AZBOX premium HD kvalita obrazu
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- Fanys02
- Nováček

AZBOX premium HD kvalita obrazu
Zdravím všechny.
Tak jsem si pořídil nový SAT přijímač. Vyměnil jsem ho za Dreamsky 7000, jelikož mi jde hodně o kvalitu obrazu,
a proto jsem vsadil na AZBOX Prmium HD. Stálo mě to dost času stráveného na netu. Procházel různá fóra, recenze atd.,
abych zjistlil, který přijímač pro mě bude nejlepší. Dal jsem na doporučení a koupil zmíněný. Boužel mé nadšení opadlo hned po
zapojení a naladění. Obraz prostě NICMOC :o( Zkoušel jsem různá nastavení rozlišení a vše co se dalo, ale bohužel.
mám ho připojený k LCD Samsung. Parabolu mám natočenou na DigiTv. Zkoušel jsem i přetočit. povedlo se mi ručně Hotbird, ale kvalita stále stejná.
oproti Dreamsky je sice obraz barevnostně lepší a kontrastnější, ale jinak bych řekl snad i horší.
Dokonce i loga programů jsou kostrbatá. Zkoušel jsem měnit rozlišení, ale žádná změna. Spíše to vedlo k nepatrně trhanému obrazu.
Proto bych Vás zkušené moc poprosit, zda máte podobné zkušenosti s tímto přijímačem. Teprve se s ním pravda seznamuji,
ale s nastavením obrazu jsem už vyzkoušel snad vše. Jediné co nemám vyzkoušené je HD vysílání. Sice jsem si kvůli tomu pořídil i
Skylink kartu, ale musím kvůli tomu ještě převrtat parabolu.
děkuji mnohokrát za každou radu.
Hezký večer všem.
Fanys
Tak jsem si pořídil nový SAT přijímač. Vyměnil jsem ho za Dreamsky 7000, jelikož mi jde hodně o kvalitu obrazu,
a proto jsem vsadil na AZBOX Prmium HD. Stálo mě to dost času stráveného na netu. Procházel různá fóra, recenze atd.,
abych zjistlil, který přijímač pro mě bude nejlepší. Dal jsem na doporučení a koupil zmíněný. Boužel mé nadšení opadlo hned po
zapojení a naladění. Obraz prostě NICMOC :o( Zkoušel jsem různá nastavení rozlišení a vše co se dalo, ale bohužel.
mám ho připojený k LCD Samsung. Parabolu mám natočenou na DigiTv. Zkoušel jsem i přetočit. povedlo se mi ručně Hotbird, ale kvalita stále stejná.
oproti Dreamsky je sice obraz barevnostně lepší a kontrastnější, ale jinak bych řekl snad i horší.
Dokonce i loga programů jsou kostrbatá. Zkoušel jsem měnit rozlišení, ale žádná změna. Spíše to vedlo k nepatrně trhanému obrazu.
Proto bych Vás zkušené moc poprosit, zda máte podobné zkušenosti s tímto přijímačem. Teprve se s ním pravda seznamuji,
ale s nastavením obrazu jsem už vyzkoušel snad vše. Jediné co nemám vyzkoušené je HD vysílání. Sice jsem si kvůli tomu pořídil i
Skylink kartu, ale musím kvůli tomu ještě převrtat parabolu.
Hezký večer všem.
Fanys
AZBOX premium HD, TV LCD Samsung
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
-
frcko73
- Mazák

Re: AZBOX premium HD kvalita obrazu
Tak si otoc parabolu na Skylink,a vymen LCD za plazmu a uvidis pekny obraz....Jednoducho LCD je LCD.....a Digi je Digi....
ja mam Skylink a TV v popise a obraz je super...
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
ani nemusi menit LCD za plazmu, staci natocit na 23,5 alebo 19,2, tam su aj free HD a uvidis co je kvalitny obraz. Ale pokial ma pamat neklame, tak ja osobne som mal aj na gigi obraz uspokojivy, pamatam sa ako som sa rozplyval po kupe azboxu a porovnaval to s DVD
Odvtedy sa samozrejme moje naroky zmenili a prioritne ked uz pozeram, tak len HD.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- Fanys02
- Nováček

Je mi jasné, že od Digi se toho moc očekávat nedá. Proto jsem také pořídil Skylink kartu. Kurňa chlapi, o výměně TV jsem už také uvažoval, ale to by pak manželka vyměnila mě. Už takto jsem jí musel zapřít, kolik mě AZBOX stál :o)
-
frcko73
- Mazák

Vymenit manzelku? 
Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
- 0ctopus
- Nováček

