Zvuk a podporované formáty videa
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
danmark
- Nováček

Zvuk a podporované formáty videa
Tak jsem podrobil azbox zkoušce co všechno přehraje a byl jsem mile překvapen.Přehrál veškeré video soubory co mám k dispozici a že jich je pěkná řádka.Po počátečních potížích se v novém firm. přehrává i mkv kontejner.Avi + titulky ve stejné složce bez problému.Jeden problém jsem však zjistil.Signál na optickém výstupu jde podle toho jakou hlasitost nastavíte na DO.Čili když zeslabíte není tam nic.To nechápu.A hlavně u žádného videa nejde z optiky vícekanálový zvuk.Kde je sakra DD/ AC3 DTS?
Clarke.Tech ET9000 HD+Samsung LE46B651+1TB Samsung Spinpoint
-
fyzik
- Nováček

Re: Zvuk a podporované formáty videa
mne to neprahraje AVI subor z 3D ultrazvuku. Neviem aky to potrebuje kodek, na PC mi to ide OK
Asi musime vydrzat, zatial nefunguje poriadne ani citacka kariet co je vacsi pruser nie to AC3/DTS a podobne. Aj webovy prehladac je suchy, chyba podpora USB normalnej PC klavesnice aby ten box splnal to co by mal
Asi musime vydrzat, zatial nefunguje poriadne ani citacka kariet co je vacsi pruser nie to AC3/DTS a podobne. Aj webovy prehladac je suchy, chyba podpora USB normalnej PC klavesnice aby ten box splnal to co by mal
-
jc.jaroslav
- Mírně pokročilý

Já jsem se dal také do testování.
nastříhaná stará videa formát obrazu 4:3, AVI soubor - nejdou, naběhne zvuk a po 3s konec
nová videa- formát obrazu 16:9, HD rozlišení, mp4 soubor - jede ale cuká se - nestíhá - po chvíli vypadne zvuk, je pravda, že je to s malou kompresí 35 minut 8GB
wmv soubory- jdou,někdy zvuk naskočí později u jiných vůbec,...
wm1 a wmv2 - kodek není podporován
Fotografie přímo z karty - velikost cca 3 MB rozlišení 2048*1536- kousne se
zmenšené fotografie cca 300KB 492*640- jdou perfektně
firmware 1387
nastříhaná stará videa formát obrazu 4:3, AVI soubor - nejdou, naběhne zvuk a po 3s konec
nová videa- formát obrazu 16:9, HD rozlišení, mp4 soubor - jede ale cuká se - nestíhá - po chvíli vypadne zvuk, je pravda, že je to s malou kompresí 35 minut 8GB
wmv soubory- jdou,někdy zvuk naskočí později u jiných vůbec,...
wm1 a wmv2 - kodek není podporován
Fotografie přímo z karty - velikost cca 3 MB rozlišení 2048*1536- kousne se
zmenšené fotografie cca 300KB 492*640- jdou perfektně
firmware 1387
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
-
danmark
- Nováček

Stále se nikdo nevyjádřil k tomu optickému výstupu.Leze z něho někomu 5.1 kanálový zvuk?Mě pouze a jen stereo a ještě k tomu se zeslabuje spolu s úrovní hlasitosti tv.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
tak hod program, na ktorm ide AC3 - nech nemusim patrat a vyskusam. K tej urovni hlasitosti - akoze ,ked pridavas hlasitost na DO k TV , tak sa meni uroven ?
Standartne by sa pri dvojkanale mala dat regulovat uroven hlasitosti aj na optike (samozrejme dialkovym k satu a nie k tv) a pri 5.1 kanale by mala byt vystupna uroven konstantna.
Standartne by sa pri dvojkanale mala dat regulovat uroven hlasitosti aj na optike (samozrejme dialkovym k satu a nie k tv) a pri 5.1 kanale by mala byt vystupna uroven konstantna.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
danmark
- Nováček

Mě jde spíš o přehrávání multimediálního obsahu ať ze sítě nebo z hdd,protože sat kanálů s ac3 je málo.Mě ať už přehrávám film .mkv nebo dvd z hdd (oboje v DD) jde z optiky jen stereo.A úroveň hlasitosti se mění nastavení na DO (samozřejmě k azboxu).To by nemělo ne?To by mělo být konstantní a zesilováno receiverem ne?Ale hlavně ten nefunkční DD mě štve ptž to degraduje zvuk kvalitního videa.
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
stereo regulovat ma , DD 5.1 nie. SOm teraz prepol na HBO ,ale 5.1 sice receiver detekuje - zvuk vsak ziadny (ale davaju nejake uputavky - tak mozno preto) . Pockam na film.
Ja napriklad na panely nemam audio zosilovac vobec a preto pouzivam receiver a optiku -lenze na Ipboxe nejde regulovat hlasitost a tak som koli regulacii musel pouzivat dve dialkove ovladania- jedno zosik a jedno k sat. Na azboxe regulovat ide. Nemoznost regulacie pri dvojkanale na azboxe (opticky vystup) by ma dost rozculovala . Pri prepinani programov by to bola dost velka nevyhoda. DTS mi uz nevadi - nieje ich vela .
....
a uz ide film a regulacia funguje ako ma. Dvojkanal sa da regulovat, 5.1 nie- tak to ma byt.
Ja napriklad na panely nemam audio zosilovac vobec a preto pouzivam receiver a optiku -lenze na Ipboxe nejde regulovat hlasitost a tak som koli regulacii musel pouzivat dve dialkove ovladania- jedno zosik a jedno k sat. Na azboxe regulovat ide. Nemoznost regulacie pri dvojkanale na azboxe (opticky vystup) by ma dost rozculovala . Pri prepinani programov by to bola dost velka nevyhoda. DTS mi uz nevadi - nieje ich vela .
....
a uz ide film a regulacia funguje ako ma. Dvojkanal sa da regulovat, 5.1 nie- tak to ma byt.
-
danmark
- Nováček

Nj to je pěkný jenže já jsem zatím odkázaný na cigi ptž nemám motor ještě a tam DD nějak zapoměli
.A tak říkáš že DD z hbo přijímač detekuje ale z optiky jde stále jen stereo?A zkoušel někdo u dvd přehrávaného z hdd nějak dostat 5.1 zvuk?
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
z optiky siel 5.1 - na filme a vtedy nejde regulovat hlasitost. Teraz nedavaju s 5.1 zvukom - teraz tam stopa sice je,ale je prazdna.
-
danmark
- Nováček

hm to je blby že jde ac3 jen ze satelitu,myslel jsem že půjde z jakéhokoli videa co ho obsahuje
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
neboj - aj to bude neskor.
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Tak wmv to rozhodne neumi. Tedy zacne to hrat ale bez zvuku (WMA PRO?) a po chvili obrazovka zcerna a je konec. Obcas se cely prijimac i zablokuje a kdyz ne, tak mam pocit,m ze nasledne spousteni jinych souboru dela problemy, takze stejne je treba restart.grantec píše:neboj - aj to bude neskor.
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
burosh video mam vo formate wmv (5.1 audio) a prehra ho komplet. je to testovacie video . asi zalezi od verzie wmv
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Jeste jsem si vsimnul jedny neprijemnosti se zvukem a to na HBO. Ted tam koukam a je tam film se 3 zvuk stopami a pouze z volby Cesky a Anglicky jde zvuk a ve volbe AC3 nic neni. Defaultne je bohuzel nastaveno AC3 (predpokladam, ze to cti volbu z Nastaveni) a proto musim prepnout zvukolvou stopu. Jakmile prepnu nekam jinam a vratim se, tak bohuzel opet mam nastaveno AC3, takze je to bez zvuku a musim zase do menu. To je dost peklo :-((grantec píše:burosh video mam vo formate wmv (5.1 audio) a prehra ho komplet. je to testovacie video . asi zalezi od verzie wmv
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
je to peklo, ale ignoruje user nastavenia - ale robia to aj ine linux prijimace.