CCCam - priority a ignore list
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
misut
- V.I.P.

CCCam - priority a ignore list
Libco chtěl bych osvětlit priority a ignore list na AZ Boxu,pro každý program zvlášť ,např. kódovámí crypto .. 0D03,. a 0D0F nebo 0D07.Snad se to dělá dle signálu pro frekvence,ale jsem z toho jelen.Jestli můžeš vysvětlit budu rád,nebo i někdo kdo ví!!!
Díky :70:
Díky :70:
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: CCCam - priority a ignore list
Obycajne sa priraduje NIT - Sietovy identifikator , PID - programovy identifikator a CAID - Identifikator kodovacieho systemu .
Identifikacia podla frekvencie by nebola prilis ucinna, alebo by bola skor matuca- rovnaka frekvencia sa moze nachadzat na viacerych satel. poziciach.
Identifikacia podla frekvencie by nebola prilis ucinna, alebo by bola skor matuca- rovnaka frekvencia sa moze nachadzat na viacerych satel. poziciach.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- libco
- Mírně pokročilý

Rád by som to vysvetlil čo najpresnejšie, ale nenašiel som na AZ informácie o programoch. Preto som použil toto. (použité z Dreambox7000, img Gemini, je to vlastne enigma1)
Je tam možnosť výberu Stream info = info o programe a Info = info o systéme.
Nás zaujíma Stream info = info o programe
1. časť info o programe. Tu je pre nás zaujímavý údaj Service ID (SID) tu je konkrétne 1f43h, na to "h" zabudnite, berieme do úvahy len 1f43.
2. časť info o programe. Tu je pre nás zaujímavý údaj Systém použitý ve službě (CAID)
0d03h
0d0fh
0d70h
Na to "h" zabudnite, berieme do úvahy len prvé 4 čísla (písmená).
3. časť info o programe. Tu sú informácie o nastavení programu na družici.
Prio a ignore používa nasledovný systém:
Prio uprednostňuje:
P: CAID = uprednostňuje konkrétneho poridera
P: 0d03
P: CAID:ID = uprednostňuje konkrétneho poridera aj s identifikáciou providera
P: 0d03:000000
P: CAID:ID:SID = uprednostňuje konkrétny program
P: 0d03:000000:1f43
Ignore zakazuje.
Nastavenie je také isté ako u prio, len namiesto P: sa dá I:
I: CAID = zakzuje konkrétneho poridera
I: 0d03
I: CAID:ID = zakazuje konkrétneho poridera aj s identifikáciou providera
I: 0d03:000000
I: CAID:ID:SID = zakazuje konkrétny program
I: 0d03:000000:1f43
Teraz
Ako vidieť na obrázku, CAID sú tam 3 možnosti. Čiže ak chceme uprednostniť program ČT1, teoreticky by sme mohli použiť nasledovné:
P: 0d0f:000000:1f43
P: 0d70:000000:1f43
Teraz však záleží na tom, kartu akého providera máme k dispozícii.
Ak 0d03 a dáme prio tie ďalšie dva CAID, program sa nemusí rozkódovať.
Ak máme kartu 0d70 a dáme prio P: 0d70:000000:1f43, program by sa mal rozkódovať, ak nie, ešte môžme dať ignore I: 0d03:000000:1f43 a I: 0d0f:000000:1f43.
Záverom.
V mnohých prípadoch stačí dať len CAID, ale to je už na experimentovaní každého z nás.
Ešte jedna poznámka.
Asi ste si všimli, že na obrázkoch nevidieť ID. Kde ho vziať? Ja mám malý domáci server, takže vo webinterface CCcam serveru vidím v záložke Clients čo je naladené u klienta. Príklad:
azbox |192.168.2.128 |00d 01:03:32|00d 00:00:13|283 (261) |0 (0)|2.1.1 |CSLink-CT 1 [CW]-0D03:000000:1F43 (ok), preto viem, že ID je 000000.
Vy sa môžte orientovať z CCcam.channelinfo. Ak ste inštalovali do AZ cccamset (grantec), nájdete ho v /EMU/OpenXCAS/etc/CCcam.channelinfo. Nie je veľmi bohatý, preto si niečo skúste nájsť na nete.
Veľa zdaru. :)
Nás zaujíma Stream info = info o programe
1. časť info o programe. Tu je pre nás zaujímavý údaj Service ID (SID) tu je konkrétne 1f43h, na to "h" zabudnite, berieme do úvahy len 1f43.
2. časť info o programe. Tu je pre nás zaujímavý údaj Systém použitý ve službě (CAID)
0d03h
0d0fh
0d70h
Na to "h" zabudnite, berieme do úvahy len prvé 4 čísla (písmená).
3. časť info o programe. Tu sú informácie o nastavení programu na družici.
Prio a ignore používa nasledovný systém:
Prio uprednostňuje:
P: CAID = uprednostňuje konkrétneho poridera
P: 0d03
P: CAID:ID = uprednostňuje konkrétneho poridera aj s identifikáciou providera
P: 0d03:000000
P: CAID:ID:SID = uprednostňuje konkrétny program
Ignore zakazuje.
Nastavenie je také isté ako u prio, len namiesto P: sa dá I:
I: CAID = zakzuje konkrétneho poridera
I: 0d03
I: CAID:ID = zakazuje konkrétneho poridera aj s identifikáciou providera
I: 0d03:000000
I: CAID:ID:SID = zakazuje konkrétny program
I: 0d03:000000:1f43
Teraz
Ako vidieť na obrázku, CAID sú tam 3 možnosti. Čiže ak chceme uprednostniť program ČT1, teoreticky by sme mohli použiť nasledovné:
P: 0d0f:000000:1f43
P: 0d70:000000:1f43
Teraz však záleží na tom, kartu akého providera máme k dispozícii.
Ak 0d03 a dáme prio tie ďalšie dva CAID, program sa nemusí rozkódovať.
Ak máme kartu 0d70 a dáme prio P: 0d70:000000:1f43, program by sa mal rozkódovať, ak nie, ešte môžme dať ignore I: 0d03:000000:1f43 a I: 0d0f:000000:1f43.
Záverom.
V mnohých prípadoch stačí dať len CAID, ale to je už na experimentovaní každého z nás.
Ešte jedna poznámka.
Asi ste si všimli, že na obrázkoch nevidieť ID. Kde ho vziať? Ja mám malý domáci server, takže vo webinterface CCcam serveru vidím v záložke Clients čo je naladené u klienta. Príklad:
azbox |192.168.2.128 |00d 01:03:32|00d 00:00:13|283 (261) |0 (0)|2.1.1 |CSLink-CT 1 [CW]-0D03:000000:1F43 (ok), preto viem, že ID je 000000.
Vy sa môžte orientovať z CCcam.channelinfo. Ak ste inštalovali do AZ cccamset (grantec), nájdete ho v /EMU/OpenXCAS/etc/CCcam.channelinfo. Nie je veľmi bohatý, preto si niečo skúste nájsť na nete.
Veľa zdaru. :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ICQ 563 123 279
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
V AZ HD je to jednoduchšie - stačí stlačiť OK. Info o programe začína dolu s názvom družice. Avšak SID na ČT1 je iný ako v Dreame.
Bude treba použiť kalkulačku. Grantec určite dopíše postup
Bude treba použiť kalkulačku. Grantec určite dopíše postup
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- libco
- Mírně pokročilý

- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, ale táto informácia je ľahko zistiteľná podľa karty

