OpenRSI - OpenPLI 2.1

Diskuze E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: OpenRSI - OpenPLI 2.1

Příspěvek od dedecek_ »

Nevíte, co se děje na serveru OpenRSI - denní aktualizace softu naposledy 19.5.

azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
marcel79
Nováček
Nováček

Příspěvek od marcel79 »

Tak jsem naistaloval OpenPLI a pochopitelne neslo FTP pak podle navodu 1. cd var
2. mkdir empty

a hlavně pak se propojit Total Comanderem ne v DCC!!!!V DCC bylo dál FTP nefunkcní
Jinak dobrá image plus kernel koala palec nahorú :87:

AZbox ELITE (DVB-T+DVB-S) latest FW E2 OpenRSi 3.0,Vantage 1100,Dreambox 500,Skystar HD,Skylink ICE (no paid) block,T-Mobile Start(Gratis),75E-45W,Samsung LE40C650 Hacked PVR on Hotel mod,Xtreamer PRO Hack CZ Archiv,THL 100 root,NEXUS 7 2012 Root
johny_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_sk »

dedecek_ píše:Nevíte, co se děje na serveru OpenRSI - denní aktualizace softu naposledy 19.5.
...zobrali si to k srdcu a dnes je novy image!

AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Zaktualizovalo mi to 23 souborů, zatím jsem žádnou změnu nezjistil. Timeshift mi stále nejde, vám jde?

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
gorick
Mazák
Mazák
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od gorick »

Ja som si na AZME nainstaloval beta verziu OpenRSI s kernelom 3.3.1 a je to uz krok vpred - Timeshift funguje /dokonca aj posunute pretacanie vpred, vzad/ a nesekne sa obraz, dalej sa uz dobre vypína STB - odpoji sa hdmi a display zhasne, obraz je krajsí..Cakam na doladenie.Ak sa vsetko osvedci na AZME, mali by potom prejst s kernelom 3.3.1 aj na starsie AZ.

DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
virusw
Nováček
Nováček

Příspěvek od virusw »

Uvažuju o přechodu z RTi 1.6. Jak je to s instalací téhle verze? Našel jsem návod http://www.openrsi.org/tutorials.html a ten se mi zdá o něco složitejší, než ten k RTi. Jde mi hlavně o to, že kdyby mi nesedl ani OpenPLI, chtěl bych se vrátit zpátky na orginál, možná ještě zkusit RTi 1.7. Podle toho návodu se má zvlášť přehrát kernel, bylo by teda při návratu k orginálu případně jiné enigmě nutný nahrávat takhle zvlášť jinej kernel nebo ho tyhle imige obsahuji už v sobě a instaluje se automaticky? Případně, kde jinej kernel pro návrat sehnat?

oto11
Nováček
Nováček

Příspěvek od oto11 »

ftp pomoc. už týden si hraju s pripojením přes ftp, dle návodu zde uvedeného přes telnet vytvořím adresář v adresáři "var" adresář "empty" a ftp funguje, ale pouze do restartu azboxu. adresář se smaže a můžu začít od začátku. do adresáře "var" nahraju i konfigurační soubor a ten se také smaže. díky moc. předtím tam byl powerboard a tam vše v pohodě.

marcel79
Nováček
Nováček

Příspěvek od marcel79 »

Ahoj po včerejší aktualizaci se mi bohuzel resetl prijimac a povolil zapisy na CCamu ver 2.3 mam OpenPLI jun1 kernel koala 2.6.22.19 před tím box normalně funkční FTP ptes total comander pomocí cd var....Nyní se slozka empty vytvori,ale bohužel se nejde již pripojit.Když chci pomocí Azupu prehrat firmware skonci to hlaskou pri overovani kernelu Checking kernel ver.....a Connection failed!!! a tim končim nevim jak dal zmena kernelu pres Azup nefunguje nevi nekdo jak z toho dik všem za reakce

