Problemy s firmware etc..

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

mirask
Nováček
Nováček

Re: Jaký firmware doporučíte?

Příspěvek od mirask »

dempsey píše:Za to že si si zle vybral my nemôžeme. Ak nie si tester tak by si takéto problémy mal riešiť so svojim predajcom. Nemám samozrejme vôbec nič proti kritike - nech sa páči - ale svoj zásadný problém ktorým je neinformovanosť o tom čo si kúpil rieš s ním.

Myslím že táto téma je výborná a to hlavne pre tých ktorí kupujú na internete bez toho aby si prečítali o výrobku viac ako píše predajca. Poväčšine internetové obchody ani neponúkajú žiadnu podporu zákazníkovi. Odvolávajú sa na dovozcu, ale to sa časom tiež zmení.

Rád by som videl reakcie prvých klientov Dreambox Multimedia k ich prijímačom. Doba však bola iná a na ich výrobky si trúflo len málo zákazníkov zo širokých más. Zákazník dostal prijímač od predajcu alebo montéra nakonfigurovaný a všetko fungovalo len dovtedy - dokedy si na to užívateľ netrúfol sám. Keď to domrvil skopil uši a vrátil sa k svojmu predajcovi aby mu prijímač nakonfiguroval znovu - samozrejme za prachy.

Ešte dnes sa stále stretávajú linuxuchtiví zákazníci - hlavne kôli sharingu - na fórach /česť výnimkám/ s nevôľou poradiť, preto že správna konfigurácia prijímača je ešte stále predmetom obchodu.

AZ HD má nakročené správnym smerom v tom zmysle, že je možné už teraz bez problémov spojazdniť prijímač len s diaľkovým ovládačom k základnému chodu prijímača a to aj v spolupráci s kartou, stiahnutím fw /zatiaľ k akej takej spokojnosti 0.9.2371/ settingu a pár pluginov ktoré tiež odlišujú prijímač od ostatných.

Nechce sa mi vypisovať o všetkých jeho výhodách a nemám problém písať aj o nevýhodách.

Na záver:

Nechceš ho - zbav sa ho. Chceš ho - trp ho.

S predajcom si to ale musíš vybaviť sám
Jasně,omlouvám se už MLČÍM.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

plne suhlasim s dempseym. a dufam ze tento prispevok tiez nezmaze... :wink: Ja mam tiez aku taku skusenost s predajcom. Objednal som cez internet, poslali mi vadny kus, ktory nesiel ani zapnut. Sadol som do auta a mazal som ho okamzite vymenit. Cize som sa aj osobne stretol s predajcom. Za poslanie vadneho kusu sa ospravedlnil, no zmienka o beta verzii ziadna. Len ma nasmeroval na toto forum.
Osobne nie som ani spokojny ani nespokojny. No oproti showboxu je to ina kava. Nie som ani velmi PC ani linuxovy, no som trpezlivy a ucenlivy. Podarilo sa mi len pomocou dialkoveho ovladaca spojazdnit emu a prepojit PC s AZBoxom. Do boxu som si sam nainstaloval HDD. Co je na mna uspech. Prehravam si videa z PC po sieti na AZBoxe a v opacne, cize nahravam na HDD a upravujem v PC. To laborovanie a skusanie novych fw je celkom zaujimave a bavi ma to. A aky fw odporucit? Ja vzdy ten najnovsi aj s chybami. :)

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Keď píšeš o mazaní buď konkrétny a ja Ti to ľahko a jasne vysvetlím

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

v inzercii na predaj azboxu som napisal moj nazor.

palco
Nováček
Nováček

Příspěvek od palco »

Kéž bych se mýlil,ale nevěřím tomu,nanejvýš vyjde další paskvil a pak další a další atd.s úmyslem prodat za získanou dobu co nejvíce těchto přístrojů.Ta firma na to prostě a jednoduše nemá.
Paskvil? Je pravda že nejde vše jak by mělo, ale i v současném stavu AzboxHD nemá ve světě konkurenci. Žádný ze současně vyráběných strojů nesplňuje moje požadavky. A není to u mne otázka financí, takže pokud víš o něčem lepším tak poraď. Ale možná jsem měl jen štěstí a narazil jsem na stabilní kus, já nevím. Kdyby něco jen trochu zlobilo, tak by mne s tím žena dávno vyhnala do sklepa :roll:[/quote]

