Aktualne informacie ohladom HD-BOX FS 1905 ?

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD-Box - nasadenie do zivota + Skylink karta + UPC CCcam

Příspěvek od dempsey »

aliena píše:Skvelé funguje ! :)
Rád by som tému prečistil a nechal v nej len tento príspevok.
1. Nahral som najnovší firmware podľa tohto návodu pretože som mal 1.08.XX:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 297&t=8237
2. Nahral som Oscam+MgCamd (pre kartu Skylink ICE)odtialto:
viewtopic.php?f=173&t=8626
3. Nahral som najnovší Xcam (1.9.2011) (pre CCCam sharing - C line)odtialto:
viewtopic.php?f=173&t=6782
4. Nastavil som Diseqc (Thor+Astra) a vytvoril si aký taký setting (ešte na ňom pracujem, potom ho sem pridám)
5. Pripojil som sa na box cez FTP (Total Commander) - zadal som adresu boxu ktorú som si našiel v menu
6. Upravil som konfigurák var/etc/cardclient.conf a zmazal všetko čo tam bolo a pridal tieto 2 riadky:

Kód: Vybrat vše

newcamd:127.0.0.1:15000:1/0D96/FF00:hdbox:hdbox:0102030405060708091011121314
cccam2:hostname:port:0/0D02/FF00:username:pass
newcamd - je pre interné zdielanie karty kvoli bezproblémovému chodu Skylink a Cccam - UPC
cccam2 - je samotný link na môj vzdialený server s kartou UPC - nastavuje sa len hostname, port, meno, heslo prípadne 0D02 zmeníme na iné CAID ak sa jedná o inú kartu.
7. V boxe v menu plugin som vypol automatické spúštanie mgcamd a zapol na automatické len oscam a xcamClient.

Všetko ide zatial bez problémov v prípade ďalších problémov budem referovať ale zatial sa mi zdá že to bude šlapať (nezaznamenal som žiadne sekanie alebo no signal ale kanál je zakódovaný)

Ako bonus som dnes skúsil WebZeal prehliadač - pripojil som bezdrotový set Logitech MK250 a bez žiadnej konfigurácie mi do pár sekund rozoznal ak klavesnicu aj mys. Rychlost prehliadaca je celkom v pohode - pre núdzove surfovanie a prezrenie mailov postačuje.

Na záver sa chcem poďakovať užívatelom dempsey a grantec ktorý mi poskytli cenné rady, ktoré som spomenul aj v tomto príspevku a takisto používam aj ich verziu Oscam + mgcamd.

Ďalej sa chystám na pridanie vzdialeného serveru mgcamd, pripojenie sieťového disku, streaming a hlavne dokončiť si setting.
Problém vidím v priradení priority kanálom ktorý zdroj dekódovania využiť t.j. ak budem mat kartu Skylink + vzdialený server Skylink - aby sa pri volných kanalóch využívala karta a pri prémiových sharing.
Ešte niečo by mohlo robiť problém a to je jeden parameter v oscam.conf

[newcamd]
port = 15000@0D96:000004
key = 0102030405060708091011121314
mgclient = 1

Treba zmazať kôli Xcamu riadok mgclient alebo zvoliť miesto jednotky nulu

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
dr.eam1
Nováček
Nováček
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Aktualne informacie ohladom HD-BOX FS 1905 ?

Příspěvek od dr.eam1 »

dempsey píše:Ak vypneš v MCASe čítačky tak ani nie
nejako mi nechcú prechádzať zápisy (mám pulgin oscam-mgcamd podla postupu od aliena) , skončilo mi promo na skylinku ICE a nie a nie po registrácii karta nabehnúť ....

aký plugin na jednoduché domáce zdielanie použiť , tak aby prechádzali korektne zápisy?
v HDboxe mám ICE a je prepojený kríženým káblom s openboxom S1

Ď.

rokson
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od rokson »

Tak daj tam len oscam.

dr.eam1
Nováček
Nováček

Příspěvek od dr.eam1 »

rokson píše:Tak daj tam len oscam.
a k čomu je potom ten oscam-mgcamd ...,v čom je iný ?

a ako by som rozbehal ešte popri tom keksy na KD 23,5 ?

Ď.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ak Ti z nejakého dôvodu nechodia zápisy tak doinštaluj aj MCAS ktorý stačí na chvíľu spustiť miesto tých dvoch - načítať zápisy a spustiť nazad oscam+mgcamd. V tomto vlákne sa ale miešajú tri témy naraz a to je hlavný problém prečo nevieš nájsť na fóre to čo potrebuješ.
Kombinácií pri zdieľaní ICE s S1 je možných viac a ak chceš aby Ti prechádzali na kartu zápisy a nevieš správne nakonfigurovať oscam tak by som asi zvolil S1 ako server a Hdbox ako klienta v newcamd protokole. To je možné ja s Xcamom a aj s mgcamdom.
Túto možnosť raz chcel jeden kamarát a zrejme to funguje, pretože sa neozval s negatívnymi skúsenosťami. Len som musel zavolať grantecovi ako sa vlastne ten server na S1 spúšťa, pretože s SD prijímačmi už dlho nerobím.
Napriek tomu si myslím že emm by mali prechádzať aj v oscame+mgcamde len to zrejme chce čas a treba pamätať aj na to že server sa nemá vypínať tak aby bol v hlbokom spánku aby mohli chodiť vždy keď treba preto že nechodia naraz ale na minimálne 6 krát / to je základná ponuka /

