Nelze aktualizovat Firmware

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

magneto
Nováček
Nováček

Nelze aktualizovat Firmware

Příspěvek od magneto »

Už delší dobu jedu na FW 1.09.25, a jelikož satelit začal občas zamrzat při nahrávání, rozhodl jsem se pro upgrade na nejnovější FW 2.09.61. Postup jsem si přečetl, nutno postupovat cestou 1.09.35 ---> 1.09.99 ---> 2.09.61.
Problém je, že mi vůbec nelze aktualizovat na žádný FW :shock:
Adresář VAR jsem samozřejmě vyčistil (v menu Pluginy zastavil všechny pluginy, vymazal je, při vložení USB flash s FW 1.09.35 jsem dal formátovat uživatelská data), a poté jsem dal aktualizaci FW. Ta proběhla nějak podezřele rychle, a po restartu je tam stále stará verze 1.09.25.
Zkusil jsem i tovární nastavení, přes FTP ručně vymazal adresář VAR, zkusil jsem downgrade na starý FW 1.09.94, a stále nic. Aktualizace proběhne hrozně rychle, a po restartu je tam pořád FW 1.09.25. Prostě nelze provést ani downgrade ani upgrade FW :sad:
Když se přes FTP podívám do VAR, je tam zkopírovaná pouze část FW (asi jen 3,5MB), kterou aktualizuju (např.1.09.94). Přitom celý FW má 19MB.
Pravděpodobně je paměť satelitu přeplněná, a tudíž při aktualizaci nedojde ke zkopírování celého FW z USB do VAR, a tím pádem ani nedojde k aktualizaci.
Ale já už nevím co mám smazat, adresář VAR je prázdný, ale zřejmě to nestačí, a není tam dost místa na zkopírování celého FW.
Poradíte mi někdo, které adresáře můžu přes FTP ještě promazat, abych uvolnil místo v paměti (bohužel Linux není moje silná stránka :smile: )
Díky

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nelze aktualizovat Firmware

Příspěvek od dempsey »

1.09.25 ? Čítal si ako a s akými fw to máš robiť ?

viewtopic.php?f=297&t=8237

Najskôr ale použi cleaner new ktorý je v utilitách
Potom nahraj z usb 1.09.35
Ak nepôjde s usb tak s PORTERom.

PS: Pre istotu skontroluj ten fw 1.09.35 ktorý máš na kľúči či je kompletný...

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Ahoj Dempsey, díky za radu.
Takže jsem pročistil HD-Box přes RS-232 Cleanerem, opět zkusil nahrát přes USB nový FW 1.09.35, a stejný výsledek - nejde to.
Tak jsem ho tam nahrál programem Porter přes RS-232.
Zkusil jsem postupovat dále, a nahrát novější verzi 1.09.99 přes USB, a opět to nejde.
Znovu jsem vše vyčistil Cleanerem, tovární nastavení, vymazat uživatelská data, a stejně to nejde.
Proto jsem nahrál i verzi 1.09.99 přes RS-232.
Znovu jsem to zkusil tentokrát s verzí 2.09.61 přes USB - opět to nejde, ať to čistím jak chci.
Proto jsem ho chtěl opět nahrát přes Porter, ale na displeji vyskočila chyba Er.10. Pravděpodobně tuto verzi FW s novým loaderem už Porter nepodporuje.
Čili výsledek je, že jsem se zasekl na verzi 1.09.99.
Nahrávání FW přes USB vůbec nefunguje, a novější FW přes Porter taky nejde nahrát.
Proto se ptám, nevíte někdo o nějaké novější verzi Porteru, která by podporovala nové FW ?
Nelze ještě ručně přes FTP vyčistit jiné adresáře než VAR v satelitu ? Např. adresář ROOT zabírá asi 15MB.
Bohužel nevím co všechno si můžu dovolit v HD-Boxu smazat, abych si ho neodpravil.
Respektive je vůbec možné si znefunkčnit satelit smazáním nějakého souboru přes FTP ? Vždyť ten FW tam musí být nahrán natvrdo ve Flash paměti, čili by neměl jít smazat přes FTP, ne ?
Díky za každou radu, už nevím jak dál :cry:

