Spuštění souborového serveru
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
- tear12
- Mírně pokročilý

Spuštění souborového serveru
dobrý den chci se zeptat jak je to se spuštěním souborového serveru na azboxu hd firmware 3501, nastavím si jazyk na angličtinu v network service dám fileserver enabled pak settings zde vyplním skupinu, název serveru uživatele root a heslo, pak dám setup, a pak execute a objeví se mi okno fileserver active ip adresa serveru a animace spojování, a dole je jen tlačítko stop co mám udělat dál nechat to nějakej čas nebo má potom vyjet nějaká tabulka až to bude aktivní?
Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Re: Spuštění souborového serveru
On je aktivní jen při té animaci. Jak z toho vyskočíš, tak se deaktivuje. Ale kupodivu je aktivní celou dobu když je box ve standby. Pokud ho potřebuješ i při sledování TV, tak použij monkusův script.tear12 píše:dobrý den chci se zeptat jak je to se spuštěním souborového serveru na azboxu hd firmware 3501, nastavím si jazyk na angličtinu v network service dám fileserver enabled pak settings zde vyplním skupinu, název serveru uživatele root a heslo, pak dám setup, a pak execute a objeví se mi okno fileserver active ip adresa serveru a animace spojování, a dole je jen tlačítko stop co mám udělat dál nechat to nějakej čas nebo má potom vyjet nějaká tabulka až to bude aktivní?
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
chorchez
pokud ho chces mit pustenej nastalo tak ja to udelal takhle: (sry za EN ale publikoval jsem to na jinem foru a nechce se mi to prepisovat):
05/10/09 - revised and tested with latest FW 0.9.3501
1. set /MMP to writeable, type command : mount -o remount,rw -t ext3 /dev/hda1 /MMP
2. Edit SAMBA config-file /MMP/etc/samba/smb.conf, attched my example, just put your workgroup and boxname:
[global]
workgroup = ZOOLANDER
server string = AZBOX SAT
netbios name = AZBOX
security = share
load printers = no
dns proxy = no
encrypt passwords = no
guest ok = yes
guest account = nobody
#=== Share Definitions =========
[music]
path = /DATA/hdb1/music
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[picture]
path = /DATA/hdb1/picture
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[movie]
path = /DATA/hdb1/movie
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[recordfile]
path = /DATA/hdb1/recordfile
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
3. Edit /MMP/etc/samba/lmhost (this's my example, put your own IPs according your network):
127.0.0.1 localhost
192.168.1.1 router
192.168.1.10 dreambox
192.168.1.15 samsung
192.18.1.5 azbox
192.168.1.25 peta
4. Download this file S50smbd and extract it to /MMP/etc/start.d/ and set chmod 755
5. Download S40nmbd file and extract it to /DISK2/ and set attributes again by command chmod 755 /DISK2/S40nmbd
6. Rename smbd original start script by typing command: mv /MMP/usr/bin/smbd_script.sh /MMP/usr/bin/smbd_script.old
(renaming this will disable killing samba (fileserver) when receiver is going from/to stand-by mode
7. Last command to type, just for safety : sync
9. Press and hold stand-by button on remote for more than 3secs, it will do reboot.
chorchez
05/10/09 - revised and tested with latest FW 0.9.3501
1. set /MMP to writeable, type command : mount -o remount,rw -t ext3 /dev/hda1 /MMP
2. Edit SAMBA config-file /MMP/etc/samba/smb.conf, attched my example, just put your workgroup and boxname:
[global]
workgroup = ZOOLANDER
server string = AZBOX SAT
netbios name = AZBOX
security = share
load printers = no
dns proxy = no
encrypt passwords = no
guest ok = yes
guest account = nobody
#=== Share Definitions =========
[music]
path = /DATA/hdb1/music
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[picture]
path = /DATA/hdb1/picture
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[movie]
path = /DATA/hdb1/movie
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[recordfile]
path = /DATA/hdb1/recordfile
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
3. Edit /MMP/etc/samba/lmhost (this's my example, put your own IPs according your network):
127.0.0.1 localhost
192.168.1.1 router
192.168.1.10 dreambox
192.168.1.15 samsung
192.18.1.5 azbox
192.168.1.25 peta
4. Download this file S50smbd and extract it to /MMP/etc/start.d/ and set chmod 755
5. Download S40nmbd file and extract it to /DISK2/ and set attributes again by command chmod 755 /DISK2/S40nmbd
6. Rename smbd original start script by typing command: mv /MMP/usr/bin/smbd_script.sh /MMP/usr/bin/smbd_script.old
(renaming this will disable killing samba (fileserver) when receiver is going from/to stand-by mode
7. Last command to type, just for safety : sync
9. Press and hold stand-by button on remote for more than 3secs, it will do reboot.
chorchez
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
whisky
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
filemanager a propojeni jsem jeste nerozchodil at delam co delam, at zadavam primo ip pc, nebo v nastaveni DOMA, stale je mygroup, a nejde a nejde sespojit
komu jde na azboxu prohlizet sdilene slozky, by moh,l napsat do navodu a rad, jasnej postup, plííís
komu jde na azboxu prohlizet sdilene slozky, by moh,l napsat do navodu a rad, jasnej postup, plííís
Ferguson Ariva 200 HD (Skylink)
ext 1TB HDD + Finlux 82cm 16:9 + Yamaha reciever + repro 5.1
-
vikino
- V.I.P.

- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Whisky- mne to slape. Ale v boxe som nič extra nenastavoval. Len som pozapínal v network service všetko na zapnuto okrem dns. V azboxe vidím zdielane foldre a cd rom v pc.
Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
-
whisky
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
sakr, tak co delam spatne? ty vidis adresar napr. DOMA kdyz mas sit nazvanou DOMA? jak to mas nastaveny v konfigu? dns vypnuty? to mam zapnuty, ale to asi je jedno...zkusim.
kdyz zadas primo v file manager IP pc, co se ti rozbali potom, kdyz ji vidis jako slozku?
kdyz zadas primo v file manager IP pc, co se ti rozbali potom, kdyz ji vidis jako slozku?
Ferguson Ariva 200 HD (Skylink)
-
vikino
- V.I.P.

v azboxe som nezadaval IP PC. ako pisem, len som pozapinal v network service na zapnuto(okrem DNS).whisky píše:sakr, tak co delam spatne? ty vidis adresar napr. DOMA kdyz mas sit nazvanou DOMA? jak to mas nastaveny v konfigu? dns vypnuty? to mam zapnuty, ale to asi je jedno...zkusim.
V PC otvorim Total comm., kliknem na pocitace v sieti, dam obnovit, ukaze mi zariadenia v sieti. Potom v boxe kliknem na siet, nacita WORKGROUP, kliknem nan, ukaze nazvy PC v sieti, kliknem na ten svoj a uz vidim zdielane zlozky. Nic viac som nenastavoval.
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Může to být i problém Windows. Všechny počítače v síti vidím z Azboxu, ale jeden zlobí, jednou ano podruhé ne a nejsem schopen na to přijít. Opačně to jde vždycky.whisky píše:sakr, tak co delam spatne? ty vidis adresar napr. DOMA kdyz mas sit nazvanou DOMA? jak to mas nastaveny v konfigu? dns vypnuty? to mam zapnuty, ale to asi je jedno...zkusim.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- shibal
- Mazák

máte v PC vyplý (nebo správně nastavený) firewall ?
Mě to totiž taky jede v klidu jako vikino-vi (ale pozor mám 2371)
AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
-
vikino
- V.I.P.

fw - om to asi nebude, islo mi to vo vsetkych co som mal ( 2036, 2371, 2372, 2880, 3177, 3180, 3501).shibal píše:máte v PC vyplý (nebo správně nastavený) firewall ?
- tear12
- Mírně pokročilý

chorchez píše:pokud ho chces mit pustenej nastalo tak ja to udelal takhle: (sry za EN ale publikoval jsem to na jinem foru a nechce se mi to prepisovat):
Jde mi o to, když přes počítač budu kopírovat ze sítě z NAS na interní disk Azboxu filmy tak aby se to kopírování nepřerušilo když Azbox zapnu nebo přepnu do režimu standby, tento postup to zabezpečí?
Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
-
vikino
- V.I.P.

kopirovanie tam a spat funguje nezavisle ci je azbox zap. alebo v standby rezime. Aj ked kopirujes a prepnes box do standby, tak kopiruje spokojne dalej. Dokonca to funguje takto aj pri nahravani TV na int. HDD. Pri nahravani ho prepnem do standby a on si spokojne dalej nahrava. :)
- tear12
- Mírně pokročilý

no to mi právě nejde klasicky přes winxp mám azbox v režimu standby normálně kopíruji s pc na azbox, ale jakmile zapnu azbox, nebo ho uvedu do režimu stanby, tak ve win mi to hodí nějakou hlášku teď přesně nevím jakou, a přeruší se kopírování. Teď to zkouším přes ftp a zdá se že přes ftp to jdevikino píše:kopirovanie tam a spat funguje nezavisle ci je azbox zap. alebo v standby rezime. Aj ked kopirujes a prepnes box do standby, tak kopiruje spokojne dalej. Dokonca to funguje takto aj pri nahravani TV na int. HDD. Pri nahravani ho prepnem do standby a on si spokojne dalej nahrava. :)
-
vikino
- V.I.P.

mas pravdu, cez FTP to tak ide.
-
ltrejbal
- Mírně pokročilý

to chorchez: jakej je rozdil mezi tvym resenim a monkusovym skriptem?
AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink