Firmware z Octagon 1018

Odkaz na firmware a diskuze k firmware.

Moderátor: By.Bob

RadekV
Nováček
Nováček

Firmware z Octagon 1018

Příspěvek od RadekV »

Tady jen pro info. Třeba nás s FW čekají ještě lepší časy. Osobně mám zatím strach zkoušet...

http://www.fortisusers.com/forum/index.php?topic=42.0

Radek

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Firmware z Octagon 1018

Příspěvek od grantec »

Toto je sekcia pre HDbox. Ten patch pracuje len na test verziach HDboxu a taku verziu ty asi nemas.
Ten fw z Octagonu nepasuje tak uplne- nejde citacka ,a par veci nefunguje- vratane Diseqc .
Ziadne lepsie casy z tej strany zatial nehrozia .
Kym , ako sa dostat na Octagon verziu tam je vsetko, ako sa dostat zpat na HDbox verziu tam uz az tak jednoznacny postup nieje .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

RadekV píše:Tady jen pro info. Třeba nás s FW čekají ještě lepší časy. Osobně mám zatím strach zkoušet...

http://www.fortisusers.com/forum/index.php?topic=42.0

Radek

Mezi firmvéry z Octagonu a HDBOXu žádné zásadní rozdíly nejsou a asi ani nebudou ...
Jednak jsou to tovární - oficiální a jednak jsou z jedné garáže ...
To zásadní může přijít s pluginy aale tím že je to Linuxák tak víceméně
bez nebo s úpravou budou fungovat na obou strojích ...

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

Co se tyce toho patch, tak se pise o tomto fw, kde jsou pouze prepsany 2 byte. Nikde se nic o test verzich HD-BOXu nepise.

Radek

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

neva- schvalne si ho skus nahrat :)

RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

grantec píše:neva- schvalne si ho skus nahrat :)
Něco mi říká, že už jsi to zkoušel, co? :))

Nemíním se tu přít, rád si nechám poradit a cením si toho !!! To že jsem to tu dal bylo, protože si myslím, že fw má ještě hodně do toho, aby jsme byli opravdu spokojeni a že jistě svítá na lepší časy. Nerad bych dopadl, jako s IPbox400, kterej byl od prvního dne nepoužitelnej.

Radek

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Z tej linuxovej stranky toho na HDboxe nieje moc pouzitelne. Ale ako DVB-S2 dual recorder s originalnou kartou funguje bezchybne.
a tie linuxove veci ? niekto to ani nepotrebuje .
Ta Octagon verzia je vhodnejsia do boxu s internym HDD .
Mal som to v boxe - trochu skor ako to bolo zverejnene , mal som tu aj Octagom 1018 . V originaly sa sprava sviznejsie a funguje aj citacka.

RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

Takze jsem podle vyse zminene stranky prepsal mdt0 a uz tam mam nahozeny nejnovejsi fw octagon 1.07.50 a muzu rici, ze jede uplne vse, vcetne interni ctecky karet. Box se mi jevi sviznejsi a zatim zadne zatuhy. Nahravam na externi USB disk. Pri standby boxu se vypnou oba tunery i USB, takze spotreba klesne na 20W !!! Samozrejme jedou i emu. Takze zatim spokojenost. Na druhou stranu musim upozornit, ze prepis mdt0 neni zase tak jednoducha zalezitost a zrejme se da hodne pokazit, kdyz se to nepovede !!!

Radek

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od ShaMan »

Zkus naladit ITV HD jestli už jede z A 28.2 , mně se nechce nahrávat tento soft ..

Malý poznatek , softy vyxcházejí do kříže to znamená že když se objeví verze na HDBOX tak to bude asi 51 nebo 52 ... ,
pokud čtu Changelog z octagonu tak verze 50 tak tam píšou např .
- New Recording Option add. :
--> Menu - Configuration - Recording Option :
--> Extra Recording Time Before start
--> Extra Recording Time After finish

ale to už bylo v softu pro HDBOX v minulé verzi ...

RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

Bohuzel nemam motor, takze nemuzu zkusit. Co Das Erste HD na 19.2? Tohle mi nejde a neslo. Jen to kokta.