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

fw 1.09.99 je len bootbridge fw - ktorý slúži na to aby sa zmenil loader na nový nasledujúcim fw 2.09.49

Starý Porter už s týmito fw nejde. Porterom si mal nahrať 1.09.35 a potom pokračovať normálnou aktualizáciou s usb ktorá je hore popísaná.
Pošli prijímač do servisu - žiadne nástroje na to nemáme. Dúfam len že nemáš nejaký iný Fortis, aby sme tu neriešili to čomu vlastne má nový loader zabrániť a prečo bol vytvorený
*********************************************************************************************************
PS: Upozornenie pre majitelov prijimacov inych znaciek ,ktori vyuzivali sw pre HDBOX9105
Nahranim tohto sw do prijimaca ineho ako HDBOX 9105, moze dojst k poskodeniu chipu riadiaceho zbernice pamati. Oproti verzii 1.09.35,kde po case doslo len k znefunkcneniu citacky a nahranim povodneho sw sa dala chyba odstranit, nahranim vyssej verzie sw, urcenej len pre HDBOX 9105, moze dojst k nenavratnemu hw poskodeniu prijimaca !!
********************************************************************************************************

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

magneto pre istotu skontroluj, ci
- rozbalis firmware z archivu a mas tak priponu suboru .ird?
- si si isty, ze sa pokusat dat firmware presne pre tvoj model?
- hdbox nevypise ziadnu chybu na obrazovke TV?
- znamena, ze to nejde, ze neprebieha ta zelena lista ked stahuje fw a potom po restarte sa nenacitavaju % upgradu na displaji tunera?
- spravne volis instalaciu fw

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Ahoj tulino,
vše dělám správně (neaktualizuju FW poprvé). Už dříve jsem aktualizoval FW přes USB alespoň 3x, a nikdy nebyl žádný problém. Až teď od verze 1.09.25 to nejde.
Samozřejmě že jde o originální HD-Box 9105, a ne žádný klon (na což asi naráží Dempsey v předchozím příspěvku).
- FW je nahrán na flashce správně (o správné velikosti), má příponu .ird (zkoušel jsem 2 flashky a 1 přenosný HDD a stejný výsledek)
- FW je pro samozřejmě pro můj model (přes Porter ho nahraju v pohodě)
- HD-Box nevypisuje žádnou chybu. Při spuštění aktualizace se na TV zobrazí "Počkejte na stažení uživatelských dat" což trvá jen krátce (asi 5 sekund), následně se na displeji zobrazí END, a dojde k restartu. Po restartu už žádná aktualizace neprobíhá, a normálně nastartuje starý FW, jako kdybych ho vůbec neaktualizoval. Když se potom kouknu přes FTP do adresáře VAR, je tam zkopírovaná jen část FW který jsem chtěl flashnout (asi jen 3,6MB, přitom celý FW má asi 20MB). Z toho soudím, že v paměti není dost místa na zkopírování celého FW do VAR, a proto aktualizace po restartu neproběhne.
Také soudím z toho, že poslední dobou při nahrávání přijímač třeba po 2 hod vytuhnul, nebo i jeho ovládání bylo zpomalené, v paměti jsem měl uloženo asi 2700 kanálů.
Samozřejmě paměť jsem před aktualizací vyčistil (Cleaner, tovární nastavení, výmaz uživatelských dat).
To se s tímto problémem ještě nikdo nesetkal ?
Nedal by se třeba použít na pročištění přijímače tento topic od Granteca:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=6834
anebo tento topic:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 169&t=8509
Nechce se mi posílat přijímač na reklamaci, a čekat na něj zase min.14dní, pokud existuje jiná možnost.
A až bude přijímač po záruce, a tahle sranda se bude zase opakovat, tak si to budeme muset zacvakat za své - už proto by chtělo vyřešit toto svépomocí.
Díky

maiden
Nováček
Nováček

Příspěvek od maiden »

