Zvuk na TV přes koax. TV-out

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

kulhanek
Nováček
Nováček

Zvuk na TV přes koax. TV-out

Příspěvek od kulhanek »

Na AzBox HD Premium (5209) jsem přes TV-out koaxiálem připojil druhou TV. AzBox je v obýváku, LCD-TV v kuchyni (propojené průchodem) a roba u plotny. Spojeno, naladěno, obraz v poho, místo zvuku ale strašné šumění. Hledám, měním: <Nastavení>-<Displej>-<Typ RF zvuku> z B/G 5.5MHz na jiné a zpátky - a podívejme, zvuk se chytil. Jdu klidně spát - spokojen, že vesmír funguje, jak má... :106: Druhý den po vypnutí a zapnutí AzBoxu druhá TV opět jen šumí :90:
Je nutno vždycky pokvrdlat <Typ RF zvuku> z B/G 5.5MHz na jiné a zpátky, pak se zvuk zase do dalšího vypnutí AzBoxu chytne. Tento postup ale považuju za stupidní a ponižující, nepřijde někdo na to, jak ho to naučit při startu? Nebo je to spíš nějaká chyba sw.?

Předem díky za tipy.

PS: A taky mě neskutečně sere to pomalý přepínání programů...

Blackfire
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 5 poděkování

Re: Zvuk na TV přes koax. TV-out

Příspěvek od Blackfire »

Ja to mam napojene cez koax na klasiku CRT a bez problemov soft 4931. Skus hodit v azboxe iný kanál pre UHF (ja používam 45) a nanovo na LCD naladiť.

Prepínanie je problém AZ. U mna občas reboot a nejak to pomalé prepínanie nepociťujem.

kulhanek píše:Na AzBox HD Premium (5209) jsem přes TV-out koaxiálem připojil druhou TV. AzBox je v obýváku, LCD-TV v kuchyni (propojené průchodem) a roba u plotny. Spojeno, naladěno, obraz v poho, místo zvuku ale strašné šumění. Hledám, měním: <Nastavení>-<Displej>-<Typ RF zvuku> z B/G 5.5MHz na jiné a zpátky - a podívejme, zvuk se chytil. Jdu klidně spát - spokojen, že vesmír funguje, jak má... :106: Druhý den po vypnutí a zapnutí AzBoxu druhá TV opět jen šumí :90:
Je nutno vždycky pokvrdlat <Typ RF zvuku> z B/G 5.5MHz na jiné a zpátky, pak se zvuk zase do dalšího vypnutí AzBoxu chytne. Tento postup ale považuju za stupidní a ponižující, nepřijde někdo na to, jak ho to naučit při startu? Nebo je to spíš nějaká chyba sw.?

Předem díky za tipy.

PS: A taky mě neskutečně sere to pomalý přepínání programů...

AZBOX Premium, LNB Inverto Black ULtra, SG2100, Gital, WI-FI, Interny HDD wd 2.5" scorpio blue 500gb, plazma Samsung PS50, pes
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Problém může být i v TV, protože všechny z poslední doby umí oba zvuky 5,5 i 6,5 MHz. Připojovat v tomto století digitální přístroj (a ještě k tomu HD) pomocí modulátoru se mi zdá poněkud podivné. Připoj si na ten koax aspoň scarty, to bude o něco menší zločin. ;)

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
kulhanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kulhanek »

Jiný kanál jsem zkoušel, stejně se to chová na 21 i na 69 (mezitím to bude stejné). Co jsem nezkoušel, je hodit RF zvuk na 6.5. Vyzkouším. Vyzkoušeno - taky nejde.

"Připoit na koax. scarty" ... vůbec netuším, co tím myslíš. Co je koax., to bych věděl, co je scart, to snad taky - ale jak to spářit dohromady bez dalších převodníků, to je mimo moji představivost. Můžeš tuto myšlenku poněkud rozvést? Nejsme každej Edison...

Tahat jinou kabeláž se mi moc nechce, ale pokud to jinak nevymyslím, asi na tom koaxu do krku zatáhnu STP kabel a bude po ptákovi.
Naposledy upravil(a) kulhanek dne 10 led 2011, 20:18, celkem upraveno 2 x.

cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cvoky007 »

kulhanek píše: Tahat jinou kabeláž se mi moc nechce, ale pokud to jinak nevymyslím, asi na tom koaxu do krku zatáhnu STP kabel a bude po ptákovi.
a kde to preboha tahas ? nemas box pri tv ?

VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130
kulhanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kulhanek »

Ještě jednou a pomalu:

Jsou dvě místnosti - obývák a kuchyně. Jsou propojené, proto jde ovládat AzBox i z kuchyně. Mezi obývákem a kuchyní jsou ve zdi krky, protože nejsme doma úplný idioti, co rádi poskakujou v závějích kabelů.

AzBox je v obýváku a u něj je jedna LCD TV. Budeš se divit, i taky je kabel ve zdi, protože ta TV je na zdi jako obraz. To ale nemá na problém žádný vliv. Od AzBoxu je z TV-out zdí vedený koax za LCD TV v kuchyni.

kapišto?

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

No já jsem to myslel tak, že vezmeš páječku a scarty si připájíš na ten koax. Tím vyřešíš obraz ale na zvuk bys tam musel natáhnout ještě jeden slabý koax (popř. dva pokud chceš stereo). Mnohem lepší by ale bylo koupit dlouhý HDMI kabel, ale musel bys ho přepínat.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
cvoky007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cvoky007 »

cez ten husi kr by mohol pretiahnut i komponentovy kabel (ale asi tiez rozobrany), ak ma to LCD v kuchyni komponentove vstupy

VU+ UNO last openAAF, int. HDD WD10EVDS
DM7020 (geminy 4.70)
OPTIBOX500S (geminy 4.20)
Astra 23.5/Thor 0.8
2x LNB Inverto RED Twin; Panasonic TH-37PV8PA; Samsung 2333HD; Yamaha HTR-6130
kulhanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kulhanek »

No tak jsem to pochopil sice dobře, ale je mi to plat prtný - tím krkem jsem násilím protahoval ten koax, nic dalšího už tam neproleze, natož dva další koaxy :107: . On tam ten koax ani teď nebydlí sám, víme?
Zkušenosti s bastleným scart kabelem přes STP sice nemám, ale vidím to jako jediné alternativní "drátové" řešení. Jenže přetahat tu kabeláž je o demontáži podlahových lišt, několika průchozích krabicích, 9 zatáčkách a 15 m kabelu. :32: Je to do 13 let starých rozvodů, navíc plánovaných na cosi jiného! Tudy je cesta VEEELMI TRNITÁ.

Pak je tu ještě otázka "Proč se to tak chová" a co s tím udělat, aby se to tak nechovalo. Jinými slovy - problém neobcházet, ale řešit... Co vy na to, skauti?

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ono to skôr vypadá ako keby ten kanál v telke nebol uložený a po vypnutí je tým pádom zrno.
Mám jedného klienta ktorý má doma podobnú zúfalosť a nemá s tým žiadny problém - a to som mu aj zmenil kanál v azboxe aby sa mu to nehádalo s káblovkou.

Proste podľa mňa hľadáš chybu tam kde neni

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
jojika
Nováček
Nováček

Příspěvek od jojika »

kulhanek píše:No tak jsem to pochopil sice dobře, ale je mi to plat prtný - tím krkem jsem násilím protahoval ten koax, nic dalšího už tam neproleze, natož dva další koaxy :107: . On tam ten koax ani teď nebydlí sám, víme?
Zkušenosti s bastleným scart kabelem přes STP sice nemám, ale vidím to jako jediné alternativní "drátové" řešení.

Pak je tu ještě otázka "Proč se to tak chová" a co s tím udělat, aby se to tak nechovalo. Jinými slovy - problém neobcházet, ale řešit...
dle meho je to bug, delalo mi to pri starsich fw (poustel jsem RF rodicum o patro nize na crt), stacilo prepnout kanal tam a zpet a bylo OK, zkus fw 4890, ten je dost dobry, anebo natahni audio kabely z AZ bud do tv anebo pridej repracky, pro uroven RF to snad staci, jinak asi nic

Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
kulhanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kulhanek »

dempsey píše:Ono to skôr vypadá ako keby ten kanál v telke nebol uložený a po vypnutí je tým pádom zrno.
Mám jedného klienta ktorý má doma podobnú zúfalosť a nemá s tým žiadny problém - a to som mu aj zmenil kanál v azboxe aby sa mu to nehádalo s káblovkou.

Pozor Dempsey, žádný "zrno", obraz je v poho (psal jsem), jen zvuk spadne! Při pořád zapnutým AzBoxu můžu s TV dělat cokoli vč. vypnutí a pořád hraje. Při zapnutý TV stačí uspat (nebo vypnout) AzBox a je to v háji, aniž bych šáhnul na TV. Tudíž se to postrácí v AzBoxu. Aniž bych šáhnul na TV, kvrdláním normy RF v AzBoxu to zase naskočí.

