Upravené fonty

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Upravené fonty

Příspěvek od visper »

Protože font visper.ttf je zbytečně dlouhý (i když to ničemu nevadí), upravil jsem několik dalších fontů které řeší "šifrování" EPG.
Všechny fonty je možno použít i ve starších fw, mělo by se to chovat tak, že prvních 5 řádků bude psát háčky a čárky, v dalších řádcích ne, ale šifrovat by to nemělo. Ošetřeny jsou znaky s háčkem, čárkou a kroužkem. Nejsou ošetřeny znaky s dvojtečkou. Jediná chyba této úpravy je v neschopnosti zobrazit znak velké "Ď", ale ten se v češtině a slovenštině vyskytuje velmi málo, snad Ďáblice a Ďumbier.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
johny_sk
Nováček
Nováček

Re: Upravené fonty

Příspěvek od johny_sk »

visper píše:Protože font visper.ttf je zbytečně dlouhý (i když to ničemu nevadí), upravil jsem několik dalších fontů které řeší "šifrování" EPG.
Všechny fonty je možno použít i ve starších fw, mělo by se to chovat tak, že prvních 5 řádků bude psát háčky a čárky, v dalších řádcích ne, ale šifrovat by to nemělo. Ošetřeny jsou znaky s háčkem, čárkou a kroužkem. Nejsou ošetřeny znaky s dvojtečkou. Jediná chyba této úpravy je v neschopnosti zobrazit znak velké "Ď", ale ten se v češtině a slovenštině vyskytuje velmi málo, snad Ďáblice a Ďumbier.
...a este slovo Ďakujem, ktore sa v poslednej dobe akosi prestalo pouzivat. Skoda.

AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Protože v posledním fw 0.9.4890 zmenšili rámeček při stisknutí tlačítka resolution, tak při použití širších fontů zůstává na obrazovce šipečka, kterou jde odstranit pouze resetem. Podařilo se mi ve fw ten rámeček najít a zvětšit, ale nepomohl jsem si, na obrazovce zůstavala šipečka i kus rámečku :) .
Asi tam bude ještě jeden - mazací, ale ten nejsem schopen najít. Tak jsem alespoň upravil systémový font aby nešifroval. Ale i s tím systémovým tam šipečka zůstane když se dá component, ale naštěstí ne composite kam to skočí při nechtěném stisknutí. Font je možno vrátit tam kde byl, tedy do do MMP, ale asi je lepší ho klasicky nainstalovat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
honza318
Nováček
Nováček

Příspěvek od honza318 »

Zdar, to je dobrý, dík. Jen mě napadlo, jestli by nešlo, při tom nechtěným stisknutí, změnit pořadí. Aby se nejdřív zobrazilo třeba HDMI,SCART atd. Sice se to snažím naučit, ale ještě tomu moc nerozumím, abych si ti uměl upravit sám.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“