Spuštění souborového serveru

Nastavení a vše kolem Azboxu HD.

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

chorchez

Re: Spuštění souborového serveru

Příspěvek od chorchez »

Moje uprava udela to, ze se samba pusti s nabehnutim AZtka a uz se nevypne do vypnuti napajeni at je box zapnutej, nebo standbay. Nedochazi ani k houpnuti pri prechodu z On - Standbay a opacne (diky prejmenovani to smb...sh). Dulezita je uprava smb.conf ve ktere si definuju adresare jake chci, s anonymnim pristupem, abych v ramci domaci site nemusel porad posilat login.

Chodi mi to uz tri verze FW furt stejne. Ja jsem nasel jen ten startovaci script nekde od spanelu a upravil jsem smb.conf + prejmenoval ten sh script kterej mi prerusil sambu po prechodu do standby

Neni to zadna veda, zadnej development, jen par konfiguraci.

Co mas namysli od monkuse ? Monkus toolsy ? To dela jen backup samby neee?

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

niekde na fore by si nasiel nieco podobne, co si pisal ako postup, napisane uz odo mna.

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
chorchez

Příspěvek od chorchez »

jj, je to jenom obycejnej linux a samba. ruzne takove veci jsem resil i pro router a pro NAS box. Akorat u AZ mi stale trosku unika ta struktura adresaru resp. ted to uz trochu napravili ...

tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

je vidět že zde jsou samí odborníci vždy poradí :87:

Ješte bych se chtěl zeptat mám v síti NAS připojenej kabelem do routeru a azbox připojenej wifi na ten router, dá se nějak udělat aby mi z NAS do azboxu na interní disk šlo kopírování souborů nezávisle na počítači, ale tak aby během kopírování bylo možno azbox používat ke sledování TV, případně i uvedení do standby nebo zapnutí?

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
chorchez

Příspěvek od chorchez »

V AZ si otevri "Spravce souboru" polozku "Sit" zvol v pravo jmeno workgroup ve ktere je tvuj NAS, pak prislusny share a kopiruj funkcema pod menu tlacitkem. Ale u toho samozrejme nejde cucet na program bo ses v menu jinem ...

Pokud chces kopirovat bez PC pri cumeni na TV pak bud periodickej scrip poustenej casovacem (cron) nebo smula. Porad potrebujes nekde zobrazit a volit co a kam kopirovat..

tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

chorchez píše:Jasne ze je to mozne, v AZ si otevri "Spravce souboru" polozku "Sit" zvol v pravo jmeno workgroup ve ktere je tvuj NAS, pak prislusny share a kopiruj funkcema pod menu tlacitkem.

Jinak pokud potrebujes treba periodicky kopirovat neco na pozadi, jde to spoustet scriptem (nutno napsat) a spoustet pravidelne casovacem (cron).

Tvuj dotaz je moc obecnej (alespon na me)
ano to jsem zkoušel, ale během kopírování nemůžu přepnout tlačítkem Home na sledování TV, takže ani nevím jestli by to nepřerušilo kopírování při přepnutí do stanby. Mám totiž velký mkv soubory (asi 10 GB) a s rychlostí se to tu už řešilo to mám pročtený (takže kopírování bude trvat kolem 6-8 h), tak nechci být vázanej tím že nebudu moct během kopírování sledovat TV, případně při vypínáni azbox (myslím standby) když je třeba.

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

tear12: ano to jsem zkoušel, ale během kopírování nemůžu přepnout tlačítkem Home na sledování TV, takže ani nevím jestli by to nepřerušilo kopírování při přepnutí do stanby. Mám totiž velký mkv soubory (asi 10 GB) a s rychlostí se to tu už řešilo to mám pročtený (takže kopírování bude trvat kolem 6-8 h), tak nechci být vázanej tím že nebudu moct během kopírování sledovat TV, případně při vypínáni azbox (myslím standby) když je třeba.