Ako mas pripojeny televizor k azboxu?Fanys02 píše:Je mi jasné, že od Digi se toho moc očekávat nedá. Proto jsem také pořídil Skylink kartu. Kurňa chlapi, o výměně TV jsem už také uvažoval, ale to by pak manželka vyměnila mě. Už takto jsem jí musel zapřít, kolik mě AZBOX stál :o)
Aj digi je pozeratelne na kvalitnej telke, kvalita obrazu je otazka celeho "retazca": vysielanie → prijem SAT tunerom → kabelaz do TV → TV tuner → obrazovka.
Zazraky necakaj ani od digi, ani od upc.
0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
- shibal
- Mazák

Když už si tuto tému otevřel, tak ve středu jsem se od ní odstěhoval a musím ti říct, že to není přijemný krok0ctopus píše:Dolezite: vymenu manzelky konzultuj na fore a samozrejme posli fotku, bez fotky ti nedokaze poradit ani admin
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
- shibal
- Mazák

Když srovnáte parametry přenosu např, toho TP co začíná NovaSportem, tak:zkrat píše:UPC na Thoru je znatelně lepší než na Astře1. Uvidíme co bude dál
- Jsou tam stejné programy, jen u jednoho je o jednu zvukovou stopu víc, což není velký rozdíl
- je vidět, že datový tok se sice jen o půl mega zvýšil, ale FEC není 3/4 ale 7/8, což může taky dost udělat (zvýší se kapacita pro přenos dat na úkor snížení přenosu dat na opravy přenosových chyb), v tomo případě se jedná o zvýšení 16%.
- už celkem dost lidí psalo, že se jim to zdá být o dost lepší, takže tomu asi tak bude.
A to je dobře.
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, auto je po trech ci ctyrech letech taky ojete, ale tam je ta vymena ojetiny relativne jednodussi ...shibal píše:Když už si tuto tému otevřel, tak ve středu jsem se od ní odstěhoval a musím ti říct, že to není přijemný krok0ctopus píše:Dolezite: vymenu manzelky konzultuj na fore a samozrejme posli fotku, bez fotky ti nedokaze poradit ani admin
- nedoporučuju, a už vůbec ne bez vééééééélmi dlouhého uvážení. Vyměnit TV nebo SAT je proti tomu sračka
.
-
zbyneksk
- Mírně pokročilý

- Dal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak honem, honem, vrtej, vrtej at to lita, at to bezi. Protoze kdyz si pustis HD, tak si sednes na pr....Fanys02 píše:... Jediné co nemám vyzkoušené je HD vysílání. Sice jsem si kvůli tomu pořídil i Skylink kartu, ale musím kvůli tomu ještě převrtat parabolu.
Hezký večer všem.
Fanys
V tom obraze je opravdu markantni rozdil, takze pokud mas kartu, tak necekej a prestav parabolu.
-
marsim21
- Administrátor

- Dal poděkování: 181 poděkování
- Dostal poděkování: 267 poděkování
shibal píše:Když už si tuto tému otevřel, tak ve středu jsem se od ní odstěhoval a musím ti říct, že to není přijemný krok0ctopus píše:Dolezite: vymenu manzelky konzultuj na fore a samozrejme posli fotku, bez fotky ti nedokaze poradit ani admin
- nedoporučuju, a už vůbec ne bez vééééééélmi dlouhého uvážení. Vyměnit TV nebo SAT je proti tomu sračka
.
:eek: Tak to mě mrzí
Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
- shibal
- Mazák

Díky, doufejme, že ano.marsim21 píše:... a přeji ti,aby jsi jednou v budoucnu,až se koukneš na zpět svým životem,tento svůj krok vnímal pozitivně.
- Fanys02
- Nováček

Dobrá, dobrá... manželku nechám doma. Pravda, vyplatí se to. Musel bych uklízet, starat se o děcka a nebyl by potom čas hrát si s AZBOXEM :o)
Připojení k TV mám skrz HDMI. Snad to bude po přetočení na Skylink s obrazem lepší. Jen mě mrzí, že jsem čekal něco lepšího od
tohoto přístroje než od Dreamsky i na Digi a spíš je to obráceně. nic. Nevzdám to, budu bojovat:o)
Děkuji všem.
Připojení k TV mám skrz HDMI. Snad to bude po přetočení na Skylink s obrazem lepší. Jen mě mrzí, že jsem čekal něco lepšího od
tohoto přístroje než od Dreamsky i na Digi a spíš je to obráceně. nic. Nevzdám to, budu bojovat:o)
Děkuji všem.