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Nic jednoduchsie neexistuje .
V pocitaci si vyhrabte kalkulacku, prepnite ju do modu vedecka kalkulacka.
Podla screenu vidim,ze azbox pise SID v decimalnej sustave.
Zapisem do kalkulacky 8003 a stlacim HEX - prevedie mi to na 1f43 .
Co sa tyka sietoveho idenitfikatora- to pri CAID 0D03 nieje, takze tam kludne mozu ostat 000000
Zapisem do kalkulacky 8003 a stlacim HEX - prevedie mi to na 1f43 .
Co sa tyka sietoveho idenitfikatora- to pri CAID 0D03 nieje, takze tam kludne mozu ostat 000000
- libco
- Mírně pokročilý

Prepočet je dobrý, le nechápem prečo to nie je priamo na obrazovke. Myslím že by sa mohol dať podnet na úpravu a doplniť tam aj CAID, poprípade ID.grantec píše:Nic jednoduchsie neexistuje .
Zapisem do kalkulacky 8003 a stlacim HEX - prevedie mi to na 1f43 .![]()
ICQ 563 123 279
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Podnet je dávno podaný, ale priorita je dnes úplne inde

- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Pre bezneho smrtelnika je desiatkova sustava prirodzenejsia. sestnastkovu sustavu pouzivaju (napriklad) vnutorne aplikacie sat.prijimaca. Vidno,ze si si jakziv nekupoval cez phone opravnenia na PAYTV - napriklad na Premiere- ked si chces zakupit konkretny program. Zaujimalo by ma, ako by si za tel. cislom zadal na klavesnici v rezime hovoru 1f43. Pocas hovoru je mozne zadavat len ciselne udaje - pre volby.libco píše: Prepočet je dobrý, le nechápem prečo to nie je priamo na obrazovke. Myslím že by sa mohol dať podnet na úpravu a doplniť tam aj CAID, poprípade ID.
Na druhej strane - potrebne udaje su v subore Channell.info - ak nie , doplnte ich tam, zverejnite aj na zahr. forach a uz vecer sa objavi aj na "oficialnom" uploade pre CCcam .
Rozdelte prividerov na Gital a Skylink , zapiste jednotlive programy a bude
-
misut
- V.I.P.

