Co se děje když (asi) odejde HDD

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
shibal
Mazák
Mazák

Co se děje když (asi) odejde HDD

Příspěvek od shibal »

V pátek jsem sledoval nějaké MKV. Měl jsem to stoplé a chtěl to zase odpauzovat, v tom "moja" něco prudila, tak jsme to těsně po "play" dal zase "pauze", a... boc tuhý. Tak jsem je rebootnul a zůsatl stál na "CHECKING". Tak jsem jej vypl, počkal, zapl, a nic. Vzhledem k tomu, že jsem chtěl stejně dát nový fw, tak jsem jej dal na flešku, upgradnul a při následném rebootu došel zase jen do "CHECKING" ( první "checking" po "BOOTING"). Došlo mi co znamená slovo "checking" a odpojil jsem HDD. Vše se rozběhlo. Takže je asi dead, dnes to zkusím v práci ještě zapojit do PC, ale to jen pro test ať vím co mám říct při reklamaci.
Proč to píšu... aby ostatní "méněznalí" věděli, že při hlašce "CHECKING" se testují jednotlivá zařízení v boxu a pokud je to na něm tuhé, tak problém bude dost pravděpodobně v hw.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
okol Czech Republic
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Co se děje když (asi) odejde HDD

Příspěvek od okol »

Já jsem měl podobný problém a vyřešil jsem to pomocí příkazu fsck.ext2 viz viewtopic.php?f=185&t=4419
Teď vše zase šlape jako hodinky.

Xtrend ET-9500 + Seagate Pipeline HD 1TB , E2, SG2100
monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

ha! ja som mal tento disk (len 1TB) a spravilo mi to to iste. tak som tam strcil disky iny, a vsetko slo OK. zase som tam dal ten samsung, a zase to nenastartovalo :-)

preto som tento disk uviedol na fore ako "neodporucam", lebo sa divne chova.

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Nepřipojil jsem to ani v praci k PC, při připojení napájení, se roztočí, párkrát v něm škubne a pak se zastaví. Tak šel na reklamaci.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“