qualita obrazu

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: qualita obrazu

Příspěvek od jc.jaroslav »

grantec píše:Topfield ma 7101 a zapnuty denoise. Odstranuje detaily. Porcelanove tvaricky a "zive" (presytene farby) . Krasny obraz. Ak ti vyhovuje takyto standart - zameraj sa na STi71xx . Vyber je tak velky , az sa ti hlava zatoci.
AZbox nepouziva denoise - jeho ulohou je verne reprodukovat obraz . Ak provider vysiela v SD rozliseni aj so "zrnom" - jednoducho ho uvidis.
Denois filter je tam proto aby se dalo koukat na vysílání v SD rozlišení a datovém toku jaký se většinově používá. Přesycené barvy se dají stáhnout. A možnost vypnout/ zapnout se tam dává proto, aby se ten co se chce koukat na kostičky, koukal na kostičky a ten kdo chce obraz máznutý a bez detailů měl detaily. U českých programů (kromě NOVY HD) bych si zapnul denoise filter (mám ho v TV a obraz na pozemní DVB T je líbivější). Bohužel v AZ BOXU není a softwarové řešení asi nebude správná cesta, pravděpodobně by to nestíhal procesor.

AZ BOX HD ELITE, SKYLINK ICE Irdeto, 4*LNB 23.5E, 19.5E,13E,1W
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Tomu jaksi nerozumím. Denoise má význam v analogu když je slabý signál. Nikdy jsem neviděl zašumněný digitál. Možná když pouští historický film, ale tam bych ten šum nechal to patří k tomu.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

visper píše:Tomu jaksi nerozumím. Denoise má význam v analogu když je slabý signál. Nikdy jsem neviděl zašumněný digitál. Možná když pouští historický film, ale tam bych ten šum nechal to patří k tomu.
Máš různé způsoby vylepšení obrazu - rozmazání kostiček (hran), výpočty chybějících obrazových informací na základě předchozích snímků, ...
uvedu příklad - koukáš se zblízka třeba na ČT1, díky kompresi do vyhrazeného datového toku se na obličeji chvíli objeví fousy, potom se máznou,.... a vylepšující čip je schopen ten detail obličeje (fousy) ponechat i na snímku, který dojde později a měl by být máznutý,... metody jsou to složité a nejkvalitnější vylepšující čipy drahé. Obyčejný čip ty fousy rozmázne i tam kde by byly vidět chvilku a pro oko je to líbivější, než chvílku fousy vidět a pak je nevidět vůbec.

paleaaro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od paleaaro »

AZBOX rozne denoise a podobne filtre nema pravdepodobne preto lebo je urceny na prijem HD programov (napoveda tomu aj znak HD na pristroji). Mozno to je zamer vyrobcu sa zamerat prave tam, mozno snaha usetrit.

Kazdopadne pri HD programe je obraz cez HDMI excelentny aj bez filtrov. U SD programoch zalezi od poskytovatela. DIGI je kvalitou otras a mam pocit ze ani DENOISE filter by k lepsej kvalite obrazu neprispel.

AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

OK, díky. Já jsem právě ty umělé vylepšovačky nikdy neměl rád, ani u audia. Nejlepší filtr je se na ty nekvalitní programy prostě nedívat.

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

visper píše:OK, díky. Já jsem právě ty umělé vylepšovačky nikdy neměl rád, ani u audia. Nejlepší filtr je se na ty nekvalitní programy prostě nedívat.
Bohužel u LCD a plazem přes 120 cm Ti zbývá u českých TV jen NOVA HD, tam je obraz OK (SD programy uměle vylepšují brilantně, je pravda že ten počítač, co chybějící informace dopočítává, nestojí tisíce, ale statisíce), ale koukat se tam dá jen na pár filmů týdně. :-( Těšme se na ČT - od září v HD

libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

jc.jaroslav píše: Bohužel u LCD a plazem přes 120 cm Ti zbývá u českých TV jen NOVA HD, tam je obraz OK (SD programy uměle vylepšují brilantně, je pravda že ten počítač, co chybějící informace dopočítává, nestojí tisíce, ale statisíce), ale koukat se tam dá jen na pár filmů týdně. :-( Těšme se na ČT - od září v HD
Jedna vec pomôže, pozeraj to z väčšej diaľky. :31:

ICQ 563 123 279
jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

libco píše:
jc.jaroslav píše: Bohužel u LCD a plazem přes 120 cm Ti zbývá u českých TV jen NOVA HD, tam je obraz OK (SD programy uměle vylepšují brilantně, je pravda že ten počítač, co chybějící informace dopočítává, nestojí tisíce, ale statisíce), ale koukat se tam dá jen na pár filmů týdně. :-( Těšme se na ČT - od září v HD
Jedna vec pomôže, pozeraj to z väčšej diaľky. :31:
Máš pravdu a druhá možnost je zmenšit TV :roll: Viděl jsi film Home na 150 plazmě - Dal jsem židli na 2m a čuměl - to jsou detaily!! Je pravda, že jsem to musel pustit přes notebook a VLC - je to natočeno v 24 snímcích za sec a AZ box neumí přepočet na 50Hz výpočtem (průměr ze dvou snímků) a při pouštění z AZ Boxu to bylo trošku trhané (AZ box, každý snímek zobrazuje 2x, VLC dopočítává - metoda dopočítání se dá vybrat)

jc.jaroslav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

To nepomáhá - je to stejné - nové TV si to asi přeberou. To trhání je pravidelné, není 1x za sekundu a je dané malým počtem snímků, protože kvalita je opravdu super, lze si toho zblízka všimnout. Obyčejné přehrávače 24, nebo 25 snímků převedou na 50 snímků jen tím, že jeden snímek zobrazí 2x to je nejjednodušší způsob přepočtu, proto VLC má volbu VIDEO - odstranit prokládání - a způsob výpočtu chybějícího snímku lineární, průměr, prolínání,.... Trhání je viditelné i na krajinkách z HD kamer (ty mají také 24/25 snímků) Já svá HD videa také pouštím přes VLC. Teď mně ale napadlo, že Premiera by měla umět uložit video i v 50Hz Až budu mít čas zkusím prozkoumat jak to počítá Premiere

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Škoda že Azbox neumí 24fps (ale ono to stejně neumí každá TV). Když se to přehrává jako PAL 50 Hz, tak to cuká 2x za sekundu (48:50), prostě kolečko s vylomeným zubem. Přepnutí na NTSC 60 Hz dost pomůže, to potom dělá pulldown 3:2, takže těch vylomených zoubků je víc a jsou menší. Koneckonců v Americe 60 let pouští filmy v TV jen takto (a v Evropě to prostě zrychlí o 4% z 24 na 25).

Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“