Zkušenosti, funkčnost, stabilita, atd...

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
visis
Nováček
Nováček

Zkušenosti, funkčnost, stabilita, atd...

Příspěvek od visis »

Nemáte někdo už zkušenosti s HD BOX 9100? Vše co se týká staility přijímače, kvality příjmu sd/hd, funkčnosti dostupného firmware a všech much? :smile: Zvládá dobře sdílení v rámci domácí sítě? EMU? Cryptoworks, Irdeto? USALS?
Zajímá mě to jako uživatele nelinux s nápadem přejít na linux. Patří tento přijímač v oblasti linuxových k těm komplikovanějším, nebo jednodušším?

Díky moc za všechny Vaše postřehy a nápady :115:

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Zkušenosti, funkčnost, stabilita, atd...

Příspěvek od ShaMan »

visis píše:Nemáte někdo už zkušenosti s HD BOX 9100? Vše co se týká staility přijímače, kvality příjmu sd/hd, funkčnosti dostupného firmware a všech much? :smile: Zvládá dobře sdílení v rámci domácí sítě? EMU? Cryptoworks, Irdeto? USALS?
Zajímá mě to jako uživatele nelinux s nápadem přejít na linux. Patří tento přijímač v oblasti linuxových k těm komplikovanějším, nebo jednodušším?

Díky moc za všechny Vaše postřehy a nápady :115:

V podstatě můžeš brát informace co jsou pro 9200 , základ je stejný , Pluginy taky

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
Jerry973 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry973 »

Prva skusenost ... :) Dialkove vyzera uplne inak, ale plne funkcne s 9200. Vsetko funguje od menu, pip, prepinanie, volume, proste vsetko ...

Edit: Prave pozeram dozadu na vystupy a co ma zarazilo ze 9100 nema scart. Je tam hdmi, rgb, lan, rs232, 1x usb, cinch video audio, optika vystup, tuner

HD-BOX 9200
vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

Je pravda, že tento príjmač dosť seká? Vraj aj odozva pri prepínaní je veľmi dlhá..?! Má ho niekto?

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

vald píše:Je pravda, že tento príjmač dosť seká? Vraj aj odozva pri prepínaní je veľmi dlhá..?! Má ho niekto?
Seka? Pri com? Velmi dlha? Pri com? Moje skusenosti su opacne. Pri pozerani no problem. Pri ladeni no problem. Pri prehravani niektorych HD nahravok seka. Chyba firmware, pri prehrati na PC, OK. Takze casom vyjde oprava a bude vsetko OK.

vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

mal som na mysli sekanie pri pozeraní?

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

obcas sekna aj mna - v krizoch, ked pozeram spravy na marikze. to si myslel ? to je vekom - nie prijimacom .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

vald píše:mal som na mysli sekanie pri pozeraní?
Ako som uz napisal:
Pri pozerani no problem.

vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

Super. Mal by som ešte otázočku: má niekto odskúšané aj karty cez CAM moduly? Zaujíma ma to pre prípad, že by časom sw podpora skončila a bude treba meniť resp. doložiť inú kartu!? (Na EMU moc nestavám - keď bude fajn, keď nie budú karty)
PS: sorry ak sa to tu už preberalo, nenašiel som to

jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

vald píše:Super. Mal by som ešte otázočku: má niekto odskúšané aj karty cez CAM moduly? Zaujíma ma to pre prípad, že by časom sw podpora skončila a bude treba meniť resp. doložiť inú kartu!? (Na EMU moc nestavám - keď bude fajn, keď nie budú karty)
PS: sorry ak sa to tu už preberalo, nenašiel som to
Nikto Ti nezaruci, ze ked sa zmeni cely svet, tak my tu este budeme. Pokial takto uvazujes, tak kup satelitny box s najvacsou zakladnou (Dream Multimedia). 2-rocna zaruka je, takze tam problem nie je. Support posledneho zakaznika teda definuje min. 2 roky support pre platformu :) Z mojho pohladu je toto spotrebna elektronika. Treba vsak povedat, ze satelitny vyvoj je skor konzervativny, takze neocakavam velky boom.
Vsetky mozne neoficialne CAM moduly asi nikto nikde nema poriadne odskusane. Dokonca ani oficialne. Ale problem by nemal byt najst funkcny.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Prijimac HDbox9100 . original dodany so sw.
loader 2.23
fw: 1.07.97
podpora plugin - priamo v dodanej verzii.
Modul MAscom -Irdeto/Cryptoworks (sedy podklad, fialovy napis Irdeto, zelenym Cryptoworks), ver. fw :R1.2
Po vlozeni modulu s kartou CAID 0D03 8 sek do prihlasenia a realneho dekodovania.
Nahravanie.
HBO HD - VAsabi - spustene
online TV- prepnute na NOVA HD . NOVA HD normlane dekoduje.
Po ukonceni nahravania : vytiahnuty modul s kartou - koli kontrole ci nahrava dekodovany.
Zaznam VASABI v okamihu ked som prepol online na NOVA HD - -hlaska program zakodovany. Po vlozeni mudulu - pokracuje zaznam , zjavne pouziva komunikaciu s modulom pre ziskanie potrebneho ecm.
Podotykam , ze toto je obmedzenie modulu a nie fw !
Nahravanie pomocou internej citacky (rezim zapnuta) , funguje normalne a prepnutie programu nema ziadny vplyv .

pproky
Nováček
Nováček

Příspěvek od pproky »

[quote="grantec"]Prijimac HDbox9100 . original dodany so sw.
loader 2.23
fw: 1.07.97
podpora plugin - priamo v dodanej verzii.

Dobry den, prosim o radu - mam jiz nekolik mesicu HD Box 9200 s L 1.21 a fw v1.08.01 a vse funguje temer bez problemu.
Vcera jsem si poridil jeste HD Box 9100 s orig. nainstalovanym L 2.23 a fw v1.08.01. Vse take O.K. jen me dost rusi bezici display, ale bohuzel z menu "Nastaveni rozhrani" zmizela volba "Posun predniho displeje". Poradi prosim nekdo, jak posun na displeji zastavit?
Diky moc za radu.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

na to ,aby zobrazil napis, musi rolovat- display je kratky a na rozdiel od inych prijimacov , nezmrsi nazvy tak, aby sa vosli , ale jednoducho ich roluje.
napriek tomu si myslim,ze byt o slo zastavit jednoduchym scriptom,lenze mam v boxe e2 . Ked tam vratim povodny fw, pozriem to .

pproky
Nováček
Nováček

Příspěvek od pproky »

grantec píše:na to ,aby zobrazil napis, musi rolovat- display je kratky a na rozdiel od inych prijimacov , nezmrsi nazvy tak, aby sa vosli , ale jednoducho ich roluje.
napriek tomu si myslim,ze byt o slo zastavit jednoduchym scriptom,lenze mam v boxe e2 . Ked tam vratim povodny fw, pozriem to .
Diky moc :-)

pproky
Nováček
Nováček

Příspěvek od pproky »

Tak fw v1.08.22 vyresil muj problem.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9100PVR“