klienta
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
dimensionone
- Nováček

Posilnenie stability Multicas ako cccam klienta
Ahojte,
testujem Multicas v poslednej verzii MultiCAS_v161C-A16C_2k100108 ako cccam a newcamd klienta.
Keď som aktivoval len newcamd klienta, tak to bolo celkom akceptované - zamrzlo to raz za 30-40 minút. Pripájal sa na newcs servery.
Potom som pridal cccam klienta - s pripojením na cccam server (všetko cez internet) a začalo to mrznúť dosť pravidelne.
Máte podobné skúsenosti, resp. ak nie, ako ste to riešili?
Ďalej som si všimol, že keď som mal aktivovaného aj ccam aj newcamd klienta, tak kľúče išli len z ccam servera, a to stále len z toho prvého (bol som pripojený na dvoch) + nikdy z newcs servera (tých som mal pripojených 12). Je možné niekde nastaviť, aby konkrétne programy, resp. provideri boli prioritne ťahané konkrétnym spôsobom?
Niekde som čítal, že cez new_biss.key sa dá kontrolovať všetko, no nikde som samozrejme nenašiel návod ako na to.
Ďalej som si všimol, že keď som deaktivoval cccam klienta (pri jednotlivých účtoch som dal Disable), tak aby fungovali len Newcamd klienti a stalo sa to, že po prepnutí na program sa objavilo All login failed a neotvoril sa ani jeden program (ani ten, na ktorého som ma kľúče na lokálnej karte).
A posledná vec: Keď chcem zrušiť ccam klienta - musím manuálne vymazať všetky zadané riadky a záznam úložiť? Alebo je možné z nejakého súboru vymazať riadky?
testujem Multicas v poslednej verzii MultiCAS_v161C-A16C_2k100108 ako cccam a newcamd klienta.
Keď som aktivoval len newcamd klienta, tak to bolo celkom akceptované - zamrzlo to raz za 30-40 minút. Pripájal sa na newcs servery.
Potom som pridal cccam klienta - s pripojením na cccam server (všetko cez internet) a začalo to mrznúť dosť pravidelne.
Máte podobné skúsenosti, resp. ak nie, ako ste to riešili?
Ďalej som si všimol, že keď som mal aktivovaného aj ccam aj newcamd klienta, tak kľúče išli len z ccam servera, a to stále len z toho prvého (bol som pripojený na dvoch) + nikdy z newcs servera (tých som mal pripojených 12). Je možné niekde nastaviť, aby konkrétne programy, resp. provideri boli prioritne ťahané konkrétnym spôsobom?
Niekde som čítal, že cez new_biss.key sa dá kontrolovať všetko, no nikde som samozrejme nenašiel návod ako na to.
Ďalej som si všimol, že keď som deaktivoval cccam klienta (pri jednotlivých účtoch som dal Disable), tak aby fungovali len Newcamd klienti a stalo sa to, že po prepnutí na program sa objavilo All login failed a neotvoril sa ani jeden program (ani ten, na ktorého som ma kľúče na lokálnej karte).
A posledná vec: Keď chcem zrušiť ccam klienta - musím manuálne vymazať všetky zadané riadky a záznam úložiť? Alebo je možné z nejakého súboru vymazať riadky?
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Re: Posilnenie stability Multicas ako cccam klienta
Zkus dat posledni verzi Multicasu viz. viewtopic.php?f=76&t=4149
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
dimensionone
- Nováček

Dal som tam novú verziu Multicas.
Zlepšilo sa to, už to toľko nemrzne, no stále neviem ako môžem nastaviť, aby niektoré karty čítalo cez Newcamd klienta a niektoré CCCAm klienta. Keď som to reinštaloval a mal som nahratú konfiguráciu len pre Newcamd klienta, ktorý sa pripája na Newcs servery tak mi to bežalo bez sekania. Keď som však nahodil aj peerov s cccam servermi - čiže cccam klienta - tak začalo brať len cez cccam klienta, akoby newcamd klient ani neexistoval.
Pritom pri zapnutí vidím logovanie na všetky servery - aj cccam aj newcs servery.
Hrali ste sa s tým niekto?
Zlepšilo sa to, už to toľko nemrzne, no stále neviem ako môžem nastaviť, aby niektoré karty čítalo cez Newcamd klienta a niektoré CCCAm klienta. Keď som to reinštaloval a mal som nahratú konfiguráciu len pre Newcamd klienta, ktorý sa pripája na Newcs servery tak mi to bežalo bez sekania. Keď som však nahodil aj peerov s cccam servermi - čiže cccam klienta - tak začalo brať len cez cccam klienta, akoby newcamd klient ani neexistoval.
Pritom pri zapnutí vidím logovanie na všetky servery - aj cccam aj newcs servery.
Hrali ste sa s tým niekto?
xTREND ET9500 | OpenPLI 3.0 |Cccam 2.3.0 | motor SG2100 | Skylink full HD | LNB Single MEGASAT DIAVOLO
-
cevko
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
pouzivam len cline a ide to uplne bez sekania, pokial mam pristup k ECM na niektorom serveri. nline nepouzivam, nemam NewCS servre.
myslim ze nieco u teba nie je teda v poriadku ked ti to seka.
myslim ze nieco u teba nie je teda v poriadku ked ti to seka.
Xtrend ET9000 CT V4+CCcam,
DM800 Dream Elite BH+CCcam,
AZboxHD Premium Fw E2 a CCcam ,
MultifocusE85
MultifocusE85
-
dimensionone
- Nováček

