Neznam horsi vec nez AZ Box Elite HD

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

spacekkt
Nováček
Nováček

Neznam horsi vec nez AZ Box Elite HD

Příspěvek od spacekkt »

Zdravim,

mam nekolik dni tuhle potvoru, moje konstatovani je ze je to jedna obrovska beta verze.
Nejsem zadna lama v satech ani linuxu ale ovladani naprosto neintuitivni, loveni se v kanalech neprehledne, hnus velebnosti. Enigma je nedotazena, orig firmware je temer nepouzitelny. 6hodin jsem na Disequ ladil upc, mgcamd nedekoduje tak jak by mel hlavne odmita HD programy. Proste jeden velkej problem. Dokonce po navratu z te italske distro jsem musel box flasnout po seriove lince protoze kdyz menil jadro tak vytuhnul.

Pokud je to jenom muj dojem nebo muj kus tak mi to vyvratte :D

Mel jsem v parade CCA 40 recieveru na linuxu a muzu rict ze AZ box je po jednej cine kterou ani nevim jak se jmenovala suverene nejhorsi.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Neznam horsi vec nez AZ Box Elite HD

Příspěvek od dempsey »

Druhou možnosťou že fakt že nie si až tak zbehlý a jednoducho sa nevieš v novom prostredí pohybovať / keďže to v azboxe je úplne iné ako v prevažnej väčšine ostatných prijímačov.

S ofic. fw je to štandartný príjímač a Enigma jednoducho neni ešte hotová.

Z môjho pohľadu to vidím tak že si tiež lenivý prečítať tých 5000 strán ktoré sa detailne venujú boxu a tak to skúšaš chlapáckym prístupom. :) Myslím si však že sa nejakej búrlivej diskusie v Tvojom vlákne nedočkáš. Takých tu bolo...

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
rada Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rada »

Chyba je jednoznačně za ovladačem. Největší problém s posledním FW je snižování odezvy na dálkové ovládání, dá se snadno odstranit nastavením timeru na automatický reboot, třeba ve 3 ráno. Jinak se chová jako standartní přijímač, navíc s možností přehrávání divx.

Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od Fishburn »

Rozhoduje výkon cena ...Můj názor je zde.. viewtopic.php?f=149&t=6556&p=53405#p53405

AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
spacekkt
Nováček
Nováček

Příspěvek od spacekkt »

Mno nevim,

nerikam ze elit je hi end, na to mam jiny...Jenom presvedcit tu vec aby naladila Lnb tak jak potrebuju. NIT ladeni taky nic moc.Camy nespolehlive. Vidim to na dost drahej receiver do loznice.

Mimochodem jakej mas na mysli manual tech par stranek co jest v krabici??? Hmm tak jo no...
Mam pocit ze cteni manualu mi v tomhle pripade moc nepomuze....U ostatnich masin jsem ho nikdy neporeboval to jest pravda a uz jenom proto je asi na elite neco spatne ne??? Jsem jednim z programatoru sasc-ng. Coz je CAM pro PC takze pochybuju ze je problem za ovladacem....Nic mene dam mu jeste jednu noc sanci. Vcera jsem sel spat v 5 rano celkem bez kloudneho vysledku.Mam vedle sebe 4 receivery vsechny dekodujou pres mgcamd spravne jen ELit pise u HD a par dalsich zakodovano a v log ze na serveru chybi zaznamy pro providera...Evidentne blbost...Budu lovit v log a nastaveni softcamu.

Nechci ale tim nekoho urazit...Treba existuje nekdo spokojenej ale ja to teda nejsem...Hodinu jsem nastavoval LNB, nalazeno jen pul UPC polovina HDcek atd. Dodavani trans. rucne mne moc fakt nebere... Zlatej DREAM, IP box atd ....

Proste jsem od toho cekal mnohem vic...Nebo reknu to jinak myslim ze na to zelezo co to ma v sobe by to melo umet o hodne vic...

