Jaký Pevný Disk k HD-BOX FS-9105 PVR
Moderátor: By.Bob
-
Snake
- Nováček

Jaký Pevný Disk k HD-BOX FS-9105 PVR
Prosím uvažuji o koupi pevného disku, ale nevím jakou značku si mám vybrat a hlavně aby disk byl kompatibilní s HD-BOX FS-9105 PVR.
Moje představa je min. 1T
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
-
Kema1962
- Nováček

Re: Jaký Pevný Disk k HD-BOX FS-9105 PVR
Já jsem si pořídil externí Toshiba StorE Alu2 1,5TB (stříbrný).Snake píše:Prosím uvažuji o koupi pevného disku, ale nevím jakou značku si mám vybrat a hlavně aby disk byl kompatibilní s HD-BOX FS-9105 PVR.
Děkuji za odpověď
Je to USB s externím napájením.
Uvnitř mám 3,5" disk Samsung HD154UI a jsem spokojen.
http://kema.tode.cz/disksamsung1.jpg
-
luo
- Nováček

Kema1962,
je možnosť súčasne nahrávať 1HD program a sledoať 1HD programu?
Taktiež je možnosť súčasne nahrávať 1HD program a prehrávať 1HD program z disku?
V akej kvalite sú nahrávky?
Ďakujem.
Taktiež je možnosť súčasne nahrávať 1HD program a prehrávať 1HD program z disku?
Ďakujem.
-
luo
- Nováček

Osobne mám dilemu či kupiť novšiu mensiu verziu HD BOX 7110,HD BOX 9105 s podporou len usb,alebo staršiu verziu HD BOX 9200 s podporou esata...ide mi hlavne o kvalitu nahravania a prehavania sučasne popri sledovaní,alebo prehrávani programu z disku..?
Máte niekto skusenosti..ďakujem za akúkolvek radu...
-
style78
- Nováček

Mam externy USB2.0 HDD Toshiba 1TB a HD Box 9105 a bez problemov zvlada 3 (slobom tri) programy nahravat a dalsi program pozerat z nahravok.luo píše:Osobne mám dilemu či kupiť novšiu mensiu verziu HD BOX 7110,HD BOX 9105 s podporou len usb,alebo staršiu verziu HD BOX 9200 s podporou esata...ide mi hlavne o kvalitu nahravania a prehavania sučasne popri sledovaní,alebo prehrávani programu z disku..?
- tulino
- Pokročilý

ale tie 3 resp. 4 programy su z 1 transpondera, ja len aby nevznikol mylny dojem, ze u 1 tunerovej 9105 nie je to "ale"
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
-
luo
- Nováček

Vďaka za odpoveďe..
style78,
tie 3 programy sú v HDD,alebo SD...resp. je možnosť nahravať aspoň 1program v HDD a sučasne pozerať, alebo aj prehravať taktiež HDD kvalite?
Tulino ,
asi pred 4mes. som sa rozhodoval čo kupiť..chcel som kúpiť HD BOX 9200...ale z hypoteky nezvýšili peniaze
Teraz som si nejaké našetril...a premýšlam o možnosti kupiť 1 HDBOX 9105, alebo HDBOX 7110(stále neviem aký je medzi nimi rozdiel) a neskôr druhy...aby som mal možnosť nahrávať z 2transpoterou naraz – myslim ,že tato varianta by mohla byť lepšia, aký je Tvoj názor?
Viem, že to nebude až tak konfortné ,keď budem musieť zapať 2príjmače, ale neprekáža mi to, teda aspoň dufam že nebude(ani neviem koľko celkovo tych transponderou existuje na aké programy, keby bol nejaký prehlad to by bodlo), ten druhý by som si aj tak chcel ponechať v inej miestnosti...?
Vďaka.
style78,
tie 3 programy sú v HDD,alebo SD...resp. je možnosť nahravať aspoň 1program v HDD a sučasne pozerať, alebo aj prehravať taktiež HDD kvalite?
Tulino ,
asi pred 4mes. som sa rozhodoval čo kupiť..chcel som kúpiť HD BOX 9200...ale z hypoteky nezvýšili peniaze
Teraz som si nejaké našetril...a premýšlam o možnosti kupiť 1 HDBOX 9105, alebo HDBOX 7110(stále neviem aký je medzi nimi rozdiel) a neskôr druhy...aby som mal možnosť nahrávať z 2transpoterou naraz – myslim ,že tato varianta by mohla byť lepšia, aký je Tvoj názor?
Viem, že to nebude až tak konfortné ,keď budem musieť zapať 2príjmače, ale neprekáža mi to, teda aspoň dufam že nebude(ani neviem koľko celkovo tych transponderou existuje na aké programy, keby bol nejaký prehlad to by bodlo), ten druhý by som si aj tak chcel ponechať v inej miestnosti...?
Vďaka.
-
style78
- Nováček

