Aktivace Skylink HD karty nefunkční ?
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
Lubriccus
- Nováček

Aktivace Skylink HD karty nefunkční ?
Vážení chytřejší a zkušenější,
rád bych poprosil o radu ,co dělám špatně ?
Tedy včera mi zprovoznili antenu na 23,5 na AZB jsem ji naladil -vyskoušel na CT24
a zasunul kartu Skylink do CL modulu cryptoworks ,aby se z aktivovala , zkoušel jsem měnit programy cca po 10- 15min tak jak zde bylo již popsáno , ale nic.Samozřejmě , že jsem si nezapomněl skrze web rozhraní skylinku poslat znovu reauthorizační kody.
Zkusil jsem tedy univ. čtečku přes OPENXCAS - Multicas - vše funkční jasně jsem přečetl , že mám rozpoznanou kartu Skylink.
Opět nic. Povolily mi trochu nervy a vytáhl jsem 8 let starý Homecast( který mimochodem nemá v satlistu ani ASTRu 23,5 a pro troše laborování jsem našel odpovídající TP a za 3 min byla karta zaktivována ,že .
Moje otázka tedy zní- je snad primárně jak CL modul a čtečka vypnuty - že nemouhou zapsat aktivační kód na kartu
a nebo je na to zvláštní fígl ??Ptám se hlavně proto, až si zaplatím prodloužení u Skylinku, budu muset opět tahat starý Homecast
, aby se ta informace na kartu dostala ? Díky za odpověď.
rád bych poprosil o radu ,co dělám špatně ?
Tedy včera mi zprovoznili antenu na 23,5 na AZB jsem ji naladil -vyskoušel na CT24
a zasunul kartu Skylink do CL modulu cryptoworks ,aby se z aktivovala , zkoušel jsem měnit programy cca po 10- 15min tak jak zde bylo již popsáno , ale nic.Samozřejmě , že jsem si nezapomněl skrze web rozhraní skylinku poslat znovu reauthorizační kody.
Zkusil jsem tedy univ. čtečku přes OPENXCAS - Multicas - vše funkční jasně jsem přečetl , že mám rozpoznanou kartu Skylink.
Opět nic. Povolily mi trochu nervy a vytáhl jsem 8 let starý Homecast( který mimochodem nemá v satlistu ani ASTRu 23,5 a pro troše laborování jsem našel odpovídající TP a za 3 min byla karta zaktivována ,že .
Moje otázka tedy zní- je snad primárně jak CL modul a čtečka vypnuty - že nemouhou zapsat aktivační kód na kartu
a nebo je na to zvláštní fígl ??Ptám se hlavně proto, až si zaplatím prodloužení u Skylinku, budu muset opět tahat starý Homecast
, aby se ta informace na kartu dostala ? Díky za odpověď.
AZBOX Premium HD, Samsung HD 500G,twin tuner DVB-S/S2-DVB/T
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Re: Aktivace Skylink HD karty nefunkční ?
Ja mam EUROCAM modul a kartu nebolo problem rozbehat za par sekund.
Mas spravne zasunutu kartu? Cipom hore? - v module
Su aj pripady kedy je nutne mat zapnuty program aby zapisy presly aj viac ako 10-15min.
Mas spravne zasunutu kartu? Cipom hore? - v module
Su aj pripady kedy je nutne mat zapnuty program aby zapisy presly aj viac ako 10-15min.
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
-
Lubriccus
- Nováček

Ta chyba rozhodně není ve čtečce či modulech(mám dva - Irdeto doporučovaný pro HD Skylink i Technisat cryptoworks modul v obou se nic nezapsalo, pak ani ve čtečce. Nyní po aktivaci ve starém stroji mi běží UPC karta v CL modulu (Technisat) a karta Skylink ve čtečce úplně bez problémů - všechny HD programy a kompletní nabídka Skylink - UPC programy také bezchyby.Jde mi opravdu jen o ten problém inicializace karty a v jakém tedy rozhraní či co je potřeba zapnou či vypnout ?
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Aktivacia
1. v citacke:
-spusteny MultiCAS
2. modul
-netreba nic
1. v citacke:
-spusteny MultiCAS
2. modul
-netreba nic
AZBox Premium HD+ (2xDVB-S2 tuner)|RTi 1.7.0|WD Scorpio Blue 3200BEVT 320GB HDD 2.5"|Eurocam CRYPTOWORKS modul|SkyLink (23.5E)
- visper
- Odborník

- Dostal poděkování: 1 poděkování
Mě za 4 dny končí zápisy na slovenské programy, tak už asi týden používám Multicas a zatím se mi zapsala jen STV2. Už začínám být nervózní. Když to nezapíše, tak potom zkusím povolit v newcs.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
Lubriccus
- Nováček

Mám tomu rozumět,že v Multicas se něco zapíná a vypíná(tedy kromě aktivace žlutým tlačítkem)visper píše:Mě za 4 dny končí zápisy na slovenské programy, tak už asi týden používám Multicas a zatím se mi zapsala jen STV2. Už začínám být nervózní. Když to nezapíše, tak potom zkusím povolit v newcs.
a křížek před znamená vypnuto a nebo zapnuto ?
a jak mám rozumět, že pak ev. použiješ newcs -k čemu newcs tedy slouží ? Díky
- marek66
- Nováček

Vsetko to tu uz bolo pisane, citat, citat, citatLubriccus píše:Mám tomu rozumět,že v Multicas se něco zapíná a vypíná(tedy kromě aktivace žlutým tlačítkem)visper píše:Mě za 4 dny končí zápisy na slovenské programy, tak už asi týden používám Multicas a zatím se mi zapsala jen STV2. Už začínám být nervózní. Když to nezapíše, tak potom zkusím povolit v newcs.
2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"
- paleaaro
- Mírně pokročilý

