JAK NEJLÉPE NA MKV...

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

kolčis
Nováček
Nováček

JAK NEJLÉPE NA MKV...

Příspěvek od kolčis »

Ahojky všem,chtěl bych požádat,aby se toto téma pořádně probralo,protože bych byl rád,aby boxič mkvéčka přehrával v poho.Chci říci na čem hlavně záleží,někdo psal na FW,pak zase nějaké zápisi přes telnet,druh HDD(interní,externí,jeho značka) a tak podobně...Dost mi na této funkci záleží,abych nemusel kupovat jiný přístroj na tyto věci.Zatím jsem zkoušel přehrávat z Corsaira 16gb GT(FW 4923) a první film byl v pohodě a byl jsem natčený,ale teď jsem tam lupnul další a kostičkovaný mejdan začal,tak se chci poradit,jak nejlépe na to.Předem dikes za reakce a mějte se...

joe25
Nováček
Nováček

Re: JAK NEJLÉPE NA MKV...

Příspěvek od joe25 »

Já přehrávám MKV z ext. HDD verbatim 500G řádný test jsem dělal na začátku tzn. těsně po koupi 720p přehraje bez problémů u 1800p je problém některé se sekají. Pokud chceš přerávat origo zvuk DTS po optice lze použít dva firmvery 4466 a 4585 ty jedou vcelku dobře u většiny ostatních se zvuk více či méně seká,4466 při zobrazování titulků zůstává viset to je že poslední titulek je zobrazen dokud není zobazen jiný takže když třeba není žádný 10min. budeš vidět pořád ten poslední.No abych řek pravdu taky jsem spoléhal že koupi azboxu zabiju 2 mouchy a ušetřím za nějaké centrum jsem ale jaksi rozčarován on přehraje to jo ale moje nároky jaksi pořád nenaplnuje -asi jsou vysoké- jde mi hlavně o kvalitu obrazu ten je super a zvuku ten jak jsem již psal má problémy s DTS. pokud někdo má nějaké postřehy a rady jak zlepšit tento box podělte se o ně . dík

AZBOX HD ELITE Fw 4585 parabola 100 + motor
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Na to není universální řešení, protože některé MKV prostě nejedou, např. pokud mají vysoký datový tok. Nějakých 15megabitů by asi jet - třeba ti někdo připíše kolik mu to dalo (prověřím , který z mých mkv má njevíc - až skončí ozzák :) ), nebo může být použite nějaká novější (nebo málo používaná) metoda komprese (nebo nějakého parametru koprese) co box neumí.
Dá se říct, že mi vše běží, je fakt že filmy přes 15megabitů/sec asi nemám.
FW použij třeba poslední, (nebo: já mám 4890 a spokojenost)
Jo, co se týká MKV, tak s něme žádné pluginy, ani "zápisy" nesouvisí.

EDIT: joe25@ tím 1080 to není, já mám v něm většinu a jedou.... :106:

jo a nezapomeňte si nastavit přes tlačítko "resolution" režim 1080i NTSC ( a po přechodu do režimu TV zase PAL).

EDIT2: a sakra, teď jsem testnul něco s DTS zvukem na fw4890 - jde to jak má do mé věže, ale ten zvuk se občas zasekne, tak na1/4 sekundy, což ve fw na kterém jsem to před tím sledoval nebylo (nevím už ale který to byl)

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
kolčis
Nováček
Nováček

Příspěvek od kolčis »

Jo díky chlapy,tak jsem si nějak představoval tuto debatu,pak jsem něco četl,že je dobré vypnout akceleraci boxu.Pak tady psali,že interní HDD jede jak fik,ale pak mi co máme Elite máme peška.Ale jak to tady,tak čtu,tak se asi nedobéřem k tomu,aby jsme před každým přehráváním nemuseli trnout jestli se nebude kousat...Fakt by mě zajímalo jestli po technické stránce je mašinka vůbec schopná bez chyb vše přehrát...Základ myslím bude vhodný FW...

georgesoft
Nováček
Nováček

Příspěvek od georgesoft »

Ja mam s prehravanim z interniho disku stale problemy.... Mam vzdy nejnovejsi FW (malokdy downgraduju) a stale mam problemy, ze nahrane programy (vetsinou z HD kanalu) mi jedou treba 20 minut, pak se box kousne - pomuze jen restart.

To same u treba u DIVX nebo MKV - nekdy i nekolikrat za pulhodinku - a to se fakt neda... Vcera jsem se na AVATARA v MKV (7,8 GB) dival pres PC - neslo to, kousalo se to kazdych 5 minut.

Mam 2,5" disk interni, formatovan na EXT3. Zkousel jsem uz 4 disky, stale to same.... mel jsem tam i 1TB 3,5", 750 3,5" a stale to same.... Myslite ze je to problem boxu a ne HDD? Co treba prehrivani? Nemuze to byt tim?

