Nenahrá sa žiadny plugin
Moderátor: By.Bob
-
kovmax
- Nováček

Nenahrá sa žiadny plugin
Z PC na klúčik nahrám súbor „plugin“ ( v súboru je náplň, MCAS_EMU_MCLIENT__22112011 ,alebo CAM__MCAS_EMU__12022010 , alebo oscam_5241_skylink_0D03) stlačím červené tlačítko – Načítať užívatelské údaje – vybraný je „plugin“ - na chvýľu sa objavý tabulka , že načitáva , ale po následnom reštarte žiadny plugin nepribudne. Vnútorná čítačka kariet je – „vypnúť“. Dal som aj do továrenských nastavení. Mám HD-Box FS 9105 PVR , V2.09.61 , L6.20 , zariadenie HS 7810A 1.00
Len pred týždňom som si prijímač kúpil – od predajcu (alebo výrobcu) v ňom bol jeden plugin „Mcas“, čítal mi kartu Skylink. Po prečítaní informácí na tomto fóre som si chcel pridať plugin na zdieľanie karty cez internet . Robil som to hore uvedeným spôsobom , ale pluginy mi nepribúdali. Skúšal som to veľa krát. Na moje prekvapenie som zistil, že ten pôvodný plugin „ Mcas“ po otvorení sa stal nečitatelný (už neobsahoval žiadne písmená ani číslice, len prázdne tabulkové kolónky , ale kartu mi čítal aj naďalej ) Vymazal som ho, ale nahrať sa nedá už nič (kartu mi už neprečíta). Prijímač som prakticky znefunkčnil. ( dúfam ,že mi nenapíšete, že mám lepšie čítať na fóre ) S týmto prijímačom som začiatočník, ale na nelinuxových satelitoch som doteraz zdieľal celkom bez problémov. Rozhodol som sa pre linuxový a zlyháva alebo zlyhávam na tej najzákladnejšej manipulácii.
Vie mi niekto poradiť čo s tým mám robiť?
Len pred týždňom som si prijímač kúpil – od predajcu (alebo výrobcu) v ňom bol jeden plugin „Mcas“, čítal mi kartu Skylink. Po prečítaní informácí na tomto fóre som si chcel pridať plugin na zdieľanie karty cez internet . Robil som to hore uvedeným spôsobom , ale pluginy mi nepribúdali. Skúšal som to veľa krát. Na moje prekvapenie som zistil, že ten pôvodný plugin „ Mcas“ po otvorení sa stal nečitatelný (už neobsahoval žiadne písmená ani číslice, len prázdne tabulkové kolónky , ale kartu mi čítal aj naďalej ) Vymazal som ho, ale nahrať sa nedá už nič (kartu mi už neprečíta). Prijímač som prakticky znefunkčnil. ( dúfam ,že mi nenapíšete, že mám lepšie čítať na fóre ) S týmto prijímačom som začiatočník, ale na nelinuxových satelitoch som doteraz zdieľal celkom bez problémov. Rozhodol som sa pre linuxový a zlyháva alebo zlyhávam na tej najzákladnejšej manipulácii.
Vie mi niekto poradiť čo s tým mám robiť?
-
maiden
- Nováček

Re: Nenahrá sa žiadny plugin
Dúfam, že to tam nedávaš, kako je uvedené v tvojom príspevku:Z PC na klúčik nahrám súbor „plugin“ ( v súboru je náplň, MCAS_EMU_MCLIENT__22112011 ,alebo CAM__MCAS_EMU__12022010 , alebo oscam_5241_skylink_0D03) Tam majú byť už len zložky, ktoré sú v zložke plugin po rozbalení.
HD Box 9100, DM500s,Samsung 40LE650, 23,5E, 19,2E, 13E, 1W
-
kovmax
- Nováček

Myslel som to práve tak, že v plugine sú len tie príslušné zložky ( napr. "bin" , "etc" )maiden píše:Dúfam, že to tam nedávaš, kako je uvedené v tvojom príspevku:Z PC na klúčik nahrám súbor „plugin“ ( v súboru je náplň, MCAS_EMU_MCLIENT__22112011 ,alebo CAM__MCAS_EMU__12022010 , alebo oscam_5241_skylink_0D03) Tam majú byť už len zložky, ktoré sú v zložke plugin po rozbalení.
-
kovmax
- Nováček

