Streaming PC filmy na et9000
Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock
- streethawk
- Nováček

Re: Nastavenie ET 9000
Ahojte borci,
viete mi prosim niekto poradit, ako na boxe prehravat filmy z PC, kde sa to nastavuje, co treba pozapinat atd...
Ďakujem...
viete mi prosim niekto poradit, ako na boxe prehravat filmy z PC, kde sa to nastavuje, co treba pozapinat atd...
Ďakujem...
Xtrend ET-10000 (3 x DVB-S2 tuner + DVB-T2/C), OpenPLI, parabola Gibertini 105cm, LNB Inverto Unicable, motor DG240, Seagate 3TB, TV Panasonic 55st60E, BD Player Panasonic BD500
-
dym1
- V.I.P.

- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 43 poděkování
Aky operacny system mas v pc?
DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
- streethawk
- Nováček

ahoj, mam Windows 7, ale v NB mam aj XP...akurat ja to potrebujem spojazdnit s tym PC kde su Win7...
Xtrend ET-10000 (3 x DVB-S2 tuner + DVB-T2/C), OpenPLI, parabola Gibertini 105cm, LNB Inverto Unicable, motor DG240, Seagate 3TB, TV Panasonic 55st60E, BD Player Panasonic BD500
-
dym1
- V.I.P.

XP mysou nabehni na priecinok ktory chces zdielat dlhsie podrz pravy klik zobrazi sa tabulka na konci vlastnosti/zdielanie/zdielat tento priecinok na sieti daj fajku a dole ok
WIN7 nemam mozno to bude podobne
STB neviem aky img mas ale malo by to byt rovnake menu/nastaveni/system/nastaveni site/prohledavani site/chvilu to trva vyberies co chces ok heslo nie a mali by sa zobrazit zdielane priecinky ok heslo nie v dalsom okne som nic nemenil ok a ano pripojit
WIN7 nemam mozno to bude podobne
STB neviem aky img mas ale malo by to byt rovnake menu/nastaveni/system/nastaveni site/prohledavani site/chvilu to trva vyberies co chces ok heslo nie a mali by sa zobrazit zdielane priecinky ok heslo nie v dalsom okne som nic nemenil ok a ano pripojit
DM 900 UHD, SSD Kingston 240GB. Xtrend ET8000, SSD Kingston 240GB, Parabola Maximum E-85.
- streethawk
- Nováček

Dakujem,
inak vo Windows viem ako nastavit zdielanie, len som nevedel ako nastavit siet/zdielanie v boxe...
Nasledoval som tvoj navod a zatial neuspesne, ja vidim IP adresy/nazvy PC, ale ziadne priecinky ked "rozviniem" IP pocitaca...nachadza tam aj samotny box, ten ked otvorim tak vidim pekne adresar HDD a aj root...
Neviem preco to nejde uz som skusal vsetko...este tam je nejake nastavovanie pristupovych bodov, co to je, na co to sluzi? Aj tam som skusal zadavat IP adresy PC a pristupove mena/hesla, ale bez uspechu...
zatial Vdaka...
inak vo Windows viem ako nastavit zdielanie, len som nevedel ako nastavit siet/zdielanie v boxe...
Nasledoval som tvoj navod a zatial neuspesne, ja vidim IP adresy/nazvy PC, ale ziadne priecinky ked "rozviniem" IP pocitaca...nachadza tam aj samotny box, ten ked otvorim tak vidim pekne adresar HDD a aj root...
Neviem preco to nejde uz som skusal vsetko...este tam je nejake nastavovanie pristupovych bodov, co to je, na co to sluzi? Aj tam som skusal zadavat IP adresy PC a pristupove mena/hesla, ale bez uspechu...
zatial Vdaka...
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
V win 7 sa to nepodarilo ani mne. Vo viste to funguje bez problemov. Vyskusam zajtra nieco vo win 7 s vlc a dam vediet...
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
- streethawk
- Nováček

Viem prehrávať nahrávky boxu v PC, to ide, ale tiež ma štve, že sa k nim dostane zatiaľ každý v našej sieti, nedá sa aj toto nejako zaheslovať?
Do budúcna by som bol veľmi rád, ak by sa nám podarilo spojazdniť aj tú opačnú variantu, čiže sledovať na TV cez box, videá z PC...
Zatiaľ...
Do budúcna by som bol veľmi rád, ak by sa nám podarilo spojazdniť aj tú opačnú variantu, čiže sledovať na TV cez box, videá z PC...
Zatiaľ...
-
vikino
- V.I.P.

