AZBOX Elite HD nic nenaladi

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

rarasek
Nováček
Nováček

AZBOX Elite HD nic nenaladi

Příspěvek od rarasek »

Ahojte, vcera jsem mel doma technika na nastaveni paraboly, ten svou praci odvedl asi dobre (jeho merak ukazoval dobry signal i primo u konektoru AZBOXu). Nicmene se me nepodarilo naladit ani jeden program (mam monoblok na 19,2 a 23,5).
Po pripojeni kabelu do dolni zdirky SAT tuneru, nasledne stazeni a aktivace openXcas (newcs+mgcamd), zasunuti karty Skylink "Cryptoworks" (mj. na obrazovce nenabehla zadna hlaska o tom, ze kartu nacetl ci tak neco) a pokusu o ladeni na Astru 23,5 kresli tu modrou linku (Sila signalu) skoro az na konec, ale kvalita signalu je 0. Zkousel jsem provest factory reset 1x, 2x, 3x a svete div se, jednou me to na tej Astre nakreslilo i kvalitu signalu cca 85 - 90%. No, zkousel jsem pokracovat dale a neco naladit, jenze jsem se uklepl a zrusil to...vicekrate jsem jiz kvalitu signalu nevidel a nevim, co dal... => mam asi dobre naladenou antenu, ale AZBOX se nejak sprajcuje a neladi na SAT tuneru nic :(...
Diky moc za rady co s tim dal...
Honza
(Brno)

Blackfire
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 5 poděkování

Re: AZBOX Elite HD nic nenaladi

Příspěvek od Blackfire »

rarasek píše:Ahojte, vcera jsem mel doma technika na nastaveni paraboly, ten svou praci odvedl asi dobre (jeho merak ukazoval dobry signal i primo u konektoru AZBOXu). Nicmene se me nepodarilo naladit ani jeden program (mam monoblok na 19,2 a 23,5).
Po pripojeni kabelu do dolni zdirky SAT tuneru, nasledne stazeni a aktivace openXcas (newcs+mgcamd), zasunuti karty Skylink "Cryptoworks" (mj. na obrazovce nenabehla zadna hlaska o tom, ze kartu nacetl ci tak neco) a pokusu o ladeni na Astru 23,5 kresli tu modrou linku (Sila signalu) skoro az na konec, ale kvalita signalu je 0. Zkousel jsem provest factory reset 1x, 2x, 3x a svete div se, jednou me to na tej Astre nakreslilo i kvalitu signalu cca 85 - 90%. No, zkousel jsem pokracovat dale a neco naladit, jenze jsem se uklepl a zrusil to...vicekrate jsem jiz kvalitu signalu nevidel a nevim, co dal... => mam asi dobre naladenou antenu, ale AZBOX se nejak sprajcuje a neladi na SAT tuneru nic :(...
Diky moc za rady co s tim dal...
Honza
(Brno)

Podľa mňa to máš zle nastavené. najskôr inú družicu a nie ASTRA 3 - typické je sila signálu max a kvalita 0. Skus este nastavit Disecq, keďže máš monoblok, alebo, zakryť jeden LNB alobalom, a uvidíš. Ja to ešte zistujem tak, že skúsim inú družicu napriklad Astru (19,2) a preletím TP a ak na nejakom vyskočí aj kvalita, skusim naladiť a uvidíš , ktorú vlastne družicu máš.

AZBOX Premium, LNB Inverto Black ULtra, SG2100, Gital, WI-FI, Interny HDD wd 2.5" scorpio blue 500gb, plazma Samsung PS50, pes
rarasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od rarasek »

OK, i to je moznost, nicmene je to nastavene profikem za pomoci jakesi velke skatulky (co pipa a na displayi ukazuje frekvence). Spise me zarazi, ze jedenkrate to to tu kvalitu signalu ukazalo...

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Napájení LNB zapnuto? Typ LNB universal? Správně přiřazený diseqc? Zkus to menu vyfotit a dej sem.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
rarasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od rarasek »

OK, odpoledne jak dorazim domu to vyfotim a prilepim sem...diky Honza

jojika
Nováček
Nováček

Příspěvek od jojika »

rarasek píše:OK, odpoledne jak dorazim domu to vyfotim a prilepim sem...diky Honza
jeste bych pro jistotu zkontroloval spravne zapojeni anteny (IN - OUT), cert nikdy nespi.

Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
alihen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alihen »

pre istotu by som este skontroloval F-ka (mozno ich aj prerobil nanovo)
uz som zazil, ze sme sa babrali s antenou a nakoniec to bol blby kontakt na F-konektore na prijimaci (netocilo ani motor ani nenaslo ziadne kanaly)

Octagon SF8008 Twin 2x tuner DVB-S2X, 64GB SDcard, LG OLED 55" Enigma 2 OpenATV
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

Ja by som skusil hotovy setting, napr tu z fora...