Koľko máš c lines?
Ja teraz 2 pripojené na ccam servery.
A 12 newcam N lines
Ešte som si všimol dve veci:
1) Keď zapnem Azbox zo sleepu, tak na 25% mám zakódované programy a musím reštartovať MultiCAS potom to zase funguje, aj keď niekedy seká. Najväčší problém mám s programami SKY UK HD, tam to seká tak každých 20 sekúnd, čo však môže súvisieť aj s kvalitou peerov.
2) Pri nastavovaní klientov v multicase - keď som na stránke CCCAM Klient - a uložím - tak systém do úvahy berie cccam servery, keď skončím na stránke newcamd klient, tak zase berie do úvahy len newcs servery. Máte rovnaké skúsenosti?
Multicas som sťahoval aj inštaloval priamo do boxu z internetu.
Ja teraz 2 pripojené na ccam servery.
A 12 newcam N lines
Ešte som si všimol dve veci:
1) Keď zapnem Azbox zo sleepu, tak na 25% mám zakódované programy a musím reštartovať MultiCAS potom to zase funguje, aj keď niekedy seká. Najväčší problém mám s programami SKY UK HD, tam to seká tak každých 20 sekúnd, čo však môže súvisieť aj s kvalitou peerov.
2) Pri nastavovaní klientov v multicase - keď som na stránke CCCAM Klient - a uložím - tak systém do úvahy berie cccam servery, keď skončím na stránke newcamd klient, tak zase berie do úvahy len newcs servery. Máte rovnaké skúsenosti?
Multicas som sťahoval aj inštaloval priamo do boxu z internetu.
- 0ctopus
- Nováček

Zial takto sa chova aj u mna. A nieco pozitivne - nikdy to nebolo lepsie, len horsie.dimensionone píše: 1) Keď zapnem Azbox zo sleepu, tak na 25% mám zakódované programy a musím reštartovať MultiCAS...
Riesenie: nevypinat
0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
-
cevko
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ja mam len dve clinky, jednu na moj DM ktory je moj CCCam server a druhy na vyznamneho peera. Na DM mam aj moju kartu a tam mam ostatnych peerov.
Mam to takto prave z dovodu SKY UK kde jeden peer ma server ktory mrzne a druhy ma bezproblemovy server. Takto som sa pokusil poriesit aj to aby mi do toho este neskakli aj iny ktory maju SKY UK ale na druhom hope. Vtedy to mrzlo este horsie.
Mam to takto prave z dovodu SKY UK kde jeden peer ma server ktory mrzne a druhy ma bezproblemovy server. Takto som sa pokusil poriesit aj to aby mi do toho este neskakli aj iny ktory maju SKY UK ale na druhom hope. Vtedy to mrzlo este horsie.
Xtrend ET9000 CT V4+CCcam,
MultifocusE85
MultifocusE85
- pneumat
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Neviem ci ma niekto podobny problem. Mam Multicas 1.62B, ale moj problem pretrvaval aj s predchadzajucimi verziami. Mam v cccam c liniu, vsetko slape ako hodinky, ale.....raz za cas(1-2x za den) zacne sem tam sekat obrazom a nasledne po zhruba 2-3 minutach obcasneho seknutia napise conection all failed a pomoze jedine reboot, niekedy uplny reset masiny. Potom to uz zase ide ako hodinky....
Este doplnim ze robilo mi to aj so settingami od demseyho aj ked si nahodim samostatne openxcas+ multicas. Neviete v com moze byt problem?
Este doplnim ze robilo mi to aj so settingami od demseyho aj ked si nahodim samostatne openxcas+ multicas. Neviete v com moze byt problem?
95cm, SG2100, DM800 HD(clone),1GB USB
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
V MultiCASe. Na opravu čakáme

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- pneumat
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Je to chyba vo vsetkych verziach MultiCASu ci su niektore v ktorych nie je tento bug ???
95cm, SG2100, DM800 HD(clone),1GB USB
- hakizu
- Nováček