Na to aby presly zapisy na kartu je najlepsie:Lubriccus píše:Mám tomu rozumět,že v Multicas se něco zapíná a vypíná(tedy kromě aktivace žlutým tlačítkem)visper píše:Mě za 4 dny končí zápisy na slovenské programy, tak už asi týden používám Multicas a zatím se mi zapsala jen STV2. Už začínám být nervózní. Když to nezapíše, tak potom zkusím povolit v newcs.
-aktivovat MultiCAS (zapnut=odstranit #)
-ak mas aj mgcamd a newcs tak ich zakomentuj (krizikom)
-restart MultiCAS tlacidlom OK resp. zltym u starsich FW
Ak chces zabranit zapisom na kartu:
-zakomentuj MultiCAS (krizikom) a
-odkomentuj mgcamd a newcs.
Prave mgcamd a newcs zabezpeci ze dalsie zapisy na kartu neprejdu.
To vsetko plati ak pouzivas citacku kariet.
Pre funkcnost SKYLINKU v CAM module nepotrebujes ziaden emulator.
Jednoducho vlozis do modulu kartu pockas na zapisy a fungujes.
- visper
- Odborník

Tak v tom Multicasu ty zápisy opravdu probíhají nějak špatně. Povolil jsem to v newcs+mgcamd podle tohoto: viewtopic.php?f=163&t=3255
A už to naskakuje jeden za druhým.
Edit: akorát že to nenahrává, resp. nahrává ale nejde to přehrát. Takže načíst zápisy EMM a vrátit zpátky. To jsou věci :???:
Edit: akorát že to nenahrává, resp. nahrává ale nejde to přehrát. Takže načíst zápisy EMM a vrátit zpátky. To jsou věci :???:
-
Lubriccus
- Nováček

THX to paleaaro and visper.
Tomu říkám srozumitelná odpověď.
Ještě jednou díky.
Tomu říkám srozumitelná odpověď.
Ještě jednou díky.
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
a to je akoze co ?visper píše:Tak v tom Multicasu ty zápisy opravdu probíhají nějak špatně. Povolil jsem to v newcs+mgcamd podle tohoto: viewtopic.php?f=163&t=3255
chces povedat ,ze nahra kodovany program ? nepochopil som poznamku. skus blizsie.
V MultiCAs lezu zapisy jak z chlpatej deky - ale prejdu
mgcamd +newcs v pohode . po aktivovani karty je najlepsie zas docasne prechod zapisov zakazat.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- visper
- Odborník

Nahrával jsem HD i SD, svítila červená. V nahraných programech nahrávka byla, ale při play černá plocha bez zvuku a ukazovalo to délku nahrávky 00. Ale já už jsem tady někde o tomto problému četl, že když se povolí AU tak nenahrává. Souvislost nechápu. Firmware 2371.
- hakizu
- Nováček

Podobne problemy s MultiCASom, zapisy neprebiehali! Akonahle som zmenil na newcs a MGcamd prebiehali jedna radost!!!visper píše:Tak v tom Multicasu ty zápisy opravdu probíhají nějak špatně. Povolil jsem to v newcs+mgcamd podle tohoto: viewtopic.php?f=163&t=3255
AzBox HD Elite, wavefrotier T90, DM500, Ariva 120C
- VTronik
- Pokročilý

Dnes jsem to zkoušel s novým MultiCasem a šlo to úplně v pohodě. Jen je třeba předtím zrušit zápisy v položce Edit and convert keys v MultiCasu pro CSLink (například změnit ID na jiné). Potom to frčelo OK.hakizu píše:Podobne problemy s MultiCASom, zapisy neprebiehali! Akonahle som zmenil na newcs a MGcamd prebiehali jedna radost!!!visper píše:Tak v tom Multicasu ty zápisy opravdu probíhají nějak špatně. Povolil jsem to v newcs+mgcamd podle tohoto: viewtopic.php?f=163&t=3255
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
- marek66
- Nováček

Vcera som v AZBOXE na jednej karte aktivoval HD na 10 dni promo
A tu su moje skusenosti :
firmware 3501, newcs+mgcad po uprave pre povolenie zapisov - 30min nič, potom som to skusil cez novy multicas, tiez dlho nič, tak som potom zmazal cely OPENXCAS a dal tam stary multicas tusim 1.57 T11 6, zapisi prisli asi do 5 min.
Potom som rychlo vypol multicas a zapol newcs+mgcad, skontroloval zapisy a zistil ze su az do 16.01.2010
Neviem ci mali vcera nejaky problem alebo pustaju stale na takto dlho zapisy
A tu su moje skusenosti :
firmware 3501, newcs+mgcad po uprave pre povolenie zapisov - 30min nič, potom som to skusil cez novy multicas, tiez dlho nič, tak som potom zmazal cely OPENXCAS a dal tam stary multicas tusim 1.57 T11 6, zapisi prisli asi do 5 min.
Potom som rychlo vypol multicas a zapol newcs+mgcad, skontroloval zapisy a zistil ze su az do 16.01.2010
Neviem ci mali vcera nejaky problem alebo pustaju stale na takto dlho zapisy
2x AZBox HD Elite, NAS 2TB, WD Caviar Green 3,5" HDD 1.0TB 5400RPM 64MB SATA/USB, CCcam 2.3.0 (Skylink-S), 28E-23,5E-13E-5E, RTI 1.7, SAMSUNG PDP 50", PANASONIC PDP 42"