Musím ešte doplniť, že sa mi raz podarilo nahrať nejaký plugin, ale nedal sa spustiť a cez obrazovku sa začal objavovať šedý, vodorovný asi 4 cm pásik. Plugin som zmazal a pásik sa neobjavuje.
-
karel631
- Nováček

Na flashce musíš vytvořit adresář plugin a do této složky plugin umístit jinak přístroj plugin nenajde.
- ShaMan
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 8 poděkování
Je to možná tím , že plugin neobsahoval Font : sfam.ttfkovmax píše:Musím ešte doplniť, že sa mi raz podarilo nahrať nejaký plugin, ale nedal sa spustiť a cez obrazovku sa začal objavovať šedý, vodorovný asi 4 cm pásik. Plugin som zmazal a pásik sa neobjavuje.
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
subor s pismom musi byt v adresary /var/bin ,ale koli zobrazovaniu na OSD aj v adresary /var/ , inak to nefunguje.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
kovmax
- Nováček

Je celkom pochopiteľné, že mi píšete o tom , že na kľúčik kopírujem asi nesprávny súbor. Ale problém je práve v tom ,že sú to pluginy stiahnuté z tejto stránky a nič na nich nemením . (stiahnem zbalený súbor napr. „MCAS_20.5.2011“ rozbalím ho a vidím „plugin“ tento skopírujem na klúčik a klúčik pichnem do prijímača – dá sa na tom urobiť niečo zle)? Ak zo zvedavosti chcem vedieť čo obsahuje plugin , tak si ho v PC otvorím a vidím , je tam „bin, etc, keydata, „ ak pre informáciu idem ďalej v priečinku „bin“ je „coconut, Mcas, Mclient,sfam.ttf“ a v „etc“ je coconut – koncovka „dat“. Môj Windows žiadny /var/ nevidí.(ako píše – grantec ) Takéto prehľadávanie sa dá urobiť aj v menu prijímača ak je klúčik vsunutý,ale s tým rozdielom, že „ etc, a bin , sa v Zozname súborov neotvorí. Možno by pomohlo mazanie pomocou „HDBClean_new“, ale nie som si istý – chýbajú mi skúsenosti. Alebo je vadný prijímač – neviem – poraďte mi.
-
kovmax
- Nováček

Musím doplniť, že etc a bin v prijímači vidím, ale ďalej sa to už nedá otvoriť. (To len preto, aby to zase niekto zle nepochopil)
A k tomu mazaniu - ma zaujíma , čo všetko mi ten spomínaný program cez sériový port vymaže? ( budem musieť nahrávať tri firmware, aby som sa dopracoval k tomu najnovšiemu.?)
A k tomu mazaniu - ma zaujíma , čo všetko mi ten spomínaný program cez sériový port vymaže? ( budem musieť nahrávať tri firmware, aby som sa dopracoval k tomu najnovšiemu.?)
- gombi
- Nováček

Môj Windows žiadny /var/ nevidí.(ako píše – grantec )
Aby si videl v PC obsah súboru var v sat. prijímači nainštaluj si do PC toto: viewtopic.php?f=223&t=4797
je tam aj návod, ako nato vďaka Grantecovi.
Budeš potom vidieť do všetkých súborov.....
Aby si videl v PC obsah súboru var v sat. prijímači nainštaluj si do PC toto: viewtopic.php?f=223&t=4797
je tam aj návod, ako nato vďaka Grantecovi.
Budeš potom vidieť do všetkých súborov.....
Openbox X-770CIPVR
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
-
kovmax
- Nováček

S ohľadom na počet odpovedí som rád, že "gombi" odpovedal , ale ja neriešim obsah súboru, ale to prečo mi pluginy nepribúdajú.( Pri kopírovaní pluginu sa mi určite žiadne súbory nestratia) A k tomu odporúčanému programu od "gombi" musím napísať len to, že mi to vôbec s HD-Boxom nekomunikuje a návod je asi nie na Hd-box ale na AZ-box. Vôbec sa to nechce spojiť a nič s toho nevyčítam. Kamarát mi odporúčal už pred týždňom podobný program na Dreambox , ale ani ten nič neprečítal z môjho HD-Boxu FS-9105HD PVR. Som prekvapený, že tento problém je zdá sa ojedinelý a nezaujímaví, ale opisujem fakt s ktorým som sa stretol a riešiť neviem a môže sa s tým stretnúť určite viac užívateľov.
-
style78
- Nováček

