Indikace systému kóování

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
johank
Nováček
Nováček

Indikace systému kóování

Příspěvek od johank »

Zdravím, od pátku jsem majitelem Az Box HD Premium Plus DVB S + DBV T. Zatím si ještě hraji a zjišťuji možnosti. Dokoupím HDD a v podstatě budu spokojený. Doposud jsem používal Dreamboxe 7000, ale chtěl jsem přijímat HD programy a volba po výběru padla na Az Box. Zatím spokojenost, kvalita obrazového výstupu je super a programy v HD nemaj chybu,
Zajímalo by mě, zda je někde schovaná možnost zobrazení aktuálně používaného kódovacího systému. Některé programy jsou vysílány souběžně v něolika kódovacích systémech. Pomocí PC to zjistím lehce v ACCv1.1, ale informace v informačním panelu by se hodila :-)).
Musím si ještě upravit setting, aby vyhovoval mojí potřebě a mělo by to být OK.

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
shibal
Mazák
Mazák

Re: Indikace systému kóování

Příspěvek od shibal »

I když by to uvítalo asi více uživatelů, tak tato možnost (zatím) není. Píšu "zatím", protože možnost, že to někdy bude, se nedá vyloučit. Stále jsou však důležitější věci na řešení ve vývoji fw, než identifikace kódovacích systému, nebo aktuální datový tok.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
johank
Nováček
Nováček

Re: Indikace systému kóování

Příspěvek od johank »

Děkuji za odpověď, počkám tedy na další vývoj. Faktem je, že v současné době jsou jiné věci na řešení než toto.
V podstatě vím v jaké systému jsou programy kodované a případně si kófovací systéím ověřím v ACC. Až si odladím nastavení a seting tak tuto informaci již v podstatě nepotřebuji - pokud vše funguje.

Aktuální datový tok jsem také nenalezl, takže vím že ho hledat nemusím, jedná se o nadstavbu, kterou denně nepotřebuji.

V současné době jsem spokojen se splněním hlavních požadavků:
- kvalita zobrazení přijímaných programů, nejenom HD programů. Subjektivně je lepší zobrazení oproti Dreamboxu, ale i DVBT z Az Boxu je lepší než při sledování tuneru v LCD.
- sharing, nastavení Mgcamd je bezproblémové, zatím mi vše funguje dle představ, někdy se ale stane, že po zapnutá ze stend-by režimu musím znovu aktivovat Mgcamd, vyzkoším jak bude fungovat nahrávání abych nenahrával zakódované programy, to musím vyzkoušet.

Zbytečně se nebudu rozepisovat

Dreambox 800HD Klon, Az Box HD Premium plus, DVB S/T, SG 2100, SAMSUNG SpinPoint EcoGreen F2 500GB HD502HI
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“