Návod na práci se systémovým SDRAM diskem AzBoxu

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
ferda007
Nováček
Nováček

Návod na práci se systémovým SDRAM diskem AzBoxu

Příspěvek od ferda007 »

Při různém bádaní kolem AzBoxu HD jsem zjistil následující informace, které by mohly být pro někoho užitečné.
POZOR: Vše je bez záruky a za případné škody neručím :-)

Pro běžící systém (firmware) v AzBoxu je použit SDRAM disk o velikosti 256MB, označený TD210S/SP od DM Storage, který je opatřený standardním 40 pinovým ATA konektorem.
Při vložení tohoto disku do jiného počítače (zapíchnutím do ATA konektoru přímo na základní desce) však nefunguje - není detekován BIOSem.
To je způsobeno tím, že v ATA rozhraní není definováno napájení, které disk potřebuje.
Napájení (+5V) lze na disk přivést dvěma způsoby:
1. Pinem 20 na ATA konektoru. Tento pin není ve standardu použit, resp. je použit jako mechanický klíč a nebývá osazen. To je použito v AzBoxu.
2. Konektorem na horní straně disku. Na pinu, který je blíže ke kraji disku je +5V, na druhém pinu je zem.
Použil jsem 2. způsob a udělal napájecí kablík s konektorem z vadného FDD na jedné straně a vhodným malým dvoupinovým konektorem na druhé.
Ten je trochu problém sehnat, upravil jsem 4 pinový konektor z audio kabelu na interní propojení CD-ROM v PC.
Po připojení napájení je disk normálně detekován v BIOSu. Disk je rozdělen na 4 linuxové ext3 partition.
Pro případ nějaké totální havárie jsem si udělal kompletní zálohu tohoto disku pomocí programu PING.

brdo2
Nováček
Nováček

Re: Návod na práci se systémovým SDRAM diskem AzBoxu

Příspěvek od brdo2 »

Tak pidam aj ja sem nieco ohladom DM .Neskor pridam aj dalsie zatial staci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

brdo2
Nováček
Nováček

Příspěvek od brdo2 »

DM som napojil na Linux a podario sa mi skopirovt co vnomsa nachadzalo ,len niektore obrzky su rozmazene tak sa ospravedlnujem .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Elektronek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elektronek »

brdo 2: myslim, ze existuje klavesa print screen... :D

AZBox HD Premium|RTi Core v1.5.3 Enigma 2
brdo2
Nováček
Nováček

Příspěvek od brdo2 »

Elektronek píše:brdo 2: myslim, ze existuje klavesa print screen... :D
Viem ,ze si tu dal nato navod ,ale nedal si ho cely ja som si to tiez robil a nie podla tvojho navodu ,len som si precital co tam pises a dovolil som si tam pridat niejake veci.No mohol si to oskenovat linuxe a preniest do Windowsu potom by si bol prekvapeny co ti ukaze ake obrazky tam mas tak som to radcej ofotil.No snazil som sa inac to neviem ,ale som aspom otvoril cely DM okrem binarnych suborou a este su tam aj ine co ti vobec linux neotvori .Tak to by bolo zatial vsetko,dik za upozornenie.
s pozdravom brdo2
Naposledy upravil(a) brdo2 dne 02 říj 2010, 23:12, celkem upraveno 1 x.

Elektronek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elektronek »

Jasne ze pojede. shift+print screen a pak ctrl+v napriklad v malovani, nebo na urcene misto. GL :91:

Edit: koukam, ze si psal ze si pouzil linux, tak tam to je snad naprosto jednoduche. Mozna sem jen neco spatne pochopil :)

AZBox HD Premium|RTi Core v1.5.3 Enigma 2
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“