Ešte niečo by mohlo robiť problém a to je jeden parameter v oscam.confaliena píše:Skvelé funguje ! :)
Rád by som tému prečistil a nechal v nej len tento príspevok.
1. Nahral som najnovší firmware podľa tohto návodu pretože som mal 1.08.XX:
http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 297&t=8237
2. Nahral som Oscam+MgCamd (pre kartu Skylink ICE)odtialto:
viewtopic.php?f=173&t=8626
3. Nahral som najnovší Xcam (1.9.2011) (pre CCCam sharing - C line)odtialto:
viewtopic.php?f=173&t=6782
4. Nastavil som Diseqc (Thor+Astra) a vytvoril si aký taký setting (ešte na ňom pracujem, potom ho sem pridám)
5. Pripojil som sa na box cez FTP (Total Commander) - zadal som adresu boxu ktorú som si našiel v menu
6. Upravil som konfigurák var/etc/cardclient.conf a zmazal všetko čo tam bolo a pridal tieto 2 riadky:newcamd - je pre interné zdielanie karty kvoli bezproblémovému chodu Skylink a Cccam - UPCKód: Vybrat vše
newcamd:127.0.0.1:15000:1/0D96/FF00:hdbox:hdbox:0102030405060708091011121314 cccam2:hostname:port:0/0D02/FF00:username:pass
cccam2 - je samotný link na môj vzdialený server s kartou UPC - nastavuje sa len hostname, port, meno, heslo prípadne 0D02 zmeníme na iné CAID ak sa jedná o inú kartu.
7. V boxe v menu plugin som vypol automatické spúštanie mgcamd a zapol na automatické len oscam a xcamClient.
Všetko ide zatial bez problémov v prípade ďalších problémov budem referovať ale zatial sa mi zdá že to bude šlapať (nezaznamenal som žiadne sekanie alebo no signal ale kanál je zakódovaný)
Ako bonus som dnes skúsil WebZeal prehliadač - pripojil som bezdrotový set Logitech MK250 a bez žiadnej konfigurácie mi do pár sekund rozoznal ak klavesnicu aj mys. Rychlost prehliadaca je celkom v pohode - pre núdzove surfovanie a prezrenie mailov postačuje.
Na záver sa chcem poďakovať užívatelom dempsey a grantec ktorý mi poskytli cenné rady, ktoré som spomenul aj v tomto príspevku a takisto používam aj ich verziu Oscam + mgcamd.
Ďalej sa chystám na pridanie vzdialeného serveru mgcamd, pripojenie sieťového disku, streaming a hlavne dokončiť si setting.
Problém vidím v priradení priority kanálom ktorý zdroj dekódovania využiť t.j. ak budem mat kartu Skylink + vzdialený server Skylink - aby sa pri volných kanalóch využívala karta a pri prémiových sharing.
[newcamd]
port = 15000@0D96:000004
key = 0102030405060708091011121314
mgclient = 1
Treba zmazať kôli Xcamu riadok mgclient alebo zvoliť miesto jednotky nulu