Ten soft RCC funguje na 100% s HD-BOX 9105 HD PVR. Mam to odskusane a pouzivam ho.kovmax píše:S ohľadom na počet odpovedí som rád, že "gombi" odpovedal , ale ja neriešim obsah súboru, ale to prečo mi pluginy nepribúdajú.( Pri kopírovaní pluginu sa mi určite žiadne súbory nestratia) A k tomu odporúčanému programu od "gombi" musím napísať len to, že mi to vôbec s HD-Boxom nekomunikuje a návod je asi nie na Hd-box ale na AZ-box. Vôbec sa to nechce spojiť a nič s toho nevyčítam. Kamarát mi odporúčal už pred týždňom podobný program na Dreambox , ale ani ten nič neprečítal z môjho HD-Boxu FS-9105HD PVR. Som prekvapený, že tento problém je zdá sa ojedinelý a nezaujímaví, ale opisujem fakt s ktorým som sa stretol a riešiť neviem a môže sa s tým stretnúť určite viac užívateľov.
Tiez si mi raz stalo, ze som mal na kluci pluginy a nechcelo mi ich nahrat do stb.
Pomohlo tovarenske nastavenie, nahratie iba programov zo zalohy a rucne nastavenie stb.
Potom uz pluginy bralo.
-
style78
- Nováček

Na Tvojom mieste by som asi postupoval takto:
1. Pouzit FW Flash.V6 na precistenie stb - vycisti kompletne stb a nahra ti tam FW 2.09.35
2. Potom nahrat novy FW 2.09.61 a pouzit tovarenske nastavenia
3. Rucne nastavit stb a zo zalohy nahrat iba zoznam programov
4. Nahrat Pluginy (na USB dat zlozku plugin)
Tymto sposobom to musi fungovat
1. Pouzit FW Flash.V6 na precistenie stb - vycisti kompletne stb a nahra ti tam FW 2.09.35
2. Potom nahrat novy FW 2.09.61 a pouzit tovarenske nastavenia
3. Rucne nastavit stb a zo zalohy nahrat iba zoznam programov
4. Nahrat Pluginy (na USB dat zlozku plugin)
Tymto sposobom to musi fungovat
-
kovmax
- Nováček

Ten soft RCC som rozchodil (funguje ) stačilo vpísať IP adresu stb. Našiel som v RCC aj Commander, kde vidím aj do prijímača , dokonca tam vidím aj vsunutý klúčik, ale neviem čo stým robiť?
A k tomu prečisteniu len to, že neviem kde stiahnuť - FW Flash.V6 , aby som to prečistil. Mám pripravený len - HDBClean_new. (továrenské nastavenie nepomohlo )
A k tomu prečisteniu len to, že neviem kde stiahnuť - FW Flash.V6 , aby som to prečistil. Mám pripravený len - HDBClean_new. (továrenské nastavenie nepomohlo )
-
style78
- Nováček

Flash.V6 na stranke vyrobcu:
http://www.sapro.cz/ftp/index.php?actio ... b7d74c8923
Je to FW, ktory ti flashne stb. na verziu 2.09.35 a zaroven precisti cely box.
Potom si stiahni novy FW 2.09.61, nezabudni po instalacii nahodit tovarenske nastavenia
a netahaj tam zalohovane systemove subory zo starej verzie, ale nastav si box rucne a natiahni si len zoznam kanalov a nakoniec pluginy.
http://www.sapro.cz/ftp/index.php?actio ... b7d74c8923
Je to FW, ktory ti flashne stb. na verziu 2.09.35 a zaroven precisti cely box.
Potom si stiahni novy FW 2.09.61, nezabudni po instalacii nahodit tovarenske nastavenia
a netahaj tam zalohovane systemove subory zo starej verzie, ale nastav si box rucne a natiahni si len zoznam kanalov a nakoniec pluginy.