Hard Disk - formát NTSF

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
karel631
Nováček
Nováček

Hard Disk - formát NTSF

Příspěvek od karel631 »

1) Může HD Box 9105 pracovat s HD naformátovaným NTSF. Stáhnul jsem si plugin, ale nedá se nahrát do přijímače. Jak to funguje?
2) K přijímači jsem připojil disk NTSF, bez hlášky s ním začal pracovat a udělal ho nepřístuným! Dobrá práce, ještě že mám Test disk, který může soubory z disku zachránit.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hard Disk - formát NTSF

Příspěvek od grantec »

9105 ma podporu NTFS priamo vo fw. Nieje potrebne a dokonca ani ziaduce, instalovat externy plugin.
Pred pripojenim disku s NTFS do zadneho USB portu je potrebne v Menu - Nastavenie nahravania - zvolit miesto pre Timeshift a Record ine, ako USB2 .
Pripojis disk.
Prejdes do Menu - Spravca datoveho uloziska , celkom v hornom riadku zvolis USB 2 -zadne, automaticky ti ho detekuje. Uvidis typ systemu NTFS aj s velkostou volneho miesta. pri vacsich diskoch moze vypocet trvat dlhsie.
Prejdes na volbu -Kontrola disku a stlacis OK.
Potom uz mozes disk pouzivat pre bezne ucely- teda aj pre Timeshift a Record.
Dodrzanim tohto postupu neprides o data na disku. Prijimac ti disk neposkodzuje umyselne. Problemom byva volba pre Timeshift, ktora je defaultne zapnuta a prijimac sa po detekcii disku snazi okamzite ju spustit , bez toho aby vyckal na vypocet volneho miesta. Samozrejme, ze potom je vysledok taky, ako popisujes.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
karel631
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel631 »

Moc děkuji za informaci. Určitě to pomůže i ostatním předejít tomu co jsem osobně spackal.
Jinak HD Box 9105 je supr příjímač! Nechápu jak jsem to s Topfieldem mohl tak dlouho
vydržet.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

On ten postup pripajania nieje nikde popisany - dovod je jednoduchy - v case tvorby navodu este hdboxy nevedeli NTFS, lepsie povedane, funkcia bola este len planovana....

majo009
Nováček
Nováček

Příspěvek od majo009 »

V návode sa píše že NTFS dokáže len čítať a nahrávať na FAT 32.Už to neplatí ?
Od ktorého fw. sa to zmenilo ?

z návodu: Nahrávání dlouhého času
Během procesu dlouhého nahrávání, které překročí 4GB (GigaByty) se vytvoří další soubory každý o velikosti
4GB. (Např.: aaa.ts, aaa.ts1, aaa.ts2… atd.).
Musíte si pamatovat, že nemůžete vymazat jakýkoliv z těchto souborů. Tyto soubory se dají přehrávat pouze v počítači, nikoliv v přijímači.

PS:V poslednej vete su asi (určite) zamenené slová počítač,prijímač.

esbe
Nováček
Nováček

Příspěvek od esbe »

majo009 píše: Musíte si pamatovat, že nemůžete vymazat jakýkoliv z těchto souborů. Tyto soubory se dají přehrávat pouze v počítači, nikoliv v přijímači.

Nie su. Myslia to asi tak, ze pokial tam nechas napr. len subor s priponou .ts1 a vsetky ostatne vymazes, prijimac ho bude ignorovat t.j. nebudes ho moct vybrat na prehravanie.

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

majo009 píše:V návode sa píše že NTFS dokáže len čítať a nahrávať na FAT 32.Už to neplatí ?
nie uz to neplati
obcas aj citaj, alebo mas problem s pochopenim textu?
grantec píše:On ten postup pripajania nieje nikde popisany - dovod je jednoduchy - v case tvorby navodu este hdboxy nevedeli NTFS, lepsie povedane, funkcia bola este len planovana....

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
majo009
Nováček
Nováček

Příspěvek od majo009 »

OK.Ak vie nahrávať do NTFS tak robí len jeden súbor s neobmedzenou kapacitou?

minimus
Nováček
Nováček

Příspěvek od minimus »

majo009 píše:V návode sa píše že NTFS dokáže len čítať a nahrávať na FAT 32.Už to neplatí ?
Od ktorého fw. sa to zmenilo ?

z návodu: Nahrávání dlouhého času
Během procesu dlouhého nahrávání, které překročí 4GB (GigaByty) se vytvoří další soubory každý o velikosti
4GB. (Např.: aaa.ts, aaa.ts1, aaa.ts2… atd.).
Musíte si pamatovat, že nemůžete vymazat jakýkoliv z těchto souborů. Tyto soubory se dají přehrávat pouze v počítači, nikoliv v přijímači.

Soubory jdou přehrát jak v PC tak v HDBOXu.
V PC Win - např. přehrávač Media Player Classic Home Cinema, VLC ...
V PC Lin - MPlayer, Xine, VLC ...

Spojit a sestříhat jdou např. v PojectX (gratis pro Lin i Win).
majo009 píše:OK.Ak vie nahrávať do NTFS tak robí len jeden súbor s neobmedzenou kapacitou?
Nahrávka je rozdělena do souborů nahravka.ts nahravka.ts1 ... Velikost souboru max. cca 4,3GBi.

karel631
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel631 »

Mám nějaké poznatky ohledně připojení NTSF HD. Za prvé jsem připojil NTSF HD 1T Seagate, který byl naformátovaný jako logicky disk, ale ouha přijímač ho nedetekoval. Naformátoval jsem tedy tento disk v přijímači, ale zase špatně PC ho nedetekovalo (připojení přez e-Sata). Naformátoval jsem tedy opět v PC disk, ale jako primární oddíl a vidí ho jak přijímač tak i PC.
Zkoušel jsem na tento disk nahrávat. Bez problémů jsem na tento disk nahrál film, který přehraju v PC i přijímači.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ano, musi byt vzdy ako primarny. Logicke oddiely prijimac ignoruje - tie su vyuzivane na zalohu pre ine systemy- box sa ich ani nedotkne, preto ich ani neposkodi nikdy. Tak to ma byt. Format logickeho oddielu moze byt lubovolny. Takyto suborovy sytem a delenie sa da vyuzivat na velkokapacitne disky s nainstalovanym OS v logickej jednotke primarneho oddielu.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“