Vše dělám dle vašeho návodu a /něco asi špatně!!/ odebírám dvakrát newcamd,oba 5.25.Jeden crypto.. Caid 0D03 druhý 0D0f.Oba mám i v Octagonu,kde všechny programy jedou bez problémů!!Na AZ mi však nejde program CS film/mini/XXX -11876/H/,ale jiné ať s Caid 0D03,nebo 0D0f jedou.Vytvořil jsem proto prioritu pro tento program,který je v Octagonu rozkódováván 0D0F - P: 0d0f:000000:332C a opačně ignore pro 0D03,ale ani ťuk
co dělám špatně?
Protože mám i CCCam,používám dvbapiCas
Protože mám i CCCam,používám dvbapiCas
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Slavny CS film a preco nejde.
Na cs filme sa prizivuju viaceri :) Rano je to CSfilm mini, cez den CS film a v noci XXX . Na kazdej karte je opravnenie pre inu casove obdobie z dna. A tu nastava problem.
Jednotliva cast dna je odlisena len PID- program ID. SID ostava rovnake.
Uvediem priklad :
Karta 0D0F gital . Csfilm mini - opravnenie ano, Csfilm - nie, XXX ano
Karta 0D03 skyl. CSfilm mini -opravnenie nie, CSfilm -ano , XXX ano .
Kto by sa v tom bordeli mal vyznat ,ze ?
Predstav si,ze pouzijes 0D0F na pristup CSfilm . rano - pozeras, cez den nie , vecer ano. Ako to odlisit , ked cez den potrebujes na csfilm prioritu CAID 0D03 ? Budes prepisovat priority list podla casoveho useku dna ?
Cisto teoreticky by stacilo pouzit rozlisenie podla PID, lenze co robi hlupy CCcam ? Ako prve berie CAID - tie dalsie udaje uz tak moc dolezite niesu , aj ked ich za urcitych oklonosti vie pouzit.
Na DM sa to da riesit elegantne- spustenim dvoch emualtorov CCcam -jeden ako server a druhy ako klient. Klient - teda bez podpory servera , nema totiz problem a dokaze po nespravnom ecm hladat pristup aj na inych poziciach - teda raz aj na 0D03 prejde (v nasom priklade) .
Ja by som to riesil v tomto pripade definovanim pre CSfilm prioritu CAID a PID pre csfilm(denny) a XXX (nocny).
Rovnako s tymto problemy nema ani mgcamd. Trva dlhsie, kym sa rozhodne pre spravnu kartu, ale sa rozhodne.
Dalsie mozne riesenie je pouzit dva zapisy - jeden priamo na port k citacke ,kde je 0D03 a druhy na port k citacke 0D0F .
Na cs filme sa prizivuju viaceri :) Rano je to CSfilm mini, cez den CS film a v noci XXX . Na kazdej karte je opravnenie pre inu casove obdobie z dna. A tu nastava problem.
Jednotliva cast dna je odlisena len PID- program ID. SID ostava rovnake.
Uvediem priklad :
Karta 0D0F gital . Csfilm mini - opravnenie ano, Csfilm - nie, XXX ano
Karta 0D03 skyl. CSfilm mini -opravnenie nie, CSfilm -ano , XXX ano .
Kto by sa v tom bordeli mal vyznat ,ze ?
Predstav si,ze pouzijes 0D0F na pristup CSfilm . rano - pozeras, cez den nie , vecer ano. Ako to odlisit , ked cez den potrebujes na csfilm prioritu CAID 0D03 ? Budes prepisovat priority list podla casoveho useku dna ?
Cisto teoreticky by stacilo pouzit rozlisenie podla PID, lenze co robi hlupy CCcam ? Ako prve berie CAID - tie dalsie udaje uz tak moc dolezite niesu , aj ked ich za urcitych oklonosti vie pouzit.
Na DM sa to da riesit elegantne- spustenim dvoch emualtorov CCcam -jeden ako server a druhy ako klient. Klient - teda bez podpory servera , nema totiz problem a dokaze po nespravnom ecm hladat pristup aj na inych poziciach - teda raz aj na 0D03 prejde (v nasom priklade) .
Ja by som to riesil v tomto pripade definovanim pre CSfilm prioritu CAID a PID pre csfilm(denny) a XXX (nocny).
Rovnako s tymto problemy nema ani mgcamd. Trva dlhsie, kym sa rozhodne pre spravnu kartu, ale sa rozhodne.
Dalsie mozne riesenie je pouzit dva zapisy - jeden priamo na port k citacke ,kde je 0D03 a druhy na port k citacke 0D0F .
-
misut
- V.I.P.

Grantec vše cos napsal chápu, a díky za odpověď,pro mě je ale největší problém,že přístroj možná druhé řady /Octagon/ se na prioritu neptá,a úplně v pohodě si vybere tu lepší A I KDYŽ MÁ TŘEBA TŘI možnosti.Někdy u Eurosportu i 6-možností!!!!!! 
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
jasne ,ale c line zvladne len jednu .
a ako vravim- pomoz si sam a pojde to. Ponechaj v pristupe vsetky udaje tak ako mas ,len zmen port na 10001 a vytvor aj druhy pristup - opat rovnaky, len zmen port na 10000 a mas po probleme.
Inak - je to chyba CCcamu vseobecne - jeho autori sa totiz viac venuju zabezpeceniu proti kopirovaniu ,ako problemom so simulcryptom . :)
a ako vravim- pomoz si sam a pojde to. Ponechaj v pristupe vsetky udaje tak ako mas ,len zmen port na 10001 a vytvor aj druhy pristup - opat rovnaky, len zmen port na 10000 a mas po probleme.
Inak - je to chyba CCcamu vseobecne - jeho autori sa totiz viac venuju zabezpeceniu proti kopirovaniu ,ako problemom so simulcryptom . :)