Nainstaluj si VLC Player do PC a potom na ikonu na ploche klikni pravym tlacitkom-vlastnosti a do riadku CIEL, napis .....VLC\vlc.exe" - intf wxwin - extraintf = http
Za vlc.exe je jedna medzera.
Stiahni plugin vlc player do pluginov.
Potom skus postupovat podla obrazkov.
EDIT: Testujem to a spoji sa to s win7 a vidim cez plugin vlc player v boxe foldre v PC, aj spustim video, ale rozbehne sa len na par sekund a potom to sekne a prestane ist...
Skusam to v CT support img v1.1, vlc plugin mi hadze zelenu, mozno v inom img to pojde, treba testnut... ale myslim, ze pre win7 vedie tadialto cesta..cez vlc.
Za vlc.exe je jedna medzera.
Stiahni plugin vlc player do pluginov.
Potom skus postupovat podla obrazkov.
EDIT: Testujem to a spoji sa to s win7 a vidim cez plugin vlc player v boxe foldre v PC, aj spustim video, ale rozbehne sa len na par sekund a potom to sekne a prestane ist...
Skusam to v CT support img v1.1, vlc plugin mi hadze zelenu, mozno v inom img to pojde, treba testnut... ale myslim, ze pre win7 vedie tadialto cesta..cez vlc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
dym1
- V.I.P.

Tak som si koli vam nainstaloval widly7.A fakt to v stb nefunguje ako pri XP treba ist na to rucne.
Vo win 7 nastavit zdielanie/zdielat/ta sipka vybrat everyone a pridat staci mu iba citanie/v pravo dole zdielat/hotovo.
Stb Menu/nastaveni/system/nastaveni site/spravce zarizeni/pridat novy bod sitoveho zazizeni
Aktivni- povolit
Mistni jmeno sdileni- (to si pomenujte ako chcete)
Typ zarizeni- cifs share
Ip serveru- (vasa IP PC)
Sdileni serveru- (nazov zdielaneho priecinka v PC)
Pouzit ako nahradu pevneho disku- (to je na vas ja som dal nie)
Moznosti zarizeni- rw
Jmeno uzivatele- (som nechal prazdne po pripojeni sa vytvori samo guest)
Heslo- (som nechal prazdne)
Stlacit dva krat ok malo by to chvilu dumat a napisat "Vase sitove zarizeni bylo aktualizovano" odpocet a mala by sa vam objavit zelena fajka.Tot vsjo.
Vo win 7 nastavit zdielanie/zdielat/ta sipka vybrat everyone a pridat staci mu iba citanie/v pravo dole zdielat/hotovo.
Stb Menu/nastaveni/system/nastaveni site/spravce zarizeni/pridat novy bod sitoveho zazizeni
Aktivni- povolit
Mistni jmeno sdileni- (to si pomenujte ako chcete)
Typ zarizeni- cifs share
Ip serveru- (vasa IP PC)
Sdileni serveru- (nazov zdielaneho priecinka v PC)
Pouzit ako nahradu pevneho disku- (to je na vas ja som dal nie)
Moznosti zarizeni- rw
Jmeno uzivatele- (som nechal prazdne po pripojeni sa vytvori samo guest)
Heslo- (som nechal prazdne)
Stlacit dva krat ok malo by to chvilu dumat a napisat "Vase sitove zarizeni bylo aktualizovano" odpocet a mala by sa vam objavit zelena fajka.Tot vsjo.
-
vikino
- V.I.P.

Uff, tak s tou novou cestinou v Pli som uplne mimo
Som ju tam musel nahodit, aby som sa zorientoval a... vyskusam.... :)
EDIT: zelena fajfka sa objavi, ale co dalej? Nefunguje mi to....
EDIT: zelena fajfka sa objavi, ale co dalej? Nefunguje mi to....
- streethawk
- Nováček

To: "dym1"
Ahoj, takže vyskúšal som urobiť všetko ako si napísal v návode, ale nepodarilo sa mi načítať zdieľaný priečinok...
Predpokladam, ze tento priecinok by som mal vidiet v nastaveniach siete/prehladanie siete, tam figuruje nazov mojho pocitaca/IP adresa mojho PC, ale ked to rozkliknem nic sa nedeje...
Kde by este mohol byt problem? :sad:
Ahoj, takže vyskúšal som urobiť všetko ako si napísal v návode, ale nepodarilo sa mi načítať zdieľaný priečinok...
Predpokladam, ze tento priecinok by som mal vidiet v nastaveniach siete/prehladanie siete, tam figuruje nazov mojho pocitaca/IP adresa mojho PC, ale ked to rozkliknem nic sa nedeje...
Kde by este mohol byt problem? :sad:
-
dym1
- V.I.P.