Osobne som skusal nahravat 3HD programy. Je pravda, ze potom uz mal problem prehrat dalsi (stvrty) HD program z HDD, islo to, ale obcas to seklo, ale ked nahravas napr. 1HD a 2SD, tak prehrat HD nahravku z HDD mu nerobi problem.luo píše:Vďaka za odpoveďe..
style78,
Vďaka.
Aj ja som rozmyslal nad dvoj-tunerovym 9200, ale ked som videl tu cenu, tak zvitazil jednotunerovy 9105.
Po cca polrocnej skusenosti musim povedat, ze sa mi stalo asi tak 2x, ze som chcel nahravat 2 programy naraz z inych transponderov a v dnesnej dobe, kedy sa programy opakuju na roznych kanaloch a vysielaju sa reprizy, to nieje az taky problem. Ja pozeram TV len z nahravok, takze na pozadi si box nahrava kedy chce a co chce a ja si to neskor najdem v nahravkach a pozriem nerusene s preskakovanim reklam. Musim uznat, ze odkedy mam 9105, tak uz som davno nevidel ziadnu reklamu - stracam prehlad o vyrobkoch
Inac, rozdiel medzi 9105 a 7710 je len v rozmeroch. Soft (menu/moznosti) maju rovnaky a 7710 nema predny display.
-
luo
- Nováček

style78
vďaka moc za rady...tak potom asi zvolim lacnejšou variantu Tiež si myslim,že túto možnosť vela krát nevyužijem...
Ste ma potešili,že môžem využiť aj ext. disk cez usb...som sa bal,že všetko bude spomalené a potom tuto možnosť ani nevyužijem...
Je možnosť nahravať(zapnuť timeschift) s tým že príjmač aj disk je v safe mode? Viem,že sa asi opýtam blbosť, ale preistotu..músí byť pri nahrávaní zapnutá aj TV?
Ďakujem.
vďaka moc za rady...tak potom asi zvolim lacnejšou variantu Tiež si myslim,že túto možnosť vela krát nevyužijem...
Ste ma potešili,že môžem využiť aj ext. disk cez usb...som sa bal,že všetko bude spomalené a potom tuto možnosť ani nevyužijem...
Je možnosť nahravať(zapnuť timeschift) s tým že príjmač aj disk je v safe mode? Viem,že sa asi opýtam blbosť, ale preistotu..músí byť pri nahrávaní zapnutá aj TV?
Ďakujem.
-
style78
- Nováček

Pre timeshift musi byt prijimac samozrejme zapnuty a pri nastavenom (naprogramovanom) nahravani sa zapne sam. TV samozrejme nemusi bezat.luo píše:style78
Ďakujem.
A pri spustenom nahravani sa da vypnut do stand by a on sa sam po dokonceni nahravania vypne.
-
Kema1962
- Nováček