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

si asi prvy uzivatel azboxu, co tu ma taketo problemy. vsetko co pises, funguje spolahlivo, aj ladenie, aj mgcamd, aj multicas. samozrejme, nie je to 100% firmware (ja pouzivam original 0.9.4890), ale mkv funguju, dts niekedy trhne (ale napr. 0.9.4466 je dts OK, len tam to treba raz za cas restartovat). tv mode je porovnatelny s dm. mozno su nejake problemy s nahravanim (nenahravam, takze neviem), niektore fw mali problem s epg, ale 0.9.4890 je epg v poriadku. je problem napr. s rychlostou kopirovania po sieti na azbox ( co sa da zmenit prikazom snice), ale inak .... ja s nim problem nemam :-) v azboxe nie je dotiahnuty internetovy prehliadac a prehliadanie obrazkov, ale to ma vobec netrepi, lebo to nepouzivam a ani nemam v plane ....

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
Jirka 76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 76 »

Předem upozorňuji na to, že vím že plaču na špatném hrobě, že to sem určitě nepatří..... Dá se úspěšně reklamovat přijímač, který evidentně má problémy s firmwarem? Jenom to, že se přijímač sám od sebe zničeho nic zpomaluje (nutný restart), prohlížení obrázků nešel snad v žádném FW, internetový prohlížeč je utrpení, YouTube....čekejte spojuji.... Největší podraz ovšem vidím v tom, že to bylo prezentované jako dvoutuner. A jak to dopadlo? Někdo přemýšlel a vymyslel Premium+ s větrákem, který skoro nejde slyšet a když se vypne, tak se přijímač přehřeje a vytuhne, protože v horním krytu nejsou průduchy. Proč nefunguje druhý DVB-S2 tuner v Premium HD?
U tohoto výrobku se neustéle na něco čeká, za pár měsíců budu mít po záruce a tento přijímač ještě ani nejel na plný výkon, aby ukázal co umí.
Musím konstatovat, že AZBOX Premium HD je nejhorší přijímač, který jsem si kdy pořídil. Souhlasím s uživatelem spacekkt: do ložnice je to drahá sranda, protože na každodenní použití v obýváku to rozhodně není.

AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
spacekkt
Nováček
Nováček

Příspěvek od spacekkt »

Jsem rad ze nejsem sam :mrgreen:

Zatim ho dam do loznice....

S tim CAMem jsem mu krivdil pravda po instalaci nejede. Musel jsem do configuraku a rucne v editoru nastavi parametry... U DM nevidane :(

S tou reklamaci bych to zkusil... 3x zavada a prachy zpet...Zalezi hodne na prodejci jak moc tomu rozumi...

Mne treba Youtube v nejake img jelo ale zkusil jsem jich tolik ze nevim v ktere ale myslim ze asi 5209 ale fakt nevim...

You tube zvlada i DM 500 za 1500Kc pravda ne defaultne ale taky to nema v popisu...

Jirka 76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 76 »

Znám osobně i jiné vlastníky Elite, Premium či Premium+, kteří nejsou spokojeni se stavem a vývojem FW. A upínat se na E2 je taky běh na dlouhou trasu. Taky je otázka, zda je špatný FW, nebo je někde chyba v HW.

AZBox HD Premium fw.: E2 PLI 2.1 + Vali HD flex , GREEN WD10EADS 1TB 32MB, Ferguson ARIVA 220HD combo, Dreambox DM500s
SAMSUNG UE46B6000
spacekkt
Nováček
Nováček

Příspěvek od spacekkt »

Super ted uz to dekoduje, youtube bezi ale zase to nenahrava. :51: Ja to asi vyhodim z vokna... a s velkou chuti... Je to sračkaaa :32:

spacekkt
Nováček
Nováček

Příspěvek od spacekkt »