Ahoj magneto. Mne to spravilo pri 9105-ke keď som mal na fleške(128MB) málo voľnej pamäte, ale to aj anglicky na chvíľu vypísalo. Keď som použil väčšiu kapacitu USB-kľúča (8GB)to išlo.Možno ti to pomôže.

HD Box 9100, DM500s,Samsung 40LE650, 23,5E, 19,2E, 13E, 1W
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

magneto skusal som vsetky mozne chyby, tak som sa ta dufam nedotkol

maiden no neviem, ved magneto pise ze to skusal na 2 USB klucoch a dokonca na USB HDD
Mne sa raz stalo cosi podobne, ked mu v servise urobili po oprave zdroja upgrade fw, tak mi moj USB kluc nesiel - vobec ho box nespoznal ani v 1 porte
Pomohol iny cisty kluc s iba novym fw, po jeho nainstalovani sa uz dali pouzit aj zalohy na starom kluci.

Cudne je toto: zobrazí "Počkejte na stažení uživatelských dat"
Cudne je aj ze vidis cast fw vo VARe, ja som tam nikdy nic take nehladal a najma ani nevidel. Mozem sa mylit

Pri cisteni cleanerom si zaskrtol aj uzivatelske data?
Potom urob tovarensky reset (zmazanie configu a programov), po restarte boxu nastav len jazyk a cas resp. nechaj kluc s novym fw, aby po restarte hned vybehla ponuka s novym fw a daj rovno upgrade.
Skus este iny kluc.

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Ahojky všem.
- Ano, zkoušel jsem to na 2 klíčích a 1 HDD. Na jednom klíči je 4GB volného místa a nic jiného než FW tam není, a stejně to nejde, takže tím to nebude.
- Problém s detekcí USB klíče nemám - detekuje ho ihned.
- to že jsi neviděl část FW ve VAR podle mne znamená, že ti aktualizace FW proběhla OK, a pak po sobě VAR uklidil. Zatímco u mne zhavaruje, nedojde k aktualizaci, neuklidí po sobě, a zůstane tam část zkopírovaného FW do okamžiku chyby (restartu) - asi 3,6MB.
- při čištění Cleanerem jsem zaškrtl Include Configuration, čistil jsem to několikrát, včetně továrního nastavení - nepomohlo.
Jinak se mi poslední dobou stávalo, že když jsem dal časovačem nahrát film, tak spustil nahrávání, ale už ho neukončil, a ráno bylo nahráno na HDD třeba 30GB dat, a přijímač byl vytuhlý a nereagoval, tak mne napadlo, jestli není třeba nějaká vnitřní cache pro záznam přeplněná.
Taky mi nefungovalo automatické spuštění MCAS po startu - musel jsem ho vždy nastartovat ručně v menu Pluginy.
V přijímači jsem používal pluginy MCAS, Webif, XCAM, Webradio, Samba.
V podadresáři LIB adresáře VAR bylo asi 94MB knihoven (nevím kde se to tam vzalo), ty jsem přes FTP smazal abych uvolnil místo, ale stejně to nepomohlo. Jinak řečeno, teď je VAR skoro prázdný, a stejně je to málo.
Ještě jednou díky za pomoc.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Vydrž chvíľu. Možno na to bude dnes nástroj

Obrázek
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Tak to by bylo skvělý :55:
Určitě vydržím.
Než to posílat na reklamaci klidně podstoupím cokoliv (třeba i proceduru zápisu nějakých příkazů přes Putty, apod.)
Díky