tak to kopiruj cez FTP v PC. Tak popri tom budes moct s azboxom robit co budes chciet.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

vikino píše:tak to kopiruj cez FTP v PC. Tak budes moct s azboxom robit co budes chciet.
ano to je taky možnost zatím mám azbox připojenej přes wifi a ftp přenos mi asi u 4 GB spadl teď dořeším drátové připojení, ale stejně bych nechtěl ani blokovat PC když jen vlastně kvůli tomu by musel běžet celej kom, když by ho třeba v noci nebylo potřeba a mohl by být vypnutej a mít zaplý jen NAS a Azbox (ekonomika)

ltrejbal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ltrejbal »

chorchez píše:Moje uprava udela to, ze se samba pusti s nabehnutim AZtka a uz se nevypne do vypnuti napajeni at je box zapnutej, nebo standbay. Nedochazi ani k houpnuti pri prechodu z On - Standbay a opacne (diky prejmenovani to smb...sh). Dulezita je uprava smb.conf ve ktere si definuju adresare jake chci, s anonymnim pristupem, abych v ramci domaci site nemusel porad posilat login.

Chodi mi to uz tri verze FW furt stejne. Ja jsem nasel jen ten startovaci script nekde od spanelu a upravil jsem smb.conf + prejmenoval ten sh script kterej mi prerusil sambu po prechodu do standby

Neni to zadna veda, zadnej development, jen par konfiguraci.

Co mas namysli od monkuse ? Monkus toolsy ? To dela jen backup samby neee?
Ja mel na mysli toto http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... =76&t=3455

AzBox HD Elite • LG50PM970S • HD Fujitsu Siemens 640GB USB2.0 • EMU CCCAM 2.1. • Skylink
fcc
Nováček
Nováček

Příspěvek od fcc »

chorchez píše:pokud ho chces mit pustenej nastalo tak ja to udelal takhle: (sry za EN ale publikoval jsem to na jinem foru a nechce se mi to prepisovat):

05/10/09 - revised and tested with latest FW 0.9.3501

1. set /MMP to writeable, type command : mount -o remount,rw -t ext3 /dev/hda1 /MMP
2. Edit SAMBA config-file /MMP/etc/samba/smb.conf, attched my example, just put your workgroup and boxname:
[global]
workgroup = ZOOLANDER
server string = AZBOX SAT
netbios name = AZBOX
security = share
load printers = no
dns proxy = no
encrypt passwords = no
guest ok = yes
guest account = nobody

#=== Share Definitions =========
[music]
path = /DATA/hdb1/music
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[picture]
path = /DATA/hdb1/picture
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[movie]
path = /DATA/hdb1/movie
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes
[recordfile]
path = /DATA/hdb1/recordfile
writeable = yes
browseable = yes
guest ok = yes

3. Edit /MMP/etc/samba/lmhost (this's my example, put your own IPs according your network):

127.0.0.1 localhost
192.168.1.1 router
192.168.1.10 dreambox
192.168.1.15 samsung
192.18.1.5 azbox
192.168.1.25 peta

4. Download this file S50smbd and extract it to /MMP/etc/start.d/ and set chmod 755
5. Download S40nmbd file and extract it to /DISK2/ and set attributes again by command chmod 755 /DISK2/S40nmbd

6. Rename smbd original start script by typing command: mv /MMP/usr/bin/smbd_script.sh /MMP/usr/bin/smbd_script.old
(renaming this will disable killing samba (fileserver) when receiver is going from/to stand-by mode
7. Last command to type, just for safety : sync
9. Press and hold stand-by button on remote for more than 3secs, it will do reboot.

chorchez
Zdravím,

Postupoval jsme podle návodu ale zasekl jsme se na několika věcech:

1. Požívám FW 3877
2.V mé adresářové struktuře není adresář MMP/etc/start.d . Tento adresář se nalezl v DISC2/etc/start.d
3.V MMP/user/bin/ nemám smbd_script.sh , ale smb_script.sh
4.Je možné popsat jak do AZboxu připojit sítový disk ( např. do adresáře MOVIE) .Mám PopcornHour a chtěl bych k nemu přistupovat.
5. Je možné popsat jak co nejelegantněj překopírovat soubory výše uvedeného síťového disku na AZbox ?

Předem díky za odpovědi.

Pavel

monkus Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 4 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monkus »

citaj forum, urcite to najdes

dreambox dm-800 hd se, dm-525 hd
Odpovědět