Nezazil jsem jeste vyvojare co v jedno fw mu neco chodi a v dalsim to pos.. a zase to nechodi... AZ je jeden velkem kompromis...Ja snad budu pujcovat zdarma nejake receivery aby AZtaci vysli z temnoty :lol:

j3nda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od j3nda »

Souhlasim s tim, ze vyvoj kolem AZ neni takovy jaky by mel byt, ale na vetsinu toho co pises existuje reseni. fw5209 neni nic moc, zkus 4295 nebo 4890 a prepsat youtube tim novym. S temito fw se da celkem zit. Pro camy je nejlepsi pouzit rovnou odladenou zalohu a pripadne je pak zupdatovat kuli ORF. Co se tyce nastaveni TP neni problem si stahnout komplet seznam ze satellites-xml.eu a naimoportovat. Na 99% neresti jsou zde postupy, staci nebejt linej a hledat. Sam ted pouzivam 4295, tak 3x tydne to musim restartovat, dts obcas vypadava, ale zit se s tim da uplne v pohode a nahravani je OK ze vseho.
Proti dobam co jsem ho koupil, uz jsou to ted zlaty casy. :96:

AB IPBox 9900HD+ 640GB (AB E2 26/05/2011 + oscam 5231) | AzBox HD Premium 200GB (0.9.5308 nebo RTi Core v1.6 Enigma 2) | Stab HH90, Emme Esse 90cm, 28.2E-1W, 0D96 & 0D0F | Samsung PS50B550 | Samsung BD-P1580
ftom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ftom »

Tahle diskuse opravdu nepatri do teto kapitoly. Ale kdyz uz jste to nakousli... Lze reklamovat prijimac na zaklade problemu s FW resp. ze je FW stale beta?

AzBox Premium, OpenRSI 3.0 (kernel 3.9.2) release 4.1.2014, OSCAM 1.20 rev.9853/oe2.0
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

spacekkt píše:Nezazil jsem jeste vyvojare co v jedno fw mu neco chodi a v dalsim to pos.. a zase to nechodi... AZ je jeden velkem kompromis...Ja snad budu pujcovat zdarma nejake receivery aby AZtaci vysli z temnoty :lol:
Tak schválně. Co bys mi půjčil aby to mělo dokonalý obraz, přehrálo by mi to záznamy z mojí HD kamery, semtam nějaký HD film ripnutý z Bluray, umělo to sdílet a nestálo to víc než Azbox? Mpeg 4:2:2 bych možná i oželel. Na rychlosti přepínání kanálů mi nezáleží.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Jirka 76
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jirka 76 »

Tak schválně. Co bys mi půjčil aby to mělo dokonalý obraz, přehrálo by mi to záznamy z mojí HD kamery, semtam nějaký HD film ripnutý z Bluray, umělo to sdílet a nestálo to víc než Azbox? Mpeg 4:2:2 bych možná i oželel. Na rychlosti přepínání kanálů mi nezáleží.[/quote]

A AZBOX umí sdílet? Umí, ale pokud musím přijímač pravidelně restartovat, tak dojde k odpojení klientů, takže na server je absolutně nevhodný a clienta umí docela dost jiných přijímačů. Rychlost přepínání nejen programů je otřesná, neznám nikoho komu to nevadí. Přepnutí z TV na Film trvá taky věčnost. Záznamy z kamery stříhám v PC a uložím do čeho potřebuji. Na to, že jsem za Premium dal skoro 9000,-Kč, tak dnes bych to už neudělal a šel bych asi do DM800se.

od ftom » 14 led 2011, 10:17
Tahle diskuse opravdu nepatri do teto kapitoly. Ale kdyz uz jste to nakousli... Lze reklamovat prijimac na zaklade problemu s FW resp. ze je FW stale beta?

Tebe někdo při nákupu upozornil na to, že se jedná o beta verzi FW? Kdybych v té době věděl že jde o polotovar, tak si to rozhodně nekoupím.

SAMSUNG UE46B6000
Zamčeno

Zpět na „AzBox HD diskuze“