Mam to riesene podobne ako cevko v DM server cccam iba s nlinkami a v MultiCAS 1.62b iba 1 clinku do DM. Zdielanie ide bez sekania okrem SKY Deutschland ktore je vsak sposobene newcs serverom. Sem tam sekne "taky tuk" sky italia a sky uk vsetko vsak sposobene serverom predsa su to len SKY. Ja som nevedel loadnut setting modrym tlacidlom DO pri nastavovani cccam klienta a ani newcamd klienta vzdy ma hodil do off modu. Postupoval som podla Dempseyho navodu viewtopic.php?f=76&t=4562. Musel som zadat udaje cez DO a save. V newcamd.list a cccam.list som mal zadane linky bez poznamok #atd. Testoval som aj mgcamd ako cccam klienta, co ma vsak nepotesilo bolo ze mi nesli Polsat, a KD s Multicasom ide vsetko co mam.
Este sa mi to nestalo. Taktiez po sleep mi ide ok, mozno som to este malo testoval.
Kód: Vybrat vše
Neviem ci ma niekto podobny problem. Mam Multicas 1.62B, ale moj problem pretrvaval aj s predchadzajucimi verziami. Mam v cccam c liniu, vsetko slape ako hodinky, ale.....raz za cas(1-2x za den) zacne sem tam sekat obrazom a nasledne po zhruba 2-3 minutach obcasneho seknutia napise conection all failed a pomoze jedine reboot, niekedy uplny reset masiny. Potom to uz zase ide ako hodinky....AzBox HD Elite, wavefrotier T90, DM500, Ariva 120C
-
alfasex
- Nováček

dimensionone, SkyUK bez sekania (vratanie HD), ale pravda je ze na danej karte su snad 3 ludia, a dotycny tu kartu aj fyzicky ma... co sa tyka MultiCas, Zakodovane sa mi objavia pri zapnuti len vtedy ak ide o HOP1, pri local nikdy (snad sme sa pochopili)dimensionone píše:
ahoj...
2 x AZ Box Premium 1x DreamBox 800.:. fw: latest .:. MultiCas v1.62B-A03 .:. Skylink /Gital / UPC ofic .:. cccam client only .:. (19,2E-23,5E-28,2E-1W)
-
dimensionone
- Nováček

ono je to jedno, či sa to seká len pri zdieľaných kartách. Dôležité je, že sa seká. Pri zapnutí, ak chcem pozerať z nejakej karty, tak dostanem Zakódované a pomôže len reštart Multicas.
Dnes som si nahodil najnovšiu verziu 1.62B-A02 - zatiaľ cez ňu mám pripojené len newcs servery a pozerám jú asi 20 minút a zatiaľ to neseká.
Skúšal som aj vypnutie boxu (sleep) a opätovne naštartovanie. Zatiaľ sa to rozbehlo aj na vzdialených kartách. Budem ďalej testovať. Multicas mi otvára aj HD programy (napr. z balíka HD+), ktoré mgcamd neotvára :sad:
Dnes som si nahodil najnovšiu verziu 1.62B-A02 - zatiaľ cez ňu mám pripojené len newcs servery a pozerám jú asi 20 minút a zatiaľ to neseká.
Skúšal som aj vypnutie boxu (sleep) a opätovne naštartovanie. Zatiaľ sa to rozbehlo aj na vzdialených kartách. Budem ďalej testovať. Multicas mi otvára aj HD programy (napr. z balíka HD+), ktoré mgcamd neotvára :sad:
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
mne ide multicas celkom stabilne, nemusim ho restartovat tak ako pisal dimenzionone. problem mam len s programami od cs-linku, tie sa mi sem tam seknu a vacsinou vtedy ked to najviac potrebujem aby to islo stabilne (nahravanie). Dostal som radu, ze mam vyskusat upravit priocaidlist a kazdeho providera dat samostatne. Kedze v novom multicase uz priocaid list je, chcel by som to vyskusat, len neviem ako to upravit. Prikladam defaultny priocaid list z multicasu 1.62B-A02. Ak by niekto vedel a poradil, bol by som rad. dik.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
krokodill
- Nováček

Možná taková hloupá otázka. Nezpůsobuje to sekání jednoduše to, že na určitého poskytovatele (např. SKY UK) je více peerů? Že prostě v tom okamžiku, kdy se má načíst klíč od jednoho, tak se to mezi sebou nedohodne, od kterého načíst a prostě ta chvilička, než se připojí k jednomu z více peerů stačí na to, aby se obraz na půl sekundy seknul? Třeba by stačilo, když chci koukat třeba na Jůpíčí, tak povolím pouze jednoho peera a před ostatní dám znak # Jenžo to by pak člóbrdík musel furt přepisovat...
Takže tudy cestička nevede, ale asi by to vyřešil právě priolist, jenže třeba na Mbox, který právě za velké pomoci dimensiononeho používám, žádnej neznám... 
AzBox HD Elite / motor SM3D12 / Skylink / Corsair Flash Survivor 8Gb / HDD WD My Book 300Gb