wifi

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

petinek77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi

Příspěvek od petinek77 »

to romko
Dakujem za radu. Som myslel ze zabezpecenie cez MAC staci....

idem skusit...
samozrejme mam MAC opisanu zo STB. V tom novsom ukazuje obi dve adresy. Ale asi bola chyba ze som nerestartoval STB po kazdej zmene.

AZboxHD Premium E2, SG 2100, fte 85cm
petinek77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petinek77 »

romko1 píše:
paleaaro píše:
petinek77 píše:akonahle zapnem viazanost na MAC adress tak sa spojenie preruši...

Zadavas do routera spravnu MAC?
BOX ma 2 MAC adresy. Jednu pre LAN a druha pre WIFI.
V nastaveniach ukazuje MAC pre LAN, pre WIFI si musis zistit.
Ano vo FW 2032 ukazoval len jednu MAC adresu, ale vo FW 2238 ukazuje uz obe....

Co sa tyka ochrany na MAC...to ako keby ste ani ziadnu nemali...
Mne sa podarilo rozbehat WEP sifrovanie a bezpecnostny kluc 128bit. -> preto 13 miestne heslo... a samozrejme ochrana na MAC adresu zapnuta, firewall, antivir...atd...
To: grantec... ide to...len sa s tym treba vyhrat...

Tu je kratky postup:
-reset routera (prip. nahrat novy FW)
-do STB nahratie FW 2238/2032 (znova) + tovarenske nastavenie
-postupne zvysovanie zabezpecenia siete na routery -> zapnut sifrovanie, nasledne filtrovat MAC adresu, zapnut firewall...atd..atd... (pri kazdej zmene na routery sa pripojit s STB nan, ak sa nepripoji vratit sa o krok spat)...pozor!!! Pred kazdym novym pripojenim (uz pred hladanim sieti WIFI) treba resetovat WIFI modul v STB!!! To je velmi dolezite...

Snad to niekomu pomoze...

Tak pomohlo, ale len po MAC a firewall. WEP sa mi nepodarilo sprevadzkovat, ale to bude asi problem medzi mnou a routerom. Poriešim časom. Kazdopadne dakujem za dobru radu.

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

ja pouzivam wpa-psk (koli bezpecnosti), mam 8 miestne heslo, so ziadnym firmwarom odkedy mam azbox som nemal problem. ak neratam to, ze dhcp mi nefici, a zadavam ipcku, masku, gw, dns rucne.

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
Privatman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Privatman »

Já měl také ze začátku problém s připojením Wifi. Nešlo mi to nijak připojit ať jsem dělal cokolin s nastavením. Tak jsem to pripojil přes LAN a potom jsem přešl na Wifi. A najednou to šlo. Problém byl jen v nastavení DNS servrů. Pokud jsem ze začátku nastavoval Wifi, byly políčka pro DNS servry prázdné. Čekal jsem, že mi je router nastaví sám, ale pořád nic. Tak pokud je nemáš nastavené, zadej je ručně se statickou(pevnou) IP adresou.Zadej vše bránu(IP router), masku, DNS servry i IP Azboxu a jistě to rozchodíš.

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

este na margo bezpecnosti (pokym ste paranoidni a bojite sa susedov :-)

Nemeckí vedci Erik Tews, Andrei Pychkine a Ralf-Philipp Weinmann z Technickej univerzity v Darmstadte vyvinuli algoritmus a k dispozícii dali aj softvér, ktorým možno odhaliť 104-bitový kľúč 128-bitového WEP (Wired Equivalent Privacy) zabezpečenia komunikácie prebiehajúcej v sieti Wi-Fi za menej ako minútu. Na 50 % pravdepodobnosť úspechu pritom stačí odchytiť 40 000 paketov, 60 000 odchytených paketov zabezpečí pravdepodobnosť 80 % a pri 85 000 odchytených paketoch stúpa pravdepodobnosť odhalenia kľúča až na 95 %. 40-bitové kľúče možno odhaliť s ešte vyššou pravedpodobnosťou. S počítačom s procesorom Pentium M 1,7 GHz pri využití 3 MB operačnej pamäte je možné za dobrých podmienok odchytiť 40 000 paketov do jednej minúty, výpočet trvá iba 3 sekundy. V roku 2001 bola publikovaná Fluhrerom, Mantinom a Shamirom analýza RC4 používaného pri šifrovaní vo WEP, na základe ktorej sa neskôr urobil prvý úspešný útok na WEP, pričom bolo treba získať od 4 do 6 miliónov paketov. V roku 2005 hacker menom KoReK zlepšil útok a počet potrebných paketov sa znížil na 0,5 až 2 milióny. Bližšie informácie o novom algoritme možno získať na internete (237 KB PDF). Vedci odporúčajú, aby sa ešte stále pomerne rozšírený WEP v citlivých prostrediach naďalej nepoužíval a namiesto neho boli použité WPA1 alebo lepšie WPA2, poskytujúce vyššiu mieru zabezpečenia.

[zdroj itnews.sk]

petinek77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petinek77 »

Privatman píše:Já měl také ze začátku problém s připojením Wifi. Nešlo mi to nijak připojit ať jsem dělal cokolin s nastavením. Tak jsem to pripojil přes LAN a potom jsem přešl na Wifi. A najednou to šlo. Problém byl jen v nastavení DNS servrů. Pokud jsem ze začátku nastavoval Wifi, byly políčka pro DNS servry prázdné. Čekal jsem, že mi je router nastaví sám, ale pořád nic. Tak pokud je nemáš nastavené, zadej je ručně se statickou(pevnou) IP adresou.Zadej vše bránu(IP router), masku, DNS servry i IP Azboxu a jistě to rozchodíš.
ono to chodi len nie cez wep a wap, ale to urcite doriesim. susedov mam same stare babky tak dufam ze ziadna znich nieje hacker TO MONKUS :)) :)) :))

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

monkus píše:ja pouzivam wpa-psk (koli bezpecnosti), mam 8 miestne heslo, so ziadnym firmwarom odkedy mam azbox som nemal problem. ak neratam to, ze dhcp mi nefici, a zadavam ipcku, masku, gw, dns rucne.

Vdaka monkus za radu.... Mne sa nepodarilo rozbehat WPA-PSK pri DHCP...skusim nahodit ip adresy rucne a dam vediet ako som pochodil....

Petinek77: aj ja mam susedov stasich ludi, ale ked som dal vyhladat wifi siete v okoli,
tak som nasiel asi 5 sieti (hm... babky su moderne :D :D :D ).

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
petinek77
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petinek77 »

tak babky sa asi troska zmodernizovali.
:46: :46: :46: :46: :46:

tak sa nakoniec podarilo wifi WPA. IP zadavam rucne. Asi bol problem pri DHCP, ked mi to neslo.
dakujem za rady

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

novidis. mne dhcp od zaciatku nefungovalo, takze zadavam len rucne, a fici mi wpa na vsetkych firmwaroch :-)

hplus Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od hplus »

Ja mam taky "zajimavy" problem - wifi mi beha tak v polovine pripadu, napr. kdyz restartnu box, tak jednou vubec ne (pise Setting error a IP 0.0.0.0, v tom pripade ani neuvidi wifi sit) a podruhe po restartu treba naprosto v pohode nacte domaci sit a pripoji se k netu.

Nekdy to zase napise IP, ale nepripoji se to - to zase jde vyhledat wifi sit, signal ukazuje tri carky ze ctyr (jestli to neni staticka ikonka :wink:), ale zaboha se nepripoji.

Zatim jedu na fw 2032, uvidime, jestli se to zlepsi - ovsem spis se mi zda, ze po pripojeni interniho HDD se to zhorsilo, takze mozna opravdu chyba se signalem. Zatim doufam v ten upgrade...

AZbox Premium, Samsung F1 1TB, Astra 19.2°+23.5°+28.2°, Samsung LE40A656 (dříve Octagon 918HD)
romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 »

hplus píše:Ja mam taky "zajimavy" problem - wifi mi beha tak v polovine pripadu, napr. kdyz restartnu box, tak jednou vubec ne (pise Setting error a IP 0.0.0.0, v tom pripade ani neuvidi wifi sit) a podruhe po restartu treba naprosto v pohode nacte domaci sit a pripoji se k netu.

Nekdy to zase napise IP, ale nepripoji se to - to zase jde vyhledat wifi sit, signal ukazuje tri carky ze ctyr (jestli to neni staticka ikonka :wink:), ale zaboha se nepripoji.

Zatim jedu na fw 2032, uvidime, jestli se to zlepsi - ovsem spis se mi zda, ze po pripojeni interniho HDD se to zhorsilo, takze mozna opravdu chyba se signalem. Zatim doufam v ten upgrade...
Aj ja mam pocit ze vlozenim interneho HDD ma STB troska problem s pripojenim na WIFI po restarte...este poskusam....
Teraz som presiel na novy FW 2371 a rozbehal som sifrovanie WPA-PSK pricom DHCP mam nastavene automaticky a zadavam 13 miestne heslo...

AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Tim diskem to urcite nebude, spise bych se pdival na silu signalu. Interni disk jsem take pridval, bez jakehokoliv vlivu na wifi. Jediny vliv disku muze byt v tom, ze je blizko jedne antenky wifi, tedy muze zmenit prijimaci podminky.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
hplus Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od hplus »

Primo píše:Tim diskem to urcite nebude, spise bych se pdival na silu signalu. Interni disk jsem take pridval, bez jakehokoliv vlivu na wifi. Jediny vliv disku muze byt v tom, ze je blizko jedne antenky wifi, tedy muze zmenit prijimaci podminky.
Vcera jsem upgradnul na 2238, wifi se povedlo rozbehnout s manualne zadanym IP i s DHCP (pouzivam WPA), ale jede to ukrutne pomalu - pri testu rychlosti to kolisa nekde u 40 - 80 kbit/s, stahovani cehokoliv je snekoidni. Pritom na notasu tesne potom overim rychlost pripojeni a ta je nekde okolo 8Mbit. Az budu mit cas, "popobehnu" s routerem bliz. Meli jste nekdo podobny problem?

AZbox Premium, Samsung F1 1TB, Astra 19.2°+23.5°+28.2°, Samsung LE40A656 (dříve Octagon 918HD)
Primo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Primo »

Test rychlosti v Nastaveni - Internet, meri skutecnou rychlost pripojeni k internetu. U me neni rozdil v teto rychlosti mezi FW 2032 a FW 2371 a pohybuje se to kolem 450K bps, coz neni nijak rychle a odpovida rychlosti poskytovane providerem.

Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
hplus Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od hplus »

Primo píše:Test rychlosti v Nastaveni - Internet, meri skutecnou rychlost pripojeni k internetu. U me neni rozdil v teto rychlosti mezi FW 2032 a FW 2371 a pohybuje se to kolem 450K bps, coz neni nijak rychle a odpovida rychlosti poskytovane providerem.
Ja jen dodam, ze ze zacatku (zhruba pred tydnem) mi to bezelo zasadne rychlejc - a na ty rychlosti kolem 1 MByte (8 Mbit) jsem se dostaval (jak v menu, tak pri skutecnych prenosech). Ze by to ten interni disk az takhle zarusil?

Snizila se rychlost jak pripojeni na internet, tak i FTP prenosu.

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“