Jde dostat do tohoto prijimace nejakeho spravce souboru?
Rad bych si kopiroval z flasky na HDD filmy a hudbu, abych nenemusel porad prehazovat ten HDD do PC a zpet do pijimace.
Spravce souboru
Moderátor: 005jon
-
piticko
- Nováček

- jerry00
- Mírně pokročilý

Re: Spravce souboru
Nemělo by to PC jít nasdílet přes sambu???
Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
-
Radek
- V.I.P.

Jde to, ale to by musel být PC stále zapnutýjerry00 píše:Nemělo by to PC jít nasdílet přes sambu???
Mě se osvědčil externí USB disk, připojený přímo k WiFi routeru.
Je dostupný kdykoliv a kdekoliv, žádné PC nemusí být spuštěno.
Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
-
piticko
- Nováček

...napad je to dobry, a jak je to s nahravanim ze satelitu s takto zapojenym diskem? Funguje to O.K.? A nejaky srtucny navod, jak ten disk takto zprovoznit, bys dohromady dal? Mam wifi router kde je moznost pripojit tiskarnu...jde takto pripojit i ext. HDD? Router co mam je D-link DI-524UP.
Dreamsky NXP256HD ver. 1.60 , 1T HDD, motor SG 2100 + provizorni 60cm parabola :-)
-
Radek
- V.I.P.

Návod jen stručně, není to nic složitého.Pokud máš router, který má USB port, zřejmě k němu můžeš připojit externí disk.
Ten v software k routeru nasdílíš, přidělíš mu nějaký Share třeba "iomega hdd".
K němu se pak dostaneš na síti zadáním IP adresy a share na PC třeba takto \\192.198.20.10.\iomega hdd
Na NXP256HD pak v menu : Menu - YouTube - SMB sdílení souborů nastavíš Share Address. Viz. obrázek 1. Dobře bere i tu mezeru co tam mám.
Zapneš Sambu.
Pak se ti disk namapuje jako písmenko a po spuštění USB si můžeš prohlížet obsah disku.Prohlížet fotky, pouštět videa, ukládat zálohy atd. Viz. obrázek 2-3.
V případě problémů s mapováním písmenka hledej odpověď zde : viewtopic.php?f=280&t=6802
Vytvoříš si na něm třeba nějakou složku a tu si nastavíš jako adresář pro záznam (Viz. obrázek 4.). Potom se ti programy nahrávají na síťový disk do vybrané složky, se všemi výhodami a nevýhodami. Pokud jseš připojen přes LAN kabel nebude problém, pokud přes WiFi jako já, budeš omezen rychlostí připojení, jak bude zvládat SD a HD záznam.
Osobně jsem to ale ještě nezkoušel, myslím to nahrávání přes WiFi na síťový disk. Volím radši jistotu a nahrávám občas na lokálně připojený USB disk.
Ten v software k routeru nasdílíš, přidělíš mu nějaký Share třeba "iomega hdd".
K němu se pak dostaneš na síti zadáním IP adresy a share na PC třeba takto \\192.198.20.10.\iomega hdd
Na NXP256HD pak v menu : Menu - YouTube - SMB sdílení souborů nastavíš Share Address. Viz. obrázek 1. Dobře bere i tu mezeru co tam mám.
Zapneš Sambu.
Pak se ti disk namapuje jako písmenko a po spuštění USB si můžeš prohlížet obsah disku.Prohlížet fotky, pouštět videa, ukládat zálohy atd. Viz. obrázek 2-3.
V případě problémů s mapováním písmenka hledej odpověď zde : viewtopic.php?f=280&t=6802
Vytvoříš si na něm třeba nějakou složku a tu si nastavíš jako adresář pro záznam (Viz. obrázek 4.). Potom se ti programy nahrávají na síťový disk do vybrané složky, se všemi výhodami a nevýhodami. Pokud jseš připojen přes LAN kabel nebude problém, pokud přes WiFi jako já, budeš omezen rychlostí připojení, jak bude zvládat SD a HD záznam.
Osobně jsem to ale ještě nezkoušel, myslím to nahrávání přes WiFi na síťový disk. Volím radši jistotu a nahrávám občas na lokálně připojený USB disk.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
-
Radek
- V.I.P.

Koukal jsem na ten tvůj router, ten má USB 1.1 jen jako tiskový server, takže to moje popsané nastavení ti asi nepůjde.piticko píše:...napad je to dobry, a jak je to s nahravanim ze satelitu s takto zapojenym diskem? Funguje to O.K.? A nejaky srtucny navod, jak ten disk takto zprovoznit, bys dohromady dal? Mam wifi router kde je moznost pripojit tiskarnu...jde takto pripojit i ext. HDD? Router co mam je D-link DI-524UP.
Více k němu zde : http://www.ovsem.net/hardware/hratky-s- ... astni-sit/
Kdyby mi zrušili ten odkaz, je pro tebe zajímavý ten závěr, který mluví za vše.
"D-LINK DI-524 je velmi hezké zařízení. Elegantní, jednoduché na pohled a jedno z těch nejjednodušeji nastavitelných. Pokud nehledáte nic extra složitého a specifického jako jsou třeba routery s USB jako datovým uložištěm, tak jděte do něj. Cena je velmi přijatelná - do tisícovky se vlezete. "
Já osobně mám Belkin N+ s USB 2.0 pro datové úložiště.
- jerry00
- Mírně pokročilý

Jemu by se asi hodilo tohle: AirLive WMU-6500FS . Mám to doma už několik let, ale ještě jsem to nepoužil. Já raději zařízení NDAS 
Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
-
Radek
- V.I.P.

Jo, to vypadá použitelně ...
Když už píšu opravuji tu adresu výše \\192.198.20.10.\iomega hdd, samozřejmě je každému jasné, že ta tečka na konci mi utekla a ta IP taky není bez chyby.
Asi pokles tlaku venku nebo co, neumím si to vysvětlit...
Správně je to : \\192.168.20.10\iomega hdd
Když už píšu opravuji tu adresu výše \\192.198.20.10.\iomega hdd, samozřejmě je každému jasné, že ta tečka na konci mi utekla a ta IP taky není bez chyby.
Asi pokles tlaku venku nebo co, neumím si to vysvětlit...
Správně je to : \\192.168.20.10\iomega hdd