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
rarasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od rarasek »

Ahojte, tak jsem dosel domu, dal tovarni nastaveni a zacal znova.. a ejhle pro nastaveni

Jmena satelitu na Astra 23,5
freq LNB:Universal
DiSEqC: OFF
ton22:OFF
Prepinac 0/12V: 0V
Napajeni LNB: ON
Kmitocet TP:10773(H)
Nastaveni pozice: OFF

me to naskenovalo cca 50 programu, ALE! z druzice 19,2!!! (podle jednoho z nich MOTORS TV)...
Co je tedy blbe? neni nahodou monoblok LNB uchycena za spatny krcek a tudiz "silha blbe" a jak to, ze bez DiSEqC nastaveni na jednu z nich vubec neco scanuje??
Diky Honza

rarasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od rarasek »

A nastaveni DiSEqC na 1.0 LNB 3 nebo 1.0 LNB 3

Jmena satelitu na Astra 23,5
freq LNB:Universal
DiSEqC: 1.0 LNB 3 nebo 1.0 LNB 1
ton22:OFF
Prepinac 0/12V: 0V
Napajeni LNB: ON
Kmitocet TP:10773(H)
Nastaveni pozice: OFF

vede k tomu samemu vysledku.... (v nascanovane nabidce jsou TV TRWAM, TV Polonia, atd)

rarasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od rarasek »

Takze, pri pohledu na parabolu ze zadu se zda, ze LNB je uchycena za pravy krcek....

Jeste jsem delal pokus s tim, ze jsem dal hledat satelity, zaskrtnul jsem 19,2 a 23,5 ... nascanovalo to cca 900programu TV a 250 Radio nicmene nebyla sila to prochazet, jestli nektery neni z 23,5°
Diky Honza

Blackfire
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Blackfire »

rarasek píše:Takze, pri pohledu na parabolu ze zadu se zda, ze LNB je uchycena za pravy krcek....

Jeste jsem delal pokus s tim, ze jsem dal hledat satelity, zaskrtnul jsem 19,2 a 23,5 ... nascanovalo to cca 900programu TV a 250 Radio nicmene nebyla sila to prochazet, jestli nektery neni z 23,5°
Diky Honza
Tak by som na tvojom mieste ten volny lnb zakryl alobalom, nastavil na azboxe Astru 3A (ak následne prepnes na Astru 19,2 hned uvidíš, či uchytený LNB je ASTRA 23,5 alebo ASTRA19,2), vypol disecq a uvidíš silu signálu, ja to robím tak, že astra3 je uchytený a na astru 19,2 šilham. Čiže urob ako som poradil, , parabolu bude treba pretočiť cca 0,5 cm smerom na východ - (z pohľadu zozadu doľava). Nech sa darí. Preto ti nájde Astru 19,2 a a šilhá to niekde na 14,9 stupna

AZBOX Premium, LNB Inverto Black ULtra, SG2100, Gital, WI-FI, Interny HDD wd 2.5" scorpio blue 500gb, plazma Samsung PS50, pes
rarasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od rarasek »

Ahojte, tak jsem "levou cast" monobloku (tu ktera "visi" a neni uchycena) pro pohledu zezadu paraboly ovinul alobalem a razem zapnutý program zmizel s tim, ze neni signal => zrejme mam problem na Monobloku, kdy uchycena LNB 23,5° zrejme nefachci...
:\ mam znovu vylezt na hreben a monoblok demontovat a reklamovat?

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

rarasek píše:Ahojte, tak jsem "levou cast" monobloku (tu ktera "visi" a neni uchycena) pro pohledu zezadu paraboly ovinul alobalem a razem zapnutý program zmizel s tim, ze neni signal => zrejme mam problem na Monobloku, kdy uchycena LNB 23,5° zrejme nefachci...
:\ mam znovu vylezt na hreben a monoblok demontovat a reklamovat?
Tak potom to máš asi dobře. Levá část šilhá doprava (při pohledu za parabolou), takže na 19,2 a pravá by měla šilhat doleva na 23,5. Zrcadlo vše převrací. Dej si tam jinou freq. než 10773, ta je neobsazená a procvakej všechny možnosti diseqc.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
rarasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od rarasek »

Ahojte a diky vsem za pomoc...uz se sat umoudril a po tom, co jsem tu levou nechal zabalenou alobalem a zacal "ladit" pouze na 23,5, tak OK.
Jak psal visper, v nastaveni satelitu jsem vybral Astra3A, zmenil ladici freq na 11797 a pilot z 1 na 0....naladilo to presne to co melo....vsechny programy CZ vidim, akorat je mam stale zakodovane a nedari se me zprovoznit ctecka... (to se snad doctu v jinem vlakne)...
Pro info: instalovan OpenXCAS, mgcamd, newcs, config z azboxworld.com; Aktivovan mgcamd a newcs (nechapu pro se aktivace znazornuje "zakomentovanim") a to je vse, co jsem s tim udelal (tedy jeste jsem vlozil kartu cipem dolu).

Cau a jeste jednou vsem dikec Honza

Odpovědět

Zpět na „Dotazy začátečníků“