Úspěšně používám CI modul Mascom na dekódování CW/Irdeto. Nevadí mi ani nefunkční PIP.
Ale přišel jsem na jediný problém a chtěl bych se zeptat zkušenějších jestli se dá nějak odstranit. Když mám naprogramováné nahrávání a dívám se na pořad na stejným TP, tak dojde ke hlášce, že se nahrávání spustí za 3 minuty. Jenže přijímač si myslí, že zvládne nahrávat na pozadí sledovaného pořadu a nenahraje se nic (program zakódován). Původní pořad lze stále sledovat.
Problém je samozřejmě ten, že přijímač nepodporuje u CI modulů dual decrypt. Ale jak ho naučit, aby při nahrávání z programu se na něj sám přepnul? Není na to nějaký plugin?
Ještě jsem nezkoušel variantu nahrávání např. z Prima HD, když naposledy na přijímači běžela Nova HD a přijímač byl vypnut. Tam ten problém může nastat taky...
PRovozujete někdo CI moduly s nahráváním a pozorujete také toto chování? To že je problém při PIP (nefunkční), na to jsem si již zvykl - i když bych ho raději také zablokoval.
Děkuji za rady.
jediný problém s CI modulem - problém při nahrávání
Moderátor: By.Bob
-
rejca
- Nováček

-
rejca
- Nováček

Re: jediný problém s CI modulem - problém při nahrávání
Psal jsem dodavateli, tak prý přijímač není primárně určen pro provoz s CI moduly. Je to linux, tak prý je určen pro pluginy.
A že to s CI moduly nikdo nepoužívá. Funkcionalita proto na CI není zaručena. Že prý si mám koupit model 8000 s certifikovanou čtečkou.
(a s šifrovaným nahráváním, jen nevím jak tam CW kartu strčím)
Jen kdyby s pluginy bylo zařízení dostatečně stabilní... Navíc jak používat přijímač s 2-3 karty? Vyměňovat? A proč tam CI šachta vůbec je (u 9105 dokonce dvě)?
Zatím jsem CI modul vytáhl a zkouším nový FW a MCAS z 9.2. uvidíme...
Jen mám doma i Skylink kartu... co s ní? Vyměňovat před každým nahráváním? (Problém je třeba i když se naprogramuje nahrávání dvou pořadů z jednoho TP, ale ne ze stejného kanálu)...

A že to s CI moduly nikdo nepoužívá. Funkcionalita proto na CI není zaručena. Že prý si mám koupit model 8000 s certifikovanou čtečkou.
Jen kdyby s pluginy bylo zařízení dostatečně stabilní... Navíc jak používat přijímač s 2-3 karty? Vyměňovat? A proč tam CI šachta vůbec je (u 9105 dokonce dvě)?
Jen mám doma i Skylink kartu... co s ní? Vyměňovat před každým nahráváním? (Problém je třeba i když se naprogramuje nahrávání dvou pořadů z jednoho TP, ale ne ze stejného kanálu)...
-
karel631
- Nováček

Používám hlavně příjem s CI moduly a je to bez problémů. Otestoval jsem SMITH červený i zelený a OK. Naopak pokud tam dám pluginy stane se to méně stabilní. Vyčisti si kompletně var adresář.
-
Mousak
- Nováček

No já to testoval s modulem Technisat Cryptoworks a kartou cslink-Cryptoworks. V poslední verzi z února to po 20-minutách zamrzlo a to vždy pravidelně. Myslel jsem, že vyřeším nestabilitu čtečky a ouva, opak byl pravdou. Takže jsem koupil přijímač, který má dva CI sloty pro ozdobu?
rejca píše:Psal jsem dodavateli, tak prý přijímač není primárně určen pro provoz s CI moduly. Je to linux, tak prý je určen pro pluginy.
A že to s CI moduly nikdo nepoužívá. Funkcionalita proto na CI není zaručena. Že prý si mám koupit model 8000 s certifikovanou čtečkou.(a s šifrovaným nahráváním, jen nevím jak tam CW kartu strčím)
Jen kdyby s pluginy bylo zařízení dostatečně stabilní... Navíc jak používat přijímač s 2-3 karty? Vyměňovat? A proč tam CI šachta vůbec je (u 9105 dokonce dvě)?![]()
-
karel631
- Nováček

Chce to jiný typ CI modulu. Technisat nebrat, Technisat prodat!!! To je moje zkušenost.
-
Mousak
- Nováček

No dovoluji si mírně polemizovat, v jiných přijímačích Technisat Cam modul běžel a fungoval korektně, ale chápu, že jde o obecný problém s funkčností modulů, rozhodně to chce odzkoušet pro konkrétní stroj a kartu. Modul normálně a celkem dost stabilně běží v HDboxu 9105 s verzí 2.09.49
, takže já to vidím spíš na FW k boxu, teď jsem zahlídl nějaké avízo na nový FW, kde se psalo něco o vyřešení problému s CI.
karel631 píše:Chce to jiný typ CI modulu. Technisat nebrat, Technisat prodat!!! To je moje zkušenost.
-
INDiGEN
- Nováček

Ahoj, mám ten samý problém, že mi nefunguje PIP ani nahrávání jednoho a současně sledování jiného kód./nekód. programu. Mám CA modul EuroCAM+ a FW 2.10.18. Který modul by jste doporučily aby to fungovalo korektně ? díky 
Ahoj. Mám problém, že nemůžu nahrávat jeden a druhý sledovat a PIP taky nedekóduje 2 programy, je to modulem tedy ?
Mám CA modul EuroCAM+ SmardTv jaký jiný by jste mi doporučily ? Mascom moduly mají ten samý problém ? Díky.
Ahoj. Mám problém, že nemůžu nahrávat jeden a druhý sledovat a PIP taky nedekóduje 2 programy, je to modulem tedy ?
Mám CA modul EuroCAM+ SmardTv jaký jiný by jste mi doporučily ? Mascom moduly mají ten samý problém ? Díky.
-
INDiGEN
- Nováček

omlouvám se za dvojtě položený dotaz, nevěděl jsem zprvu že to schvaluje admin a vložilo se to do jednoho příspěvku