Firmware z Octagon 1018
Moderátor: By.Bob
-
RadekV
- Nováček

Firmware z Octagon 1018
Tady jen pro info. Třeba nás s FW čekají ještě lepší časy. Osobně mám zatím strach zkoušet...
http://www.fortisusers.com/forum/index.php?topic=42.0
Radek
Radek
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Firmware z Octagon 1018
Toto je sekcia pre HDbox. Ten patch pracuje len na test verziach HDboxu a taku verziu ty asi nemas.
Ten fw z Octagonu nepasuje tak uplne- nejde citacka ,a par veci nefunguje- vratane Diseqc .
Ziadne lepsie casy z tej strany zatial nehrozia .
Kym , ako sa dostat na Octagon verziu tam je vsetko, ako sa dostat zpat na HDbox verziu tam uz az tak jednoznacny postup nieje .
Ten fw z Octagonu nepasuje tak uplne- nejde citacka ,a par veci nefunguje- vratane Diseqc .
Ziadne lepsie casy z tej strany zatial nehrozia .
Kym , ako sa dostat na Octagon verziu tam je vsetko, ako sa dostat zpat na HDbox verziu tam uz az tak jednoznacny postup nieje .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- ShaMan
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 8 poděkování
RadekV píše:Tady jen pro info. Třeba nás s FW čekají ještě lepší časy. Osobně mám zatím strach zkoušet...
Radek
Mezi firmvéry z Octagonu a HDBOXu žádné zásadní rozdíly nejsou a asi ani nebudou ...
Jednak jsou to tovární - oficiální a jednak jsou z jedné garáže ...
To zásadní může přijít s pluginy aale tím že je to Linuxák tak víceméně
bez nebo s úpravou budou fungovat na obou strojích ...
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
-
RadekV
- Nováček

Co se tyce toho patch, tak se pise o tomto fw, kde jsou pouze prepsany 2 byte. Nikde se nic o test verzich HD-BOXu nepise.
Radek
Radek
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
neva- schvalne si ho skus nahrat :)
-
RadekV
- Nováček

Něco mi říká, že už jsi to zkoušel, co?grantec píše:neva- schvalne si ho skus nahrat :)
Nemíním se tu přít, rád si nechám poradit a cením si toho !!! To že jsem to tu dal bylo, protože si myslím, že fw má ještě hodně do toho, aby jsme byli opravdu spokojeni a že jistě svítá na lepší časy. Nerad bych dopadl, jako s IPbox400, kterej byl od prvního dne nepoužitelnej.
Radek
- grantec
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Z tej linuxovej stranky toho na HDboxe nieje moc pouzitelne. Ale ako DVB-S2 dual recorder s originalnou kartou funguje bezchybne.
a tie linuxove veci ? niekto to ani nepotrebuje .
Ta Octagon verzia je vhodnejsia do boxu s internym HDD .
Mal som to v boxe - trochu skor ako to bolo zverejnene , mal som tu aj Octagom 1018 . V originaly sa sprava sviznejsie a funguje aj citacka.
a tie linuxove veci ? niekto to ani nepotrebuje .
Ta Octagon verzia je vhodnejsia do boxu s internym HDD .
Mal som to v boxe - trochu skor ako to bolo zverejnene , mal som tu aj Octagom 1018 . V originaly sa sprava sviznejsie a funguje aj citacka.
-
RadekV
- Nováček

Takze jsem podle vyse zminene stranky prepsal mdt0 a uz tam mam nahozeny nejnovejsi fw octagon 1.07.50 a muzu rici, ze jede uplne vse, vcetne interni ctecky karet. Box se mi jevi sviznejsi a zatim zadne zatuhy. Nahravam na externi USB disk. Pri standby boxu se vypnou oba tunery i USB, takze spotreba klesne na 20W !!! Samozrejme jedou i emu. Takze zatim spokojenost. Na druhou stranu musim upozornit, ze prepis mdt0 neni zase tak jednoducha zalezitost a zrejme se da hodne pokazit, kdyz se to nepovede !!!
Radek
Radek
- ShaMan
- V.I.P.

Zkus naladit ITV HD jestli už jede z A 28.2 , mně se nechce nahrávat tento soft ..
Malý poznatek , softy vyxcházejí do kříže to znamená že když se objeví verze na HDBOX tak to bude asi 51 nebo 52 ... ,
pokud čtu Changelog z octagonu tak verze 50 tak tam píšou např .
- New Recording Option add. :
--> Menu - Configuration - Recording Option :
--> Extra Recording Time Before start
--> Extra Recording Time After finish
ale to už bylo v softu pro HDBOX v minulé verzi ...
Malý poznatek , softy vyxcházejí do kříže to znamená že když se objeví verze na HDBOX tak to bude asi 51 nebo 52 ... ,
pokud čtu Changelog z octagonu tak verze 50 tak tam píšou např .
- New Recording Option add. :
--> Menu - Configuration - Recording Option :
--> Extra Recording Time Before start
--> Extra Recording Time After finish
ale to už bylo v softu pro HDBOX v minulé verzi ...
-
RadekV
- Nováček

Bohuzel nemam motor, takze nemuzu zkusit. Co Das Erste HD na 19.2? Tohle mi nejde a neslo. Jen to kokta.
Jinak je pravda, ze kvuli minimalnimu rozdilu vzhledu a vypinani tuneru ve standby nema smysl ten fw nahravat. Furt me spise trapi omezena spolehlivost mgcamdu se spolupraci dvou tuneru. No, treba se dockame.
Jinak je pravda, ze kvuli minimalnimu rozdilu vzhledu a vypinani tuneru ve standby nema smysl ten fw nahravat. Furt me spise trapi omezena spolehlivost mgcamdu se spolupraci dvou tuneru. No, treba se dockame.
- Jijirka
- Nováček