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

LI8 vo VAR mam prazdny a asi mas pravdu s docasnym ukladanim fw a jeho ostatkoch po havarii updatu
pre ilustraciu moj var ma 1,18 MB (Mcas), zaloha ineho VAR z ineho Octagonu s Mcas, Mgcamd ma 1,91 MB

magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Dempsey - Tak jestli jsem to pochopil správně, tak ten nástroj, který zmiňuješ, by měl být čistící FW Flash v6, viz:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 296&t=8722
Takže jsem ho stáhnul ze stránek Sapra, a zkusil ho Porterem flashnout, a nejde to. Stejná chyba jako když jsem Porterem flashoval FW 2.09.61 - na displeji chyba Er.10.
Takže Porter ho zřejmě nepodporuje, i když v tom topicu jak zmiňuju píšeš, že se ti ho Porterem podařilo flashnout :shock:
Připomínám, že aktuálně mám FW 1.09.99.
Možná to jde Porterem flashnout až když máš loader 6.20, ale já mám stále 5.23.
Takže jsem tam, kde jsem byl :sad:
Co použít na přeplněnou paměť ten postup s tím Putty, co popisuje Grantec ?:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 166&t=6834
Ale jestli to chápu dobře, tak tím postupem smaže jen data ve VAR, pokud přijímač nelze spustit. Já mám paměť zahlcenou asi někde jinde (VAR mám prázdný).
A ještě dotaz, lze nějakým příkazem (pluginem) zjistit kolik je volného místa v paměti (stupeň zahlcení paměti) ?

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

top prikaz
ale! casto nejde cosi nahrat, lebo na stahovanie je pouzity nespravny downloader , alebo moze byt aj chyba v PC - preto nejde porterom nahrat. Skus pouzit porter ,ale na inom PC.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
magneto
Nováček
Nováček

Příspěvek od magneto »

Ahoj Grantec,
jj, zkoušel jsem to přes stolní PC s RS-232, i přes notebook s redukcí PCMCIA/RS-232, v operačním systému WinXP i Win7. Nejde to nikde :sad:
Aktuálním Porterem, který je ke stažení na stránkách Sapra, i zde v pohodě přehraju staré FW do verze 1.09.99, ale nové od verze 2 už žádné, ani tento čistící Flash v6.
Přitom PC s HD-Boxem spolu komunikuje, po zapnutí HD-Boxu vypínačem Porter zobrazí Downloading Procesing, ale v zápětí displej ukáže Er.10, a i Porter vyhodí chybu.
Prostě na nové FW tento Porter nejde použít (alespoň pokud aktualizujete v HD-Boxu starou verzi 1.09.99).
Nepřipravuje se nějaká nová verze Porteru ?

Dále jsem se připojil programem Putty k HD-Boxu přes Telnet, a zkusil zadat příkaz top, a bohužel takový příkaz nezná.
Nemyslel jsi zadat tento příkaz v Putty při připojení přes RS-232 ? Byl jsem připojen Ethernetem.

Zkusil jsem příkaz df -h:
pdk7105 login: root
=======
HD_PVR
=======
~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 10.0M 10.0M 0 100% /
none 1.0M 144.0K 880.0K 14% /dev
/dev/mtdblock2 4.1M 4.1M 0 100% /root/bin
/dev/mtdblock4 2.9M 2.9M 0 100% /root/modules
/dev/mtdblock6 4.0M 464.0K 3.5M 11% /var
/dev/sda1 149.0G 42.2G 106.9G 28% /STORAGE/USB2

Tady je vidět, že adresář VAR má velikost 4MB, z toho 3,5MB volné.
Jak se pak může provést aktualizace přes USB, když ve VAR není dostatek místa aby se tam zkopíroval celý FW, např.20MB ?
Prosím zkuste někdo přes Telnet zadat příkaz df -h , jakou máte velikost VAR vy.
Nejde nějakým příkazem nastavit větší velikost VAR ?
Díky za pomoc

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9105 PVR“