Zvuk a podporované formáty videa

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

danmark
Nováček
Nováček

Zvuk a podporované formáty videa

Příspěvek od danmark »

Tak jsem podrobil azbox zkoušce co všechno přehraje a byl jsem mile překvapen.Přehrál veškeré video soubory co mám k dispozici a že jich je pěkná řádka.Po počátečních potížích se v novém firm. přehrává i mkv kontejner.Avi + titulky ve stejné složce bez problému.Jeden problém jsem však zjistil.Signál na optickém výstupu jde podle toho jakou hlasitost nastavíte na DO.Čili když zeslabíte není tam nic.To nechápu.A hlavně u žádného videa nejde z optiky vícekanálový zvuk.Kde je sakra DD/ AC3 DTS?

Clarke.Tech ET9000 HD+Samsung LE46B651+1TB Samsung Spinpoint
fyzik
Nováček
Nováček

Re: Zvuk a podporované formáty videa

Příspěvek od fyzik »

mne to neprahraje AVI subor z 3D ultrazvuku. Neviem aky to potrebuje kodek, na PC mi to ide OK

Asi musime vydrzat, zatial nefunguje poriadne ani citacka kariet co je vacsi pruser nie to AC3/DTS a podobne. Aj webovy prehladac je suchy, chyba podpora USB normalnej PC klavesnice aby ten box splnal to co by mal

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jc.jaroslav »

Já jsem se dal také do testování.
nastříhaná stará videa formát obrazu 4:3, AVI soubor - nejdou, naběhne zvuk a po 3s konec
nová videa- formát obrazu 16:9, HD rozlišení, mp4 soubor - jede ale cuká se - nestíhá - po chvíli vypadne zvuk, je pravda, že je to s malou kompresí 35 minut 8GB
wmv soubory- jdou,někdy zvuk naskočí později u jiných vůbec,...
wm1 a wmv2 - kodek není podporován

Fotografie přímo z karty - velikost cca 3 MB rozlišení 2048*1536- kousne se
zmenšené fotografie cca 300KB 492*640- jdou perfektně

firmware 1387

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
danmark
Nováček
Nováček

Příspěvek od danmark »

Stále se nikdo nevyjádřil k tomu optickému výstupu.Leze z něho někomu 5.1 kanálový zvuk?Mě pouze a jen stereo a ještě k tomu se zeslabuje spolu s úrovní hlasitosti tv.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

tak hod program, na ktorm ide AC3 - nech nemusim patrat a vyskusam. K tej urovni hlasitosti - akoze ,ked pridavas hlasitost na DO k TV , tak sa meni uroven ?
Standartne by sa pri dvojkanale mala dat regulovat uroven hlasitosti aj na optike (samozrejme dialkovym k satu a nie k tv) a pri 5.1 kanale by mala byt vystupna uroven konstantna.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
danmark
Nováček
Nováček

Příspěvek od danmark »

Mě jde spíš o přehrávání multimediálního obsahu ať ze sítě nebo z hdd,protože sat kanálů s ac3 je málo.Mě ať už přehrávám film .mkv nebo dvd z hdd (oboje v DD) jde z optiky jen stereo.A úroveň hlasitosti se mění nastavení na DO (samozřejmě k azboxu).To by nemělo ne?To by mělo být konstantní a zesilováno receiverem ne?Ale hlavně ten nefunkční DD mě štve ptž to degraduje zvuk kvalitního videa.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

stereo regulovat ma , DD 5.1 nie. SOm teraz prepol na HBO ,ale 5.1 sice receiver detekuje - zvuk vsak ziadny (ale davaju nejake uputavky - tak mozno preto) . Pockam na film.
Ja napriklad na panely nemam audio zosilovac vobec a preto pouzivam receiver a optiku -lenze na Ipboxe nejde regulovat hlasitost a tak som koli regulacii musel pouzivat dve dialkove ovladania- jedno zosik a jedno k sat. Na azboxe regulovat ide. Nemoznost regulacie pri dvojkanale na azboxe (opticky vystup) by ma dost rozculovala . Pri prepinani programov by to bola dost velka nevyhoda. DTS mi uz nevadi - nieje ich vela .
....
a uz ide film a regulacia funguje ako ma. Dvojkanal sa da regulovat, 5.1 nie- tak to ma byt.

danmark
Nováček
Nováček

Příspěvek od danmark »

Nj to je pěkný jenže já jsem zatím odkázaný na cigi ptž nemám motor ještě a tam DD nějak zapoměli :96: .A tak říkáš že DD z hbo přijímač detekuje ale z optiky jde stále jen stereo?A zkoušel někdo u dvd přehrávaného z hdd nějak dostat 5.1 zvuk?

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

z optiky siel 5.1 - na filme a vtedy nejde regulovat hlasitost. Teraz nedavaju s 5.1 zvukom - teraz tam stopa sice je,ale je prazdna.

danmark
Nováček
Nováček

Příspěvek od danmark »

hm to je blby že jde ac3 jen ze satelitu,myslel jsem že půjde z jakéhokoli videa co ho obsahuje

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

neboj - aj to bude neskor.

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

grantec píše:neboj - aj to bude neskor.
Tak wmv to rozhodne neumi. Tedy zacne to hrat ale bez zvuku (WMA PRO?) a po chvili obrazovka zcerna a je konec. Obcas se cely prijimac i zablokuje a kdyz ne, tak mam pocit,m ze nasledne spousteni jinych souboru dela problemy, takze stejne je treba restart.

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

burosh video mam vo formate wmv (5.1 audio) a prehra ho komplet. je to testovacie video . asi zalezi od verzie wmv

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

grantec píše:burosh video mam vo formate wmv (5.1 audio) a prehra ho komplet. je to testovacie video . asi zalezi od verzie wmv
Jeste jsem si vsimnul jedny neprijemnosti se zvukem a to na HBO. Ted tam koukam a je tam film se 3 zvuk stopami a pouze z volby Cesky a Anglicky jde zvuk a ve volbe AC3 nic neni. Defaultne je bohuzel nastaveno AC3 (predpokladam, ze to cti volbu z Nastaveni) a proto musim prepnout zvukolvou stopu. Jakmile prepnu nekam jinam a vratim se, tak bohuzel opet mam nastaveno AC3, takze je to bez zvuku a musim zase do menu. To je dost peklo :-((

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

je to peklo, ale ignoruje user nastavenia - ale robia to aj ine linux prijimace.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“