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
rokson
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od rokson »

Tak asi najlepsie rozbehas keksy tak ze sa rozbehnes si nejake keksy kupit do kramu a mas po probleme.Trosku srandujem ale inak Dempsy ma pravdu miesa sa to tu trosku a potom je z toho salat ak tak sprav tak ako Ti radi dempsy ide to v pohode ale chce to trosku viac presediet pri compe a sat.prijmacmi a testovat a testovat a testovat az potom mozno zistis ze je to ok alebo prides nato ze to stoji kopec casu.Tak nech sa dari.

aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

[newcamd]
port = 15000@0D96:000004
key = 0102030405060708091011121314
allowed =
mgclient = 0
keepalive = 1
Toto obsahuje môj oscam.conf takže to je v poriadku. Mrznutie sa stále opakuje okrem toho aj prestane reagovať dialkové , ovládať satelit je potom možné len s hw tlačítkami, idem skúsiť prečistiť a pravdepodobne sa vrátim k staršiemu 49 firmwaru s tým sú tu pozitívne skúsenosti.

aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Oscam + mgcamd (s parametrom v subore mg_cfg netclient 32 - cccam) vie aj aj ice kartu aj cline serveru 2.1.4 . To len teraz je nastaveny na newcamd (netclient parameter 01)
dokonca, ak nieje potrebne emu , staci na vsetko aj samotny Oscam.
Kdesi som cital,ze mgcamd nevie austriasat a orf - to je ale preto,ze v subore priority.list chyba zapis pre 0D05 .
Mam jednoduch pridať riadok netclient 32 - cccam alebo nejako inak ? Skúsim túto alternatívu od granteca Oscam + mgcamd bez xcamu možno to pomôže.
Vie CLINE aj iného serveru ako 2.1.4 ?

aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Takže malá zmen, potrebujem teraz:
1. Skylink karta 0d96 v uni slote
2. Cccam 2.2.0 UPC vzdialený server - cccam2:xxx.xxx.xxx.xxx:12002:0/0D02/FF00:meno:heslo
3. Dostal som mgcamd vzdialený server na Skylink CWS = xxx.xxx.xxx.xxx 10000 meno heslo 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14
Aktuálny firmware 2.xxx.69 (teda najnovší) inštalované pluginy Oscam + MGcamd (od Dempsey a Grantec), Xcam (posledná verzia)
Ako by som postupoval ?
1. prečistím stb pomocou programu čo mi poslal dempsey (cleaner)
2. Nahrám pluginy - teraz už neviem ktoré aby to chodilo ako má
3. Nahrám si setting

Nejaké nápady ako na realizáciu takejto kombinácie ?

Aktuálna konfigurácia Oscam + Xcam robí problémy (prestane íšť dialkové - je treba stlačiť na ňom STB, pri prezerení EPG zamrzol, inokedy tiež len tak zamrzol prestal ísť ale väčšinu času chodí dobre ale tieto veci sú neprijemné)

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Žiadne problémy. Teraz som to vyskúšal - Oscam / mgcamd som vypol / + Xcam / v oscam conf som zmenil parameter mgclient na nulu
Dokonca som spustil aj PIP a ten tiež dekóduje bez problému
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Obrázek
aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Krátkodobo to ide aj mne bez problémov. Skúšal si to dlhodobejšie ? V každom prípade hned teraz idem precistit stb a cele odznova. Ten MGcamd staci dopisat do xcamu alebo ?

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Nechám to fungovať dlhšie

Obrázek
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

mgcamd sa nikam nezapisuje. Mgcamd je emulátor ktorý zvláda prístup v pár protokoloch.
Zapisuje sa linka - v Tvojom prípade v newcamd protokole

Obrázek
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

aliena píše:Krátkodobo to ide aj mne bez problémov. Skúšal si to dlhodobejšie ? V každom prípade hned teraz idem precistit stb a cele odznova. Ten MGcamd staci dopisat do xcamu alebo ?
Už to ide v pohode viac ako hodinu. Dokedy mám sledovať základnú ponuku aby som zistil že to ide stále ok? Už ma to moc nebaví. Ja som totiž presvedčený o tom že to pôjde bez problému aj mesiac.
Jednoducho to ide takže ostatné je na Tebe. Box ktorý nefunguje správne treba cleanerom vyčistiť / Include configuration / a až potom nanovo nahrať osvedčené fw a emulátory. Ja už v tejto téme končím, pretože som jej venoval viac času ako je zdravé :-)

PS: Ten oscam + Xcam stále ide bez problému...

Obrázek
aliena
Nováček
Nováček

Příspěvek od aliena »

Mozes skoncit test ja som dnes precistil cely prijmac a nahodil na novo oscam+mgcamd+xcam a ide to zatial ako hodinky. Dakujem ti velmi pekne za tvoj cas.
Posledna vec ktora mi nejde je mgcamd, neviem sice preco ale nejde.
t.j.
3. Dostal som mgcamd vzdialený server na Skylink CWS = xxx.xxx.xxx.xxx 10000 meno heslo 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“