Jinak je pravda, ze kvuli minimalnimu rozdilu vzhledu a vypinani tuneru ve standby nema smysl ten fw nahravat. Furt me spise trapi omezena spolehlivost mgcamdu se spolupraci dvou tuneru. No, treba se dockame.

Jijirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jijirka »

RadekV píše:Takze jsem podle vyse zminene stranky prepsal mdt0 a uz tam mam nahozeny nejnovejsi fw octagon 1.07.50 a muzu rici, ze jede uplne vse, vcetne interni ctecky karet. Box se mi jevi sviznejsi a zatim zadne zatuhy. Nahravam na externi USB disk. Pri standby boxu se vypnou oba tunery i USB, takze spotreba klesne na 20W !!! Samozrejme jedou i emu. Takze zatim spokojenost. Na druhou stranu musim upozornit, ze prepis mdt0 neni zase tak jednoducha zalezitost a zrejme se da hodne pokazit, kdyz se to nepovede !!!

Radek
Nebylo by možno vytvořit nějaký CZ překlad jak na TO??!!?? Prosím. Případně dodat už upravené soubory pro HD-BOX. Nechci riskovat znehybnění přístroje španým pochopením eng návodů.

ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
ShaMan
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od ShaMan »

Osobně nedoporučuji zkoušet přehrávat firmware z jiného modelů :
Důvodu je několik :
Stačí se podívat na několik fór a zjistíš že firmware vycházejí na střídačku tzn jednou je o pár dnů dříve pro jeden model a pak zase naopak
Všechny zásadní vylepšení jsou implementovány Korejci pro všechny modely - klony viz Changelog
Riziko zborcení přijímače je velké - citace :
After rebooting receiver I get at the display Loader 1.19 (before was 1.12) and blinking:
ERR:0X05 (Security Front PCB)
Now I can't go to u-boot via putty (no breaking by pressing Enter) and I can't flash back my mtd0.
I think now need JTAG or programming Flash with other solution.
Is there anyone who made this by flashing mtd0_octa file and receiver still work?
Plné znění : http://www.fortisusers.com/forum/index. ... een#msg270

A s takovou závadou Ti to asi nikdo v záruce neopraví .... a oprava asi nebude levná ..

Jijirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jijirka »

Vím, že je riziko dát tam software z jiné značky. Pokud by však byl znám prověřený postup a to včetně uvedení přístroje do původního stavu tak by se tím riziko poněkud snížilo. SNAD?!?!?!

Všiml jsem si také, že u některých přístrojů je uvedena možnost nahrávání až 3 filmů současně. U HD-Boxu jdou pouze 2. Pokud to není jen bug.

Viz.
PVR:
- 2 Channel Recording + 2 LIVE Channel View
- 3 Channel Recording + 1 Channel Live View
- 2 Channel Recording + 1 transmitter + 1 LIVE Watch Channel timeshift or PIP
- Timeshift
- Timer Record
- Permanent timeshift always in the background (real-time shift)

ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
RadekV
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekV »

V podstate je to jak pise shaman. Ja zkousel a mam nahozenou EMU verzi pro Octagon. Osobne mi s ni nedela problem USB disk a jevi se miá malinko stabilnejsi, nez verze pro HD-BOX. Radeji zatim vyckavej na novou verzi fw, popr. kdyby byla pravda co pisou na Octagon foru, ze snad Enigma2 je v testovaci fazi, tak to uz by byl mazec :31:

Radek

bery2
Nováček
Nováček

Příspěvek od bery2 »

RadekV píše:Takze jsem podle vyse zminene stranky prepsal mdt0 a uz tam mam nahozeny nejnovejsi fw octagon 1.07.50 a muzu rici, ze jede uplne vse, vcetne interni ctecky karet. Box se mi jevi sviznejsi a zatim zadne zatuhy. Nahravam na externi USB disk. Pri standby boxu se vypnou oba tunery i USB, takze spotreba klesne na 20W !!! Samozrejme jedou i emu. Takze zatim spokojenost. Na druhou stranu musim upozornit, ze prepis mdt0 neni zase tak jednoducha zalezitost a zrejme se da hodne pokazit, kdyz se to nepovede !!!

Radek
Dokázal by jsi poskytnout ke stažení tebou upravený FW octagon 1018.Díky

Odpovědět

Zpět na „Odkaz na firmware a diskuze k firmware - HD-BOX FS-9200-9300 PVR“