Prave preto treba zadat cestu rucne lebo aj ja vidim iba ipecku pc a pomenovanie,ani mne to nejde rozkliknut samozrejme vzdy treba dat prehladanie siete (network browser)az potom zadavat rucne.Pisal si ze mas este xp na (notbuku) na nom sa do toho priecinku dostanes?
Pre tych co nemaju aktualizovanu cestinu:
Stb Menu/nastaveni/system/network/mount manager/add new network mountpoint
Aktive- povolit
Local share name- (to si pomenujte ako chcete)
Mount type- cifs share
Server ip- (vasa IP PC)
Server share- (nazov zdielaneho priecinka v PC)
Use as HDD replacement- (to je na vas ja som dal nie)
Mount options- rw
Username- (som nechal prazdne po pripojeni sa vytvori samo guest)
Password- (som nechal prazdne)
Pre tych co nemaju aktualizovanu cestinu:
Stb Menu/nastaveni/system/network/mount manager/add new network mountpoint
Aktive- povolit
Local share name- (to si pomenujte ako chcete)
Mount type- cifs share
Server ip- (vasa IP PC)
Server share- (nazov zdielaneho priecinka v PC)
Use as HDD replacement- (to je na vas ja som dal nie)
Mount options- rw
Username- (som nechal prazdne po pripojeni sa vytvori samo guest)
Password- (som nechal prazdne)
- streethawk
- Nováček

Ahoj, tak sa mi prave podarilo aspon to, ze mi ozelenel aj "globus na lavej strane, na pravej je zelena fajka... to je dobre znamenie, teda aspon tak pisu na nemeckom fore, ale aj tak mi to nezobrazuje zdielany priecinok...
Este raz prosim, co treba presne zadat rucne?... Nepochopil som to vyssie...
Vdaka...
Este raz prosim, co treba presne zadat rucne?... Nepochopil som to vyssie...
Vdaka...
- streethawk
- Nováček

Nedalo sa mi upravit vlastny prispevok, tak musim napisat novy...
EDIT@Streethawk: takže sa mi to nakoniec podarilo, ten adresar sa tam nezobrazuje, treba po uspesnom pripojeni (co signalizuje zelena fajka na pravej strane a ozeleneny globus na strane lavej) vyjst uplne z menu a stlacit "filelist" na DO, tam treba stlacit "sipku dolava" na DO (vedla tlacitka "0" na DO), tam sa objavia adresare v boxe, prejst na adresa r z nazvom "mnt" a tam dalej na podadresar "net", tam uz potom figuruje nazov vasho PC a pod nim zdielany priecinok...
Tento navod som nasiel na nemeckom fore, ale bol tam velmi nezrozumitelne popisany, takze som mal mensie problemy, ale teraz to uz fachci...
Detail: V pripade, ze mate vo WIN konto zaheslovane, treba toto meno konta a heslo zadat aj pri vytvarani toho zdialania v boxe!!!
Este raz ďakujem "dym1" !!!
EDIT@Streethawk: takže sa mi to nakoniec podarilo, ten adresar sa tam nezobrazuje, treba po uspesnom pripojeni (co signalizuje zelena fajka na pravej strane a ozeleneny globus na strane lavej) vyjst uplne z menu a stlacit "filelist" na DO, tam treba stlacit "sipku dolava" na DO (vedla tlacitka "0" na DO), tam sa objavia adresare v boxe, prejst na adresa r z nazvom "mnt" a tam dalej na podadresar "net", tam uz potom figuruje nazov vasho PC a pod nim zdielany priecinok...
Tento navod som nasiel na nemeckom fore, ale bol tam velmi nezrozumitelne popisany, takze som mal mensie problemy, ale teraz to uz fachci...
Detail: V pripade, ze mate vo WIN konto zaheslovane, treba toto meno konta a heslo zadat aj pri vytvarani toho zdialania v boxe!!!
Este raz ďakujem "dym1" !!!
-
dym1
- V.I.P.

Musi to byt aj cez menu/prehravac medii vlastne v kazdom prehravaci ktory mas nainstalovany.