Nebylo by možno vytvořit nějaký CZ překlad jak na TO??!!?? Prosím. Případně dodat už upravené soubory pro HD-BOX. Nechci riskovat znehybnění přístroje španým pochopením eng návodů.RadekV píše:Takze jsem podle vyse zminene stranky prepsal mdt0 a uz tam mam nahozeny nejnovejsi fw octagon 1.07.50 a muzu rici, ze jede uplne vse, vcetne interni ctecky karet. Box se mi jevi sviznejsi a zatim zadne zatuhy. Nahravam na externi USB disk. Pri standby boxu se vypnou oba tunery i USB, takze spotreba klesne na 20W !!! Samozrejme jedou i emu. Takze zatim spokojenost. Na druhou stranu musim upozornit, ze prepis mdt0 neni zase tak jednoducha zalezitost a zrejme se da hodne pokazit, kdyz se to nepovede !!!
Radek
ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
- ShaMan
- V.I.P.

Osobně nedoporučuji zkoušet přehrávat firmware z jiného modelů :
Důvodu je několik :
Stačí se podívat na několik fór a zjistíš že firmware vycházejí na střídačku tzn jednou je o pár dnů dříve pro jeden model a pak zase naopak
Všechny zásadní vylepšení jsou implementovány Korejci pro všechny modely - klony viz Changelog
Riziko zborcení přijímače je velké - citace :
After rebooting receiver I get at the display Loader 1.19 (before was 1.12) and blinking:
ERR:0X05 (Security Front PCB)
Now I can't go to u-boot via putty (no breaking by pressing Enter) and I can't flash back my mtd0.
I think now need JTAG or programming Flash with other solution.
Is there anyone who made this by flashing mtd0_octa file and receiver still work?
Plné znění : http://www.fortisusers.com/forum/index. ... een#msg270
A s takovou závadou Ti to asi nikdo v záruce neopraví .... a oprava asi nebude levná ..
Důvodu je několik :
Stačí se podívat na několik fór a zjistíš že firmware vycházejí na střídačku tzn jednou je o pár dnů dříve pro jeden model a pak zase naopak
Všechny zásadní vylepšení jsou implementovány Korejci pro všechny modely - klony viz Changelog
Riziko zborcení přijímače je velké - citace :
After rebooting receiver I get at the display Loader 1.19 (before was 1.12) and blinking:
ERR:0X05 (Security Front PCB)
Now I can't go to u-boot via putty (no breaking by pressing Enter) and I can't flash back my mtd0.
I think now need JTAG or programming Flash with other solution.
Is there anyone who made this by flashing mtd0_octa file and receiver still work?
Plné znění : http://www.fortisusers.com/forum/index. ... een#msg270
A s takovou závadou Ti to asi nikdo v záruce neopraví .... a oprava asi nebude levná ..
- Jijirka
- Nováček

Vím, že je riziko dát tam software z jiné značky. Pokud by však byl znám prověřený postup a to včetně uvedení přístroje do původního stavu tak by se tím riziko poněkud snížilo. SNAD?!?!?!
Všiml jsem si také, že u některých přístrojů je uvedena možnost nahrávání až 3 filmů současně. U HD-Boxu jdou pouze 2. Pokud to není jen bug.
Viz.
PVR:
- 2 Channel Recording + 2 LIVE Channel View
- 3 Channel Recording + 1 Channel Live View
- 2 Channel Recording + 1 transmitter + 1 LIVE Watch Channel timeshift or PIP
- Timeshift
- Timer Record
- Permanent timeshift always in the background (real-time shift)
Všiml jsem si také, že u některých přístrojů je uvedena možnost nahrávání až 3 filmů současně. U HD-Boxu jdou pouze 2. Pokud to není jen bug.
Viz.
PVR:
- 2 Channel Recording + 2 LIVE Channel View
- 3 Channel Recording + 1 Channel Live View
- 2 Channel Recording + 1 transmitter + 1 LIVE Watch Channel timeshift or PIP
- Timeshift
- Timer Record
- Permanent timeshift always in the background (real-time shift)
ET8000 s OpenATV, parabolou MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, USB tuner Evolve Venus Dual
-
RadekV
- Nováček

V podstate je to jak pise shaman. Ja zkousel a mam nahozenou EMU verzi pro Octagon. Osobne mi s ni nedela problem USB disk a jevi se miá malinko stabilnejsi, nez verze pro HD-BOX. Radeji zatim vyckavej na novou verzi fw, popr. kdyby byla pravda co pisou na Octagon foru, ze snad Enigma2 je v testovaci fazi, tak to uz by byl mazec
Radek
Radek
-
bery2
- Nováček

Dokázal by jsi poskytnout ke stažení tebou upravený FW octagon 1018.DíkyRadekV píše:Takze jsem podle vyse zminene stranky prepsal mdt0 a uz tam mam nahozeny nejnovejsi fw octagon 1.07.50 a muzu rici, ze jede uplne vse, vcetne interni ctecky karet. Box se mi jevi sviznejsi a zatim zadne zatuhy. Nahravam na externi USB disk. Pri standby boxu se vypnou oba tunery i USB, takze spotreba klesne na 20W !!! Samozrejme jedou i emu. Takze zatim spokojenost. Na druhou stranu musim upozornit, ze prepis mdt0 neni zase tak jednoducha zalezitost a zrejme se da hodne pokazit, kdyz se to nepovede !!!
Radek