Interní HDD
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
romco
- Nováček

Interní HDD
jsem majitelem satelitního přijímače AzBox HD Premium, ve kterém mám
nainstalovaný interní HDD (Western Digital Caviar Black 500GB, 7200rpm, SATA-II,
32MB, WD5001AALS). Po nainstalovaní firmwaru 0.9.1868 by měl HDD po
několika minutách (mám nastavenou 1 min.) nepoužívání vypnout. Problém
je v tom, že HDD nevypne po minutě, ale nevypne ani po uvedení
přijímače do Standby režimu.
Stejný problém je i po nainstalování verze 0.9.2032. Dá se tento problém nějak řešit?
Za cenné informace předem děkuji.
nainstalovaný interní HDD (Western Digital Caviar Black 500GB, 7200rpm, SATA-II,
32MB, WD5001AALS). Po nainstalovaní firmwaru 0.9.1868 by měl HDD po
několika minutách (mám nastavenou 1 min.) nepoužívání vypnout. Problém
je v tom, že HDD nevypne po minutě, ale nevypne ani po uvedení
přijímače do Standby režimu.
Stejný problém je i po nainstalování verze 0.9.2032. Dá se tento problém nějak řešit?
Za cenné informace předem děkuji.
- Bárt
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: Interní HDD
Hdd vypne, ale dlouho to trvá.
Azbox Premium , fw 0.9.3877, hdd WD 1TB ,připojeno k síti, ppd Panasonic.
-
romko1
- Nováček

Bart si si isty? Pretoze tiez chcem kupit taky HDD (WD GP) a namontovat ho do STB.. a bol by som velmi nerad, aby sa platne tocili stale... Romco, prever to prosim...Bárt píše:Hdd vypne, ale dlouho to trvá.
Vdaka.
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
-
Benny
- Mírně pokročilý

Mam disk v co je napsany v podpisu a vypina se. Trva to delsi dobu ale vypne se.romko1 píše:Bart si si isty? Pretoze tiez chcem kupit taky HDD (WD GP) a namontovat ho do STB.. a bol by som velmi nerad, aby sa platne tocili stale... Romco, prever to prosim...Bárt píše:Hdd vypne, ale dlouho to trvá.
Vdaka.
AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
- Primo
- Mírně pokročilý

Zkusenosti s diskem Seagate Momentus 5400.4 2.5 palce, 160GB z aukce, maly pro notebooky, formatovany na linux format v AzBoxu.
Nahravani HD, SD i radio bez problemu a tuhnuti.
Vypinani presne podle nastavene doby v nastaveni HDD Standby, at uz po nahravani, standby boxu, nebo po uplnem vypnuti a zapnuti. Je mozne, ze se nastavna doba vypnuti ztrati z nastaveni, ale system s ni pracuje.
Po vsech negativnich zkusenostech s nahravanim na flesku nebo 3.5 palcovy disk, doporucuji instalaci 2.5 disku s rozhranim sata2 jako interniho, ma to vyhody: nizky odber a male zahrivani.
http://i39.tinypic.com/2uhbd4h.jpg
Nahravani HD, SD i radio bez problemu a tuhnuti.
Vypinani presne podle nastavene doby v nastaveni HDD Standby, at uz po nahravani, standby boxu, nebo po uplnem vypnuti a zapnuti. Je mozne, ze se nastavna doba vypnuti ztrati z nastaveni, ale system s ni pracuje.
Po vsech negativnich zkusenostech s nahravanim na flesku nebo 3.5 palcovy disk, doporucuji instalaci 2.5 disku s rozhranim sata2 jako interniho, ma to vyhody: nizky odber a male zahrivani.
http://i39.tinypic.com/2uhbd4h.jpg
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
romco
- Nováček

HDD někdy vypne po deseti minutách a někdy dvaceti a někdy vůbec. Když počas sledování tv náhodou vypne a já pak uvedu sat. přijímač do standby, tak HDD opět zapne. Tak tomu nechápu. Většinou pak už nevypne vůbec, nebo v nejlepším případě po 20 a víc minutách. Já doufám, že výrobce s tím něco udělá, jinak to byly vyhozené peníze.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Občas mám pocit, že niektorí užívatelia si kúpili tento prijímač s tým, že už je hotový a pripravený na bežný predaj. My sa tu venujeme testovaniu beta firmware pre AZ HD.
Nie testovaniu hotového firmware pre AZ HD.
Budem rád ak sa teda niektorí užívatelia vyhnú takýmto komentárom, preto že to je mlátenie prázdnej slamy. Sem patria len fakty o skutočnom stave - nie náreky že niekto vyhodil niekam svoje peniaze.
My sme testeri - nie linka dôvery.
Nie testovaniu hotového firmware pre AZ HD.
Budem rád ak sa teda niektorí užívatelia vyhnú takýmto komentárom, preto že to je mlátenie prázdnej slamy. Sem patria len fakty o skutočnom stave - nie náreky že niekto vyhodil niekam svoje peniaze.
My sme testeri - nie linka dôvery.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- Primo
- Mírně pokročilý

Vypinani disku, neni jen veci firmware AZBoxu, ale take firmware disku a jak to vyrobce disku resi. I kdyz je na to jiste obecna norma, jak je videt, typ od typu a vyrobce od vyrobce se lisi. Proto je treba delat seznamy funkcnich disku a temi se ridit pri vyberu.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
romco
- Nováček

Dempsey, máš pravdu. Všecho je jinak ok. Uvidíme po odladění. HDD ok, AzBox ok, ale tá kompatibilita by se měla zlepšit. Pokud teda máš nějaký kontakt na kompetentní osoby, které s tím můžou něco udělat, tak to sem mapíš. Psal jsem už všude, ale nikdo na to neslyší.
Dík
Dík
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Na všetkom sa pracuje a výrobca má určité priority vývoja. Problém je, že si niekto prečíta že na AZ HD ide AU na gigi a kúpi ho. Predajca mu asi aj povie že fw je beta ale user nájde toto fórum a hneď napíše že od toho čakal viac. Potom sa prihlási medzi testerov a píše požiadavky. Jednoducho nechápe svoju úlohu.
Nerobím si ilúzie a viem že sa takýchto novomajiteľov "testerov" objaví ešte dosť a väčšina bude vypisovať že chcú lepšie to či ono a budú tiež písať o svojich pocitoch.
Také isté pocity majú všetci a spokojní budeme až keď nám to pôjde lepšie ako Dreamboxy, ale treba si uvedomiť že doladiť fw k novému chipsetu bude nejakú dobu trvať.
Testujte to čo je k dispozícii a tešte sa z každej dobrej úpravy, ale zdržte sa prosím výlevov o sklamaniach
Nerobím si ilúzie a viem že sa takýchto novomajiteľov "testerov" objaví ešte dosť a väčšina bude vypisovať že chcú lepšie to či ono a budú tiež písať o svojich pocitoch.
Také isté pocity majú všetci a spokojní budeme až keď nám to pôjde lepšie ako Dreamboxy, ale treba si uvedomiť že doladiť fw k novému chipsetu bude nejakú dobu trvať.
Testujte to čo je k dispozícii a tešte sa z každej dobrej úpravy, ale zdržte sa prosím výlevov o sklamaniach

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
romco
- Nováček

Taky se chci podílet na testování, tak ještě jednou. V položce paměť je možnost nastavení vypínání HDD. Táto funkce je bohužel nefunkční s víše uvedeným HDD. S přehráváním jsem zatím neměl problémy. Nahrávání ve verzi 1868 plně funkční. S novější verzí firmware 2032 nenahraje nastavený program z vypnutého stavu (nahraje jenom část programu, pak odpojí HDD).
-
romko1
- Nováček

Po vcerajsej nefunkcnosti externeho HDD 2.5" pripojeneho cez USB konektor (HDD potrebuje 5V zdroj na rozbeh), som sa rozhodol zakupit tento HDD:
HDD 1TB Samsung SpinPoint F2 32MB SATAII/300 3RZ - Pevný disk 3.5" Samsung HD103SI ECO Green. Volil som ho preto, ze ma hlucnost v zatazi: 28dB.
Otazka na skusenych uzivatelov:
Ma niekto dany disk, ale hlavne skusenosti co sa tyka vypinania (uspavania)? (bol by som velmi nerad keby mi tocilo platne celu noc
)
Vdaka pani.
HDD 1TB Samsung SpinPoint F2 32MB SATAII/300 3RZ - Pevný disk 3.5" Samsung HD103SI ECO Green. Volil som ho preto, ze ma hlucnost v zatazi: 28dB.
Otazka na skusenych uzivatelov:
Ma niekto dany disk, ale hlavne skusenosti co sa tyka vypinania (uspavania)? (bol by som velmi nerad keby mi tocilo platne celu noc
Vdaka pani.
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
- Primo
- Mírně pokročilý

Uz to tady bylo, doporucuji ridit se tabukou odzkousenych disku:
http://www.myazbox.de/Wiki/index.php?ti ... estplatten
Ten Tvuj vybrany tam je podobny, lisi se F1, tak si zjisti v cem je rozdil.
-
romko1
- Nováček

Primo píše:Uz to tady bylo, doporucuji ridit se tabukou odzkousenych disku:
Vdaka za tabulku... prave som to konzultoval s predajcom PC... urobil v cenniku chybu.(Znacenie SpinPoint je zavadzajuce). Ten disk co chcem je HD103SI, tzn. je medzi podporovanymi.
-
monkus
- V.I.P.

- Dal poděkování: 4 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
napr. ja ti ten disk neodporucam, vid`http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 149&t=3296
dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd