prepnuti TV na AV pres HDMI ?
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- Primo
- Mírně pokročilý

Re: prepnuti TV na AV pres HDMI ?
Panel Samsung LE32A559 scanuje po zapnuti jednotlive vstupy video, pozna na kterem vstupu HDMI je AzBoxHD pripojen a na nej se prepne pro sledovani.
Premium,FW5402,CAM Mascom-Irdeto,SG2100,2.5"160GBSeagate,LE32A559Samsung,SkylinkICE
-
jc.jaroslav
- Mírně pokročilý

Mám logitech 525panborat píše:Jaký model 512 / 525 nebo One Advanced ? Díkyjc.jaroslav píše:Také mně vadily tyto zběsilosti, na stole 4 ovladače (TV, sat, DVD, zesilovač,..)koupil jsem si dálkový ovladač Logitech Harmony -tam se přes web nastaví co má udělat ovladač ...
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
-
romko1
- Nováček

Stale mi po zapnuti STB neprepina TV na prislusny vstup HDMI....
Zredukoval som pocet prepnuti na DO od TV na 3 avsak, nie je to ono...
Kabel HDMI som vymenil za SONY certifikovany na 1.3a kategoria 2 avsak este som
nerobil update FW TV... zajtra sa s tym pohram...
Mate niekto TV Samsung 6 seria? Po spusteni STB (Wake Up) vam prepne vstup na TV (ako v pripade pouzitia SCART kabla)?
Vdaka za odpovede.
Zredukoval som pocet prepnuti na DO od TV na 3 avsak, nie je to ono...
Mate niekto TV Samsung 6 seria? Po spusteni STB (Wake Up) vam prepne vstup na TV (ako v pripade pouzitia SCART kabla)?
Vdaka za odpovede.
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Netrap se tím, to nepůjde nikdy, aktivace vstupu není ve specifikaci HDMI. Je to trochu krok zpět proti scartu. Některé firmy to vyřešily posíláním kódu po HDMI, ale potom si rozumí jen výrobky stejné firmy.romko1 píše:Stale mi po zapnuti STB neprepina TV na prislusny vstup HDMI....![]()
Zredukoval som pocet prepnuti na DO od TV na 3 avsak, nie je to ono...![]()
Vdaka za odpovede.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Taky jsem jiz premyslel vyresit to Logitechem, ale muzes mi poradit, zda Logitech zvladne definovat vstup AV, ktery nema ciselne oznaceni menu? Konkretne u Panasonic TV (mam 42PZ85E) neni v menu TV mozne pri vyberu vstupu zvolit ciselnpu hodnotu (napr. ze 5 je HDMI 1), ale je nutne precvakat kurzorovejma klavesama na vstup oznaceny HDMI1 a potvrdit enter. Jde mi o to, zda Logitech lze naprogramovat tak, aby umel prepnout na to HDMI1, coz je nejak pojemnovany vstup (u Panasonicu lze i editovat nazev).jc.jaroslav píše:Také mně vadily tyto zběsilosti, na stole 4 ovladače (TV, sat, DVD, zesilovač,..)koupil jsem si dálkový ovladač Logitech Harmony -tam se přes web nastaví co má udělat ovladač pokud zvolím - sledovat TV - zapni TV, AZbox, přepni vstup TV na HDMI1 a nadefinuji co které tlačítko znamená,
podobně se nastaví co má vše ovladač udělat pokud zvolím sledovat TV + zvuk z domácího kina - programuji zapni TV, AZBOX, Domácí kino, nastav vstupy TV -HDMI, domácí kino vstup XX,... od té doby jsou ovladače v šuplíku připravený jen na nějaké specialnosti, co se mně nechtělo programovat do ovladače Harmony
Diky
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
-
jc.jaroslav
- Mírně pokročilý

Nastavis jakykoliv vstup - mam AZbox na hdmi 1 (HDMI1 mám pojmenován AZBOX), - Mimochodem mám taky panasonic 42Pz85
AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Dik. Tak tim je rozhodnuto. Jiz delsi dobu o nem uvazuji. Pujdu do toho 895 videl jsem ho na Pixmanii za 4,5k.
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
- panborat
- Mírně pokročilý

Kdo nechce zbytečně utrácet a stačí mu ovládat naráz 5 přijímačů - vřele doporučuji Logitech Harmony 515 za něco málo přes 1000 Kč (Alfaco...). Má všechny funkce jako 525 ...jen má omezení právě na těch pět přijímačů. Tekže teď jedním stisknutím Zapnu TV Panasonic / přepnu na HDMI / zapnu AZBOX. Pro AZBox jsem si na jedno stisknutí nastavil WWW, Filemanger, Favourite programy, hlasitost jsem nechal regulovat přes TV, stejně tak Aspec ratio. Bomba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...ale než jsem to optimálně nastavil, trvalo mi to 3 dny ... řeknu vám ... horší než instalovat SW na nový linuxový receiver

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

To je urcitge super, ale ja bohuzel musim dat tech penez vic, protoze potrebuju, aby to melo i RF vysilac, protoze potrebuju tim ovladat i svetla pres protokol X.10. Mne to naprogramovani tedy bude trvat tak 14 dni :-((((
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Jinak sice to sem moc nepatri, ale preci jen zminim uzitecnou radu pro majitele Panasonic TV. Pokud chcete uzivatelsky nastavit defaultni AV vstup, tak je treba vstoupit do hoteloveho menu, kde je to mozne nastavit. Do menu se vstoupi soucasnym stiskem tlacitka - primo na TV a trikrat stlacenim tlacitka AV na DO. Pak je treba zapnout hotelove mod a nastavit AV vstup. Pozor je treba trochu zrucnosti na ten figl s dvojim stiskem a trojnasobnym stlacenim. Mne se to povedlo az asi na paty pokus.
Ale ted se mi po zapnuti TV hned spusti HDMI!!!!
Ale ted se mi po zapnuti TV hned spusti HDMI!!!!
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Takže je to asi takto:
Hotel Settings:
Press and hold v/- 0n front panel and than press the Tv/Av button on the remote 3 times.
To znamená:
Stlač na prednom paneli v/- a na diaľkovom ovládači 3 krát Tv/Av (PX-80 má samostatné tlačítko aj na TV a aj na AV - takže funguje to na AV)
Hotelový mód treba zapnúť aby to fungovalo
Vyber pod ním program alebo vstup na ktorom chceš aby sa zapla telka
Hotel Settings:
Press and hold v/- 0n front panel and than press the Tv/Av button on the remote 3 times.
To znamená:
Stlač na prednom paneli v/- a na diaľkovom ovládači 3 krát Tv/Av (PX-80 má samostatné tlačítko aj na TV a aj na AV - takže funguje to na AV)
Hotelový mód treba zapnúť aby to fungovalo
Vyber pod ním program alebo vstup na ktorom chceš aby sa zapla telka

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- mendez
- Nováček

Super rada, díky moc!
AZBOX ELITE , DVB-S2 + DVB-C , OpenRSI 3.0 , USB HDD WD 1.5TB motor BIGSAT-2100 - TV Panasonic VIERA TH-42PX80AE
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Diky Dempseymu, ze mne doplnil :-)) Je pravda, ze jeho popis je jasnejsi :-))
- St.
- Nováček

servsni menu jsem znal, ale tohle ne.
Funguje to, moc dik.
St.
Funguje to, moc dik.
St.
DPD Panasonic 42PZ80E, AzBox Premium, 2.5" hdd Toshiba, Enigma2, CCcam, Skylink
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

Takze na oplatku. Je neco zajimaveho v servisnim menu? Jak se do nej dostanu?