Stabilní fw. 4890 přirozeně používám, ale dělá to s jakýmkoli.

Zítra uškubnu TV z ložnice (novější) a prubnu ji místo té v kuchyni. Je sice malá, ale nenulová pravděpodobnost, že na jiné TV ten problém nenastane.

Kabelům se chci vyhnout, zažil jsem si s nima... :51:

PS: Není už někde definitivně řešený nahrávání/přehrávání AzBox<-->HDD? Nešlo mi to dobře na WD5000AVDS a teď tam mám Seagate SV35.5 1TB HDD, SATA/300, 7200 RPM, 32MB cache, ATA-7, 24x7 formátovanej samozřejmě přímo v AZ a nejde to pro změnu vůbec. Tedy nahraje, je to tam, ale nejde to přehrát. A to tak, že nikdy :90: .

Někdy mi to připadá jako polo-tovar...

Huskyjbc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Huskyjbc »

Podívej se na vlákno o nahrávání, po Dempsyeho radě, už to dokážu přehrát - z malého menu na ovladači, jinak to nejde, ale hlavně, že to jde. Měl sem s přehráváním ten samý problém...

AZ Box Premium, HDD Seagate 320GB, Open PLI 2.1, Skylink, motor SG 2100
kulhanek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kulhanek »

Huskyjbc píše:Podívej se na vlákno o nahrávání, po Dempsyeho radě, už to dokážu přehrát - z malého menu na ovladači, jinak to nejde, ale hlavně, že to jde. Měl sem s přehráváním ten samý problém...
"vlákno o nahrávání" asi zrovna krátký nebude, spíš tipuju, že přečíst ten prales bude na pár dní...

Ale nějaký poznatek (a pokrok) už mám: Problém není v přehrávání, ale v nahrávání! To nahrávání (načasované) fungovalo podle velikosti souboru jen chvíli a kleklo --> tudíž záznam nemoh jít přehrát.

Když odstartuju nahrávání ručně z ovladače (červeným), nahraje to dobře a jde to samozřejmě přehrát. Otázkou je, jestli to bude fungovat i u delšího pořadu. Uvidím zítra...

Ale to fakt ani náhodou NEPOVAŽUJU ZA ŘEŠENÍ. Tahle základní funkce tam prostě (s NĚJAKÝM HDD) CHODIT MUSÍ !!! Jinak to jde smykem zpátky do Číny. :107:

Blackfire
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Blackfire »

Chyba nie je v AZBOXE, ja takto fungujem v inej izbe na CRt viac ako rok a zatiaľ ani jeden FW nemal problém so zvukom či obrazom. Dnes ti pozriem presné nastavenie, ale jediné čo som pri modulátore menil bnolo číslo kanála, všetko ostatné ostalo pôvodné. Niekedy na inom STB (Illusion sa stávalo, že niektoré kanáli modulátora drnčali).

kulhanek píše:
dempsey píše:Ono to skôr vypadá ako keby ten kanál v telke nebol uložený a po vypnutí je tým pádom zrno.

Pozor Dempsey, žádný "zrno", obraz je v poho (psal jsem), jen zvuk spadne! Při pořád zapnutým AzBoxu můžu s TV dělat cokoli vč. vypnutí a pořád hraje. Při zapnutý TV stačí uspat (nebo vypnout) AzBox a je to v háji, aniž bych šáhnul na TV. Tudíž se to postrácí v AzBoxu. Aniž bych šáhnul na TV, kvrdláním normy RF v AzBoxu to zase naskočí.

Stabilní fw. 4890 přirozeně používám, ale dělá to s jakýmkoli.

Zítra uškubnu TV z ložnice (novější) a prubnu ji místo té v kuchyni. Je sice malá, ale nenulová pravděpodobnost, že na jiné TV ten problém nenastane.

Kabelům se chci vyhnout, zažil jsem si s nima... :51:

PS: Není už někde definitivně řešený nahrávání/přehrávání AzBox<-->HDD? Nešlo mi to dobře na WD5000AVDS a teď tam mám Seagate SV35.5 1TB HDD, SATA/300, 7200 RPM, 32MB cache, ATA-7, 24x7 formátovanej samozřejmě přímo v AZ a nejde to pro změnu vůbec. Tedy nahraje, je to tam, ale nejde to přehrát. A to tak, že nikdy :90: .

Někdy mi to připadá jako polo-tovar...

AZBOX Premium, LNB Inverto Black ULtra, SG2100, Gital, WI-FI, Interny HDD wd 2.5" scorpio blue 500gb, plazma Samsung PS50, pes
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“