AZBOX premium HD kvalita obrazu

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Fanys02
Nováček
Nováček

AZBOX premium HD kvalita obrazu

Příspěvek od Fanys02 »

Zdravím všechny.
Tak jsem si pořídil nový SAT přijímač. Vyměnil jsem ho za Dreamsky 7000, jelikož mi jde hodně o kvalitu obrazu,
a proto jsem vsadil na AZBOX Prmium HD. Stálo mě to dost času stráveného na netu. Procházel různá fóra, recenze atd.,
abych zjistlil, který přijímač pro mě bude nejlepší. Dal jsem na doporučení a koupil zmíněný. Boužel mé nadšení opadlo hned po
zapojení a naladění. Obraz prostě NICMOC :o( Zkoušel jsem různá nastavení rozlišení a vše co se dalo, ale bohužel.
mám ho připojený k LCD Samsung. Parabolu mám natočenou na DigiTv. Zkoušel jsem i přetočit. povedlo se mi ručně Hotbird, ale kvalita stále stejná.
oproti Dreamsky je sice obraz barevnostně lepší a kontrastnější, ale jinak bych řekl snad i horší.
Dokonce i loga programů jsou kostrbatá. Zkoušel jsem měnit rozlišení, ale žádná změna. Spíše to vedlo k nepatrně trhanému obrazu.

Proto bych Vás zkušené moc poprosit, zda máte podobné zkušenosti s tímto přijímačem. Teprve se s ním pravda seznamuji,
ale s nastavením obrazu jsem už vyzkoušel snad vše. Jediné co nemám vyzkoušené je HD vysílání. Sice jsem si kvůli tomu pořídil i
Skylink kartu, ale musím kvůli tomu ještě převrtat parabolu.

děkuji mnohokrát za každou radu.
Hezký večer všem.
Fanys

AZBOX premium HD, TV LCD Samsung
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: AZBOX premium HD kvalita obrazu

Příspěvek od monkus »

co cakas od di gi tv ?

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

Tak si otoc parabolu na Skylink,a vymen LCD za plazmu a uvidis pekny obraz....Jednoducho LCD je LCD.....a Digi je Digi.... ;) ja mam Skylink a TV v popise a obraz je super...

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

ani nemusi menit LCD za plazmu, staci natocit na 23,5 alebo 19,2, tam su aj free HD a uvidis co je kvalitny obraz. Ale pokial ma pamat neklame, tak ja osobne som mal aj na gigi obraz uspokojivy, pamatam sa ako som sa rozplyval po kupe azboxu a porovnaval to s DVD :96: Odvtedy sa samozrejme moje naroky zmenili a prioritne ked uz pozeram, tak len HD.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
Fanys02
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fanys02 »

Je mi jasné, že od Digi se toho moc očekávat nedá. Proto jsem také pořídil Skylink kartu. Kurňa chlapi, o výměně TV jsem už také uvažoval, ale to by pak manželka vyměnila mě. Už takto jsem jí musel zapřít, kolik mě AZBOX stál :o)

frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

Vymenit manzelku? :46:

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
0ctopus
Nováček
Nováček

Příspěvek od 0ctopus »

Fanys02 píše:Je mi jasné, že od Digi se toho moc očekávat nedá. Proto jsem také pořídil Skylink kartu. Kurňa chlapi, o výměně TV jsem už také uvažoval, ale to by pak manželka vyměnila mě. Už takto jsem jí musel zapřít, kolik mě AZBOX stál :o)
Ako mas pripojeny televizor k azboxu?
Aj digi je pozeratelne na kvalitnej telke, kvalita obrazu je otazka celeho "retazca": vysielanie → prijem SAT tunerom → kabelaz do TV → TV tuner → obrazovka.
Zazraky necakaj ani od digi, ani od upc.

:!: Dolezite: vymenu manzelky konzultuj na fore a samozrejme posli fotku, bez fotky ti nedokaze poradit ani admin

0ctopus
----------------------------------------------
azbox HD Premium, Toshiba HDD 2,5", fw: 0.9.x, HDMI->TV, NAS
dm 500, dm 7000, dm 7025, ...
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

0ctopus píše: :!: Dolezite: vymenu manzelky konzultuj na fore a samozrejme posli fotku, bez fotky ti nedokaze poradit ani admin
Když už si tuto tému otevřel, tak ve středu jsem se od ní odstěhoval a musím ti říct, že to není přijemný krok :32: - nedoporučuju, a už vůbec ne bez vééééééélmi dlouhého uvážení. Vyměnit TV nebo SAT je proti tomu sračka :37: .

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

zkrat píše:UPC na Thoru je znatelně lepší než na Astře1. Uvidíme co bude dál
Když srovnáte parametry přenosu např, toho TP co začíná NovaSportem, tak:
- Jsou tam stejné programy, jen u jednoho je o jednu zvukovou stopu víc, což není velký rozdíl
- je vidět, že datový tok se sice jen o půl mega zvýšil, ale FEC není 3/4 ale 7/8, což může taky dost udělat (zvýší se kapacita pro přenos dat na úkor snížení přenosu dat na opravy přenosových chyb), v tomo případě se jedná o zvýšení 16%.
- už celkem dost lidí psalo, že se jim to zdá být o dost lepší, takže tomu asi tak bude.
A to je dobře.

SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

shibal píše:
0ctopus píše: :!: Dolezite: vymenu manzelky konzultuj na fore a samozrejme posli fotku, bez fotky ti nedokaze poradit ani admin
Když už si tuto tému otevřel, tak ve středu jsem se od ní odstěhoval a musím ti říct, že to není přijemný krok :32: - nedoporučuju, a už vůbec ne bez vééééééélmi dlouhého uvážení. Vyměnit TV nebo SAT je proti tomu sračka :37: .
Jasne, auto je po trech ci ctyrech letech taky ojete, ale tam je ta vymena ojetiny relativne jednodussi ...

zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

Fanys02 píše:... Jediné co nemám vyzkoušené je HD vysílání. Sice jsem si kvůli tomu pořídil i Skylink kartu, ale musím kvůli tomu ještě převrtat parabolu.

děkuji mnohokrát za každou radu.
Hezký večer všem.
Fanys
Tak honem, honem, vrtej, vrtej at to lita, at to bezi. Protoze kdyz si pustis HD, tak si sednes na pr....
V tom obraze je opravdu markantni rozdil, takze pokud mas kartu, tak necekej a prestav parabolu.

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 181 poděkování
Dostal poděkování: 267 poděkování

Příspěvek od marsim21 »

shibal píše:
:89: mimo téma shibal :89:
:eek: Tak to mě mrzí :90: a přeji ti,aby jsi jednou v budoucnu,až se koukneš na zpět svým životem,tento svůj krok vnímal pozitivně. :117:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

marsim21 píše:... a přeji ti,aby jsi jednou v budoucnu,až se koukneš na zpět svým životem,tento svůj krok vnímal pozitivně.
Díky, doufejme, že ano.

Fanys02
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fanys02 »

Dobrá, dobrá... manželku nechám doma. Pravda, vyplatí se to. Musel bych uklízet, starat se o děcka a nebyl by potom čas hrát si s AZBOXEM :o)
Připojení k TV mám skrz HDMI. Snad to bude po přetočení na Skylink s obrazem lepší. Jen mě mrzí, že jsem čekal něco lepšího od
tohoto přístroje než od Dreamsky i na Digi a spíš je to obráceně. nic. Nevzdám to, budu bojovat:o)
Děkuji všem.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“