Mám jiný názor,zákazník by měl být prodejcem upozorněn na skutečnost,že vše nejde jak by mělo,také o bezkonkurenčnosti AZ Boxu HD Premium s dostupným firmware by se dalo s úspěchem pochybovat v závislosti na tom co kdo považuje za priority u satelitního přijímače a také si v žádném případě nemyslím ,že zrovna já mám jakýsi vadný kus,určitě je tu mnohem více nespokojených,například ten co založil toto tema,nezdá se mi,že by požadoval od přístroje buhvíjaké zázraky,jsem moc zvědav jak dlouho mu ta zázračná kombinace mgcamd+newcs+SCD+MultiCas vydrží.[/quote]

to mirask:

uvedl bych to na pravou miru - ja jsem ani v jednom prispevku nenapsal,ze s prijimacem nejsem spokojeny.....vedel jsem moc dobre do ceho jdu....a to zrovna s linuxem nemam moc velky zkusenosti....
chtel jsem jen vedet, jestli ma nekdo jiny zkusenosti treba s jinym firmwarem....nic vic....
me to osobne uplne staci....obraz je na plazme z toho perfektni....jestli to prepina za vterinu nebo dve me zrovna moc netrapi....sdileni i karta mi jdou ok....a prehravani videi vcetne mkv taky....jediny co me vadi,ze to obcas zatuhne..atd...a musi se restartovat...
a jak uz tu nekdo psal....v teto cenove relaci v soucasne dobe nenajdes satelitni multimedialni box, ktery ti prehraje skoro vsechno....skoda,ze jen nedela vajicka :D
a verim tomu,ze casem nejaky lepsi firmware vyjde....a bude to zmena k lepsimu...

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

vikino

A presne tam Tvoj názor nepatrí. O tom čo tam a aj inde na fórum patrí rozhoduje marsim21, ja a moderátori.

Treba si uvedomiť že inzercia na tomto fóre je v našej správe. Upozornil som inzerenta o skutočnosti ktorú nie sme ochotní akceptovať a on sa nejako rozhodne.
Mimochodom to napísal do príspevku ktorý tam bol od apríla, ktorý tam už logicky nemal čo hľadať - nezafungovalo totiž automatické prečistenie.

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

ok dempsey. to ze to bolo v starom prispevku berem, ale upozornovat inzerenta, ze ma taku alebo onaku cenu??? Ale ked je to v sekcii INZERCIA a ako pises je to vo Vasej kompetencii, tak berem aj to.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

To nie je platená inzercia. Ak by si za ňu zaplatil - mohol by predávať aj ponožky za 100€.

V tomto prípade ale neurčuje podmienky nikto iný ako som písal takže očakávam že sa prispôsobí tomu čo vyžadujeme. V opačnom prípade inzerát zmažem.

Obrázek
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

hlavne skuste aj cosi o vylepseni . nebudeme tu riesit financne zalezitosti.
skusal uz niekto to nove webove rozhranie ?
3 minuty po pridani na jedno zahranicne forum som tam videl reakcie na funkcnost - aj nefunkcnost. Tu sa bavite len o peniazoch. Ja posielam v pondelok nazpat nemcovi dvojtunerovy HD box - novinku, ktory mi ponuka na odkupenie za 100€ - ako testerovi (spekulant ocakava,ze sa stanem aj sw podporu :) ) . Mam azboxy - oba modely (elite je stale rozobraty, ale funkcny) a s nim sa chcem dozit funcneho sw. To znamena skusat, testovat atd.
Azbox nieje v stave obyvackoveho satu a jedineho satu- ved ako vysvetlite doma , ked budete chciet flashnut novy fw pocas filmu ? Je jasne,ze rodina taketo maniere rychlo vyriesi : vrat to - my chceme sat aj pozerat.
Ked nieco pridam do downloadu - snazim sa aj opisat co najlopatickejsie funkciu - dreamboxaci by sa v hrobe obracali, keby videli taky popis . Ale je to nutne a je to pre vas a koli vam.
Novy fw vam nevieme napisat - to by ste sa nacakali , ale pomoct vieme - ak je pomoc mozna. A to kazdy box zas nema. Takze k veci.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
mirask
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirask »

dempsey píše:To nie je platená inzercia. Ak by si za ňu zaplatil - mohol by predávať aj ponožky za 100€.