AZbox ELITE (DVB-T+DVB-S) latest FW E2 OpenRSi 3.0,Vantage 1100,Dreambox 500,Skystar HD,Skylink ICE (no paid) block,T-Mobile Start(Gratis),75E-45W,Samsung LE40C650 Hacked PVR on Hotel mod,Xtreamer PRO Hack CZ Archiv,THL 100 root,NEXUS 7 2012 Root
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Já mám stejný image i kernel jako ty a po včerejší aktualizaci se nestalo nic špatného. Nevím co se ti mohlo stát, jestli se program zacyklil a poškodil kernel? V rescue mode to vypíše adresu? Dá se do toho v rescue mode dostat ftp a telnetem? Nezměnilo se třeba PC (firewall)?

marcel79
Nováček
Nováček

Příspěvek od marcel79 »

To Visper diky za reakci problem vyresen podrzeni tlacitka+ prechod do Rescue modu a preflasovani image myslim z 29.5 OpenPLI uz i FTP nabehlo bez potizi tak spokojenost byl poskozen kernel(koala)+ prazdny soubor /etc/vsftpd.conf myslim ze zpusobil nefunkcni FTP.Radeji ted nebudu kernely testovat at zase neprijdu o zapisy.A abych nezapomnel uz nebudu pouzivat online aktualizaci ktera je v menu myslim,ze to zpusobuje jen potize diky :115:

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ty aktualizace jsou trochu nebezpečné. Třeba CCcam.cfg funguje jednou v /etc a jindy ve /var/etc. Pokud je někdo závislý na blockeru tak snadno dojde k neštěstí, raději to mít v obou adresářích. Zacyklení programu může poškodit i kernel, ta paměťka je mountnutá jako r/w. Ona snese jen asi stotisíc zápisů, když se program "pomátne" a začne něco přepisovat pořád dokola tak je za pár minut po ní.

johny_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od johny_sk »

visper píše:Ty aktualizace jsou trochu nebezpečné. Třeba CCcam.cfg funguje jednou v /etc a jindy ve /var/etc. Pokud je někdo závislý na blockeru tak snadno dojde k neštěstí, raději to mít v obou adresářích. Zacyklení programu může poškodit i kernel, ta paměťka je mountnutá jako r/w. Ona snese jen asi stotisíc zápisů, když se program "pomátne" a začne něco přepisovat pořád dokola tak je za pár minut po ní.
V zlozke var je len zastupca adresara etc

AZBox Premium HD+, Seagate Pipeline 0,5 TB, Philips LCD LED 3DTV 40PFL8605H, Skylink
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Jo, je tam zástupce ale u jedné verze OpenRSI jsem se trápil s CCcamem a pořád to nečetlo config. Nakonec mne napadlo vytvořit skutečný adresář var/etc, dát ho tam a začal chodit. V další verzi opět chodí v etc.

krokodill
Nováček
Nováček

Příspěvek od krokodill »

Tak jsem si také přeinstaloval RSI na OpenPli... Jestli je lepší, nebo horší, tak za den nelze zatím zhodnotit, zatím se téměř všechno jeví tak nějak stejně. Je pravda, že hned po instalaci mi to dokázalo přehrát z flešky nahrané HD programy, které mi v RSI přehrát nešly. Ale narazil jsem na jeden problém. Nedokážu nic nahrát. Když vlezu do Menu-nastavení-systém-pevný disk-inicializace, tak tam sice flešku vidím. Odkliknu červeným inicializovat, ale ani po inicializaci, když dám nahrávat, nenahrává. Jen mi to vypíše hlášku: Chybí/HDD/movie. Žádný HDD nenalezen, nebo není inicializován. Co dělám špatně, nebo jak jinak nastavit USB Flash, aby to na ni nahrávalo??? :118: :118: :118:

AzBox HD Elite / motor SM3D12 / Skylink / Corsair Flash Survivor 8Gb / HDD WD My Book 300Gb
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Nastavit recording paths.
viewtopic.php?f=262&t=9544

Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“