AZBOX HD PREMIUM (500GB WD HDD 2,5"), IPBOX 250S, IPBOX 400S - 2xLNB (19,2° a 23,5°)
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

ja zase naopak.Mne ide z interneho HDD kazde MKV bez jedineho zaseku,ci kocky.Dokonca uz som dkusal aj MKV a 12MB datovym tokom a tiez bez problemov. :87:

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

georgesoft a jsi si jistý že je disk v módu SATA150? Pokud je v SATA300, tak to dělá divné věci, někdy až po čase.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
jj_sk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jj_sk »

georgesoft píše:Ja mam s prehravanim z interniho disku stale problemy.... Mam vzdy nejnovejsi FW (malokdy downgraduju) a stale mam problemy, ze nahrane programy (vetsinou z HD kanalu) mi jedou treba 20 minut, pak se box kousne - pomuze jen restart.
Mam 2,5" disk interni, formatovan na EXT3. Zkousel jsem uz 4 disky, stale to same.... mel jsem tam i 1TB 3,5", 750 3,5" a stale to same.... Myslite ze je to problem boxu a ne HDD? Co treba prehrivani? Nemuze to byt tim?
Mam rovnaky problem, takto to zacinalo a neskor uz ani nahravat nejde - proste zamrzne. Vela krat po zapnuti AZ ani HDD nedetekuje.
Jedine ako mi AZ funguje, je ze film dam na NAS a pozeram cez LAN siet - to ide v pohode, ale ak je DTS zvuk 1.5 Mbit/s tak sa postupne zacne zvuk rozsynchronizovavat s obrazom - po hodine je to aj zo 3 sekundy. Ja to nedokazem pozerat, ale manzelka niekedy ano. HDD mi je v AZ zbytocny, a to som kvoli nemu kupoval 3 HDD, so vsetkymi mam problem.
Uz som to aj reklamoval, ale zbytocne v 30 den mi to vratili, ze ziaden problem. Po MS futbal pojde opet na reklamaciu.
Skusal som aj externy HD a tam to fungovalo OK - aspon sa mi zda, ale dalsi zdroj, co stale zerie elektriku, nedost, co zozerie AZ v standby mode... Ak mi nevymenia fyzicky pristroj, tak uvazujem, ze to budem reklamovat kvoli nedodrzaniu standby spotreby - podla parametrov to ma byt 5 W a zerie raz tolko.

AzBox HD Premium, fw 0.9.4466, int.HDD WD SCORPIO BLUE 500GB, Maximum E-85 + 4x LNB - GT-LST40, DPD TX-P42V10E, receiver Yamaha RX 757 + repro 5.1
joe25
Nováček
Nováček

Příspěvek od joe25 »

Co se týče DTS je problém asi taky ve vyšším bitrate - ten je asi až na některé fw. nepřehratelný bez sekání zajímavé je že dolby digital jede jak má,no dneska jsem slyšel že v dohledné době mají přijít s úplně nově udělaným fw. prý nebude kámen na kameni nový multimediální přehrávač atd. no já si od toho hodně slibuji - na druhé straně tady na foru někdo psal že aby jel sat.příjmač se vším jak má a k tomu ještě multimediální centrum které přehraje vše - což si všichni přejeme- tak toto je prý utopie.Já jsem zatím víceméně spokojen i když pár uprav bych uvítal.

tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

A nemáte třeba zapnutou HW akceleraci? Já ne a MKV mi jedou v pohodě, zatím ;)

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

hw akceleraciu treba mat zapnutu vzdy. nie sme predsa masochisti...

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Akorát, že už tu víme o 3 případech publikovaných na tomto webu, kdy box pak už nenabootoval a byl třeba servisní zásah.
Ale přísloví říká...........každý svého štěstí strůjcem.

SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Takže mi to nedalo a prošel jsem datové toky těch MKV co mám, když už jsem o tom výše psal, abych to tímto více upřesnil.
Mám fw 4890, toky dle programu MediaInfo 0.7.7, akceleraci ani žádný optimalizační script nepožívám.
Všechny MKV jedou, jen jeden mi nejede (někdy se seká, někdy i 2 minuly ne - hold proměnný tok).
Takže, největší z těch co jedou je film GForce (mimochodem pěkná kokotina).
Datový tok celkový 13.3 Mbps, videa 11.4, DTS zvuk 1536 Kbps
film co se už seká je Stardust celkový datový tok 16.5 Mbps, video 14.6 Mbps, zvuk (tady jsem raději zkoušel méně náročnou českou stopu) AC-3 448 Kbps.
Bohužel nemám víc filmů s takto vysokými toky, takže až zas něco "náročnější" stáhnu, tak to můžu zase porovnat.

theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

ja meriam na disneyho Earth (2007) 1080p tam na zacatku ked to neseka pri tom vodopade tak je to to slusny firmware. ale neskor to hejno vtakov tak to mi sekalo aj na notebooku s 2 ghz dualcore procesorom takze ked raz toto nebude sekat tak to prehravanie mkv bude vyriesene :)

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
joe25
Nováček
Nováček

Příspěvek od joe25 »

Ano je to přesně jak píšete akorát nevím jak shibal přehrává DTS s fw 4890 to se přece seká všem nebo ne?Mám vyskoušené jak píšete někdy stačí změnit zvuk na DD a jede to bez poblémů.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“