V tomto prípade ale neurčuje podmienky nikto iný ako som písal takže očakávam že sa prispôsobí tomu čo vyžadujeme. V opačnom prípade inzerát zmažem.
Možná by bylo dobrý někde v záhlaví té inzerce uvést upozornění,že ceny neurčuje prodávající,nýbrž provozovatel fora,aby tak každý věděl do čeho jde a hlavně,kde je.Jinak samozřejmě se vším souhlasím,je to jen takovej můj možná nevhodnej nápad.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Možno áno :) a možno ani nie :)

Obrázek
libco
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od libco »

Aj keď si myslím, že debatovať o inzercii v tomto vlákne, je pekná hlúposť (nepatrí to sem), nedá mi však nenapísať na to svoj názor.
Osobne si myslím, že pokiaľ admin povolil sekciu inzercia (predpokladám že ide len o nekomerčnú), tak by nemal zasahovať do súkromných inzerátov (a je jedno či je tam cena nad alebo podcenená). To že sa zmaže cudzí komentár k inzerátu, s tým plne súhlasím. Pokiaľ však admin alebo mod zasiahne do ceny, sekcia inzercia stráca význam. Cena je vyslovene záležitosť predávajúceho a kupujúceho, nikto iný nemá právo do toho zasahovať.
To je môj názor a nikto mi ho nevyvráti. :D

ICQ 563 123 279
klinger007
Nováček
Nováček

Příspěvek od klinger007 »

visper píše:
mirask píše:
grantec píše:Je mi luto,ze Vas musim sklamat - finalna verzia fw raz bude. Nijak sa tomu neda zabranit .
Kéž bych se mýlil,ale nevěřím tomu,nanejvýš vyjde další paskvil a pak další a další atd.s úmyslem prodat za získanou dobu co nejvíce těchto přístrojů.Ta firma na to prostě a jednoduše nemá.
Paskvil? Je pravda že nejde vše jak by mělo, ale i v současném stavu AzboxHD nemá ve světě konkurenci. Žádný ze současně vyráběných strojů nesplňuje moje požadavky. A není to u mne otázka financí, takže pokud víš o něčem lepším tak poraď. Ale možná jsem měl jen štěstí a narazil jsem na stabilní kus, já nevím. Kdyby něco jen trochu zlobilo, tak by mne s tím žena dávno vyhnala do sklepa :roll:
Tak to je super že to někomu funguje. Mě minimálně jednou denně přestane dekódovat skylink karta a je jedno jesli mám mgcamd+newcs nebo MultiCas. Taky věřím že jednou to pojede. Ale hláška zakódováno v půlce filmu je fakt vtipná.

AZBoxPrémium,WD5000AVVS,Inverto BLACK Pro monoblok Twin,AL80cm
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problemy s firmware etc..

Příspěvek od dempsey »

libco aj aj ostatní

Názor samozrejme nikomu neberiem , ale myslím že môj názor je treba tiež rešpektovať a prospôsobiť sa. Rozdiel medzi našimi názormi v praxi je ale jasný.
Ak sa mi niečo nepáči aj v inej sekcii - tak to proste tiež zmažem. Nie je dôležité či si niekto iný myslí že to tam patrí alebo nie. Baviť sa tak dlho o nakopnutom egu alebo názory na to či má niekto právo zmazať inzerát alebo iný príspevok z fóra ktoré vlastní alebo moderuje je scestné.

Tak či tak budú aj tieto príspevky z tejto témy zmazané a je mi naozaj úprimne jedno kto si čo o tom myslí :)

Obrázek
marnav
Nováček
Nováček

Re: Problemy s firmware etc..

Příspěvek od marnav »

Díky Monkus, to je to, v co jsem tiše doufal, že to nějako jde ovládat přes pc :55:

HDBOX FS-9105 HD Plus, 2.11.90 4x
ICE, Skylink, Fuba 85, Monoblock Quad 23,5+19,2
Odpovědět

Zpět na „AzBox HD diskuze“