Všechno jde v pohodě.luo píše:Kema1962,
Ďakujem.
Kvalita nahrávek je taková jaká se vysílá. To se rozeznat nedá. Na disk se ukládá datový tok asi 1:1
- tulino
- Pokročilý

je to zlozitejsie, skusim byt strucnyluo píše: Tulino ,
Vďaka.
RIESENIE 2x 9105 je voci 1x 9200/9300:
lacnejsie,
menej komfortne (minimalne v tom, ze nepouzijes DO ked mas zapnute oba!)
pre mna menej komformtne aj kvoli nemoznosti interneho disku
v niecom dostanes viac (internetove tv, youtube a ine, pre mna blbosti - ja na tomam komfortnejsie riesenie MMC)
spolahlivejsi chod kvoli rezerve v sile procesora
RIESENIE 1x 9200/9300 je voci 2x 9105:
drahsie
komfortnejsie
interny disk pre mna vyhoda
nemej spolahlivejsi chod fw, teda aspon zatial a pre vacsinu, mna sa netyka, ale rezerva vykonu je mensia ako u 9105/7110/1028
v niecom dostanes menej nema internetove TV, youtube ... (pokial by si nesiel do Octagonu 1028 = najvyssi model s lepsim procesorom, ale ten ja zasa cenovo dalej)
NEVIEM CO JE PRE TEBA PRVORADE RESP DOLEZITEJSIE
A este k 9105 a 7110 su softverovo totozne, rozdiel je to ze 7110:
- nema asi ani numericky display, iba diody
- je mensia
- ma externy zdroj
- da sa schovat umiestnenim na stenu za TV - to je aj nevyhoda pripotrebe vytiahnut kartu, pri restarte ak teda budes mat upratane kable, neviem si ma vypinac elektiny
a na stranke si pozri ci nahodou nema mensie pocty CA a CI, myslim ze nie
Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
-
luo
- Nováček

Zdravím,
ďakujem všetkym za odpovede...tak som sa snajväčšou pravdepodobnosťou rozhodol HD BOX 9105/7110 a to hlavne kvoli stabilite..to čo všetko som sa tu dočital..normalne sa bojim aj niečo kúpiť :razz:
Čo sa týka možnosti nahravania viem,že budu obmedzené len na 1transponder(i keď neviem o tom viac)..verim hlavne,že nahravanie/prehravanie prostrednictvom USB2 HDD pojde nesekano a v dobrej kvalite...
Ked budem neskor chcieť nahravať tak si kupim druhý HD BOX 9105/7110 a problem s transponderom bude hadam vyriešený...i keď na úkor komfortu..
Ďakujem ešte raz všetkym
ďakujem všetkym za odpovede...tak som sa snajväčšou pravdepodobnosťou rozhodol HD BOX 9105/7110 a to hlavne kvoli stabilite..to čo všetko som sa tu dočital..normalne sa bojim aj niečo kúpiť :razz:
Čo sa týka možnosti nahravania viem,že budu obmedzené len na 1transponder(i keď neviem o tom viac)..verim hlavne,že nahravanie/prehravanie prostrednictvom USB2 HDD pojde nesekano a v dobrej kvalite...
Ked budem neskor chcieť nahravať tak si kupim druhý HD BOX 9105/7110 a problem s transponderom bude hadam vyriešený...i keď na úkor komfortu..
Ďakujem ešte raz všetkym
-
luo
- Nováček

Zdravím Vás,
ospravedlňujem sa, viem že tento príspevok patri skôr do fóra pluginov, ale keď som ho tam vložil ako odpoveď na už existujúci príspevok, tak bol vymazaný, pravdepodobne tam asi nepatril, neviem...?
Chcel som sa spýtať, dúfam, že tomu chápem logicky správne...sú pluginy ako (MCAS,NASCAM,XCAMCLIENT...) kompatibilné pre všetky typy HDBOXov 9100/9105/9200/9300/7110?
Taktiež je možnosť že niektoré typy pluginov nebudú kompatibilné s niektorými HD BOXami(resp. staršími FW)?
Od čoho to závisí?
Vďaka moc.
ospravedlňujem sa, viem že tento príspevok patri skôr do fóra pluginov, ale keď som ho tam vložil ako odpoveď na už existujúci príspevok, tak bol vymazaný, pravdepodobne tam asi nepatril, neviem...?
Chcel som sa spýtať, dúfam, že tomu chápem logicky správne...sú pluginy ako (MCAS,NASCAM,XCAMCLIENT...) kompatibilné pre všetky typy HDBOXov 9100/9105/9200/9300/7110?
Taktiež je možnosť že niektoré typy pluginov nebudú kompatibilné s niektorými HD BOXami(resp. staršími FW)?
Od čoho to závisí?
Vďaka moc.